Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בנתיים הבחירה אם לקחת רכב מהעבודה עם מעקב, או רכב מההורים עם מעקב, היא בידנו.

אף אחד לא הכריח אותך להסתובב ברכב עם מעקב.

המכשיר הוא סיבה נוספת לא לקחת רכב מהעבודה, בנוסף לזה שאתה לא יכול לתת לנהגים אחרים לנהוג בו ולזה שבקרוב יעלו את שווי השימוש והנטו במשכורת יקטן.

לשמחתי אני כבר לא עובד שם.

רק לידיעתך :עדיין ישנם אנשים שמקבלים כלי רכב לצורך עבודה ולא כחלק מהטבה.

לא כולם הם אנשי הייטק ......

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה מבין מה הפתרון שלך לבעיה? לקנות רכב פרטי מהר יותר...

זה לא הפתרון, אני אמנם נוהג על רכב פרטי, אבל אך ובזכות הורי, לא לכולם יש את הכסף לממש את הפתרון שלך. זה לא הפיתרון שלי, סה"כ ציינתי שאני מבין את חוסר הנעימות שבעניין, ואף הקצנתי ואמרתי שאם אני הייתי במקומכם, סביר להניח שמעשה כזה היה מדרבן אותי לעבוד יותר קשה, כדי לקנות את הרכב הפרטי שלי יותר מהר.

ונהיגה ספורטיבית? איזו נהיגה ספורטיבית בדיוק ערכת על הרכב של ההורים שזה ככל המשתמע איזו 1.6 אוטומטית ובכבישים כמו שיש בארץ? אני לא צריך לפרט מה ניתן לעשות עם משפחתומטית, לאיזו מהירות משפחתומטית מסוגלת להגיע, וחמור מכך, איך משפחתומטית מתנהגת במהירויות אלה.

נכון אתה מדבר על נהיגה קצת יותר קיצונית מן הרגיל, אבל עדיין הנהיגה הזאת באה עם הזמן וכאשר מידי פעם מותחים עוד קצת את המגבלות של הרכב אך רק קצת ממה שאתה כבר מכיר ויודע שיקרה.

לא ישר עולים על ההגה ויאללה, צריך ללמוד נהיגה ספורטיבית נרביץ בגז ובפניות למרות שאני חדש ואני לא מכיר את המגבלות של הרכב עדיין, גם אם זה טויוטה. שוב, מספיק עם התמימות. אולי אתה צדיק, אבל יש הרבה שלא; ועם הביטחון העצמי המוטעה שיש להרבה נהגים חדשים, חלקם אפי' רוצחים בפוטניציה.

כשאני חושב לעומק מה שאתה בעצם אומר, זה בעצם לחסל כמעט כל סוג של איזושהי נהיגה ותרבות מוטורית בארץ, עקב התקנת המתקן לא יהיה ניתן לנהוג קצת יותר קיצונית, ולמי שאין את האמצעים, גם לא ינהג כך לעולם. זו בדיוק הנקודה. לנהיגה "הקיצונית", כפי שאתה מכנה אותה, אין שום דבר משותף עם ספורט מוטורי. ההיפך.

אם נהג חדש רוצה לטעום ספורט מוטורי, שיעשה קורס נהיגה מתקדמת.

שוב פעם אני ממליץ לקרוא את כל מה שכתוב כאן.

פורסם

קראנו, תודה.

עם כל הכבוד לקובי סמנכ"ל בנייס, שזה מאוד מכובד.

לפי דעתי כל הסיפור נשמע טוב מידי מכדי להישמע אמיתי...

הילד נתפס על 90 בכביש של 50... זה נהג מופרע.

ופתאום שהוא ידע שעוקבים הוא נהיה נהג זהיר, פתאום האישיות השתנתה והוא נהיה עוזר אכפתי וכו וכו...

נו באמת, אותי לפחות וכמעט כל מי שלפני נהג מהר היה רק נאכל מבפנים אם זה היה הוא, ובמצב כזה מתי שהוא מתפוצצים.

וכך גם אני חושב, שלמר. קובי הנכבד הולך להתפוצץ בסופו של דבר הכל בפנים אם הוא כזה תמים.

Maserati.

פורסם

תודה לכולכם על התגובות ועל איך מנתקים את המכשיר הזה.

שוב... לא מדובר בחבר שהוא "עבריין תנועה" הלוואי וכולם היו נוהגים זהיר ובאופן מתון כמוהו!

במידה וכן אמא של החבר תתקין את המכשיר ברכב אני כן ינתק את העניין מהר מאוד אך לא לפני שאבין ע"י נסיעה איך העניין פועל ואסיק מסקנות כמה זה בולשיט או שלא!

אם יהיו עדכונים אני מבטיח לעדכן ולהשמיץ את הבושה וחרפה הזאת שאנשים מגיעים למצב שהם לא סומכים על בנם!

