Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי בין 120 ל-150 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוונסיס: בתאונת חזית קיבלה 14נ'ק (88%) בתאונת צד קיבלה 18 נ'ק (100%) על תזכורת חגורה עוד שתי נקודות סה"כ 34 (5 כוכבים).

האקורד: חזית 10נ'ק (63%) צד 17נ'ק (94%) סה"כ 27 נ'ק (4 כוכבים)

פורסם
חשבתם על לרדת לS70 T5 ?

בכל זאת, הרבה פחות כסף...וכמעט אותו אוטו...

אנחנו מחפשים אוטו חדש,

אין שום סיבה שבמחיר של הרכבים הללו, אני אקנה רכב משומש.

פורסם
בכלל לתוצרת היפאנית יש 3 אסים בקבוצה הזאת , מאזדה 6,הונדה אקורד,טויטה אוונסיס.

לא רק בקבוצה הזו יש לומר. לאחר מחשבה לא ארוכה, קשה למצוא סיבות רציונליות להעדפת רכישה של רכב אירופאי חדש ע"פ מתחרהו היפני כמעט בכל הקטגוריות (שיקולים אמוציונליים כמו ייחוד ושיק, שאין בהם כל פסול כמובן, לא נכנסים למערכת השיקולים הנ"ל כמובן):

סופר מיני - יאריס, ג'אז

קומפקטיות - מאזדה 3, קורולה

משפחתיות גדולות - מאזדה 6, אקורד, אוונסיס

יוקרה ופאר - כאן השיקולים הרציונליים די מתבטלים מאחר ואצל רוב הרוכשים בסגמנט זה הבחירה היא אמוציונלית בעיקרה.

אט אט היפנים הממזרים האלה משתלטים על תחומים שהיו בעבר נחלתם הבלעדית של האירופאים - נוחות, התנהגות ואיכות חומרים בתא הנוסעים. בתוספת יתרונותיהם המסורתיים, אין ספק כי נוצרת חבילה מנצחת עבור הקונה.

טל - יפנופיל בהתהוות :)

אני מקווה שלא יפתח פה ויכוח מיותר, אבל זה לגמרי לא כמו שאתה מציג את זה.

בקטגוריית המיני\סופר מיני עדיין יש את ה 206 , המיני קופר ובקרוב גם את ה C2 , לא פחות טובות מאלה שהזכרת .

בקטגוריית הקומפקטיות, מה לעשות שהפוקוס היא עדיין המשפחתית הטובה בשוק, הרבה יותר טובה מהקורולה, בקשר ל 3 , זה דיי תעלומה הרי, אף אחד מאיתנו לא יודע כמה טובה היא.

אם לא נתייחס לשיקול האמינות שאינו מדע מדוייק ובהתחשב בעובדה שברכב חדש אתה מקבל אחריות, אז גם ה 307 טובה יותר מהקורלה.

משפחתיות גדולות, מונדאו וC5 טובות לפחות כמו ה 6 וחברותיה .

שכחת כנראה את קטגוריית הדיזל ששם היפנים מפגרים קשות.

קטגוריית הספורט סדאן נשלטת לחלוטין ע"י תוצרת אירופה וזה לא ממש עניין של טעם אישי, אין להם ממש מתחרים ל BMW ואאודי.

קיצור, הקביעה הזו לדעתי ממש לא נכונה, היא נותנת יותר מדי משקל לנושא האמינות, נושא שהוא שולי יותר במכוניות חדשות ואינו מדע מדוייק.

בוא לא נפתח ויכוח על אם אמינות הממונדיאו טובה כמו ה 6 או הפוקוס טובה כמו ה 3, אין לנו את הכלים לקבוע את זה, לפחות לא עכשיו.

פורסם
בקטגוריית המיני\סופר מיני עדיין יש את ה 206 , המיני קופר ובקרוב גם את ה C2 , לא פחות טובות מאלה שהזכרת .

בקשר ל 3 , זה דיי תעלומה הרי, אף אחד מאיתנו לא יודע כמה טובה היא.

קטגוריית הספורט סדאן נשלטת לחלוטין ע"י תוצרת אירופה וזה לא ממש עניין של טעם אישי, אין להם ממש מתחרים ל BMW ואאודי.

רק כמה נקודות: אם אנחנו לא בטוחים שה-3 טובה, כנראה שאנחנו לא יכולים להיות בטוחים גם לגבי ה-C2, לא?

