Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכדי להבין את הקשר היה כדאי להסתכל על האות שמוציא החיישן כשאין וכשיש את הבעיה ולהשוות.

הרבה פעמים נתקלתי בבעיות שנפתרו בהחלפת רכיב למרות שאותו רכיב היה תקין. אין הוא הגורם העיקרי לבעיה אך רכיב שמתנהג שונה במעט פותר לכאורה את הבעיה.

הקשר שאני מציע הוא שלדעתי עדיין הבעיה נמצאת במקום אחר ולחיצה על הקלאץ' משנה משהו במשטר ההארקות במערכת. אפשר שחיישן חדש פחות רגיש או מוציא אות מעט יותר חזק או בנוי מבפנים בצורה טיפה שונה. אין לדעת מניחושים. אני מציע שבינתיים תשמור את החיישן כי לא אתפלא אם הוא תקין או שהבעיה תשוב מתישהו.

בכל מקרה כל הכבוד ונשמח לראות תמונות של הפרס שבנית.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איפה אתה רואה חיישן תקין? החיישן ש-ב-ו-ר! ואולי גם עקום (קשה לראות התמונות קטנות). וכאשר החיישן לא מוצמד למקומו כנדרש בנוסף גם לוחצים על המצמד, מה שגורם לגל הארכובה יחד עם גלגל התנופה להתרחק מעט מהחיישן ואתה מקבל קריאה חלשה ממנו שעלולה להשפיע כמובן על ההצתה.

פורסם
לכן החלטתי לפרק את חיישן נ.מ.ע (ראו תמונות) קניתי חיישן במחיר 300 ש"ח לאחר ההרכבה הבעיה נעלמה כלא היתה.

ראשית עליי לציין שלא מדובר בחיישן נ.מ.ע אלא חיישן גלגל תנופה - והמחיר שציינת נראה לי מעט גבוה (למיטב זכרוני, באונו שהיתה לנו פעם במשפחה, 1.4 הזרקה, החלפתי כזה חיישן של "מרלי" בעלות של כ 150 שח).

בעניין התעלומה - אני מניח שרק באמצעות אוסילוסקופ היה ניתן לראות אם החיישן תקין או לא - ומאוד נראה לי תמוה שכל אחד מהמקומות בהם נבדק הרכב לא ניסו להחליף את החלק באחד אחר (משומש שזרוק להם בצד) ולבדוק.

כשמדובר בחיישנים מהסוג הנ"ל אני כבר למדתי על בשרי שלא תמיד מדובר במצב של "עובד 100%" או "מקולקל לחלוטין".

מי שזכור את המקרה שהיה לי עם החיישן מהירות אצלי באוטו בטח זוכר את הסיפור שגוללתי כאן בפורום וכל הבדיקות שעשיתי באמצעות וולט-מטר ואוהם-מטר וכולם הראו שהעסק עובד מצויין - אבל רק לאחר החלפת החיישן באחד חדש נפתרה הבעיה (הבעיה היתה כאשר האוטו היה נוסע מעל שעה-שעתיים, הספידומטר לא היה מגיב, ממש נשאר ב 0 או נותן קפיצות קטנות, עד שהייתי עובר 40-50 קמ"ש).

אפשר לומר שיש איזה "כלל אצבע" בחיישנים מהסוג הזה: לרוב על קר הם עובדים מצויין אבל כשהעסק מתחיל להתחמם מתחילות בעיות. אגב, באונו מדובר בחיישן ש"הולך" דיי הרבה והסימפטום לכך היא שהרכב לא מניע בכלל או מניע לסרוגין (לפי מצב הרוח).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חיישן נ.מ.ע, ככה קוראים לחיישן האלו במוסכים של פיאט ואני חושב שגם בספרות של פיאט הוא מוזכר כ TDC SENSOR.

אותו החיישן יושב, במודלים אחרים של פיאט, על גלגלת המנוע ואז השם הזה לא בדיוק מתאים.

