Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אני עומד לי ברמזור,כאשר בהמשך הכביש ישנו 2 נתיבים שמתלבים ל1.

למדתי לעמוד בשמאלי בו מכוניות לא חונות,בחור צעיר עם קורולה כסופה נעמד בימיני,אני מתחיל עם לחיצה קלה על הדוושה מתחיל ליסוע פתאום הוא עם דוושה לדעתי לחוצה לרצפה עוקף אותי בלי מראה,בלי ווינקר,בלי התייחסות בכלל.

אז אני שואל,האם לבחור הצעיר הזה לא חבל על הנזק הכספי שתאונה יכולה לגרום? ואם כבר נזק גופני.

כצפוי,2 חלונות פתוחים,מערכת בווליום גבוהה,ויותר מ2 אנשים ברכב.

אני פשוט משתגע מהחינוך שהחבר'ה האלה מקבלים בבית,סך הכל ידעתי שזה מה שהוא יעשה-אבל אמרתי לעצמי אולי אני טועה.

קורה לי גם שאני מתחיל נסיעה עם דוושה כבד ברצפה,אבל אני עוד מתייחס לתנאי הכביש.

אז מה דפוק פה?

החינוך בבית?

משרד הרישוי?

או שבעצם זה מה שנהגים לומדים מנהגים אחרים על כבישי ארצנו הייפייפה?

אני נהג חדש,מאוד חדש-אבל הגעתי למצב שאני פוחד ליסוע מאחוריי רכב עם נהג חדש.

חבל מאוד,

לילה טוב ושבוע נעים לכולנו!

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צודק בכל מה שאמרת, הצעירים של היום לא יודעים לנהוג!

אכפת להם רק מהפוזה (למרות שקורולה זה לא ממש פוזה) ומה החברים יגידו.

אני לא מבין איך הורה נותן לילד שלו את האוטו, אם הוא יודע מה הבן עושה עם האוטו. ותאמין לי שההורים יודעים מה הבנים שלהם עושים עם האוטו....ולמה הם עושים את זה? כי ככה הם ראו את אבא שלהם נוהג...זה הכל חינוך מהבית! תאמין לי...

אני נהג חדש, ואני נהניתי מה"אין מלווה" בגלל שהיה לי רישיון טרקטור לפני כן. אבל בגלל שאבא שלי הוא לא ישראלי מצוי, והוא נוהג עפ"י החוק, לא נתן לי את האוטו עד שלא עברו חודשיים וחצי, ולמה? כי הוא יודע בדיוק מה יכול לקרות, ואיך הצעירים שלנו נוהגים.....

אבל זה מה שיש, ושומדבר לא יעזור (חוץ מקנסות כבדים, החרמות רכבים וכניסה ללילה או שתיים לכלא) זה ה-כ-ל בחינוך בבית!!

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

ואיפה נסעת לפני שהגעתם לרמזור? בימני כמו שצריך או בשמאלי כמו מניאק ולא היתה לו אפשרות לעקוף?

פורסם

נו ו...? מה בדיוק מפריע לך? מה רצית שכולם יעמדו כמו טמבלים בטור אחד והטור השני יהיה ריק כי אח"כ שני הנתיבים הופכים לנתיב אחד? ואיך רצית שהוא יצא מהרמזור? הוא הרי צריך להשתלב לנתיב, בהנחה והוא לא בונה על זה שאתה ברוב טובך תיתן לו להשתלב, הוא "פתח" מהר ברמזור על מנת להגיע ראשון ולהשתלב. את האמת גם אני עושה ככה כשאני רואה שאח"כ שני הנתיבים הופכים לאחד, מה לעשות לבנות על זה שמישהו במדינה הזאת יתן לך להשלב לא תגיע רחוק, ולהידחף ולחתוך אני לא מעלה אפילו בדעתי, לכן גם אני יוצא עם רגל כבדה על הגז כדי לצאת ראשון ולהשתלב.