המיני קופר לא ממש בקבוצה של ה-206 והיאריס, ולו רק בגלל המחיר (יקרה משמעותית מהיאריס, במקרה של ה-206 ההפרש קיים אבל פחות משמעותי).

ה"פיגור" של יפן בתחום הדיזל יסתיים בקרוב - טויוטה כבר הציגה מבחר מנועי דיזל שמשווקים בכל היצע הדגמים (לא כולם בארץ), הונדה משווקת סיוויק ואקורד דיזל (שוב, לא בארץ).

מתחרות לאודי וב.מ.וו מיפן הן האקורד והאוונסיס מחד (בגרסאות הבסיסיות של הגרמניות, גם אם זה מעט יומרני) וכמובן דגמי אקורה ולקסוס השונים (IS300 בעיקר).

אני לא נכנס כאן למי טוב יותר, למה או כמה (גם כי זה נושא לעוס ומאוס, גם כי בפועל לא נהגתי בכל המכוניות האלה) - רק כמה נקודות שנראו לי דורשות הבהרה :wink:

פורסם

רק כמה נקודות: אם אנחנו לא בטוחים שה-3 טובה, כנראה שאנחנו לא יכולים להיות בטוחים גם לגבי ה-C2, לא?

המיני קופר לא ממש בקבוצה של ה-206 והיאריס, ולו רק בגלל המחיר (יקרה משמעותית מהיאריס, במקרה של ה-206 ההפרש קיים אבל פחות משמעותי).

ה"פיגור" של יפן בתחום הדיזל יסתיים בקרוב - טויוטה כבר הציגה מבחר מנועי דיזל שמשווקים בכל היצע הדגמים (לא כולם בארץ), הונדה משווקת סיוויק ואקורד דיזל (שוב, לא בארץ).

מתחרות לאודי וב.מ.וו מיפן הן האקורד והאוונסיס מחד (בגרסאות הבסיסיות של הגרמניות, גם אם זה מעט יומרני) וכמובן דגמי אקורה ולקסוס השונים (IS300 בעיקר).

אני לא נכנס כאן למי טוב יותר, למה או כמה (גם כי זה נושא לעוס ומאוס, גם כי בפועל לא נהגתי בכל המכוניות האלה) - רק כמה נקודות שנראו לי דורשות הבהרה :wink:

מסכים איתך לגמרי לגבי הרוב (חוץ מנושא הדיזלים, אני מאמין שייקח להם הרבה יותר זמן אם רק עכשיו הם נכנסו לזה) בגלל זה אמרתי שקביעה כזו ש"היפניות היום טובות יותר בכל הקטגרויות" היא קביעה לפחות חצי שגויה.

פורסם

יש מבחן השוואתי בין הטויטה אוונסיס לבין המזדה 6, בגיליון אוטו האחרון, אני מניח שזה יעניין אותך :p

שכחתי מישהו :twisted:

פורסם
יש מבחן השוואתי בין הטויטה אוונסיס לבין המזדה 6, בגיליון אוטו האחרון, אני מניח שזה יעניין אותך :p

שכחתי מישהו :twisted:

צודק לגמרי ...

פורסם
אגב, לפי מה שקראתי האוונסיס הוציאה במבחני בטיחות ציון גבוה מהלגונה ! 34 לעומת 33.

טעות...

לגונה: חזיתי - 15 נק' (94%), צד - 18 נק' (100%), תז' חגורות - נק' אחת, הולכי רגל - 12 נק' (33%). סה"כ - 34 נק'.

אוונסיס: חזיתי - 14 נק' (88%), צד - 18 נק' (100%), תזכורת חגורות - 2 נק', הולכי רגל - 8 נק' (22%) סה"כ - 34 נק'.

לשתיהן חמישה כוכבים אבל הלגונה עדיין הבטוחה מבין השתיים, בהפרש זניח למדי.

פורסם
אגב, לפי מה שקראתי האוונסיס הוציאה במבחני בטיחות ציון גבוה מהלגונה ! 34 לעומת 33.

טעות...

לגונה: חזיתי - 15 נק' (94%), צד - 18 נק' (100%), תז' חגורות - נק' אחת, הולכי רגל - 12 נק' (33%). סה"כ - 34 נק'.

אוונסיס: חזיתי - 14 נק' (88%), צד - 18 נק' (100%), תזכורת חגורות - 2 נק', הולכי רגל - 8 נק' (22%) סה"כ - 34 נק'.