פורסם

איציק, יש לציין שתמיד אתה מצליח לסחוב אותי בלשון,לכתוב דברים שלא רציתי. :-P

ובכן כך, בעלת האוטו הכניסה את האוטו למכון "ינקו" בשל הקיטועים,המכון ניקה את בית המצערת והחליף לה את המזרק(לחדש),גבה ממנה 700 ש"ח ושלח אותה עם הבעיה.הדבר נודע לי רק אחרי הביקור שלי עם גוף המצערת וכל החלקים הנלוויםאצל מכון "אלי את אלי דושי" אלי לאחר שבדק אמר לי שהמזרק וחיישן מצערת תקולים .מכר לי בית מצערת ישנה מלוכלכת חלקים ישנים ולקח את שלי,ביקש 700 ש"ח שילמתי 600.

לאחר שזה לא היה גורם התקלה,אמר תביא את האוטו לכאן נחבר למחשב.לאחר כ-6 שעות שהאוטו היה שם אמר, "תקלה מכנית,אין קשר להזרקה או הצתה".צילצלתי לחבר הפורום קמיל,הזמנתי אותו

הוא משך אותי יומיים,ביום שישי בבוקר צילצלתי אליו שוב,אמר "דברתי עם "אלי את אלי" הוא אמר לי שהתקלה מכנית.אני עסוק לא אוכל לבוא".כמו שאני מחבב אותו, אני חייב לכתוב שהוא פחד להכנס לעניין,אחרת לא היה מצלצל לאלי.הרי ביום רביעי הבטיח שיבוא.בינתיים בצערי נכנסתי

לעוד שני חשמלאים ברחובות שאני עובד איתם,האחד אמר בעיה מכנית,השני צריך לחבר למחשב.

איציק כתב:"באונו מדובר בחיישן ש"הולך" דיי הרבה והסימפטום לכך היא שהרכב לא מניע בכלל או מניע לסרוגין (לפי מצב הרוח)" לא היתה שום בעיה של הנעה או סחיבה לפני החלפת החיישן.

דניאל,אכן החיישן שבור ועקום.

אביב,לא ניתקלתי או שמעתי על דבר כזה כמו שכתבת:"הרבה פעמים נתקלתי בבעיות שנפתרו בהחלפת רכיב למרות שאותו רכיב היה תקין."

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אולי נפתח פינה חדשה בפורום:

"תוכנית התחקירים של דויד מייזר" (שם במה שימשוך קהל...).

פרק ראשון בסדרה - אונו קטנה שעשתה "בית-ספר" לטובי אנשי הדיאגנוסטיקה.

פורסם
אביב,לא ניתקלתי או שמעתי על דבר כזה כמו שכתבת:"הרבה פעמים נתקלתי בבעיות שנפתרו בהחלפת רכיב למרות שאותו רכיב היה תקין."

בברכה דוד.

אני אזמין אותך כל פעם שזה קורה לי באלקטרוניקה.

דניאל, לא אמרתי שהחיישן תקין כי לא יכולתי לזהות את מצבו מהתמונה. רק אמרתי שלא אתפלא אם הוא תקין. אם אתם מציינים שהוא שבור אז סביר להניח שהוא לא תקין.

כמו שאמר איציק בצדק רב, ואני יכול לתת לזה תוקף מצד האלקטרוניקה, רכיבים בהחלט יכולים לעשות רושם שהם תקינים בבדיקות אך תפקודם חלקי. זה נפוץ מאד. כל חסידי ה-AutodataCD ובכלל כל מי שלא בקי יותר מידיי באלקטרוניקה חייב להבין שהבדיקות עם אום מטר ורב מודד הינן בדיקות Sanity check בלבד. במקרה הכי טוב כאשר רכיב מת לגמרי הן יעידו על כך.

לגבי בדיקה עם סקופ גם כן הנושא בעייתי. לתפוס ארוע בודד בזמן בעזרת סקופ כמוהו כחיפוש מחט בערמת שחת. במקרה הטוב בגלל שבכל לחיצה על הקלאץ' המצב משתנה אוליי היה אפשר לראות את השנוי עם סקופ וזה רק אם מצליחים לקבע את הגז. אני יכול להעיד שגם עם סקופים דיגיטאלים שיודעים להקליט ולנתח רצפים קשה מאד להינעל על ארוע בדיד בזמן. סקופים בגדול נועדו להציג אותות מחזוריים בלבד.

