Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שעדיין לא הבין את השאלה, אני מדבר על תופעת ה"צליפת שוט" (Whiplash) - בעת תאונת דרכים, הגוף עף קדימה, נבלם ע"י החגורה ומיד חוזר אחורה כמו שוט (תוך זעזוע לראש, לחוליות הצוואר ולכתפיים).

האם אדם שרירי וגדול, שמתאמן הרבה שנים בחדר כושר, ושרירי הצוואר , הכתפיים והגב שלו חזקים ומנופחים מאוד, ייפגע פחות מאדם שלא מתאמן כלל?

האם נכון שקבוצות הסיכון הם נשים וילדים, כי הם חלשים יותר?

אם ככה, האם קיים הבדל משמעותי בין תוצאות הפגיעה בגבר "רגיל" לבין גבר כמו שתארתי לעיל, או שזה זניח לעומת כל הכוחות הפועלים?

האם אתם ממליצים על מנגנון הגנה לרכב נגד צליפת שוט?

תודה וסעו לאט.

Xbox12341

פורסם

מה הקשר ל-סעו לאט ? גם מכה של 30-40 יכולה לפצפץ לך את החוליות.

אני רחוק מלהיות פיזיולוג מומחה, אבל להערכתי לא יהיה שום הבדל, ואולי, אצל אדם שמאמץ את השלד שלו במכון כושר וכו' - תהיה אפילו שחיקה מוגברת של הגידים/סחוסים וכו', כך שלדעתי לא יהיה לאדם שרירי יתרון כלשהו.

מעבר לזה - הבעייה בצליפת שוט היא ההפתעה, כיוון שאם אתה רואה את הרכב הפוגע מתקרב, אתה ממילא מתקשח וגוף אדם נורמלי מסוגל להתנגד לצליפה הנ"ל.

יותא דופן - תינוקות רכים (עד גיל שנה ואף קצת למעלה מזה). אם תסתכל על תינוק, תראה שראשו גדול בהרבה באופן יחסי לגופו (וגם המשקל). כמו כן, כל השלד, כולל עמוד השידרה - רכים בהרבה (מן הסתם כדי לספוג יותר בקלות את המכות שתינוקות חוטפים כאשר הם נופלים שוב ושוב). צליפת שוט במקרה זה עלולה להיות קטלנית גם במהירות נמוכה יחסית, ולכן מושיבים תינוקות עד גיל שנה כנגד כיוון הנסיעה.

פורסם

לפי מירב ידיעתי ככל שהאדם יותר גמיש הוא נפגע פחות בתאונה. כתוצאה משרירים לרוב יש חוסר גמישות ולכן אני חושב שאין הבדל בין אדם שרירי לאדם ממוצע.

פורסם

האם אדם שרירי וגדול, שמתאמן הרבה שנים בחדר כושר, ושרירי הצוואר , הכתפיים והגב שלו חזקים ומנופחים מאוד, ייפגע פחות מאדם שלא מתאמן כלל?

.

שרירי צוואר מנופחים? רק אם נפל עליך נחיל דבורים:wink:.

בתור אחד שמתאמן שנים וגם מבין קצת בפיזיולוגה ובאימון, בחיים שלי לא יצא

לי לראות מתאמן שעובד על שרירי הצוואר בצורה פרטנית. היחידים שעושים זאת הם

נהגי מירוץ בכלל ופורמולה 1 בפרט שעובדים על שרירי הצוואר שלהם באינטנסיביות ע"י

ביצוע תרגילים שכנראה נלקחו מהאינקוויזיציה הספרדית.

לשאלתך, אם תשווה בין אדם רגיל מן הישוב לבין מתאמן ממוצע בחדר כושר,השוני בנזק בפועל

לחוליות יהיה מינורי.

פורסם
לפי מירב ידיעתי ככל שהאדם יותר גמיש הוא נפגע פחות בתאונה. כתוצאה משרירים לרוב יש חוסר גמישות ולכן אני חושב שאין הבדל בין אדם שרירי לאדם ממוצע.

תשובה פשוטה ונכונה ואני אף אוסיף ואומר שאדם שמתאמן בחדר כושר ולא מקפיד לעבוד על גמישות, טווח התנועה של מפרקי הצוואר שלו יהיה מוגבל מאשר אדם שלא מתאמן בחדר כושר וכתוצאה מכך הפגיעה בו תהיה קשה יותר.

הרי כמה שהאדם יהיה שרירי, שרירי הצוואר שלו לא יוכלו להתנגד לאנרגיית התאונה.

עדיף שיהיה עם מסת שריר קטנה יותר, אך התנועה שהצוואר שלו יעשה כתוצאה מהתאונה תהיה בתוך טווח התנועה שהשרירים מסוגלים לבצע.

ככל שטווח התנועה מוגבל יותר, כך הפציעה תהיה קשה יותר.

אגב, לדעתי, בסוגי תאונות שבהם האדם עף מהאוטו/ תאונת אופנוע/ הולך רגל יהיה יתרון למסת שריר גדולה יותר, שיכולה לספוג את אנרגיית המכה.

את מי שזה ממש מעניין, יש פה מאמר על הקשר בין גמישות לפציעות:

http://www.ayalot.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=427

פורסם
תשובה פשוטה ונכונה ואני אף אוסיף ואומר שאדם שמתאמן בחדר כושר ולא מקפיד לעבוד על גמישות, טווח התנועה של מפרקי הצוואר שלו יהיה מוגבל מאשר אדם שלא מתאמן בחדר כושר וכתוצאה מכך הפגיעה בו תהיה קשה יותר.

