Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה במבול....

turbo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שבת- ארובות השמיים נפתחו ומבול שוטף יורד.

גשם בלתי פוסק יורד בגלים חזקים(עד מאוד) וחלשים(יחסית) לסירוגין.

הכבישים מוצפים מים, וכתוצאה מכך חלקים עד כדי משטח החלקה באליפות ה"ס'תובבת"

(ע"ע ג'וני וויסברג :wink: ) .

אני ומשפחתי , נאלצים לנוע מצפון הארץ דרומה ,בואכה העיר מודיעין לאירוע משפחתי

חשוב . איך אומרת השכנה:"תגידו השתגעתם ,ביום כזה לנסוע עד מודיעין במבול :?: ".

השעה 8:00 בבוקר, גשם יורד בחוץ, התארגנות ותנועה לכיוון דרום.

דיסק לילדים-מוזיקה נעימה,מזגן .נסיעה מנהלתית, כביש אפשר לומר ריק - 5 מכוניות על קטע בכיוון אחד למשך 20 ק"מ נחשבים לריק. מסלול ימני, נוסעים בכיף...גשם בחוץ וחם בפנים.

בכביש בואכה חיפה התנועה הופכת מדלילה לסבירה יחסית, ואז פוגשים את ה"טייסים".

שתבינו גשם שוטף ,כביש חלק מאוד-אנשים עם המשפחות ברכב(בעיקר ג'יפים מגודלים)

טסים על הכביש החלקלק כאילו הם נמצאים לבד במסלול(מרוצים) ביום שטוף שמש.

מזגזגים בין המכוניות, בכביש בין יוקנעם - לזיכרון, הגשם מתחזק, ואז באמת נפתחת אליפות החורף לקבוצות אלףששמאותאוטומטית בצבעי כסף ולבן ,עם מדבקות ספונסר

(היי-טק) מול קבוצת רכבי 4X4 : סובארו אאוטבק /אימפרזה/וולוו XC70 כולל ג'יפים , וכמובן זוג אופנועים ( איך הם נרטבים ,אני פשוט לא תופס איך הם רוכבים בגשם שכזה :shock:

"חולים" אמיתיים).שלא לדבר על השפריצים כמו הגל בסדרת המתח הוואי 5 אפס , בו בזמן שהרכבים לפניך חולפים ע"פ שלולית ע-נ-ק בנתיב השמאלי ו"צונמון קטן" שוטף את השמשה הקדמית -ואז... אתה פשוט לכמה שניות וכמה מטרים בנסיעה קדימה לא רואה כ-ל-ו-ם ממש כלווווום-וזה מפחיד :shock: .כן אפילו ששמרת מרחק של מעל 5-4-3-2-1 שניות , ואתה נוהג לאט ובזהירות בנתיב הימני .כמה ברקסים כאלה של המכוניות מלפני (מזל ששמרתי מרחק עצום )היו בכביש החוף אני כבר הפסקתי לספור .אנו בצומת פורדיס, נכנסים לתחנת דלק להטלת נוזלים, וממשיכים הלאה לכיוון המחלף שחובבי הדריפטים אוהבים לשרוף שם קצת צמיגים, ועולים לכביש החוף.

אמרתי שירד גשם :?::wink: האליפות עדיין בעיצומה-צריך פשוט לראות כדי להאמין....

איזה חוסר אחריות יש לחלק (לא מבוטל)מהנהגים בכביש -לא רק אחריות כלפיהם עצמם,אלא כלפי משפחתם בפרט ,והמשתמשים בדרך בכלל.... באיזור נתניה חשבתי שיורים עלינו , גשם זלעפות -כל טיפה מלמיליאן, הראות קדימה :?: לא רואים ממטר-מה גם שהמגבים על פול מהירות - ברכב ד-מ-מ-ה כולם במתח -וכך כאילו כל משתמשי הכביש דרוכים ומצפים לראות את אורות הבלם של הרכב לפניהם. בהגיענו להרצליה וכניסה לת"א, הגשם הפך לטיפות קטנות

-ואז שוב האליפות שהיתה באתנחתא קלילה מגבירה את הלהבה....השמיים התבהרו, העננים פחות או יותר התפזרו, ואליפות קטע דירוג איילון( שנראה נקי מתמיד )יוצאת לדרך . אנו חוברים לכביש מס' 1 .... כנ"ל. ירידה במנהרה כיוון מודיעין, מזג אוויר בהיר עם טיפטוף קל יחסית . מהמנהרה עד מודיעין , נהגים רגועים יחסית-לפתע -אני מביט במראה האמצעית ואומר לעצמי "מוכרים לי זוג הפנסים האלה" , עוד לא הספקתי לסיים את המשפט בלב, וחולפת על פנינו מכונית שחורה במהירות אוטובאנית למהדרין - בהמשך הסתבר שצדקתי, זו היתה מרצדס CLS500 שחורה-חדשה לחלוטין, עם 2 בחורים בני גילי לערך.

הא בטח אתם אומרים -רגע נסעת בנתיב ימני 80 קמ"ש, עב"מ עקף אותך ב 1XX קמ"ש....

איך זה בדיוק הגעת אליו :?: נו כאן אפשר לומר, שהייתי קרוב מאוד כבר למודיעין ופגשתי אותו ברמזור....טסים טסים ובסוף כוווווולם נפגשים ברמזור. כן גם האיטיים וגם המהירים.

