Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאלמונית

איך אפשר לתאר חוויות? מילים זה דבר נדוש.

איך אפשר להסביר דברים שאתה רואה ומרגיש, למישהו אחר?

איך אפשר להסביר לך,לתאר מצב, להסביר את האי-צדק שאני חש?

למה ג'ובניק חי טוב?! מוקף חיילות, יש לו את כל האפשרויות והזמן לעשות?! חבל שהשנים הטובות חולפות מהר.

למה כשאני מגיע הבייתה בשבת ומנסה להתחיל איתך את אומרת: "אתה מקסים, אתה נחמד, אבל אני לא אשב שבוע, שבועיים, חודש, חודשיים ואחכה לאדון שיבוא מסריח, מלוכלך ועייף, ברוך השם אני יפה והאפשרויות פתוחות בפניי".

ועוד שבת עברה.

למה שהתגייסנו, לח! בר'ה במחלקה היו הרבה חברות, מכתבים, חבילות ופתאום נשארנו כולנו לבד?! בגלל שלוש שנים מזדיינות?!

אני יושב פה ב-X, בתוך אוקיינוס של בוץ, שלג מרחף אט אט מטה ואני רועד, אבל הלב... הלב יותר קר, כי כשאני שוכב פה את מתהפכת במיטה החמה והיבשה בבית המוגן, בין השמיכות (לבד או עם אהוב) ולא חושבת על כלום, לא יודעת בכלל שיש חיילים ששוכבים בבוץ, שרועדים מקור ומתים לעצום את העיניים... לישון...

ששומרים עליך אלמונית, כדי שתוכלי לשכב במיטה החמה, רגועה. כשאני בגל"ב או באבוקה, עם נשק, אפוד, קסדה והרבה כעס בלב.

איך להסביר לך?

הרגשה של מתח וחרדה, של פחד ואהבה כשאני בא הביתה ומספר על היתקלות ועל הפחד וההתרגשות- ואתם מנענעים בראש, כאילו מבינים ומספרים על המכונית החדשה. כשאני סופר אבנים שפוגעים לי בג'יפ ושומע איך החשוד תכנן לעלות ליצהר ולתת צרור בכל ה! אחים שהיו איתי ממרץ שנת 2002 ובעיתונות כותבים על חיילים רעים שיורים והורגים. כשאני רץ בין הסמטאות וילד בן 10 מקלל את האימא והאחות, מתאר איך הוא יזיין אותן מ-א' ועד ת'. ואני נגנב. כשאני בקסטינה ורואה נוף שרואים בחו"ל אך אני רוצה לראות את הבית ואני רואה אותו... בחלום ובתמונות, אני רוצה מילה טובה!

כשכואב הגב והעיניים אדומות מחוסר שיינה אני קורא בעיתון איך מסיבות

אידיאולוגיות לא מוכנים הבני זונות לשרת בשכם, טול כרם, קלקיליה, ראמללה, ג'נין כי זה נוגד את צו מצפונם. יש פראיירים אחרים שיעשו את העבודה השחורה בשבילם, כל הצפונים וה"ציוניים".

אז מה אנחנו? אנחנו ה"כושים" של מדינת ישראל? הם לא מבינים איפה הם חיים, הם לא מבינים שבלעדינו הם פשוט 2 מטר מתחת לאדמה?! ואני לא מבקש רחמים! אני גם לא מרחם על עצמי, אני זועק לאי-צדק!

אנשים חכמים אמרו פעם "מי שלא עובד בערב שבת לא אוכל בשבת" אין להם מושג איך נרגיש אחרי 3 שנים שבהם ראינו מסגדים, מחבלים, נשקים וסמטאות, אין לכם מושג איך נרגיש אחר כך כשנשכב במיטה עם ! החברה ונרגיש שיש אנשים שנולדו 5 שנים אחרינו והם אלו ששומרים עלינו. בגלל מציאות מזדיינת שנראית אבודה, אני חייב לשמור על אימא אהובה, על אבא,

על אחים, על אחיות קטנות,חברים וחברות כן אני גאה!!! אני לוחם!!!

לפני חודש וחצי הגעתי הבייתה ואחותי כתבה לי מכתב ונתנה לי אותו עם שוקולד, על המכתב היה כתוב פשוט.. "תודה רבה!!"

היא בסך הכל בת 8 והיא מבינה יותר מכל הפוליטיקאים בארץ המקודשת הזו.

ממש התרגשתי, אם לא הייתי משחק אותה קשוח הייתי גם מזיל דמעה. כי בשבילה אני כאן נמצא!!!

אנחנו רוצים וצריכים מילה טובה! לא דורשים משכורת, לא רוצים מכונית צמודה וגם לא חופשות בחו"ל, רק מילה טובה!!!