יוצא לי מדיי פעם לחפש בעיות כאלה במכשירים ואני יכול להגיד לכם שזה הסיוט הכי גדול שיש. לפעמים נדרש לבנות מעגל שיכבה וידליק מכשיר באופן אוטומטי ויבצע בו בדיקה כל פעם שהוא עולה. רק לאחר סופ"ש בו המכשיר כובה והודלק 7000 פעם עלינו על הבעיה בסוף, ככה שאני משתדל לא לחפש שדים עד שהם לא באים אליי בצורה ברורה.

פורסם

בברכה דוד.

את האוטו שלי יש לי 3 שנים - ובמכוניות הקודמות שלי התעסקתי לא מעט בשביל ללמוד.

במהלך 3 השנים הללו נדלקה לי נורת CHECK ENGINE פעמיים על אותה תקלה -חיישן נקישות - ובשתי המקרים זה היה כשישבתי על דוושת הגז (בריצפה) למשך ה-ר-ב-ה זמן.

אתה יודע מה, אם היית מצליח לגלות משהו הכי קטן בחיישן שלא תקין ע"ס הבדיקות שלך - אני נותן לך מה שאתה רוצה.

בשביל להגיע למועד התקלה היית נדרש לנסוע לעליות של סדום ערד או למצוא עליה ארוכה מאוד באחד כבישי הצפון, להתיישב חזק על דוושת הגז כמו שאני אוהב - ולחכות שנורת ה CHECK ENGINE תדלק. בנסיעה מנהלתית סביר להניח שהאוטו היה נוסע עוד לפחות 5 שנים בלי שום ציוץ מנורת ה CHECK ENGINE... ובוא נלך שלב אחד קדימה, אם האוטו היה ננהג אצל נהג רגוע ה CHECK ENGINE לא היה נדלק על התקלה הזו מעולם.

אה - ואם היית מפרק את החיישן היית רואה שהוא בסה"כ ס-ד-ו-ק...

בכל מקרה, דוד, גם למילה "תקין" יש כמה צדדים (מסתבר) - ולפי כל הבדיקות שאתה עשית החיישן היה תקין (לכעורה :p).

הערה אחרונה: האוטו היה אצל 2 בעלי מקצוע שלא פתרו את הבעיה. עצם הנדידה מאחד לשניה היא שגויה - שכן אם שילמת כסף והבעיה לא נפתרה, צריך להמשיך לחפש ולא ללכת ישר לרופא אחר - במיוחד עקב כך שאת הדיאגנוזה הם ביצעו.

כשאני הלכתי ל"אלי את אלי דושי" וביקשתי לקנות 4 מזרקים לאוטו שלי (זוכר את המקרה ?) הוא לא הסכים לקחת אותם בחזרה כי הדיאגנוזה היתה שלי ואני הייתי צריך להתמודד עם זה. אמרתי לו שזה מקובל עליי, קניתי והלכתי.

עכשיו מה שהיית צריך לעשות זה לחזור אליהם, לדרוש את החלקים בחזרה (יחד עם הכסף) ושלום על ישראל.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לצערי הרב, מעטים המקומות בארץ שעוסקים באבחון ודיאגנוזה המשתמשים בכל האמצעים ביחד, קרי מחשב/סורק אבחון, מכשיר 4 או 5 גזים ואוסילוסקופ. כפי שכתבתי מוקדם יותר, חיבור אוסילוסקופ אל החיישן היה מראה את השינויים בו בזמןלחיצה על דוושת המצמד (קלאץ') ואז סביר למדי שדוד היה מוציאו ממקומו כדי לראות אותו או את גלגל התנופה ואז הוא היה מגלה הסדק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

איציק כתב: "הערה אחרונה: האוטו היה אצל 2 בעלי מקצוע שלא פתרו את הבעיה. עצם הנדידה מאחד לשניה היא שגויה - שכן אם שילמת כסף והבעיה לא נפתרה, צריך להמשיך לחפש ולא ללכת ישר לרופא אחר - במיוחד עקב כך שאת הדיאגנוזה הם ביצעו.