לשתיהן חמישה כוכבים אבל הלגונה עדיין הבטוחה מבין השתיים, בהפרש זניח למדי.

צודק, טעות שלי. אני התיחסתי לציון ה-overall score בטבלה באתר של ncap ללאגונה 2001 במקום 2003.

ההבדל הוא 33 לעומת 34 בנוכחית, עדיין הבדל קטן מאד ולא משמעותי, האוונסיס היא מכונית בטוחה מאד, טויטה בהחלט שיחקו אותה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
האוונסיס היא מכונית בטוחה מאד, טויטה בהחלט שיחקו אותה.

טויוטה מסתמנים בשנים האחרונות כרנו של יפן. הם, כמו רנו באירופה, מובילים את מהפכת הבטיחות היפנית, ובאמת כל הכבוד להם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים איתך לגמרי לגבי הרוב (חוץ מנושא הדיזלים, אני מאמין שייקח להם הרבה יותר זמן אם רק עכשיו הם נכנסו לזה) בגלל זה אמרתי שקביעה כזו ש"היפניות היום טובות יותר בכל הקטגרויות" היא קביעה לפחות חצי שגויה.

מצטער, קביעה כזו אני לא זוכר שקבעתי :?

תקרא את דבריי בקפידה בשנית ואולי תבין טוב יותר את כוונתי. רמז: "טובות יותר" ו"בכל הקטגוריות" הן המסקנות השגויות שהסקת מההודעה שלי.

אם לא הבנת את דבריי, ניתן להדגים אותם באופן תיאטרלי (אהלן מישקה :wink: ) ואף מקאברי באמצעות הת'רד הבא בNETCAR:

http://www.netcar.co.il/forum/la.asp?ix=52469&lb=52554

המסקנה מהזוועה הזו: למרות יתרון קליל של ה206XS על היאריס TS (לדעת חלק מעיתונות הרכב יש לומר) אין שום סיבה רציונלית להעדיף אותה, לאור הסיכוי לחוות "חוויות" כאלה.

הקביעה הזו מקבלת משנה תוקף כאשר המדובר בהתחבטות של מר ישראלי בין קורולה ל307 או בין אקורד למונדאו, היתרונות הקלילים של האירופאיות (אם קיימים בכלל) אינם סיבה להעדיף אותן. טעם אישי, מראה, ייחוד ושיק - אלו כבר סיבות אמוציונליות, ראויות לציון בפני עצמן, אך לא עליהן מבוססת קביעתי כזכור.

לפני מספר שנים יתרונות האירופאיות על היפניות היו עצומים, היום זה כבר לא כך, מה לעשות. עכשיו תורם של האירופאים לצמצם את הפערים (ברוב הסגמנטים).

פורסם

מאזדה וניסן נמצאות בבעלות של פורד ורנו, והיו אלו האירופאים שדאגו להוציא את היצרנים האלו מהאפרוריות המשמימה.

תראו מה קרה לניסן, מיצרנית אלמרות היא הפכה להיות באמת הרנו של היפנים.

לכל דגם שהם מוציאים עיצוב נועז, ולדעתי בסופר מיני יש להם את ה-אוטו, המיקרה.

אחרי שראיתי אותה באיטליה, אין בכלל מה להשוות אותה ליאריס, פשוט הדבר הכי חמוד על הכביש.

NEWS5801.jpg

פורסם

לפי הדרישות שלך האוונסיס היא בהחלט הבחירה המועדפת. היא אומנם לא נוחה כמו הלגונה וה C5 אך היא צפויה להיות אמינה יותר. הגימור פנים שלה מעולה והיא מצויידת בתיבת טיפטרוניק חביבה למדי. בתחילה, במצב הידני, התיבה מעבירה את ההילוך כשמגיעים לקו האדום אך לאחר כמה שניות היא לומדת את אופי הנהיגה ומאפשר חדירה לקו האדום ללא העלת הילוך. אין הרבה תיבות מהסוג הזה שמאפשרות כניסה לקו האדום.

באופן אישי הבחירה המועדפת עלי בסגמנט זה היא האקורד שאומנם פחות נוחה מהאוונסיס אך מציעה תיבה בת 5 הילוכים, שילוב מנוע - גיר והגה - היגוי מהטובים בקבוצה (כן, יותר מהמונדיאו והלגונה). הבעיה היחידה היא רמת הגימור הנמוכה בה היא משווקת.

second is the first looser

• תוכן חדש...