Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאוספורט 197

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לי זה נשמע קצת מצחיק "הנעה אחורית = ההנעה האולטימטיבית".

לראייתי חבילה מאתגרת זו הפואנטה ויש כאלה בהנעה קידמית, אחורית ובכפולות הנעה.

מזבלות מוטוריות לידיעה ניתן למצוא גם כן בכל אלטרנטיבות ההנעה לרבות אחורית ו- 4X4.

אני לא יודע למה, אבל נשמע שבאמת חובבי הקליאוספורט חוטאים בדיסוננס חמור של צידוקים.

אני, על אף שאני נוהג בעגלה, ועל אף שכישורי הנהיגה שלי, ככלל, מוטלים בספק, עדיין חושב שהנעה אחורית מהנה, מאתגרת, ודורשת יותר מיומנות מהנעה קדמית.

כולם נתפסים פה לבחור עם ה330 כאילו הוא קנה אותה על חשבון ההורים שלהם ומקניטים אותו ואת האוטו על כך - וחבל.

כי את עיקרי הדברים שלו אתם מפספסים, מתוך איזה דחף [דיסוננס? כבר אמרתי?] להצדיק קיום של הנעות קדמיות.

אני מסכים עם שלומי, יש בקטנות הזריזות האלה משהו ממכר, אני גם מסכים שהאחרונה שבהן היתה כנראה ה106 על נגזרותיה, ושמאז הרכבים רק הלכו והפכו מסורבלים יותר [ע"ע גזרת פולק'-אאודי-סיאט]

ואמנם אין לי כלל נסיון עם הקליאו, אבל מסיבוב על רכב עם יחס הספק\ משקל טוב יותר [והנעה קדמית] זכור לי בעיקר התסכול מההתנהגות של הרכב שנדרש לספק כוח והתנהגות במקביל, ואני מניח שעם 172 כ"ס או יותר, גם הקליאו תסבול מאותן תופעות, מה שכנראה לא ,יקרה בהנעה אחורית וזו, לדעתי השורה התחתונה.

רון.

-אלי, אם יש זמן טוב להחזיר לי על הקטע עם המעקה, כנראה שזה עכשיו...-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא יודע למה, אבל נשמע שבאמת חובבי הקליאוספורט חוטאים בדיסוננס חמור של צידוקים.

אני, על אף שאני נוהג בעגלה, ועל אף שכישורי הנהיגה שלי, ככלל, מוטלים בספק, עדיין חושב שהנעה אחורית מהנה, מאתגרת, ודורשת יותר מיומנות מהנעה קדמית.

כולם נתפסים פה לבחור עם ה330 כאילו הוא קנה אותה על חשבון ההורים שלהם ומקניטים אותו ואת האוטו על כך - וחבל.

כי את עיקרי הדברים שלו אתם מפספסים, מתוך איזה דחף [דיסוננס? כבר אמרתי?] להצדיק קיום של הנעות קדמיות.

אני מסכים עם שלומי, יש בקטנות הזריזות האלה משהו ממכר, אני גם מסכים שהאחרונה שבהן היתה כנראה ה106 על נגזרותיה, ושמאז הרכבים רק הלכו והפכו מסורבלים יותר [ע"ע גזרת פולק'-אאודי-סיאט]

ואמנם אין לי כלל נסיון עם הקליאו, אבל מסיבוב על רכב עם יחס הספק\ משקל טוב יותר [והנעה קדמית] זכור לי בעיקר התסכול מההתנהגות של הרכב שנדרש לספק כוח והתנהגות במקביל, ואני מניח שעם 172 כ"ס או יותר, גם הקליאו תסבול מאותן תופעות, מה שכנראה לא ,יקרה בהנעה אחורית וזו, לדעתי השורה התחתונה.

רון.

-אלי, אם יש זמן טוב להחזיר לי על הקטע עם המעקה, כנראה שזה עכשיו...-

לא הבנתי.

למרות שיצא לי לנהוג (לא לשבת במושב האחורי ולא לשם נסיעה למכולת) על 325 E30, על 325 E36, במוו 530 כולן ידניות ו- WRX.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
לא הבנתי.

