Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב, אנחנו הופכים שרשור יפה להתנצחות, אז אתרום את תרומתי האחרונה לויכוח ואומר:

לא - לפרגוסון 35 היה גז גם ביד בנוסף לרגיל שברגל

להפיך, קודם כל היה גז ידני ורק לאחר מכן הוסיפו את דוושת הגז.

אבל, ל- 35 אין בכלל דוושת גז.

בתמונה בקישור שהעלתי, רואים בברור ידית גז, כך גם בתמונות של ארז.

בתמונה שלך או בכל תמונה אחרת אין שום סימן לדוושת גז.

מחר אצלם את ה-35 של אחד מחברי ואעלה את התמונות לכאן.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

אותנו לימדו בפנימיה על פרגסון נדמה לי שהישנים היו רק עם גז יד אבל החדשים היו כבר עם גז רגל

בכל מקרה המלחמות היו בן פרגסון גון דיר ופורד

אני אהבתי את הפורד

ועדיין יש לי אחד שממתין לשיפוץ

פורסם

אחח, פשוט מדהים מה שעשו שם....

מעניין איך יצקו את הזכוכית ככה... צריך להכין תבנית מגבס ואחרי זה נגטיב, ואחרי זה ליצוק... מלא עבודה... שלא נזכיר את העובדה שצריך תנור לא קטן לזה..

אבל התוצאה, בהחלט מדהימה!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אך גז רגל , איזה שידרוג.

אחרי 20 שנה על מייסי אבא שלי החליט להתפנק קצת והזמין מהחברה ערכת גז רגל.

המכונאי של מייסי הגיע עם הטרנזיט שלו , שעתיים עבודה ..והופ התקדמנו ב50 שנה בערך.

איזה כיף להוציא מיכלים מהפרדס , לעשות רברס עם עגלה והכי חשוב ללמוד להחליף הילוכים (גז ביניים , אין סינכרון).

על ההגה כוח אבא שלי ויתר ,כי זה באמת לקיבוצניקים עם ג'ון דירים

אביטל

TBD

פורסם

שלום,

שם הבחורה (!)... שיצרה את טרקטור הזכוכית הוא נועה הגלעדי, בוגרת המחלקה לעיצוב זכוכית וקרמיקה בבצלאל 2006. זה היה לה בהחלט אתגר טכני גדול. העבודה היא למעשה לזכרו של אבי, אמיר הגלעדי, חוקר במכון וולקני שנפטר לפני חצי שנה והוא בן 67 במותו, בוגר "כדורי" וחקלאי בנשמתו, שטיפח במו ידיו במושב רמות מאיר את מטע המנגו שלנו ובעבר הרחוק גם חממה לצמחי בית. על הטרקטור היינו יוצאות איתו כילדות לריסוסים (למעשה בזמנו זה היה על הטרקטור הקודם, עם גג). העלים על המדפים הלבנים בתערוכה הן יציקות מזכוכית של עלי המנגו.

למעוניינים צירפתי לינק לאתר של מכון וולקני - מעט על אבי בלינק הזה: http://www.agri.gov.il/Units/Spokesperson/Heritage/Heritage.asp?content=person&id=263

כמובן שהעבודה היא לא רק על אבי, אלא על השתנות עולם החקלאות והארץ, האידאולוגיה של היישוב הישן וכו'.

לצערי קשה לשים לב כשעוברים בתערוכה לטקסט הקשור לעבודה המודבק על העמוד הסמוך לה, לכן אני מצרפת אותו:

"...סיימנו בשעה טובה את עונת המנגו. לפני שבוע יצא משלוח אחרון. פרי היה בשפע, אפילו מעט יותר מאשר בשנה שעברה. אבל המחירים על הפנים. אני עזרתי בעיקר במיון. זאת אומרת, פעם או פעמיים קטפתי אבל זה בהחלט לא לגב שלי. גם המיון לא כל כך מיטיב עימו, בגלל העמידה, אבל עצם העבודה השבלונית הזאת מרגיעה אותי. אבא לקח פעם אחת פועלים תאילנדים מראובן, אבל חוץ מזה עשה הכל לבד. אני ממש הרגשתי איום שהוא צריך לעשות הכל לבד. נטע התמרדה ולא הייתה מוכנה לרדת לעזור בקטיף. מידי פעם רק מיון. פעם או פעמיים, קטפה מעט. אבא אמר שלא איכפת לו. אבל היית צריכה לראות אותו עם כח הרצון שלו. שעות על שעות, מזיע, קוטף ולא נכנע. אבא לא נכנע. בשום שטח. והוא עושה מרוצים נגד הזמן. בעבודתו במחלקה וגם בבית. זה ממש נוגע ללב וכשאת חושבת על מצבו, זה בעצם מובן."