כשאני הלכתי ל"אלי את אלי דושי" וביקשתי לקנות 4 מזרקים לאוטו שלי (זוכר את המקרה ?) הוא לא הסכים לקחת אותם בחזרה כי הדיאגנוזה היתה שלי ואני הייתי צריך להתמודד עם זה. אמרתי לו שזה מקובל עליי, קניתי והלכתי.צריך להמשיך לחפש ולא ללכת ישר לרופא אחר - במיוחד עקב כך שאת הדיאגנוזה הם ביצעו.

עכשיו מה שהיית צריך לעשות זה לחזור אליהם, לדרוש את החלקים בחזרה (יחד עם הכסף) ושלום על ישראל."

לדעתי אינך צודק,מצידי האוטו היה אצל בעל מקצוע אחד ולא שניים,לא ידעתי שהיתה אצל "ינקו" אחרת לא הייתי נוסע בכלל ל"אלי את אלי דושי" הייתי מבין שטיפלו בסעפת ושם לא הבעיה.יש לזכור שבפעם הראשונה הגעתי לאלי עם בית המצערת וחיישנים ביד.ז.א. שהוא הבין שאיתרתי את הבעיה וניצל את זה (או שלא),להחליף.בכל אופן לא נשאר לי טעם מתוק בפה מההחלפה של בית המצערת.

אני זוכר את השרשור שלך על המזרקים, אלא שלא ידעתי שחזרת להחזירם ,וחשבתי לרגע שאתה מצדיק אותו בגלל שעשה לך מחיר מיוחד."צריך להמשיך לחפש ולא ללכת ישר לרופא אחר - במיוחד עקב כך שאת הדיאגנוזה הם ביצעו." להמשיך ולחפש גם כאשר הרופא אומר לך שהבעיה מכנית ?.

"לדרוש את החלקים בחזרה (יחד עם הכסף)" ?. זה מצריך לקחת שוב את האוטו מהאישה,לפרק שוב את בית המצערת,ולהוכיח לו שהחלקים שלי היו בסדר.ואם לא יסכים,זה עלול לגרום לי סיכסוכים איתו וגם עם בעלת האוטו.לא הבנתי איך אתה יכול להציע לי דבר,שבו גם אתה נכשלת ?(כלומר לא הצלחת להחזיר לו את המזרקים).

למה לי לפתוח לי תיבת פנדורה,כאשר הכל נגמר וכולם יצאו מרוצים.

לאחר שלא מצא את התקלה,ביקש ממני האבא אלי ליידע אותו כאשר הבעיה תתוקן.אני עוד בדילמה אם לתת לו את הטיפ'.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לדוד

כל הכבוד על פתרון התקלה:mm_yeah: ,הוכחת סבלנות ,הקשבה,ידע,ניסיון,ולא מעט פסיכולוגיית נותן שרות \לקוח

לגבי המכשיר שבנית,כל הכבוד נראה מפחיד אבל עושה את העבודה,מוכן להתקע אתך במדבר:wink:

יגאל

פורסם
אני זוכר את השרשור שלך על המזרקים, אלא שלא ידעתי שחזרת להחזירם

דוד, סלח לי על ההתנסחות הלא ברורה שלי...

לא הלכתי להחזיר את המזרקים כי הם פתרו לי את הבעיה. רשמתי בסוף "קניתי והלכתי".

קניתי תחת "סיכון" שאם הם לא יפתרו לי את הבעיה לא אוכל להחזירם.

בכל מקרה אני אישית לא ראיתי בכך סיכון כי הדיאגנוזה שלי היתה ברורה ובדקתי את עצמי מספר פעמים. בכלל, מאחר שהכל התחיל אחרי שנגעתי במזרקים - ידעתי שמקורה במזרקים (שהרסתי).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם אני הבנתי שלכאורה רצית להחזיר אותם.... מצד שני אני זוכר שאמרת שהם פתרו את הבעיה.

בכל אופן: טובה ההבהרה שלך.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...