למרות שיצא לי לנהוג (לא לשבת במושב האחורי ולא לשם נסיעה למכולת) על 325 E30, על 325 E36, במוו 530 כולן ידניות ו- WRX.

נו, ומי מהאותן מכוניות מהנה יותר ? (לא מהירה יותר ...)

פורסם

רון.

עם גומי איכותי, הקליאו מסתדרת יופי עם ה-172 סוסים שלה גם תחת לחץ.

ברור שככל שההספק עולה העדיפות להנעה אחורית/כפולה עולה, אבל בהספקים שמדובר בהם פה (פחות מ-200 סוסים) עדיין לא מדובר בשריפת גומי מתסכלת לריק.

לא מנסה להגיד שהקליאו יותר מהנה מ-ב.מ.וו 330 (לא נהגתי...) אבל זה בכלל לא אותה קטגוריה, ומבחינת כמות הנאה לכל שקל (של מחיר קניה, צריכת דלק, טיפולים או מה שלא יהיה) - הקליאו בוודאות לוקחת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
נו, ומי מהאותן מכוניות מהנה יותר ? (לא מהירה יותר ...)
אני חייב לציין שכל אחת מהן מהנה מאוד ומאתגרת בדרכה שלה, אבל לא גורמת לאחרות לרבות ה- 172 להראות לא רלבנטיות או להחשב כ"צעצוע".

השאלה של "המבינים" בזמנו בדר"כ הייתה " איך ירדת מ- WRX לקליאו ספורט?" ולא ניסיתי להשיב מטעמים ברורים.

אני באמת לא מבין מדוע ההתמקמות בהנעה אחורית של מס' גולשים כאן גורמת להם לחשוב שהם יצאו לאור מבחינה מוטורית.

בלי להשמיץ ו/או לזלזל באף אחד, פשוט לשם דוגמא במוו 320/6 ידני סטנדרטי, מהנה ככל שיהיה בעיניים הסוביקטיביות של בעליו רחוק אובייקטיבית שנות אור מלהחשב כרכב עם אוריינטציה ספורטיבית בכל קנה מידה.

אני לא פוסל הנעה אחת ו/או מבכר בצורה מוחלטת אחרת, אני פשוט משתדל ללמוד ולהפיק את המירב שיכולותי מאפשרות לי בתצורה הספציפית ולא להטיף לדת חדשה.

אני בפרוש חושב שהקומפקטיות החמות של העשור האחרון ( 206 106 306 ויליאמם, 172 ודומיהן) הן מכונות נהיגה עם יכולות מאד גבוהות והזילזול בהן מיותר, המפגש איתן עשוי בקלות להסתיים ע"י אנשים מסויימים במילים "נרדמתי", "אם היינו ממשיכים הייתי אוסף אותך", "יש לך יחס כח משקל עדיף", "אם תרגיז אותי אני מכניס צ'יפ של 225 כ"ס", "הרכב שלי לא כל כך מותאם לתוואי הזה", "התבלבלתי בפניה", "אני עוד לא מכיר את הרכב (אחרי 10K ק"מ)" והרשימה ארוכה ארוכה.

ללא קשר, אני מסכים עם העובדה הפיזיקלית הפשוטה שמעבר XXX כ"ס ו- YY קג"מ ההנעה הקידמית הופכת להיות לא רלוונטית.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

הכל תלוי מה מחפשים ברכב.

רכב בעל הנעה קידמית יכול להיות מהיר יותר מרכב הנעה אחורית. תלוי בכוח, איזון, זריזות וכמובן תלוי בתוואי המדידה.

אני מניח שאחי עם הקליאו ספורט מנצח אותי כרגע בכמעט כל גימקנה או תחרות, כאשר ששניינו התחרנו על המיאטה היינו שווים פחות או יותר עם יתרון קטן לכיווני ...

אבל ...

לאנשים שנהנים מהחלקות ושליטה ברכב הנעה אחורית מציעה הרבה יותר אתגר והרבה יותר כי. נכון גם בהנעה קדמית ניתן להחליק אבל לא בצורה רצינית, לא באופן ממושך ולא בכל מקום.

