Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה מיועדת למי שביצע התקנה כזו:

הרכב מגיע עם רמקול אחורי מקורי במדף, בצורה לא שגרתית (מעין אגס), שמותקן על מנשא מפלסטיק. אחד מהרמקולים אצלי קרוע, ואני מעוניין להחליפו.

האם מבחינה פיזית ניתן להכניס שם 6X9? מבחינת אורך ורוחב נראה שאין בעייה (בדקתי עם גריל), אך האם יש די עומק לכך מכיוון שמתחת לרמקול שוכן הבורג של בולם הזעזועים?

האם יש אפשרות לשמור על הגריל המקורי כאשר מתחתיו ישב הרמקול החדש או שיש צורך להתאים גם גריל?

תודה,

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

תצלם כמה תמונות ותעלה כדי שנעזור לך ונדע טוב יותר על מה אתה מדבר

תמונה אחת שווה 1000 מילים :wink:

evo 8

אךךךךךך תענוג של מפלצת

פורסם

למיטב זכרוני ,לא.

מובן שסאב ומגבר מעבר לקומפוננט קדמי שאני מקווה שכבר מותקן אצלך, ינטרלו חד משמעית את הצורך ב 6X9 אחוריים..:wink:

שווה.

דרך אגב, איזו קאפה? אוט' או ידני טורבו?

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
למיטב זכרוני ,לא.

מובן שסאב ומגבר מעבר לקומפוננט קדמי שאני מקווה שכבר מותקן אצלך, ינטרלו חד משמעית את הצורך ב 6X9 אחוריים..:wink:

שווה.

דרך אגב, איזו קאפה? אוט' או ידני טורבו?

בברכה

דני

זהו, שהכוונה הייתה להשקיע 200-300 שקל ולפתור את הבעייה. מכיוון שזה לא האוטו שאני נוהג בו בשוטף, למי שמשתמש בו (אבא) לא ממש אכפת כל עוד ניתן להנות מרדיו ודיסק באיכות סבירה. מותקן שם כרגע הד יוניט בסיסי של אלפיין (עם יציאה למגבר עבור סאב בלבד), רמקולים קדמיים של קנווד (שהחליפו את המקוריים כנראה, עוד אצל הבעלים הראשון) וטוויטרים מקוריים בדש בורד.

דני, מה לדעתך הבעיה בהתאמה, ממדי הרוחב-אורך או שמא העומק?

זו קאפה 2.4 ידני, מודל 96'.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

לקח קצת זמן, אבל בסוף פיניתי מעט זמן על מנת לטפל בנושא. אני מביא את המסקנות כאן "למען הדורות הבאים".

ראשית, נקנו 6X9 המפורסמים של JBL באוטו דיפו, למרות מחאותיו של איש המכירות ("קח פיוניר. הם 300W לעומת 210W" אני: "אבל ה-JBL נותנים 70W RMS ולא 40W כמו הפיוניר" המוכר: "עזוב שטויות, אין על פיוניר. נשמע הרבה יותר טוב, אבל אם אתה רוצה קח קנווד, גם יותר טוב") עמם ביד ניגשתי לבחון את הסיטואציה ביתר תשומת לב, אך המסקנה הייתה כי אין שום דרך להרכיב אותם באוטו בצורה אסטטית: ישנה בעיית גובה מכיוון שבית הבולם שוכן מתחת לרמקול. כמו כן, התושבת המקורית קטנה מדי עבורם גם אם יבוצע בה חיתוך, ותהייה בעיה להרכיב את מכסה הרמקול העיקרי.

הצלחתי להפריד מהיחידה המקורית שכוללת רמקול וטוויטר את הרמקול הבעייתי ונוכחתי לדעת כי מדובר ב-6.5". שמתי פעמי שנית לאוטו דיפו (ה-JBL כנראה ישארו ויותקנו באוטו אחר) ורכשתי רמקולים של קנווד עבור 160 ש"ח (הפעם ניסו "לערבב" אותי לכיוון סט קומפוננט של BOSS). הצלחתי לחבר אותם למנשא המקורי והלחמתי חוט בינם לבין הקונקטור המקורי (יש לי שריטה - לא יכול לחתוך קונקטורים מקוריים). עכשיו העסק יושב יפה, לא נראה כמו קומבינה ושומעים יותר טוב ממה ששמעו בקונפיגורציה המקורית.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

לא לחתוך קונקטורים מקוריים זו לא שריטה - זו חשיבה חכמה למקרה שתרצה למכור את הרכב ולהחזיר אותו למצב המקורי בקלות. רק תלפף את הקונקטורים המקוריים האלה באיזולירבנד כדי להגן עליהם כמה שיותר מחלודה.

מעבר לזה - 6*9 זה הפיצוי היחידי לרכב שאין בו סאב וופר ובד"כ מה שאני עושה לרמקולים כאלה זה השבתה מוחלטת של הטוויטר שלהם ובמקרים מסויימים אני בכלל מפרק מהבורג במגנט את המיד והטוויטר כמו שהם ומשאיר את הרמקול ONE WAY עירום.

אחרי זה אני לוקח סליל 0.3 מיליהנרי (אני חושב שזה הערך) וחותך את הרמקול הזה בסביבות ה4 קילו הרץ כדי שהוא יגנוב כמה שפחות מהבמה הקדמית ויספק כמה שיותר באס.

התוצאה שמתקבלת ברכב היא תוצאה מאוד מעניינת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...