Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי יש ללכת לכוונים פשוטים יותר,

1. בדיקה של כבלי ההצתה - הייתה לי בעיה דומה בפיאט אונו 1.4 מודל 90(קרבורטור) בהילוך סרק אין כל בעיה, ובנסיעה הרכב מגמגם , מקרטע, ולא סוחב.

2. בדיקה שכל הצינורות היוצאים ממחשב הרכב תקינים, וישנו ואקום.

פורסם

דוד בדיקת הלד איננה תחליף לבדיקה עם סקופ והיא בבחינת Sanity check בלבד. בוודאי לא תעזור לזהות קרטועים.

אף אחד מהמומחים לא ענה מה מה מחפשים בבדיקה עם סקופ? אני יכול לחשוב על לפחות להשוות צורות גלים בין כשהרכב מזייף וכשלא, גם על החיישן וגם בכניסה לסליל. מה עוד?

דוד, לא ענית מה מראה שעון וואקום בסרק, עם קלאץ' לחוץ וללא.

אני מניח שבמידה והזיוף הוא מהחיישן/הגלגל תנופה יהיה ניתן לזהות את זה עם סקופ אבל זה עלול להיות לא פשוט בכלל להבחין בבעיה.

פורסם

"יש קיטוע בזמן לחיצה על הקלאצ'"

בדוק בשיטות פשוטות כדלקמן:

1. ויזואלית בתאורה חזקה בתוך תא הנוסעים באיזור הדוושות , כאשר לוחצים קלאץ' האם יש חוט שנפגע כתוצאה מכך ומשתפשף?

2. כנ"ל בדיקה בתא המנוע!!

לא לשכוח תאורה חזקה, כי בלעדיה ניתן לפספס ולחשוב שהכל בסדר גם כשלא.

3. אם הכל בסדר עד כה, הנע את הרכב תן מינוס מצבר למינוס מנוע ובדוק שוב.

4. בנוסף תן מינוס מצבר למינוס פח של האוטו ובדוק שוב.

אם אין שינוי ושיפור עד כה בדוק כדלקמן:

5.הנע את הרכב, מישהו אחר יישב באוטו ילחץ קלאץ' כאשר תבקש.

5. א' הרחק את הקבל המרכזי של הניצוץ מהמפלג בצורה שעדיין יעביר ניצוץ, ואתה תוכל לראותו.

5. ב' כעת שאתה רואה את הניצוץ ברצף ובקצב רציף, בקש שילחצו קלאץ' , שים לב, האם בזמן שהמנוע גמגם, האם היה שינוי בניצוץ?

בדוק זאת פעמיים או שלוש

6 אם אין שינוי, בדוק את אותה בדיקה, במקום על החוט המרכזי, על החוט של הפלג הראשון.

מה קורה, האם הקצב נשאר או משתנה?

7. אם הכל עד כה תקין, רכוש שעון ואקום פשוט וזול. בזמן מנוע פועל כשורה, הואקום צריך להיות בסביבות 20 אינץ' כספית. המחוג צריך להיות יציב.

לחץ קלאץ' האם המחוג קפץ למטה ואם כן , כמה ולאן?

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

התופעה שאתה מתאר יתכן ונגרמת עקב חיבור רופף או חווט מנותק, בזמן האצה המנוע זז ממקומו ויוצר את ניתוק.

בדוק את הארקת המחשב בקרת המנוע שמורכב על סעפת היניקה.

בדוק את הצמת החשמל הראשית של מחשב ההזרקה בין המנוע לקיר האש, נענע אותה בחוזקה ובדוק האם הקיטועים מופעים.

שוב, בדוק תפקוד חיישן חמצן עם רב מודד.

פורסם

דניאל, מדובר בפיאט אונו 1.4 עם הזרקת דלק, בלבד, חד נקודתית של "בוש" שהמחשב שלה נמצא מתחת לתא הכפפות שבצד ימין בדשבורד ועם מע' הצתה ממוחשבת נפרדת "דיג'יפלקס 2" שהמחשב שלה נמצא בתא המנוע מאחורי המצבר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

דני, 5. א' הרחק את הקבל המרכזי של הניצוץ מהמפלג בצורה שעדיין יעביר ניצוץ, ואתה תוכל לראותו.

5. ב' כעת שאתה רואה את הניצוץ ברצף ובקצב רציף, בקש שילחצו קלאץ' , שים לב, האם בזמן שהמנוע גמגם, האם היה שינוי בניצוץ?

בדקתי,כן יש שינוי ברצף הניצוץ בזמן לחיצה על הקלאצ'.

דניאל, לא לשכוח שהאוטו היה כ-5-6 שעות אצל "אלי את אלי דושי" מכון להזרקה,חובר למחשב ולא נמצאה התקלה.אם היתה בעיה עם חישן חמצן

הוא היה מגלה זאת.

רפי לין, יש לך ד"ש מחגי גור "אספקה לתעשיה" רח'יצחק שדה 33.

היום קניתי אצלו שעון קומפרסיה וכמה כלים,הוא יודע עליך פרטים מדהימים.

כמו כן הראה לי פטנטים חדשים, כמו ידית לשליפת צינור דלק שמסרב לצאת

ומכשיר פשוט להוצאת מחזירי שמן ללא צורך לדפוק עם פטיש ומברג.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

עוד תופעות שהתגלו רק אתמול.