אני אישית הייתי לוקח את המיאטה שלי על פני STI DCCD בכל יום בשל התחושות והכיף שהיא נותנת. ברשד יעדיף את הקליאו שלו והכל הגיוני ונכון.

אין דבר כזה נכון לכולם לכל אחד יש את ההעדפות שלו ולפיהן הרכב המתאים לו ...

ולגבי סוס למשקל - זה קובע אולי את התאוצה במטרים הראשונים, ככל שהמהירות עולה ככה משנה רק המשקל והאווירודינמיות. אני בטוח שה 330 החלושה יחסית תעקוף את הקליאו בקלות במיאוץ של 100 - 200 ...

אני יכול להבין למה בחור עם 330 יטען שהקליאו יחסית חלשה אבל ל95% מהאוכלוסיה בפורום זה - הקליאו בהחלט נותנת בראש :-)

פורסם

טוב ישבתי וקראתי הכל ולאט... ובואנה פספסתם פה את כל הנקודה...

קודם זה התחיל בסרטון חמוד של הקליאו החדשה ובאמת אולי הבחור טעה במינוח כי POWERSLIDE זה לא (איפה ה - POWER פה?), אבל בסך הכל רצה להראות לנו משהו חמוד מהאינטרנט.

אני אהבתי בכל אופן באמת נהג מומחה, אבל, לא צריך להיות נהג מרוצים, או אלוף בדימוס כדי להגיע לקישקושי זנב עם הקליאו מספיק רביעית בולמים טובים ומשחק עם המצערת, זהו, ומאור הוכיח את זה יפה יותר מפעם אחת. (יש לי 2 דיסקים מלאים בהוכחות למי שמעוניין), עכשיו מאור זה בחור שמיצה את הקליאו עד תום, (אני יודע כי אני קניתי אותה ממנו, ועד היום עוד לא סיימתי יישור קו, ואני עוד רגע מסיים 9K ש"ח עלייה :lol:, סתם בהומור אחי - אוטו בובה).

כל מה שצריך כדי לגרום לקליאו לצאת לטיול זנב ולראות את הכביש מהחלון צד זה להכנס עם כח (ויש כח), ולשחרר בזמן (APEX) את הדוושה, ו\או ללחוץ קלות על הברקס, לא בלם יד זה לא בריא במהירויות כאלה ונכון מאור הוא באמת לא משהו (וזה עוד אחרי החלפה של רפידות אחוריות).

עכשיו הנקודה היא שקליאו לא אמורה להיות מטוס מנמיך טוס, לא מתיימרת להיות הכי מהירה בעולם ולא לא אמורה לשרוף ולתת בראש לאימפרצות למיניהן ורכבים שוואלה עולים פי כמה מהקליאו...

למה אתם שואלים? ככה, זה פשוט ככה. (ומי שצריך הסבר פה זה לא המקום תתחילו לקרוא פורומים מפורטים יותר).

שורה תחתונה הקליאו היא מכונית נדירה ומהממת, יחלוק עלי מי שרוצה אבל על טעם ועל ריח...

אני כל כך מרוצה ממנה, שעד עכשיו (3 וחצי חודשים מהנים) השקעתי בה גיר חדש, קלאצ' חדש, רפידות בלם אחוריות, תושבות מסרק הגה והמון המון דלק 98 ו-99 עם 2 פחיות של K44, ולא אני לא עשיר בכלל ואין לי משכורת של מנכ"ל (נשאר לי נכון להיום 49ש"ח בחשבון הבנק ו-100 ש"ח בכיס, אני דיי בסרט כי נשאר לי חצי מיכל רק :smile:).

לגבי המהירות הסופית: שוב זאת לא הנקודה של האוטו (לא ממש רע אגב 220) כנראה אצלי זה מדוייק יותר כי כשהגעתי ל-220 על השעון הפסקתי ללחוץ פשוט והיה עוד מקום במד סל"ד אבל לא הרבה, לפי דעתי 240 בחיים האוטו שלי לא יסגור, לא בצורתו הנוכחית וגם אני לא אנסה בחיים כי מצטער אבל זה לא בטיחותי ממש ואני לא מאלה שנוסעים 70 בכביש החוף תאמינו או לא.

