Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

בעוד כחודש אני אמור להתחיל קורס מש"ק תיאום ימי (סמבצ"ים), וככל הנראה אני הולך לצאת ממנו מסיבות אישיות אלה ואחרות.

עקב כך, אני מחפש לעצמי עכשיו תפקיד כלשהו שיתאים לי לשירות, ואח"כ לפעול על מנת להשיגו.

בימים האחרונים התחלתי לברר על התפקיד מפעיל מערכות ERP בחיל הים (מיותר לציין שאני כבר שם, כן?), מה שאומר שזהו סוג של אפסנאי, אבל לא של המחסן האטלי, אלה אפסנאות יעודית.

מישהו כאן מכיר את התפקיד? את הקורס? יכול להגיד לי דברים על התפקיד, איך הוא? מה הוא? איך היציאות בו?

אני בינתיים יודע שיוצאי הקורס הזה נחטפים מיד אחרי הצבא להמון המון מפעלים גדולים מאוד בארץ שמחפשים נואשות אנשים בתחום, ככה שמקצוע לאזרחות בהחלט יכול לצאת מפה.

מישהו יכול לעזור לי אולי ולהוסיף לי עוד דברים בנושא הזה?

תודה רבה,

שגיא ישראל

פורסם

לא מכיר את הקורס הזה בחיל הים, אבל אני מכיר את אחיו התאום מחמ"ן.

כן, לא מדובר באפסנאות של ציוד פרט (מדים, שק"שים ואפודים), אלא באפסנאות של ציוד יעודי (מברגים, מקדחות, רכזות רשת, טילי טומהואק ואלוהים-יודע-מה-יש-בחיל-הים). אז נכון שלא תתעסק במדים ובחיילים ממורמרים שבאו לחתום על זוג מדי ב' לסופ"ש שמירות שדפקו להם בבלת"ם, אבל כן תתעסק עם טונות של ערימות מתכת ופלסטיק שבוודאי יראו לך כמו כלום בעצם, ולא יהיה לך שמץ מה הם עושות בעצם.

בקיצור - זה אפסנאות לשמה. אם זה מדליק אותך - בכיף.

לגבי המקצוע - מערכות ERP זה שם גדול למערכות שיודעות לעשות הכל, בצורה גרועה למדי. למיטב ידיעתי מי שזכתה במכרז הERP של צה"ל זאת חברת ORacle, שהציעה מערכת סופר-גרועה, סופר-איטית והכי חשוב סופר-מסובכת. אם אתה חושב שתלמד לעצב את המערכות האלו מחדש, טעות בידך. במקסימום תלמד את ה30 קיצורי דרך הנפוצים ביותר, ותדע בע"פ את השגעונות של הדבר הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתה מתכוון לעבוד בעתיד בתחום הלוגיסטיקה והתפעול (תפעול, רכש, מחסנים וכו') אזי הקורס יתרום לך רבות.

כיום יש מעבר של כל החברות המובילות במשק לאפליקציות ERP. המובילות בתחום הם SAP ו-ORACLE, בנוסף, יש חברות ישראליות כגון פריוריטי.

כפי שציין קודמי, המערכות כבדות, מסורבלות, יקרות ופחות טובות ממערכות ה-MRP שהחליפו (ניהול רצפת ייצור).

אבל אין להתווכח עם האופנה - כבר היום יש הרבה משרות בתחום התפעול שמציינות העדפה לניסיון ב-ERP.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

כפי שכתבו קודם, מקצוע לאזרחות לא מאמין שממש ייצא מזה. זה לא קורס של יישום מערכת ERP, אלא של שימוש בה (עד כמה שהבנתי), זה נחמד כי תוכל לכתוב שיש לך נסיון בעבודה מול אורקל אפליקיישנס, אבל רוב האנשים רוצים להיות יותר מאשר מפ"ט באזרחות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בעיקרון עם ניהול מחסן והכל אני מסתדר די טוב

ניהלתי מחסן שלם ב"עונה" של קרביץ במשך שנתיים

אומנם זה לא עם מחשב והכל

אבל בכל זאת זה רישום וארגון סחורות, סידור מחסן וכל מה שקשור בכך.

אבל אני לא מכיר את התוכנה הזו

אני יודע ממה שמצאתי וקראתי, שהיא מאוד מאוד רצה טוב בחברות הכי גדולו כמו אסם, שטראוס וכל אלה, ולרוב מי שעבר קורס כזה בצבא, ברגע שהוא משתחרר, הוא נחטף באזרחות לעבודות מהסוג הזה, כמו שהזכרתם, רכש ומחסן והכל.

אז בגדול נראה כי התפקיד יתאים לי, הבעיה זה שבצבא אי אפשר לדעת כלום עד שלא עושים אותו, ובגלל זה אני מחפש אנשים שמכירים את הנושא מקרוב ויכולים לעזור לי, בעיקר בצבא, פחות במה הולך באזרחות, אבל תודה רבה לכם, עזרתי לי בכמה וכמה שאלות שגם צצו.

פורסם

אם אתה רוצה להיות מחסנאי 3 שנים אז זה בשבילך. מקצוע לאחרי הצבא אני בספק אם תמצא. אם כבר ללכת לקורס של חיל הים ולא קרבי אז זה במסגרת חוף (תומך לחימה). תפקידים מעניינים למדיי. ראיתי במו עיניי בתור אחד ששירת בחיל הים (על ספינה) איך אפסנאים מעבירים שירות סכיזיפי ומייגע במשך 3 שנים. תחשוב פעמיים אם שירות מהסוג הזה מתאים לך.

פורסם
אם אתה רוצה להיות מחסנאי 3 שנים אז זה בשבילך. מקצוע לאחרי הצבא אני בספק אם תמצא. אם כבר ללכת לקורס של חיל הים ולא קרבי אז זה במסגרת חוף (תומך לחימה). תפקידים מעניינים למדיי. ראיתי במו עיניי בתור אחד ששירת בחיל הים (על ספינה) איך אפסנאים מעבירים שירות סכיזיפי ומייגע במשך 3 שנים. תחשוב פעמיים אם שירות מהסוג הזה מתאים לך.

אני בתאכלס לא יודע אם זה מתאים לי או לא.

אני יודע שעם מחסנאות אני דווקא די מסתדר

השאלה אם זה אותו דבר כמו באזרחות או שזה שונה ממש לגמרי.

בכל מקרה, זה לא בטוח שאני הולך לעשות את זה, אני בינתיים בודק עוד אפשרויות כאלה ואחרות על תפקידים בחיל הים, תפקידי חוף, הבעיה שממש קשה למצוא כאלה, אני לא רואה כמעט שום מקצוע שיכול ממש לתרום לי משהו ואני גם יהנה ממנו בשירות.

אם למישהו יש הצעות על תפקידים שכאלה, אני ישמח מאוד לשמוע ולקבל חוות דעת על אי אילו תפקידים שאתם מכירים או שהתנסיתם בהם בעצמכם בשירות.

• תוכן חדש...