Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

במכונית שלי (פיאט מולטיפלה שנת 2001) אובחנה דליפה זעירה ברדיאטור הפנימי של המזגן.

עלות תיקון היא בסביבות 4000 ש"ח בלי לקחת בחשבון נזקים נוספים (בפירוק דש בורד וכד').

מחיפושים הבנתי שיש חומרים שמוסיפים למזגן ואמורים לסתום את הנזילה, והבנתי שיש בארץ מספר אנשים שניסו זאת בארץ בהצלחה.

הבעיה היא שיש צורך במזגניסט ע"מ לבצע את הכנסת החומר, ואני לא מצאתי כזה שמכיר את זה.

אם מישהו מכיר או שמע על מזגניסט (פעיל...) כזה אשמח לקבל את הפרטים שלו.

בתודה מראש,

עמית.

פורסם
תיקון כזה לא יצליח כי במאדה המזגן הפנימי יש לחץ גבוה של הגז. את המעבה שבחזית הרכב ניתן לתקן.

אין מנוס אלא מלהחליף את המאדה הפנימי.

בברכה - רפי לין :-)

רפי ידידי, דווקא ברדיאטור הפנימי הלחץ נמוך ובגלל זה הוא קר ובחיצוני הלחץ יותר גבוה ובגלל זה הוא חם. בדיוק על עיקרון התחממות בדחיסה והתקררות בהתפשטות עובד המזגן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי ז, נכון ומדוייק .

במאייד יש לחץ פי 10 פחות מהמעבה,נתון לשינויים בהתאם לטמפרטורת האוויר בחוץ.

אף פעם לא שמעתי, "שיש חומרים שמוסיפים למזגן ואמורים לסתום את הנזילה"

לדעתי,לא ניתן לסתום ע"י הוספת חומר כל שהוא.ואם המציאו פטנט חדש,אשמח ללמוד על כך.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

גם אם המציאו פטנט כזה לא הייתי רוצה שחומר שסותם מעברים יעבור דרך המדחס (הבוכנתי) של המזגן ולא דרך שסתום ההתפשטות. שניהם לא ישרדו חומר שסותם חורים ומעברים קטנים.

פורסם

אם המציאו חומר כזה אני מבקש לדעת עליו עכשיו...

היום השארתי את הרכב אצל המזגניסט להחלפה של הרדיאטור הפנימי. אולי אפשר יהיה לחסוך כמה (אלפי) שקלים בשיחת טלפון? :???:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ואני אמור לנחש אם החומר עזר או לא? :loco:

בעצם, מה אני שואל. היום שמתי את הרכב להחלפת רדיאטור כזה :screwy:

:lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קראתי את הקישור ויש לי בעיה עם החומר.

מצד אחד אתה מחדיר אותו למערכת שנמצאת בואקום ויש בה חור ומהצד השני הוא אמור להתקשות במגע עם חמצן.

צינור עם חור תמיד יחדיר חמצן למערכת ולא תגיע לואקום מוחלט.

פורסם

מייד לאחר פעולת הואקום הוחדר החומר.

זה עבד.

אין לי את שם המוצר, והמתקין שמכר לי אותו כבר לא עובד (בלי קשר), אבל החומר עבד, ומאז לא דלף גז מהמערכת. טפו טפו טפו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם

יש חומר שהיבואן מירקל מביא ויש להם לקוחות מאוד מרוצים (מוסכים ומזגניסטים) אני הולך לבדוק את החומר על המוטיפלה שיש לה דליפה פנימית זה יותר זול מאשר תיקון של 1500 עד 3000 ש"ח

פורסם

עמית שלום.

אני חייב לספר לך סיפור מעניין.

בקיץ הקודם הייתה לי בעיה עם המזגן ברכב. לאחר שהלכתי למזגניסט, ואין ספור בילבולי מוח, הוא אמר שצריך להחליף מעבה. החלפתי מעבדה, עדיין דלף גז. חזרתי אליו, אמר שצריך להחליף מדחס, החלפתי. כלום לא עזר. בסך כל הסיפור החלפתי מעבה מדחס ומילאתי 3 פעמים גז עם זרחן, (לא הכל אצל אותו מזגניסט) עד שהבנתי את השיטה שבה הם עובדים, שהיא שיטת האלמינציה. הם מהמרים על חלק המערכת שלדעתם נהרס הכי הרבה ואומרים לך שצריך להחליף אותו, אם זה עוזר סבבה, אם לא עוברים לדבר הבא. בסוף של דבר לאחר כל הסיפור הזה חזרתי לחשמלאי והוא אמר לי שכנראה זה מהמאדה הפנימי, (מה שאתה רוצה להחליף). אני חטפתי עצבים כי לא יכול להיות שהוא מנחש מה הבעיה כל פעם בלי שום בדיקה. לאחר צרחות ועצבים וכאשר דרשתי את הכסף במלואו בחזרה כולל החלקים שהוא החליף לי הוא נבהל ויצא מהמשרד הזיז את התחת שלו ובדק בעצמו את הרכב. גילה את הבעיה תיקן אותה, ועד היום הכל טוב. הבעיה הייתה איזה צינור גומי פשוט שעולה לא יותר מ-10 שקלים בלחץ, כולל עבודה. פשוט היה בו חור. ואף אחד לא בדק שם כמו שצריך כי הצינור היה מעט מוסתר.

מה שאני מנסה להגיד, בטח שהוא ירצה שתשאיר את הרכב ותיפרד מ4000 שח אצלו, נסה לקבל הוכחה לכך, לפני שתעשה זאת. תגיד לו שייראה לך בדיוק מאיפה נוזל ואיך. הם פשוט אוהבים לרמות אנשים אין מה לעשות המציאות קשה.

בהצלחה

• תוכן חדש...