Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לרענן את הבר, וראיתי שיש פה כמה חובבי וויסקי שיכולים לעזור בבחירה.

נכון לעכשיו אני מתלבט בין אלו:

מקקאלן 12

ארדבג 10

לגוולין 16

לפרויג קווארטר קאסק

למישהו יש אילו דעות לגביהם?

התקציב של כולם לפי מיטב ידיעתי הוא עד איזור ה-70 דולר, הקניה בדיוטי פרי.

אגב, מה שכרגע נמצא בתהליכי שתיה אצלי, אלו גלנפידיך 15, וג'וני ווקר זהב, אני מעדיף את הזהב בגלל המעושנות (מה שקצת חסר בגלנפידיך אך לא מוריד מערכו), שקלתי לרכוש ג'וני ירוק שהוא מצויין, אבל לדעתי הטעם שלו קרוב מידי לזהב (למרות שהירוק יותר טוב) ואני רוצה לגוון.

אני פשוט מחפש וויסקי הולם לכוסות הרידל וינום החדשות שלי 8)

חובה לומר שהכוסות האלו (Riedel) הן חובה בכל בית חובב וויסקי.

יובל.

פורסם

זה עניין של טעם אישי אני אוהב וויסקי מלוחים אז הייתי לוקח את הלפרויג

הכי טוב שתרביץ סיבוב בבר השכונתי ותבחר מה הכי אתה אוהב

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
לא מבין בויסקי, אבל יובל יש לך את אחת הZX היפות שראיתי...

רואה אותה הרבה פה בעיר...

תודה :)

לגבי הוויסקי, לצערי הזמן דוחק בי, אבא שלי טס בעוד 5 ימים, ועדיין לא מצאתי מקום נורמלי בבאר שבע לטעום את הוויסקים, הייתי פעמיים שבוע שעבר בתל אביב ושכחתי לבדוק את זה שם.

אולי אני אעשה גיחה לנורמה ג'ין השבוע, אם יצא לי, יש להם שם ה-כ-ל.

יובל.

פורסם

לאיפה הוא טס?

בהיתרו heathrow נותנים לטעום וויסקי.

יש שם המון סוגים.

לא זוכר מה טעמי,הייתי שיכור לגמרי.

יש להם סוגי חביות שונים שיוצרים טעם שונה בוויסקי

מה שלמדתי שמלת המפתח היא single malt

הגולד הוא כזה,הגרין לא,glenfiddich גם כן.

אייל

פורסם

אם אתה חובב עישונים, אז אני חושבת שתשקול לנסות את הארדבג - הוא מאוד כבד, מאוד מעושן, עם טעם מאוד דומיננטי ואישית אני ממליצה עליו.

לגבולין 16 אתה לא תמצא בדיוטי פרי וכמעט בשום מקום אחר פשוט מהסיבה שכבר שנתיים לגבולין לא מוציאים שום דבר כי המסטר בלנדר לא מסכים. אני בנס מצאתי חנות משקרות בקוס שנשארו להם כמה בקבוקים.

לגבי השאר, את המקאלן 12 עוד לא יצא לי לשתות, אבל הלפרויג גם כן מצויין פחות מעושן מהארדבג עם טעם חבית הרבה פחות דומיננטי.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

מה שלמדתי שמלת המפתח היא single malt

הגולד הוא כזה,הגרין לא,glenfiddich גם כן.

אגב, הגולד הוא בלנדד, כמו כל השאר, רק הירוק יוצא דופן והוא פיור מאלט, שזה גם סוג של בלנדד, אבל מעורבבים שם רק וויסקים "טהורים" (משעורה) ולא מוסיפים כאלו מחיטה. הירוק הוא היוצא דופן מבין כל הג'וניס.

לגבי הלפרויג, לפי מה שהבנתי הQuarter Cask הוא עם טעם חבית חזק יותר ומומלץ על ידי רבים, אבל אני לא בטוח שבדיוטי פרי של הארץ יש אותו, בגלל זה אני נוטה לכיוון המקקאלן או הארדבג.

יובל.

פורסם

אם אתה אוהב את הויסקי כמה שיותר מעושן וכמה שיותר חזק, נסה את ה"ארדבג אוגאדאל".

אם זה לא חייב להיות מעושן, אז קח גלנמורנג'י.

אם אתה בוחר במקאלן, אז אל תיקח את ה-12 כי הטעם שלו סתמי משהו.

פורסם

כמעט בכל עיר יש חנות שמתמחה באמת במשקאות חריפים ובד"כ בחנות כזו עובד מישהו שגם חובב אלכוהול וגם ממש מבין בנושא ובד"כ אותו מישהו גם שמח לשוחח על הנושא להסביר מה מייחד כל משקה להמליץ ולייעץ .

ההדגשות הן בגלל שלא ניגשים לחנות שמוכרת הייניקן וליקרים זולים ושעובדת בהן סטודנטית שמזמינה דיאט קולה כשהיא יוצאת לפאב...

אני שותה פחות וויסקי ויותר משקאות אחרים :drinking: אך לא פעם נעזרתי בחבר'ה הללו ולא התאכזבתי.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, הארדבג משום מה קשה למציאה, שמתי לב שהמחיר שלו גם בפאבים יקר יחסית, לכן ויתרתי על הקניה.

נמצא לפרויג רבע חבית, אבל ויתרתי עליו לטובת קוניאק :)

מישהו יודע אם הלפרויג רבע חבית הוא נפוץ בדיוטי פרים בעולם, או שקשה למצוא אותו?

יובל.

• תוכן חדש...