אני את עמדתי כבר הבעתי ומי שרוצה מוזמן לחלוק עלי אבל רק דבר אחרון: נהג מוורד ולחוץ=נג מסוכן

ותחשבו על זה...

פורסם
לאט לאט אנחנו מתחילים להיות כמו רובוטים ולאבד צלם אנוש.

טרם מיצינו את כל האפשרויות האחרות (חינוך אינו מילה גסה).

ממש מפחיד......לא ירחק היום ועוד יתקעו לתינוקות הנולדים ,שבבים בעורף

משטרת המחשבות עוד תקום..

אחד לאחד מה שחשבתי, מעניין מה אורוול היה אומר על זה...

באחד הלינקים המצורפים יש כתבה על קצין רכב בחברת הייטק שמבטיח לא להסגיר למשטרה נתונים על עובדי החברה שעברו עבירות :roll:. לדעתי כשמדובר במכשיר שמחובר למשדר סלולרי, המשטרה לא

צריכה שום קצין רכב בשביל לנטר רכבים המחוברים למערכת. היא תוכל לעשות זאת בעצמה, וזה

גם יהיה השלב הבא.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

נו באמת.

בושה שאנשים לא סומכים על בנם?

המציאות מראה כי יש סיבה טובה לאנשים לא לסמוך על ילדיהם.

אם אתה לא עושה עם האוטו של ההורים שומדבר שאתה לא רוצה שהם ידעו, מה אכפת לך שהוא שם?

האוטו שלהם, זכותם.

העובדה היא שהרבה מאוד צעירים ירגעו עם הנהיגה כאשר ידעו שהשתוללות תביא לכך שלא ירשו להם לקחת את האוטו יותר.

קטלני, אתה יכול אולי לשקר לאחרים, להורים שלך על מנת לנסות לשכנע אותם לא להתקין את זה. אבל עשה טובה, אל תשקר לעצמך. זה פתטי.

פורסם
תודה לכולכם על התגובות ועל איך מנתקים את המכשיר הזה.

שוב... לא מדובר בחבר שהוא "עבריין תנועה" הלוואי וכולם היו נוהגים זהיר ובאופן מתון כמוהו!

במידה וכן אמא של החבר תתקין את המכשיר ברכב אני כן ינתק את העניין מהר מאוד אך לא לפני שאבין ע"י נסיעה איך העניין פועל ואסיק מסקנות כמה זה בולשיט או שלא!

קודם כל - אני אנתק , ולא ינתק .

דבר שני - רק לי זה נשמע כמו " החברה שלי קיימה יחסי מין ללא קונדום . זה לא אני , בחיי , זו החברה..." ?

ולעצם העניין - עוד שלב שתהליך שטיפת המוח של הציבור נגד כל מי שאוהב לנהוג.

במקום ללמד לנהוג - ולאכוף את החוק במקומות ובסיטואציות שצריך - שוב נטפלים לנהגים הצעירים.

אני לא אומר שכולם צדיקים - להיפך - המחקרים מוכיחים פעם אחרי פעם שנהגים צעירים מעורבים בתאונות יותר מהממוצע - ואת זה אי אפשר לשנות.

אבל במקום לגרום לנהג הצעיר להבין איה ומדוע הוא טועה בשיקול דעתו ומה צריך לשנות בהתנהגותו - גורמים לו לנהוג בלחץ ובפחד על הכביש - שזה לא פחות גרוע מהשתוללות (נהג לחוץ ולא רגוע = תגובות פתאומיות ולא הגיוניות בכביש = מתכון נהדר לתאונות. אם עצמיות ואם כאלה שגרמו לנהג מופתע אחר לעשות את השטות).

את האכיפה נגד העבריינים צריכה לעשות המשטרה , ולא כל גוף בלתי מקצועי - יהיו אלה הורים , דודים או מנהלי בית הספר. אם למשטרה חסר כח אדם וכסף - שתבוא לצעוק (ומבחינתי - כל עוד יש להם זמן וכסף לשים שוטרים מנומנמים לרבוץ בניידת או לשבת להתבטל על כסא בצורה הבאה:

394_9407.jpg

אז יש להם די והותר כח אדם לעסוק בזה.

פורסם

א. חשבתי על מכשיר כזה שהייתי בכיתה ג' כבר וקיוויתי שאף פעם זה לא יגיע לכבישים.

ב. אין להם שום יכולת לחייב אותך לשים מכשיר כזה, חוק יסוד כבוד האדם וחרותו נוגד את זה.

ג. אין לאף אחד מושג כמה זה גרוע שיש "אח גדול", רק בסרטים אפשר לראות לאיזה כאוס זה עלול לגרום.