ROOONEEYY

פורסם

יש לי סיפור יותר משוגע : שעת בוקר מוקדמת

אני עומד ברמזור האחרון ליד קניון מלחה בירושלים בכיוון הנסיעה של גילה יש שם 3 מסלולים כאשר עמדתי באמצעי מכיוון שהמסלול הימני ניגמר קצת אחרי הרמזור. אני עם הפונטו ונעמד מימני גיפ טויוטה חדש.אור ירוק ומכיוון שהכביש ריק אני מאיץ עם רגל כבדה על הגז(יש גם עליה בהמשך) והבחור עם הטויוטה גם ממשיך צמוד אלי ומימני כך אנו ממשיכים עד שנגמר לו הכביש ומתחילים שולים (עם קו הפרדה רצוף ) אך כנראה האגו לא מאפשר לו לוותר לפונטו מסכנה הוא ממשיך בנסיעה על השוליים במהירות מאוד גבוהה (המותר היה 60 וזה היה מעל), וכמובן שעכשיו אני נוסע בימני ואפשר לאכוף אותי משמאל כחוק. בהמשך ישנה פניה לכביש שלנו ללא רמזור אך יש שם אי תנוע עם מדרכה ועמוד עם שילוט אני רואה את זה אני מקווה שגם הבחור השני אך הוא לא מרפה וממשיך לדהור לעבר האי תנועה תוך שהוא מתחיל לצפור בפרעות. בסוף עברתי לשמאלי והוא ממש מטרים ספורים לפני התנגשות זז למסלול שלי והמשיך בדהירה שלו הלאה. עכשיו הסיבה שאני זזתי כי היה משוגע מאחורי ההגה וממש לא היה אכפת לי אם הוא יתנגש בעמוד על אי התנועה אך לקחתי בחשבון שהוא יכול להבהל ופשוט לעלות על הרכב שלי ואז לי לא יהיה נעים בכלל. ועוד לחשוב אם היה רכב גם משמאלי ולא הייתי יכול להחליף מסלול אז איך זה היה יכול להיגמר.

ולהזכירכם כל מה שעשיתי היה רק להעיץ מהר ולנסוע קצת מהר מהמותר כי יש שם עליה ולא היה לי שום כוונה להתחרות איתו כי ככך נוסעים שם והבחור לקח את זה אישית כנראה. ובנוסף הוא גם לא היה צעיר כמצופה מהתנהגות זו .

פורסם

עשרות פעמים קורה לי שאני מעוניין לנסוע טיפה'לה יותר מהר מקצב ההתנהלות הצבי (מלשון צב) של 99% מהכלים על הכביש, ובמצב בו הנתיב השמאלי מאוכלס ע"י מתנהל מצוי, אני מאכלס את הימני בלי שום בעיה ועובר מיד שמאלה לאחר שאני עוקף את הצב המצוי שמשמאלי, אם זה בגלל מכוניות שחונות בדרכי או סתם כי אני מעוניין לפנות שמאלה עוד כמה עשרות מטרים. אולי אם לא היה זה ילדון עם מוזיקה רועשת שהסב את תשומת לבך, לא היית מקדיש לכך שום מחשבה נוספת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא כל הנוער ולא כל הצעירים!

תן לבחור הזה לעבוד בשביל לקנות רכב, תן לו חודשיים שיתרוצץ ויחפש רכב שמתאים לו, תן לו לקרוע את התחת לתחזק את הרכב ולשמור עליו ונראה אם הוא עדיין ינהג ככה.

אצלי 2 הסעיפים נאחרונים תקפים, רוב הכסף לרכב קיבלתי מ... בשביל חלק עבדתי, חיפשתי הרבה יחסית את ה-רכב, אני קורע את התחת בשביל הרכב ונוהג כמו בן אדם, כן גם יש קטעים אבל לא ברמה הזאת! יש כבוד לרכב שאני משקיע בו ויש כבוד לשאר הנהגים.