רק מילה טובה שנדע שאומה שלמה עומדת מאחוריינו שנדע שיש בשביל מה, שנרגיש ששווה, שנדע שלא טעינו כשביקשנו קרבי.

שכל דבר קשה יהפוך לקל כי בשבילך הכל נעשה מולדת אהובה!

אולי זה נשמע "קיטשי" וסתם כאילו אנחנו מזיינים ת'שכל, אך גם היום, יש מי שחושבים ומרגישים כך תנו לנו את הכוח להמשיך קדימה... לנצח...

על החתום,

החייל הפשוט...

המכתב הזה... נכתב ביידי חייל... המכתב הזה הוא מכתב התאבדות שנכתב בידייו..

הוא התאבד בגלל לחץ מהצבא... בגלל דיכאון... הוא ירה לעצמו כדור בראש והתאבד...

הבקשה שלו היתה שהמכתב הזה יופץ

אני מקווה שתמלאו אחר הבקשה שלו...

ותודה !

פורסם

מ"מסניקים וחימושניקים בטייסות...

אני חייב להודות שקיבלתי צמרמורות בכל הגוף בעת קריאת המכתב.

אבל זה לא נשמע מכתב של בחור שהחליט להתאבד

Rikshanoam-R

פורסם

גם כן קבלתי צמרמורת.

המכתב לגמרי לא נשמע התאבדותי.. במיוחד אחרי הקטע עם האחות.

באמת אבל צריך להפיץ, שאנשים ידעו!

עם המון כבוד אני חושב שאפשר להגיד שמדובר בבנאדם עם בעיה, כמה שהיה לו קשה וכמה שהוא הרגיש שיש מסביבו המון חבר'ה בגילו שרק מזיינים מיום ליום ונוסעים בכל מיני TTים למיניהם על חשבון הוריהם, עדין...

קשה לקרוא דברים כאלו, חבל שאין מי שמטפל בדברים האלו בארץ

אכן יש אי צדק.

יגאל, שתיכף מתגייס ודואג להמון חברים שכבר התגייסו או תיכף מתגייסים גם.

פורסם

המכתב הזה מחזיר לי תחושות מאד קשות ,

ואני רוצה לנצל את הבמה הזאת , של הפורום , כדי לשתף אתכם .

המכתב פשוט הקפיץ לי לראש מספר פלאשבקים מהטירונות ,

את החום היוקד , את השעות הארוכות בלילה בשמירות , את העייפות המכבידה שפשוט חונקת אותך ,

את תחושת ה"רוחק" מהכל , אתה מבין שאתה במדבר , רחוק מכל דבר ... רחוק מהמשפחה , רחוק מהחברים , רחוק מחברה שלך , רחוק מכל מה שאהבת לעשות , פשוט רחוק.

אז מסתכלים על השעון , עוד 35 דקות אפשר לשבת ל - 5 דקות ואז עוד שעת שמירה , הלילה השקט פשוט עוטף אותך בבדידות.

אתה מנצל את הלילה לנוח מכל הטירטורים , מכל הריצות , מכל הקריעת תחת , והכי קשה מהתחושה שנותנים לך , תחושה שאתה אפס .

"זה מה שעושים לך בטירונות , הורסים את כל מה שאתה ובונים מחדש ... בונים חייל " .

אלוהים כמה חשבתי על המשפט הזה , לא רציתי שיהרסו אותי , אבל פשוט הרגשתי שאני נשבר.

מטרטרים אותך באמצע המדבר , בשטח אש ב' ( אני תמיד יזכור ) , כולם רצים , בקושי מחזיקים את עצמם ובן אדם אחד לא מספיק , זה לא שהוא לא משתדל , הוא פשוט לא יכול.

אז כולם רצים עוד , ועוד ועוד , ואתה מרגיש שאתה פשוט רוצה למות , אתה רוצה להתעלף וזה מה שיתן לך קצת מנוחה.

אז מישהו נשבר ונופל , פנים לתוך הפודרה ... וכולנו מקנאים בו כי לשנייה הוא נח ...

אז בלילה אפשר לנוח מכל זה , אפשר לעמוד בשמירה , מוקף בבדידות אבל לפחות אף אחד לא צועק עליך ... לפחות יש לך שקט , לפחות לא מריצים אותך, לפחות בלילה אתה לא אפס , יש לך את המחשבות שלך.

ואז לאחר שלושה שבועות אתה חוזר הבייתה , הכל נראה מוזר ! , אתה חושב לעצמך , זה כל מה שהיה לי מקודם , איך לא הערכתי את זה ... אלוהים כמה טוב להתקלח במקלחת שלך שאין לך הגבלת זמן .

