Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אופנועים 500 סמ"ק כל כך חלשים יחסית ל600? ראיתי אופנוע של הונדה CBR 500 שיש לו 50 ומשהו כוח סוס לעומת 600 סמ"ר שבא עם בערך 120 כ"ס? השאלה היא מבחינה מכנית ולא מבחינת החוק, הם עושים איזה הגבלה ביחס דלק אויר או משהו כזה שהם כאלה חלשים יחסית? איך ניתן לשנות את זה אם בכלל?

פורסם

קודם כל לא כל האופנועי 500 פחות חזקים מ600.

2 פעימות, 4 פעימות, אמינות, מספר בוכנות וכויוב' משנים את התמונה.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

מדובר באופנועים שפונים לפלח שוק שונה מאוד. אבל בוא נדבר על דוגמא ספציפית:

CBF500 (אין CBR500)

מול

CBR600RR

ההבדל הגדול ביותר, מעבר ל100 סמ"ק, הוא מספר הצילינדרים - 2 ב500 ו4 ב600. אבל זה עדיין לא מצדיק הפרש של קצת יותר מפי 2 בהספק (58 כ"ס ל500 ומשהו כמו 120 ל600).

ה500 הוא אופנוע בסיסי למתחילים, ומשתמש במנוע מיושן - זה שעוד הניע את הCB500 (שבארץ שווק עוד ב94, בעולם כנראה שגם לפני). ה600 הוא אופנוע סופרספורט חדש שמשתמש במיטב הטכנולוגיה ופונה לקהל שונה לחלוטין.

תיאורטית, יש מתאם כמעט ישיר בין ההספק האפשרי לנפח. המומנט יורד בצורה כמעט ישירה לירידה בנפח, אולם מנועים קטנים מסוגלים להסתובב בסל"ד מעט גבוה יותר (עקב משקל נמוך יותר של החלקים הפנימיים ומהלך בוכנה קצר יותר) - וכידוע, הספק הוא מכפלה של מומנט בסל"ד בו הוא מושג.

בסך הכל, אפשר לומר שאין באמת מניעה טכנולוגית לייצר אופנוע 500 עם ארבעה צילינדרים ו100 כ"ס, פשוט אין דרישה בשוק לכזה. שוק אופנועי הסופרספורט בעולם התיישר בשנים האחרונות לפי שתי קטיגוריות, 600 ו1000. מי צריך 500?

אופי המנוע משפיע אף הוא - אופנועי ה600 הם אופנועי סופרספורט, כאמור, שמכוונים להשגת הספק מקסימלי על חשבון דברים כמו זמינות כוח על פני כל טווח הסל"ד. השוואה נכונה יותר תהיה עם כלים רב-שימושיים כמו למשל הCBF600, שמוציא 78 כ"ס - הבדל גדול לעומת ה500, אבל לא כמו במקרה של הCBR.

לא רק זה, אלא שאופנועי ה500 שקיימים בעולם מיושנים יחסית ליתר הליין. רק בישראל קיימת קטיגוריית "עד 500", בעולם מדובר באופנועים עם מכירות זניחות וטכנולוגיה מיושנת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

דניאל, התשובה שלך נכונה רק בתיאוריה. הלכה למעשה, כבר מזמן אין מנועי 2 פעימות בנפחים כאלה (הנסיון האחרון היה של בימוטה באמצע שנות ה-90, וזה נגמר בפשיטת-רגל), וגם לא אופנועי 500 עם יותר מ-2 צילינדרים. הדבר הכי קרוב שקיים היום הם אופנועי 400 סמ"ק מעטים שמיוצרים ספציפית לשוק היפני. כפי שהסביר Roee, מדרגת ה-500 היא דבר שהולך ונעלם מן העולם (ובקרוב יעלם גם אצלנו), ואופנועי ה-500 שעדיין מיוצרים מיועדים לספק תחבורה זולה ובסיסית. מי שרוצה מדרגת-ביניים שתיתן יותר מאופנועי ה-500 המיושנים יכול למצוא אופנועי 600 (וגם יותר גדולים) מתונים יותר מדגמי הספורט הקיצוניים, כמו למשל הונדה CBF600, או כלים דו-צילינדריים דוגמת הסוזוקי SV650 וקאוואסאקי ER-6.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

רועי, לCBR900 היה 128 כ"ס, ל600 110.

ה900 התחרה בR750 אם אני לא טועה. שגם לו היה 128 כ"ס.

בעצם מדובר על הבדל של 40 כ"ס ולא פי שתיים.

פורסם

ארז, אני מדבר על הCBR600RR, לא הFS (הדגם ה"רך" יותר עם מנוע מעט יותר מיושן). לRR החדש של 2007 יש אפילו יותר כוח - 125 כ"ס...

מ58 כ"ס ל125 כ"ס, לפי מה שלימדו אותי, יש הבדל של 67 כ"ס..