ד. גם אם ימצאו דרך להתקין את זה, אנחנו נמצא דרך לעקוף את זה.

וכל מי שמצדד בדבר הנוראי הזה מקומו בפורום מינים ומלשינים. ולא כאן, כי אם יקום האדם שיגיד שהוא תמיד נוסע לפי החוק הוא שקרן.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
ואללה יופי, ביום שיעקבו אחרי לאן אני נוסע ואיך וכמה ולמה, אני מעדיף לנסוע ברכבת ולא במכונית. לי פשוט נראה שזה עוד המצאה "גאונית" של אור ירוק שתפקידה לעקוב אחר מהירות הנסיעה, כי מהירות מופרזת הורגת!!!!!!! :bad-word:
וברכבת לא ניתן לעקוב אחריך? אין לך כ.אשראי? סלולרי? פרצופך לא מופיע במצלמות המעגל סגור שיש ברכבת?

אם רוצים לעקוב אחרי מישהו לא צריך "לצאת מהבית" בשביל זה...

לענייין, המיתקן נועד "לסרס" נהגים מיתלהבים, כמו כן כל יתר החוקים (חלקם תמוהים, וחלקם פחות), סה"כ אני מניח שאם תינהג בכביש חיפה ת"א ביום שישי בערב תוכל ליראות את ריבוי של נהגים צעירים מזגזגים בין נתיבים, חותכים ו... ניתקעים בשמאלי... מוזיקה רועשת, אורות סגולים באוטו_של_אבא, והופ, הוא בנתיב אחר, לא שם לב אפילו שהוא גולש לנתיב אחר, מזל שלמשאיות יש אחלה צופר...

גם אני הייתי ילד קטן ומושתן, גם אני עשיתי שטויות, כמו כל נהג צעיר אחר... ההבדל הוא שאני עשיתי שטויות עם רכב שיש לו 50 כ"ס ומגיע אולי ל 130... כיום כל רכב מישפחתי מגיע למבירויות שלפני 15 שנים היו שמורות למכוניות "ספורט"...

אל תגידו לי "הבטיחות הפאסיבית, הבטיחות האקטיבית" ועוד... דבר אחד לא הישתנה, יכולת התגובה, ובטח של ילד, שיש לו 5 דקות ניסיון בנהיגה, ועוד שהוא מוסח ע"י החברים הטמבלים שלו...

וכן, מהירות כן הורגת... אתה יכול לינהוג 150 בכביש ישר (נניח כביש 6), הכל טוב ויפה, הכביש אחלה, הראות סבבה והאוטו מאוד יציב במיהירות הזו...

אני יכול לתאר לך מה קרה לי כשקפץ לי שועל/כלב לכביש כשהייתי במהירות יותר נמוכה מזו (הוא לא נידרס, ואין אבדות לכוחותינו;)), מה היה קורה אם זה היה נהג עם 0 ניסיון? סביר להניח שהוא היה מיתהפך, או מיתעופף לשוליים/גדר "הביטחון". וזה לא ביגלל שאני "אלוף העולם בהיתחמקות משועלים"... זה בגלל ניסיון, כי זה קרה לי כבר כמה פעמים במהירויות יותר נמוכות, ומאז אני חושב כל הזמן "מה היה קורה אם" ומכין "תוכנית"...

ולעניין המקורי, אם חבר לשך לא רוצה "שירגלו" אחריו, שלא יקח את האוטו של אימא... שיקנה רכב מישלו, איזה פורד אסקורט נניח... ככה הוא ילמד איך נוהגים, איך מטפלים באוטו והכי חשוב, באוטו כזה, כשקורה משהו, זה קורה במהירויות נמוכות, ניתן לתקן את הטעות יחסית מהר...

וזו הכוונה ל"מהירות הורגת"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לא מסכים עם כל מי שזועק שנהג שמותקן לו כזה מכשיר ברכב יהפוך ל "לחוץ".

לחוץ ממה?

כולה' המכשיר "רוצה" שהוא יסע כמו בנאדם, ישמור מרחק, ולא יטלטל את הנוסעים בסיבובים או בלימות . מה מלחיץ בנסיעה כזו?

נהג שלא שומר מרחק והרכב שלפניו פתאום מאיט, יגיב בברקס די חזק (לאו דווקא ברקס חירום).

לעומתו נהג מנוסה יותר או רגוע יותר, ששומר מרחק, ומביט שלוש מכוניות לפני הרכב שלפניו, יראה את כל העניין מראש וילטף את הבלם כמה שניות קודם במקום בלימה אחת קצרה, מאוחרת, וחזקה. בלימה כזו המכשיר ירשום לעצמו בזכרון וכאשר יראה שהנהג נוטה לבלום כך לא פעם ולא פעמיים הוא מתריע על נהג בעייתי.