כאשר הנער מקבל את המפתח מאבא וכל מה שנשאר לו זה למלא דלק אין לו דרך להעריך את הרכב!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

נו באמת...על זה לבוא לבכות בפורום?

כולם עושים את זה. אין פה נפש אחת בפורום שלא מאיצה מידי פעם ברמזור מהנתיב הימיני, כדי להשתלב לפני הרמזור השמאלי.

אז מה שגרם לך להתעצבן זה שהוא עם מוסיקה, או העובדה שהוא עם יותר מ2 נוסעים?

בקיצור, אתה נהג חדש, אתה עוד תתרגל.

ודני, במקומך לא הייתי מתקומם יותר מידי, אתה יצאת בעל אגו ופוזאיסטת לא פחות מבעל הג'יפ, בגלל העובדה שלא יכלת לוותר והיית מוכן ללכת עד התאונה, אבל לא עשית זאת, רק כי פחדת שהרכב שלך ייפגע גם.

פורסם

אני חושב שזה לא נכון מה שאתם כותבים שכל הצעירים ככה..

חלק מהם..

וגם לא רק מי שקונה תאוטו לבד..

אני למשל עוד מעט רק מתחיל ללמוד נהיגה.. ואני יקבל כנראה אוטו שההורים שלי יקנו לי.. כי אני עם הכסף שלי הכי רחוק יכול לקנות עץ ריח..

אבל בכל זאת אני ינהג כמו בן אדם..

ורוב החברים שלי גם כאלה.

הבעיה מתחילה עם כל המתלהבים וההורים שלהם..

אין מצב בחיים שילד ינהג כמו משוגע ואף אחד לא ידע במיוחד לא בארצנו הקטנה..

כל מטר אתה רואה מישהו שמכיר אותך ותהורים שלך.. ובטוח שמלא גם מעבירים שאתה נוסע מהר(במידה ואתה כזה..)

ובטח במקרה של הילד הזה ההורים גם לא אומרים כלום..

ואז עוד כמה זמן (אני מקווה שלא..) הם ימצאו את הבן שלהם מרוח על איזה עמוד

פורסם
נו באמת...על זה לבוא לבכות בפורום?

כולם עושים את זה. אין פה נפש אחת בפורום שלא מאיצה מידי פעם ברמזור מהנתיב הימיני, כדי להשתלב לפני הרמזור השמאלי.

אז מה שגרם לך להתעצבן זה שהוא עם מוסיקה, או העובדה שהוא עם יותר מ2 נוסעים?

בקיצור, אתה נהג חדש, אתה עוד תתרגל.

ודני, במקומך לא הייתי מתקומם יותר מידי, אתה יצאת בעל אגו ופוזאיסטת לא פחות מבעל הג'יפ, בגלל העובדה שלא יכלת לוותר והיית מוכן ללכת עד התאונה, אבל לא עשית זאת, רק כי פחדת שהרכב שלך ייפגע גם.

איגור,אתה לא מכיר אותי מספיק בשביל להגיד דבר כזה,עם כל הכבוד כמובן.

העניין הוא שהוא חלם ברזמור,ורק אחרי שהתחלתי ליסוע בקלילות הוא נזכר וחתך אותי,ההבלד היחידי שהוא לא עקף אותי אלא שנאלצתי לבלום בשביל להמנע מתאונה.

אני כשמראש רוצה לעקוף ברמזור אני מסמן לנהג עם היד או מפעיל ויינקר כבר ברמזור ויוצר קשר עין עם הנהג משמאלי.

יש דרך מסויימת לעשות דברים כאלה,הוא לא הסתכל במראה בכלל פשוט חתך אותי כמו מטורף.

אני לא עושה דברים כאלה,וכשעושה עושה זאת עם אמצעי אזהרה לפחות.

חוץ מזה הוא יכל לסמן לי אפילו עם ווינקר,אני בספק אם הוא היה לבד אם היה נוהג ככה.