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

מה לגבי קטגורייה 500 בGP ?

R6 יכול לעמוד מול RGV500 ?

יש כמה מוהיקנים אחרונים, אני יודע שזה זן הולך ונעלם אבל עדיין קיים.

אפילו בקטגורייה 400 בישראל אפשר למצוא לא מעט בנדיטים שזה אופנוע יחסית קיצוני.

דניאל.

פורסם

לאופנועי ה GP500 היה משהו כמו 180 כ"ס או יותר, והם היו מוגבלים על ידי משקל מינימום ל130 ק"ג - שלא לדבר על יתר הרכיבים שפותחו במיוחד עבור המסלול והרוכב.

לR6 יש, כמו בערך לכל 600 יפני, משהו כמו 120 כ"ס על 165 ק"ג.

מה דעתך? :)

כמובן, שאם זה לא ברור, הGP500 היו מנועי שתי פעימות.

כבר ממזמן אין יותר אופנועי 500 בGP, למרות שהשינוי שאוסר מנועי שתי פעימות בתקנון אמור להכנס רק ב2007, אם אני לא טועה. פשוט ברגע שהתירו 1000 סמ"ק ארבע פעימות, לא הייתה תחרות - בהשוואה, אופנועי הארבע פעימות חזקים בהרבה (210-240 כ"ס, לא ברור כמה בדיוק), נשלטים בהרבה ומהירים בהרבה.

פורסם
יש כמה מוהיקנים אחרונים, אני יודע שזה זן הולך ונעלם אבל עדיין קיים.

אפילו בקטגורייה 400 בישראל אפשר למצוא לא מעט בנדיטים שזה אופנוע יחסית קיצוני.

"קיים" זה ענין של הגדרה. הבנדיט האחרון נמכר בישראל ב-1996. לפני עשר שנים.

והוא ממש, ממש לא אופנוע קיצוני. לא מבחינת העיצוב, לא מבחינת התנוחה, לא מבחינת רכיבי השלדה ולא מבחינת המנוע: הוא הוציא 54 כ"ס, רק 2 יותר מ-GS500. בשוק היפני היו כלים הרבה יותר ספורטיביים ממנו (הונדה CBR400RR ושות'), וגם הם כבר מזמן לא מיוצרים.

זו דוגמה, אגב, לאופנוע שקיים בגלל השוק היפני, בדיוק כמו הימאהה דייורז'ן 400 שישראל היתה אחת המדינות הבודדות אליה יוצא, לזמן קצר.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

מילת המפתח שם הייתה יחסית, יחסית לבורגמן 400 הוא קיצוני. גם יחסית לGS הוא "קיצוני".

אגב, איך אתה מסביר את זה שהוא נמצא במקום השני בסטטיסטיקה של תאונות אופנועים ? (אני שואל בשיא הרצינות, אף פעם לא הבנתי את זה)

רועי, זאת הייתה שאלה רטורית. אין מה להשוות לשום אופנוע אחר.

מה שאמרתי בהתחלה הוא לא רחוק מהמציאות, אופנועים חזקים בנפחים כאלה נעלמו בגלל חוסר אמינות.

דניאל.

פורסם

אגב, איך אתה מסביר את זה שהוא נמצא במקום השני בסטטיסטיקה של תאונות אופנועים ? (אני שואל בשיא הרצינות, אף פעם לא הבנתי את זה)

דניאל.

בנדיט 400 זה כמו ההונדה סיוויק ברכבים.

ביקור בכל פורום אופנועים וכל בנדיט יהיה שם יהיה מקושר עם "בנדיט רוצחת" "בנדיט חיה" "סוגרת 200"

בגלל המנוע 4 צילידנרים (שנשמע לא רע בכלל ד"א) צעירים חושבים שהוא איזה אופנוע ספורט או משהו בסגנון (פעם מצאתי באימיול איזה אחד שעשה סרטון בארץ על בנדיט - הרגיש מינימום גוסט ריידר).

אבל בתכלס?

השלדה ממש לא ספורטיבית, בטח לא המתלים, או כל דבר אחר באופנוע.

הוא באמת יותר מהיר משאר אחיו לקטגוריה כי הוא עם 4 צילינדרים ולא 2, שום דבר אחר.

יש עוד אופנוע, 600F, גם הוא של סוזוקי, וגם הוא קיבל מעין שם של אופנוע של אנשים מתפוצצים.

כמו שאתה יכול לדמיין בישראל יצירתים וגם אותו השוו למינימום סופרספורט (סה"כ מנוע 600 4 צילינדרים, די מיושן). האופנוע שוקל הרבה, וכמו הבנדיט - הקשר בין ספורט לאופנוע הזה הוא מקרי.

בסה"כ עד קטגורית ה500 אין כלים שאתה יכול להגדיר ספורט בארץ.