פורסם

עם כל הכבוד לאור ירוק, מה שהמכשיר כנראה יכול לעשות בעזרת GPS זה רק לדעת היכן היית ובאיזו מהירות נסעת, ובאיזה גובה היית.....

גם לדעת איך אתה מתנהג בפניות ביחס של מהירות והמיקום שלך, וזהו.

אם ה GPS קולט אותך בפניה על המפה אז הוא גם קולט את המהירות שלך וכך יחסית בלבד טוען כביכול איך אתה מתנהג בפניות.

אל תצפו פה למדדים של ברקסים, זיגזג בכבישים וכיוצא בזה, GPS עובד לאט ותזוזות קטנות כאלו לא משפיעים עליו כמעט, גם את המהירות הוא מודד 10 קמ"ש פחות מהמהירות האמיתית.

כך שכמו תמיד אור ירוק מקטינה ראש וכסטיגמה בודקת רק מהירות של נהגים צעירים, כמה מפתיע.........

Maserati.

פורסם

אין בעולם דבר השנוא עליי יותר מהורים המגלגלים אחריות בקשר לילדיהם לכל העולם ואישתו רק להוריד אותה מהם!!!!!

להורים אין כח או שלא מתחשק להם לשמור על הילדים אז ממציאים חוקים שפוגעים בכולם. דוגמאות לא חסר.

להורים אין כח לשמור על ילדיהם במחשב ולבדוק כל משחק שהילדים משחקים אז הם רוצים לאסור לגמרי על יבוא משחקים "אלימים". להורים אין כח לבדוק מה הילדים רואים בטלוויזיה אז הביאו לירידת ערוצי המבוגרים ועוד הרבה דוגמאות....

הורה שמתקין מכשיר כזה מבחינתי אומר: "אני לא צריך ללמד את הילד שלי נהיגה נכונה ואחראית- המכשיר יעשה זאת בשבילי" זה לא פיתרון. זה אפילו לא טיטוא של הבעיה מתחת לשטיח....

בעיניי זה מאוד פשוט: אתה סומך על הילד שינהג באחריות ובביטחה - תן לו המפתחות.

לא סומך - אל תיתן!! אבל רבאק- לתת למכשיר להשגיח על הילד שלך בזמן נהיגה??

הורות זו זכות לא חובה!!!

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

אני לא יודע מה רמת הביצועים של המכשיר, אבל תאורטית אין מניעה שהוא יוכל להציג נתונים מאוד חשובים ורלבנטיים, כאשר מהירות הנסיעה היא הפחות חשובה שבהם. נהיגה חלקה ולא אגרסיבית היא הבסיס לכל מה שבא אחר כך (נהיגה בטוחה, נהיגה מתקדמת, נהיגה ספורטיבית...) ומכשיר כזה עשוי לתת משוב חשוב לכל נהג.

לא מדובר פה על לקיחת האחריות מידי הנהג והצבתה בידי "אח גדול". כמו כל טכנולוגיה ובעיקר טכנולוגיות עקיבה, השאלה מה עושים עם המידע שמתקבל. אם יקחו את המכשיר ויחברו אותו, נגיד, למוקד מתנ"א - לא עשינו כלום חוץ מלפרנס את המומחים לניתוק המכשירים. אפשר באותה מידה לחבר את המכשיר למתקן שייתן לנהג מכת חשמל בכל עקיפה מסוכנת. אבל אם המידע יישאר בין הנהג להוריו (במקרה זה. באותה מידה - לאישה, לבעל, לאח, לנהג המלווה...) וישמש בסיס לשיחות הדרכה חיוביות זה עדיף בהרבה מההיסטריה של שיחות בסגנון "שמעתי מהבן של השכן של הדוד שראו אותך משתולל בשכונה". מידע מדויק זה הבסיס - היחידי למעשה - לתיקון התנהגות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אל תצפו פה למדדים של ברקסים, זיגזג בכבישים וכיוצא בזה, GPS עובד לאט ותזוזות קטנות כאלו לא משפיעים עליו כמעט, גם את המהירות הוא מודד 10 קמ"ש פחות מהמהירות האמיתית
GPS אולי עובד לאט אבל חיישני תאוצה של המכשיר מודדים בדיוק כמה G היה בבלימה או בסיבוב. רוב האנשים יקחו סיבוב ב 0.2 G כדי שלכולם יהיה נוח, מקסימום 0.4 G אם הם ממהרים, אבל 0.8G זה כבר מעיד על חריקות צמיגים או תמרון חד במיוחד. כנ"ל לגבי בלימות.

כמו כן דווקא מהירות GPS יכול למדוד באופן מדויק מאוד. וייתכן שהספידומטר מזייף ומראה 10 קמ"ש יותר, אבל ה GPS מדויק.

• תוכן חדש...