כמה טוב לישון במיטה שלך , כמה טוב לחבק את חברה שלך , כמה טוב להירדם בניחוח השיער שלה ...

אבל אז כמובן מגיעה תחושת החנק שתוך יום זה נגמר , כבר יום שבת ואתה חושב שכל הגן עדן הזה עומד להיגמר , מחר בבוקר אני חוזר לטירונות , עוד פעם יריצו אותי , עוד פעם אני אפס ... עוד פעם .

ומי מעריך את זה ? , הרי אף אחד לא יודע ולאף אחד לא איכפת שאתה במסע 30 ק"מ אחרי שבקושי ישנת , מי יודע בכלל שאתה נכנס לשירותים ואתה רואה אנשים נשברים ובוכים ורק אתה נאבק בתוך עצמך לא להישבר .

בשלב מסויים אתה פשוט לא מבין איך אפשר להעמיס עליך עוד , ועוד ועוד ... ועוד ... ואז אתה פשוט נכנס למצב של "לשרוד " , אני זוכר שאמרתי לעצמי בוודאות שאני צריך לשרוד , שאני לא נשבר .

בעזריאלי בבוקר יום ראשון אני הולך עם תיק ענק לעוד 3 שבועות של חרא , ואני רואה את כולם מחיכים והולכים להם רגיל , לעבודה , לקניות , לקירייה ... ורק אתה הולך לגיהנום , לבהל"צ 14 ...

ולאף אחד לא איכפת ... לכל האנשים שמסביב פשוט לא איכפת וזאת התחושה שאתה מקבל ... שאתה פשוט הורג את עצמך ולאף אחד לא איכפת .

מרגישים את זה , זה מורגש מאנשים , זה מורגש באוויר , שאתה הורג את עצמך לאנשים אחרים פשוט לא איכפת והם לא מעריכים .

גם עכשיו בשעה זאת יש חיילים שעומדים במסדר , מתכוננים לצאת לעוד לילה של מארבים ושמירות , הם לא ישנו כבר כמה ימים , לא התקלחו שבוע ... ותגידו בכנות ? , מי מאיתנו בכלל חושב על זה ...

תחשבו על זה , גם ברגע זה אנשים הורגים את עצמם כדי שאנחנו נחייה , כדי שאנחנו נסע במכוניות שלנו ונתכתב בפורום , ונאהב , ונחייה בכיף ...

תעשו טובה , שאתם רואים יום ראשון בבוקר את הקרביים עם התיק הענק שהולכים לעוד כמה שבועות ... תעריכו אותם , תנו להם מבט של כבוד ... זה באמת כל מה שהם מבקשים .

אני כבר לא חייל קרבי , אני ג'ובניק ואני מאד שמח בכך .

אבל דבר אחד לקחתי איתי משם , את ההערכה והכבוד , ואת הידיעה , את הידיעה מה אנשים עושים הרחק מהעיניים של כולנו , הרחק מהלב .

פורסם

עצוב מאד הסיפור הזה בסוף יש פשוט הרבה חיילים שלא יכולים להתמודד עם זה ולי עבר עכשיו סרט בראש על התקופה הנוראה הזאת שעברתי בצבא.

גם אני הייתי 3 שנים בצנחנים והייתי במקומות הכי גרועים שיכולים להיות ואז היה גם לבנון אל תשכחו (מחזור נוב 6) אבל באיזה שלב התגברתי על התקופה הקשה בצבא וסיימתי שרות מלא, וכל השרות לא היה לי פשוט זמן להיות עם מישהי קבועה וזה ממש קשה ברגעים מסויימים במיוחד בצבא שפשוט לא היה לי למי להוציא את הרגשות ולספר את כל החויות למניהם.

חבל שהחייל שם קץ לחייו :cry:

פורסם
המכתב לא נכתב ע"י חייל שהתאבד.

אנחנו יודעים לקרוא מה ש SPL רשם בסוף. זה לא החייל רשם בפורום אבל זה בכל זאת עצוב מאד הסיפור הזה ולא משנה מי רשם אותו.

פורסם

זה קורע את הלב

היה ממש קשה לקרוא את זה

בכמה שורות הראשונות אתה ניזרק אחורה ורואה את עצמך וניזכר בתחושות ...

עברה בי צמרמורת ולא פעם אחת ....

ולי את האמת יוצא לא פעם לחשוב על כל אלה שעומדים עכשיו בלי שינה על איזה ארוחה קצובה ודי מסריחה

שלא ראו כלום כבר שבועיים ולא יודעים מה קורה בחוץ(בגדול יש מושג אבל זה שונה אתה מנותק יש עיתון לפעמים אבל לא עוזר טלפון עם ההורים חברים תוכנים כמוך)

וכן יש צביטה לא קטנה בלב כשאתה רואה חייל קרבי זה לא משנה אם הוא חוזר הבייתה או לבסיס

זה עדיין כואב

Current: Seat Leon FR 1.8 2016

"Past: Seat Ibiza 1.2 TSI DSG 2012 "Sport

פורסם

אנשים הולכים לעביר עלי ביקורת, אבל שום דבר לא מצדיק התאבדות!!!