ראיתי איזה CBR250 שנת 89 באחד הלוחות מכירה, אולי הוא.

או הRGV250 שתי פעימות שיש איזה 2-3 בארץ במצב שאפשר להביא אותם לנסוע. לא יותר.

אני מאמין שברגע שהרפורמה תכנס לתוקף רוב ה500 יעלמו (תראו לי מישהו שיעדיף GS500 ולא איזה CBR600RRRRRR) ומי שישאר איתם הם אותם אנשים שיקחו אותם בתור אופנוע תיור או כלי תחבורה, ולא כאלה שהולכים להתגרזן איתם.

פורסם

הבדלי המחיר בין CBR600RR ל GS הם אדירים :!:

האופנועים שאולי יעלו ויצליחו יותר הם אופנועים כמו פייזר 600, ושאר אופנועי ה 600 הלא קיצוניים.

נהגתי על ה CBR600RR ואני חייב לציין שבשביל אופנוען שאיינו מיומן מאוד, הוא מאוד מאוד מפחיד וקיצוני. הייתי ממליץ לכל רוכב שפוי לבלות לפחות שנה שנתיים על אופנוע רגוע בשביל להכין את עצמו לרוצח שכזה.

ה RGV הוא לא ממש כלי שניתן להגדיר אותו ביחד עם שאר אופנועי העד 500. הוא סכין מנתחים שנועדה למסלול ולנהיגות כיף בלבד :!:! לנהגים מיומנים ביותר. בזמנו שראדו אחדים, לא מכיר את המצב היום...

פורסם

האמת שמכל ה600 הCBR אמור להיות הכי סלחני (רכבתי רק על הR6, וממש לא רכיבה שאפשר להחשיב, לצערי הרישיון הוא עד 500), אבל אכן אי אפשר להשוות GS\ER או בנדיט לCBR או R6.

הRGV הוא אופנוע נכחד. יש אולי אחד בארץ במצב שיכול לנסוע, השאר במידה ותמצא זרוקים באיזה מחסן כל שהוא בטח יצטרכו שלדה חדשה והחלפה של לפחות חצי אופנוע.

"הייתי ממליץ לכל רוכב שפוי לבלות לפחות שנה שנתיים על אופנוע רגוע בשביל להכין את עצמו לרוצח שכזה."

זה כמו שתמליץ לכל אחד שהוציא רישיון לנסוע על רכב "רגיל" לפני שהוא עולה על איזה רכב ספורט, אבל לצערנו זה לא ממש קורה במדינה שלנו וכל אחד שמוציא רישיון חייב את ה200 כ"ס ואת האוטו ספורט. למזלנו רכבי ספורט די יקרים אז מסתפקים בהונדה סיוויק עם חצאיות וג'נטים

פורסם
מילת המפתח שם הייתה יחסית, יחסית לבורגמן 400 הוא קיצוני. גם יחסית לGS הוא "קיצוני".

אגב, איך אתה מסביר את זה שהוא נמצא במקום השני בסטטיסטיקה של תאונות אופנועים ? (אני שואל בשיא הרצינות, אף פעם לא הבנתי את זה).

אנחנו מדברים על אופנועים, לא על קטנועים. גם יחסית ל-GS500, בנדיט הוא לא קיצוני, נקודה. הוא טיפה יותר ספורטיבי, זה הכל. אם GS הוא 5 בסקלה מ-1 עד 10 ו-GSX-R600 עכשווי הוא 10 באותה סקלה, אז הבנדיט הוא 5.5.

והסיבה לתאונות? כי את הבנדיט קונים צעירים מתלהבים שעושים את אותה טעות כמוך, ונוסעים עליו בצורה שלא מתאימה ליכולות שלהם ושל האופנוע. אני לא משוכנע, אגב, שהסטטיסטיקה הזו נכונה כיום, ולו מן הסיבה הפשוטה שאין מספיק בנדיטים שעוד נוסעים כדי לתת בסיס-נתונים רחב מספיק לסטטיסטיקה בעלת משמעות. פעם אחרונה שבדקתי, אגב, האופנוע הראשון בסטטיסטיקת התאונות היה GPz500 - אופנוע שסובל מאותה תסמונת כמו הבנדיט.

טל

פורסם

כמוני :lol:

טל, קצת יותר כבוד מזה, אני אומנם מדבר ממה שאני שומע ברחובות ומאנשים שונים ולא מתוך ניסיון ברכיבה על הכלים הלא מעניינים הללו, אבל מכאן ועד להיות ילד מתלהב שעולה על אופנוע סובר סבורט אימתני כמו הGPZ ועושה ממנו מה שהוא לא - רחוק היום.

בחייאת זומזום, אני בדיוק שומע פרנק סינארה שאומר They can't take that away from me.

אז אל תנסה ;)

החכמתי מהשירשור בכלל וממך בפרט, אגב.

• תוכן חדש...