החלפת מבטים עם יושבי המרצדס- אישתי מביטה בי כבר בפרצוף של "אל תחשוב על זה אפילו" :wink: , הרמזור מתחלף לירוק עיקול ימינה למודיעין והוא אף קדימה....

אני? כולה 1.3 ליטר , מה כבר יכולתי לעשות -ומי בכלל חשב על .... ועוד עם הילדים?

הגענו בשלום .

אירוע- נשיקות חיבוקים-ארוחה ומוזיקה טובה.

וחוזרים הביתה.

ערב - כן ניחשתם נכון גשם ,כביש רטוב וחלקלק, בדרך הביתה הכביש היה יחסית עמוס,

מספר מכוניות (כן גם מאזדה 3 ) תקועות בצידי הכביש, 323 אחת בגדר , וחלק נוהגים עם אור ערפל אחורי מסנוור. נהג אוטובוס נוהג כאילו אין מחר!!!!

ואני לא מבין מה יש לנהגים להיצמד לפגושי הרכב שלפניהם-כאילו כולם

יצאו מהארון וחג ה"גאווה" של המכונית הגיע . חלק מהמכוניות מהבהבים עם האורות הגבוהים לרכב שלפניהם שיזוז הצידה הוא מפריע לו בדיוק בקטע הדירוג הרצליה -חדרה.

הכביש נראה בחלק מהנסיעה כמו -תסלחו לי "גן-חיות".

אנו חזרנו הביתה בשלום.

סיכום

גבירותיי ורבותיי -יקיריי חברי הפורום.

חורף, גשם בחוץ, קררררר. אנא שימרו על עצמכם, אל תעשו "שטויות" בכביש,

שימרו מרחק -גדול יותר ,מעבר לזה שאתם שומרים תמיד, מי שרוצה לעקוף אתכם

תנו לו שיעוף קדימה, אל תנסו להתחכם, השתדלו לנהוג בנתיב הימני, במהירות איטית

יחסית ,כן אפילו אתה ידידי היקר בעל הפורשה(כאן זה לא גרמניה-כאן זו תת-תרבות).

מעבר לכך דאגו שהצמיגים , בלמים, מגבים, אורות, מזגן-חום/קור תקינים.

ואתם חיזרו הביתה בשלום ,ותשמרו על עצמכם ועל יקירכם בכל עת ,ובעיקר בכביש (רטוב).

שבוע טוב

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

כתבת יפה, נהנתי לקרוא.

אהבתי את המונח "צונמון קטן" ששוטף את השמשה הקדמית :wink:

אני משער שאם הייתי רושם על מה שעבר עלי במבול היה נכתב תסריט דומה, כולל את הנהגי F1 שעושים זיגזגים דווקא כשהמגבים על מצב 'טורבו' וכמעט ולא רואים כלום, ממש נראה כאילו הכל נעשה בהילוך איטי במצב כזה של שמשה מלאה במים, נסיעה בקצב מונוטוני יחסית , עד שבאה איזה WRX שחותך אותך באלכסון חד כי ההוא שלפניו בשמאל נוסע לאט מדי לטעמו, אתה בולם בבהלה, תוך כדי שהוא משלים 'עקיפה למופת' של מאזדה מסכנה (וכל זה בשיא הגשם) :|

פורסם

אני נסעתי היום קצת על כביש החוף ודווקא היתה שם אימפרזה טורבו שנסעה באופן רגוע על 80-90 קמ"ש.

כנראה שלא כל בעל רכב ספורטיבי חייב לנסוע כמו חריין בכל תנאי.

מה שמשך את תשומת ליבי היתה דווקא סובארו DL בנתיב השמאלי באיילון דרום - בלי אורות. אמנם צהריים, אבל גשם שוטף, מעונן מאוד, והראות גרועה עד גרועה מאוד. לא נראה לו הגיוני להדליק?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אילן, תנסה לשים לב למרוצים אשר מתרשים בתוך העיר (ראה ערך "החלקתי"), ואז תדבר...

מעבר לזה: הכל הכתיבה הצינית משהו שלך, לא עוזרת לאף אחד, ובכלל חבל על כל הטופיק הזה, בינכו מי שרואה זה שמר, שאני לא מכיר את צורת הנהיגה שלו, אבל צוחק, אני (שנוהג רגוע בכל מצב, הסתבכתי מספיק...), וכל מי שבעצם רואה, צוחק, וגם תהיה בטוח שאותם טייסים לא בדיוק קוראים את הבקשה שלך כאן.

אז לפעם הבאה אפשר לחסוך, וגם את השרשור של סקורניס על ההוא שניסה להרוג אותו ואת כולנו בעצם

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בגלל הגשם גם לא רואים טוב את הסימון של הנתיבים ולכן חשוב יותר מתמיד להצמד לצדדים.

חשוב גם לדעת ,לכל חובבי הראלי שעוברים שלוליות במהירות כדי ליצר "צונמון מקטן", אין היגוי במצב כזה הגלגלים מרחפים מעל פני המים (ציפה) ואין שליטה על הרכב בשום כיוון לא גז לא ברקס ולא הגה = חומר למחשבה !

• תוכן חדש...