הפאן שלי זה כיכרות, פניות ארוכות, עקומות חדות עם שינויי צד מהירות (שיקיינים למינייהם 8-) ) ואני עוד בחור שתאמינו לי לא מנצל את האוטו בשיט, אני לדעתי עוד לא הגעתי לחצי מהיכולת שלו, אבל אני נהנה מאוד. במיוחד ממשחקי הזנב שלו.

בקיצור בוב האוטו שלך מהמם ומהיר רצח (והצבע ממש חלום, והקסנון אחושרמוטה :cry: ) ואולי המחשב שלך פשוט יותר מהיר משלי (IF U KNOW WAT I MEEN) אבל קליאו זה קליאו ולא פורמולה 1, הפאן זה פניות, ואם יש ישורת משעממת של שעתיים נסיעה (AKA כביש 6 בחזרה מאילת) אז כן 190 - 200 במשך 20 דק' יקצרו את הדרך פלאים, אבל תאמין או לא מאור יגיע לפנינו בלפחות 20 דק' לאילת או חזרה ממנה... כי אנחנו לא בעלי שבלולים ולא נהיה (לא בקליאו בכל אופן :wink:).

שורה תחתונה כי נסחפתי פה יותר מידי (SORRY), הקליאו ממש חלומית ונדירה (כל שבוע יותר ויותר לצערי), מי שמחפש רכב דראג זה לא הקליאו, אבל קארטיג מסלולים זה כבר יותר קרוב :lol: (מי שזוכר ג'ימקאנה של PSI ומי שלא פספס משהו מדהים).

יום מושלם לכולם וסעו בזהירות.

כבר אין קליאו - אין 206 GTI - ואין R750 - יש איביזה ורוצה חזרה את הסוזוקי!!!! :twisted:

פורסם

בוא נסכם בזאת שהשאיפה לתצורה האולטימטיבית של רובנו הגדול בפורום (שלי לפחות) זה הנעה אחורית מנוע מרכזי , אז אל תתפלאו אם תראו אותי בעוד כמה שנים עם סמארט רודסטר :razz:

רובנו הגדול חי בפשרה ,פשרה מהנה אך עדיין פשרה

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

טוב , באמת קצת גלשנו.

בוא נדמיין מצב היפוטטי , אתה מקבל מכונית ליום אחד של הנאה מנהיגה .

מאחורי ווילון מספר אחד יש 330 מאחורי וילון מספר 2 יש קליאו ספורט.

אני לא מאמין שהרבה אנשים יבחרו את וילון מספר שתיים ...

קליאו ספורט בחיים לא תיתן את מה שתיתן 330 ולהיפך .

מצד שני, היא בחיים לא תיתן היגוי טוב כמו ב X06 וזה דבר שלי אישית נורא מפריע בקליאו .

פורסם
טוב , באמת קצת גלשנו.

בוא נדמיין מצב היפוטטי , אתה מקבל מכונית ליום אחד של הנאה מנהיגה .

קליאו ספורט בחיים לא תיתן את מה שתיתן 330 ולהיפך .

מצד שני, היא בחיים לא תיתן היגוי טוב כמו ב X06 וזה דבר שלי אישית נורא מפריע בקליאו .

מודה, גם אני רוצה בימר, כן Z4 תעשה לי טוב בגוף וטוב בנשמה, אבל מה נעשה שיש לי 40 ש"ח בבנק ולא 400K ש"ח :oops:

הקליאו זה הרכב שנותן לי הכי הרבה בכל כך מעט.

ברור שעוד שנה אם לא פחות היא תמכר למרבה במחיר. כבר היום אני אומר שאם אני אקבל הצעה מעניינת היא נמכרת בהינף עפעף וללא חרטות.

אבל נכון לעכשיו אני נהנה ומרוצה, כן מנסיעה יומיומית ולא התגרזנות פרועה.