מכתב מאימי, 3.11.00

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה מהזכוכית הוא לא ה MF 35 , אלא הדגם הקודם לו , האפור , נדמה לי שנקרא 29 , שהיו מניעים ע"י ידית ההילוכים ימינה למעלה ואח"כ מעבירים מבנזין לנפט.

פורסם
כן,בטח.

אולם התצוגה היה בסוף רחוב המסגר,ואני מדבר על שנת 73'-74' בערך.

סוף רחוב המסגר פינת בן-אביגדור.

החנות גבוהה מהרחוב ותמיד היסתכלתי איך הם אוכלים קקי כדאי להכניס מכוניות או טרקטורים לויטרינה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

סילחו לי אבל אני די מומחה לטרקטור זה.

זהו טרקטור בעל 35 כוחות סוס. המנוע הראשון היה 4 צילינדר של standard והוחלף בהמשך ע"י המנוע הנבחר ע"י מ.פ, מנוע פרקינס בעל 3 צילינדר.

הטרקטור יוצר אי שם בשנות ה 50 ועד ה 60, אח"כ החליפו דגם 135 בעל 45.5 כוחות סוס ממנוע Perkins A3.152 עם 45 וחצי כ"ס.

לטרקטור לא היתה מצערת רגל. אם מישהו ראה כזה זהו כנראה אילתור מקומי.

הממסרת היתה בעלת 3 הילוכים מוכפלים ב 2 תחומים סה"כ 6 קדימה ו 2 רורס. היא לא סינכרונית אלא spur-gear מה שהצריך מיומנות כמו של פעם בשילוב ההילוכים.

הטרקטור לא מהיר בצורה חריגה, מגיע ל 27 קמ"ש, די רגיל. האחרונים יוצרו עם אפשרות לממסרה מולטי-פאוור עם תוספת 30% למהירות ע"י גיר משולב הידראולי נמוך-גבוה - 12 הילוכים קדימה ו 4 רוורס. זה נתן אפשרות ל 36 קמ"ש, אבל היה מסוכן כי בירידה אין אחיזת מנוע במצב low... הטרקטור פשוט מדרדר...

מערכת זו המשיכה גם בדגמי 100 של שנות ה 70 וה-200 של השמונים, עד שהממסרה הוחלפה ל-12 הילוכים סינכרוניים.

הטרקטור אמין בצורה יוצאת דופן, ורבים כמותו פועלים היטב גם היום. ממשיכו ה-135 היה פורץ דרך בעולם הטרקטורים הקומפקטיים.

למרות זאת, דגמים אלו סבלו מפשטות יתר, והבלמים שלהם היו מכניים ולא היו מוצלחים. רק בדגם 240 - המשך של שנות ה-80 של דגם זה, שופרו הבלמים למה שמקובל בטרקטורים מודרניים. גם זה באיחור - רק בשנת 2000...

פורסם
כן,בטח.

אולם התצוגה היה בסוף רחוב המסגר,ואני מדבר על שנת 73'-74' בערך.

היבואנית, החברה הישראלית למובילים עשתה הסטוריה מוטורית. היא הוקמה כ Palestine Motors Cooperation (החברה הארץ ישראלית למובילים) לצורך הרכבת מכוניות "סטנדרד" בריטיות בארץ. המכוניות שהורכבו כאן נקראו "סטנדרד כרמל".

הנה מאמר שכתבתי בזמנו ב"טורבו".

standart.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לא ממש מבין השרשורהזה מלפני שנה וחצי- מה פתאום התעורר...?

אגב אני עוד זוכר את ה"פרמל" והאוליבר....שהיו לפני הפרגוסון הקטן

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .

• תוכן חדש...