אני לצרוך העניין נוהג יותר מהר כשאני לבד,למה? כי אני לא רוצה להיות שזה שיגידו שהרג את החברים שלו.

שכל אחד יראה את זה איך שהוא רוצה,ואיגור למען ההגינות אף אחד לא בא להתבכיין באתי לספר על חוויה,ואני רואה שאנשים זורמים ונותנים את דעותיהם.

מקסים.

פורסם

מקס, איפה בתגובה שלי אמרתי משהו עלייך?

רק אמרתי,שזה די מיותר לתאר מצבים שקורים לכולם על בסיס יומיומי.

אין כאן מישהו, שלא חותכים אותו מידי יום.

זה המצב בישראל, וזאת התרבות.

פורסם
היום אני עומד לי ברמזור,כאשר בהמשך הכביש ישנו 2 נתיבים שמתלבים ל1.

למדתי לעמוד בשמאלי בו מכוניות לא חונות,בחור צעיר עם קורולה כסופה נעמד בימיני,אני מתחיל עם לחיצה קלה על הדוושה מתחיל ליסוע פתאום הוא עם דוושה לדעתי לחוצה לרצפה עוקף אותי בלי מראה,בלי ווינקר,בלי התייחסות בכלל.

אז אני שואל,האם לבחור הצעיר הזה לא חבל על הנזק הכספי שתאונה יכולה לגרום? ואם כבר נזק גופני.

כצפוי,2 חלונות פתוחים,מערכת בווליום גבוהה,ויותר מ2 אנשים ברכב.

אני פשוט משתגע מהחינוך שהחבר'ה האלה מקבלים בבית,סך הכל ידעתי שזה מה שהוא יעשה-אבל אמרתי לעצמי אולי אני טועה.

קורה לי גם שאני מתחיל נסיעה עם דוושה כבד ברצפה,אבל אני עוד מתייחס לתנאי הכביש.

אז מה דפוק פה?

החינוך בבית?

משרד הרישוי?

או שבעצם זה מה שנהגים לומדים מנהגים אחרים על כבישי ארצנו הייפייפה?

אני נהג חדש,מאוד חדש-אבל הגעתי למצב שאני פוחד ליסוע מאחוריי רכב עם נהג חדש.

חבל מאוד,

לילה טוב ושבוע נעים לכולנו!

דרך אגב איפה זה קרה? גם לי יש שכן צעיר ויש לו טיוטה קרולה כסופה ואבא שלו קנה לו אותה איך הוא משתולל עם האוטו :evil:

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

ל Igor_STI לא יודע בעניין האגו אבל המצב היה שאחרי שהעצתי למהירות X המשכתי בה הבחור השני התעקב ברמזור אך החליט לא לוות והשיג אותי כבר כאשר המסלול שלו נגמר זאת אומרת כדי לא לאבד אותי הוא החליט לא לעבור לשמאלי ולעקוף כמו בן אדם אלה לעשות הכל על מנת להשיג אותי וכאשר הוא השיג אותי כבר כמעט נגמר לו הכביש הוא נסע מהר ממני אך לא היה לו מקום כבר לבצע עקיפה (להזכירך נסעתי במהירות קבוע ללא שום העצות או בלימות) ולכן הוא התחיל לצפור.

בארץ יש הרבה מטומטמים אבל אני לא מתכוון לשנות מסלולים לעשות זיגזגים ובלימות רק כדי שאנשים אחרים יעשו מה שבא להם. כי אם תנהג ככך אתה גם תיסכן את הכביש.

ותיקון קטן: מהאוטו ממש לא איכפת לי ,איכפת לי מהחיים שלי וזאת הסיבה גם שזזתי מספיק מוקדם כדי לתת לו להשתלב אך הוא מרוב האדרנלין שעלה לו למוח המשיך ישר ורק ברגע האחרון החליף מסלול.

• תוכן חדש...