כיסאות עור מפנקים עם תמיכה (ממש כמו באקט רק רך ונעים לעכוז), מזגן עצום מקפיא ומפנק (ולא דורש מהמנוע להתאמץ ממש), סט בולמ"ז וקפיצים נמוכים ומוקשחים שאומנם שוברים עצמות אבל נותנות הרגשה שאפשר להשאר בשלישי ולקחת את הסיבוב במהירות ממוצעת ומעלה וכמובן כח לצאת מהסיבוב בלי לשחק יותר מידי עם ההילוכים.

תענוג צרוף במחיר נמוך.

השוואה מעניינת: גלידה בשקל תישעים = קליאו, סאנדיי עם סירופ שוקולד = BMW 330...

כמובן שביקור בשטראוס ושחיה בגלידת שמנת איכותית יום שלם = פגאני זונדה!!! :lol:

כבר אין קליאו - אין 206 GTI - ואין R750 - יש איביזה ורוצה חזרה את הסוזוקי!!!! :twisted:

פורסם

אף אחד לא אמר שזה רכב גרוע . זה רכב מעולה שנותן המון ביחס למחיר שלו (תודות ללוי יצחק) .

מצחיק שמה שקורה כאן מזכיר את מה שקרה עם ה 106 ראלי בזמנו , קהילה של אנשים עם רכב מצויין שלוי יצחק דפק במחירון מנסים להעלות את שווי השוק שלו.

עם הראלי זה הצליח , מעניין מה יהיה כאן ...

פורסם

מקווה לטוב סה"כ שילמתי 70K לפני כ- 4 חודשים, היום המחירון אם אני לא טועה 65K ויורד כל הזמן...

אין על גרמניה בתוצרת רכב זה ידוע... (ואני לא מכשיב את איטליה כי הם מייצרים מטוסים ;))... וגם המחירים בהתאם, ושומרים על ערך בהתאם...

פורסם

אני הייתי מגדיר את השתיים קצת אחרת.

להיות בעלים של הקליאו - זה אומר שבכל פעם שתרצה, תוכל לקבל זריקת אדרנלין ולהיות ב high.

להיות בעלים של בימר חזקה (וידנית !!) - זה אומר להיות מחובר לאינפוזיה של אדרנלין. הכיף תמיד זמין, אבל אם תרצה קצת להירגע, פשוט תוריד את הקצב.

ואגב,

הבימר שיש לי היום מאיצה מ-0 ל-100 בערך כמו הקליאו שהיתה לי (כלומר באיזור ה 7 שניות). הקליאו היתה יותר עצבנית, קופצנית, ובעלת סעיף נפשי. הבימר לעומתה כבדה ושפויה יותר, אך גם אוחזת יותר ומהירה ממנה בכל כביש נהיגה.

מי יותר כיפית ?

E30 M3. נגדה הקליאו תישאר חסרת מענה.

דני G.

פורסם

תאמין.

רק בשבוע שעבר הציעו לי 328ci ונשארתי עם הקליאו. בעיקר בגלל שה-BMW אוטומטית, אבל בכל זאת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

וואלה דני לא חולק עליך אפילו בחצי מילה...

שני הרכבים מצויינים וכייפים לנהיגה, לא נשכח כמה שנייהם נדירים ועוד במצב טוב (כמו שלי ;)).

לא נשכח שוב את נושא המחיר וההיצע של ה-M3 הנדירות והמהממות, והעובדה שכל ניידת חמודה שמה עליך עשרים עיניים.

לחבר שלי היתה פעם מתוקה כזו שחורה (חיקוי זול ל-M3 אבל עדיין מטוס קטן) עצרו אותי 7 פעמים (!!!!!!!) מת"א לחדרה כולל אבא שלי (שוטר בפנסיה ומתנדב באור ירוק) בתוך העיר אפילו... ולא תגיד השתוללתי נסעתי רגוע בלי המחט בווריד (אדרנלין טהור אגב, צודק) פשוט כי זה רכב כזה.

• תוכן חדש...