בסופו של דבר המכתב הזה נכתב ע"י בן אדם שלא בריא בנפשו.

זה שהוא עשה את החשבון שלו והבין שבגלל שיש אנשים שלא רוצים לשרת ובגלל שיש אנשים

שלא מבינים אותו ובגלל מה שהוא עובר בצבא ובגלל שהחברה עזבה אותו אז לא מתאים לו המצב הזה והוא מחליט להתאבד???

נכון שזה מקרה מצער, אבל לפי דעתי הפצת מכתב מסוג זה ברשת רק תגרום

לאנשים עם בעיות דומות להבין שאולי זה המוצא גם בשבילהם כשהמוצא הזה הוא

אף פעם לא המוצא הנכון.

אולי יש אמת בדברים שהוא כתב, אבל זה אף פעם לא יצדיק את המטרה ואת המעשה.[/b]

פורסם
אנשים הולכים לעביר עלי ביקורת, אבל שום דבר לא מצדיק התאבדות!!!

בסופו של דבר המכתב הזה נכתב ע"י בן אדם שלא בריא בנפשו.

זה שהוא עשה את החשבון שלו והבין שבגלל שיש אנשים שלא רוצים לשרת ובגלל שיש אנשים

שלא מבינים אותו ובגלל מה שהוא עובר בצבא ובגלל שהחברה עזבה אותו אז לא מתאים לו המצב הזה והוא מחליט להתאבד???

נכון שזה מקרה מצער, אבל לפי דעתי הפצת מכתב מסוג זה ברשת רק תגרום

לאנשים עם בעיות דומות להבין שאולי זה המוצא גם בשבילהם כשהמוצא הזה הוא

אף פעם לא המוצא הנכון.

אולי יש אמת בדברים שהוא כתב, אבל זה אף פעם לא יצדיק את המטרה ואת המעשה.[/b]

פיברגלס - אתה מדבר שטויות אני לא התאמץ אפילו להעביר עליך ביקורת...

המסקנות שלי מקריאת המכתב - לא מעריכים מספיק את החיילים הקרביים בצבא. צריך להזכיר שוב ושוב לאזרחים כמה הצבא מגן עליהם וכמה חייל קרבי ראוי להערכה וכבוד.

פורסם

אולי יש צדק במה שהוא רשם ...

למה יש לך ספק???????????????????????

אני ממש לא מצדיק את הגעיון שהוא התאבד אם בכלל אולי השורה התחתונה נועדה לזעזע אבל כל מה שהוא רשם נכון מילה במילה אז אולי צריך להעביר את זה הלאה בלי לכתוב שהוא התאבד בסופו של דבר ולתת לגיטימציה לעיניין אבל עדיין כל מה שרשום שם נכון

ותבדוק קודם כמה עובדות לפני שאתה שולל את כל מה שרשום שם ...

אולי אף אחד לא התאבד ופלוגה שלמה רשמה את זה ומישהו סתם הוסיף שזה ניכנתב ע"י מישהור מעורער מעט שהחליט מסיבה כזאת או אחרת לשים קץ לחייו

כי מה שנכתב במכתב שלו או שלהם אמיתי וכואב ותראי לי חייל קרבי אחד שלא מזדהה עם זה....

ואולי מישהו זכה לחברה תומכת שמקריבה עבורו שנים יפות אבל הוא עדיין יכול להרגיש את הכאב של האחים שלו והחברים שלו

Current: Seat Leon FR 1.8 2016

"Past: Seat Ibiza 1.2 TSI DSG 2012 "Sport

פורסם

אני חושב שאתם מקדישים יותר מדיי תשומת לב לשורות האחרונות שלדעתי ממש לא רלוונטיות...

לדעתי השורות האחרונות נועדו ליצור תמונה של המצב שבו החייל לא יכל להתמודד עם הלחץ הרב המופעל עליו. זה סך הכל מוטיב שבא להמחיש לנו את הלחץ, הסבל, הקושי בהם נתקל החייל הקרבי במהלך השירות שלו.

(וואי...אני מתחיל להשמע כמו מורה לספרות... :silly: )

פורסם

אבל תודו שההרגשה אחרי 3 שנים של שירות היא טובה

וכמעט כל דבר בחיים הופך להיות קל

עבודה...12 וחצי שעות ביום...

• תוכן חדש...