הרי כמה שהאדם יהיה שרירי, שרירי הצוואר שלו לא יוכלו להתנגד לאנרגיית התאונה.

עדיף שיהיה עם מסת שריר קטנה יותר, אך התנועה שהצוואר שלו יעשה כתוצאה מהתאונה תהיה בתוך טווח התנועה שהשרירים מסוגלים לבצע.

ככל שטווח התנועה מוגבל יותר, כך הפציעה תהיה קשה יותר.

אגב, לדעתי, בסוגי תאונות שבהם האדם עף מהאוטו/ תאונת אופנוע/ הולך רגל יהיה יתרון למסת שריר גדולה יותר, שיכולה לספוג את אנרגיית המכה.

את מי שזה ממש מעניין, יש פה מאמר על הקשר בין גמישות לפציעות:

http://www.ayalot.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=427

תודה.

לא אהיה כ"כ עקשן, אבל קראתי שילדים ונשים נמצאים בקבוצת סיכון גבוהה יותר כי הם חלשים יותר.

אבל בכל מקרה הבנתי את הרעיון.

Xbox12341

פורסם
מה הקשר ל-סעו לאט ? גם מכה של 30-40 יכולה לפצפץ לך את החוליות.

.

גם במהירות של 5 קמש אפשר להיפגע חזק בצוואר.

כשכתבתי "סעו לאט" לא אמרתי את זה כלל וכלל בקשר להודעה, אלא בגדול "סעו לאט", כמו שאומרים "סעו בזהירות" או "סעו בנחת"..

Xbox12341

פורסם

מעניין לראות כל כך הרבה דיעות.

אני דווקא חשבתי שמי שמתאמן אז מצב גופני שלו טוב יותר וגמיש יותר - שזה עשוי לעזור במקרה הזה.

מי שלא מתאמן ולא עושה שום כושר - נראה לי הגוף שלו נחלד ונתפס - לא נראה לי מתקון שעוזר בתעונה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
מעניין לראות כל כך הרבה דיעות.

אני דווקא חשבתי שמי שמתאמן אז מצב גופני שלו טוב יותר וגמיש יותר - שזה עשוי לעזור במקרה הזה.

מי שלא מתאמן ולא עושה שום כושר - נראה לי הגוף שלו נחלד ונתפס - לא נראה לי מתקון שעוזר בתעונה.

כך גם אני חשבתי, אבל כבר הספקתי להבין שבמצב של תאונה (צליפת שוט בפרט) מה שחשוב זה ג-מ-י-ש-ו-ת הצוואר, ולא משנה כמה שרירים יש לך או כמה אתה חזק.....

Xbox12341

פורסם

לא חושב שלמסת השריר תהיה פה השפעה כי הגוף לא מספיק להגיב כלל למכה.

חוץ מזה עדיףף להשקיע במשענות ראש מכוונות טוב במקום בחדר כושר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כך גם אני חשבתי, אבל כבר הספקתי להבין שבמצב של תאונה (צליפת שוט בפרט) מה שחשוב זה ג-מ-י-ש-ו-ת הצוואר, ולא משנה כמה שרירים יש לך או כמה אתה חזק.....

זה בדיוק מה שאמרתי - רק שלדעתי מי שעושה כושר הוא גמיש יותר ופחות חלוד.

אבל אני לא מאמן כושר וזה פשוט מה שנראה לי לפי היגיון.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

שאתה אומר סעו לאט בפורום רכב אתה מעליב את רוב חברי הפורום.

הבעיה עם השוט שאין הרבה מושבים שעושים את העבודה כמו שצריך.

ואתה גם צריך לכוון את משענת הראש בדיוק לגובה הנכון.

בקיצור אם אתה בגובה הנכון למושב ואתה נוהג במכונית שוודית יש לך סיכוי לצאת מתאונה בלי הצליפה.

ותן גז.

אייל

פורסם

לא שאני רוצה להשקיע בזה הרבה מחשבה, אבל ההיגיון שלי אומר שבן אדם שרירי ולא גמיש, יפגע פחות.

קחו דוגמה אותו שוט ומקל.

למה שוט יכול לעשות את Whiplash ? כי הוא גמיש.

אם הצואר שלך לא גמיש ועם מסת שרירים, האפקט של הWhiplash קטן.

אולי אני טועה, אבל זה המחשבה הראשונה שלי.

Omnia mea mecum porto

פורסם
גם במהירות של 5 קמש אפשר להיפגע חזק בצוואר.

כשכתבתי "סעו לאט" לא אמרתי את זה כלל וכלל בקשר להודעה, אלא בגדול "סעו לאט", כמו שאומרים "סעו בזהירות" או "סעו בנחת"..

עם "סעו בזהירות" אין לי שום בעייה. גם עם "סעו בהתאם לתנאי הדרך".

עניין ה"סעו לאט" בעייתי כי לטעמי הרשויות משתמשות בו ככיסוי למחדלים שונים שלהן. כדי לנסוע לאט בלי להיפגע צריך מהירות של סוס ועגלה. מה שבטח לא ישים בשום רכב. השימוש בביטוי הזה מייצג את גלגול האשמה על הנהג (הגורם האנושי), ותירוץ לא לעשות שום דבר למנוע טעויות אנוש שהן חלק מטבעו של האדם.

• תוכן חדש...