כשהמנוע מגיע לטמפרטורת העבודה,הקיטוע חלש יותר.

הקיטועים לא מופיעים בטורים סרק,(בלחיצה על הקלאצ')אלא לאחר לחיצה של רבע פדל גז בערך.

יש לציין שההנעה בבוקר מצויינת,כבלי הצתה ומכסה דיסטר' חדשים.

בברכה דוד.

פורסם

לדוד

נסה להשיג את המכיר הנקרא "אורית "אם אתה זוכר אשר היה משתלט על מערכת ההצתה בתקוני דרך ,נסה ובדוק

האם אתה יכול לפרק מצתים לצלם ולהעלות לכאן?

יגאל

פורסם

מכשיר "אורית" לא יעזור כאן כי הוא מייצר רצף של ניצוצות לא מתוזמנים ואיתו כל מנוע קצת מזייף

אבל זה מספיק כדי לקרטע עד למוסך קרוב. או לחילוץ ראשוני בדרך.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
לדוד

נסה להשיג את המכיר הנקרא "אורית "אם אתה זוכר אשר היה משתלט על מערכת ההצתה בתקוני דרך ,נסה ובדוק

האם אתה יכול לפרק מצתים לצלם ולהעלות לכאן?

יגאל

יגאל, נראה שאתה עדיין לא מכיר אותי מספיק.לפני כמה שנים בניתי לי 3 מכשירים כאלה,כמו בתמונות.היום כמעט אין שימוש בהם,מפני שהיום לכל אוטו יש ביטוח גרירה.בניתי אותם ממנועים של וישרים ,פלטינות ,קבל,קוייל,שני קרוקודילים וחוטי חשמל באורך 1 מ'.נראה מה יגיד אביב שלא אוהב מכשירים מכניים. :-P

הבעיה עם האונו נגמרה יותר מאוחר אפרט.

בברכה דוד

פורסם
.נראה מה יגיד אביב שלא אוהב מכשירים מכניים. :-P

הבעיה עם האונו נגמרה יותר מאוחר אפרט.

בברכה דוד

עוד לפני שקראתי את המשפט הזה כבר חשבתי על התגובה :-)

דוד ידידי אני אוהב מאד פתרונות מכאניים וגם מתעסק בהם לא מעט. העניין הוא שאני משתדל לעשות קצת אין,צביי,דריי לפני שאני בונה קונסטרוקציה ואז חושב איך הכי קל יהיה לבנות את המכשיר. במקרה של אורית, שלי הייתה יוצאת יותר כוסית- 5-6 סמ"ק ובתוכם מעגל קטנטן וממסר :-)

לגבי האונו, מה את מחזיק אותנו במתח?

פורסם
עוד לפני שקראתי את המשפט הזה כבר חשבתי על התגובה :-)

דוד ידידי אני אוהב מאד פתרונות מכאניים וגם מתעסק בהם לא מעט. העניין הוא שאני משתדל לעשות קצת אין,צביי,דריי לפני שאני בונה קונסטרוקציה ואז חושב איך הכי קל יהיה לבנות את המכשיר. במקרה של אורית, שלי הייתה יוצאת יותר כוסית- 5-6 סמ"ק ובתוכם מעגל קטנטן וממסר :-)

:mm_yeah:

דוד, ממסר קטן (מחובר בסגנון BUZZER) היה פותר אותך מההתעסקות עם פלטינות ומנועים...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק ואביב ידוע לי שאתם צודקים,אבל קחו בחשבון שאני לא אלקטרוני אלא מכונאי,שאוהב מאוד לבנות כלים לבד."האוריות" שבניתי עזרו לי וללקוחות רבים שניתקעו בדרכים עקב בעיות הצתה.

עדיין לא העלתי בפורום את כל הכלים שבניתי,כולל פרס 25 טון העתק מדוייק מהפרס המקורי.

ומכשיר בעל 6 צלעות לפתיחת גומיות של ציריה.עוד אצלם אותם כאשר יהיה הקשר.

לענין האונו,עליתי על הבעיה,לא מעט מהכיוונים שקיבלתי מחברי הפורום,ובעיקר מהתגובה האחרונה של דני זומרשטיין שכתב,5. ב' כעת שאתה רואה את הניצוץ ברצף ובקצב רציף, בקש שילחצו קלאץ' , שים לב, האם בזמן שהמנוע גמגם, האם היה שינוי בניצוץ?. אכן היה שינוי בניצוץ.לכן החלטתי לפרק את חיישן נ.מ.ע (ראו תמונות) קניתי חיישן במחיר 300 ש"ח לאחר ההרכבה הבעיה נעלמה כלא היתה.

יש לזכור שהאוטו היה בשני מכוני הזרקה ,ואצל שני חשמלאים שלא עלו על הבעיה כמעט כולם טענו שיש לפרק גיר הבעיה בגלגל התנופה.אומנם הצלחתי לתקן את האוטו,אבל לא הצלחתי להבין את הקשר ללחיצה על הקלאצ',ולפחות קיטועים כאשר המנוע היה בטמפרטורת העבודה.

ה"קשר"נשאר תעלומה.

בברכה דוד.

• תוכן חדש...