Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית חשמל מוזרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן המקרה -

יש לי רנו מגאן שנת 96

אוטו תענוג...

העניין הוא שברגע שאני לוחץ על הבלם- נדלקת לי נורית ערפל (לא המנורות ערפל- רק נורית החיווי) יותר מזה ברגע שהרגל על הבלם ונורית ערפל דולקת- האיתות שמאלה (שדרך אגב נמצא ליד אותה מנורת חיווי ) מהבהבת בצורה איטית (כולל הנורה של האיתות עצמה ) ברגע שיורדת הרגל מדוושת הבלם, הנורה של הערפל נעלמת והאיתות חוזר למצבו הנורמלי- יש לציין שלרכב (בלי עין הרע) אין תקלות חשמל- הכל תקין- נסיעה תקינה חיישנים תקינים.

בטח יש זליגה כל שהיא או אולי קצר כל שהוא- יש לציין שאיתות לצד ימין תקין- כך שזה לא פיוז...

אשמח לתגובות

(ולעקיצות מ בני-:wink:

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

מה הקשר לפנסים אחוריים ? אשמח להסבר? הנורה שנדלקת בלחיצה על הבלם היא של הנורות ערפל האחוריות זה נכון.

אשמח להסבר יותר מפורט.. (כך לומדים לא?)

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

יש לך מגע רופף או מגע "קר" במינוס באחד הפנסים אחורים.

בזמן שאתה לוחץ על דוושת הבלם ואור הבלימה נדלק, צריכת הזרם שלו גדולה יחסית מאחר ומנורות הבלימה הם מנורות חזקות יותר מאור החניה וכן מנורות האיתות שעובדות לסרוגין נוצר מפל מתח שגורם

לתופעה שדיברת עליה.

חזק את המינוסים של הפנסים האחורים והבעיה תיפטר.

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

אני ינסה... ואחזור עם תשובה.

פורסם

מה שקורה לך בפשטות זה-:

מכיוון שלכל נורות הפנסים האחוריים , מינוס משותף.

ומכיוון שפעולת נורות ובקרתן מלוח השעונים מלפנים מתחייב כמתחים מלאים לכל מעגל אורות,

ומכיוון שנראה שבמקרה שאתה מתאר, קיים מפל מתח למינוס זה,

כלומר: בזמן שאתה לוחץ ברקס- האור דולק חלש יותר (של הברקס), זאת עקב שאין מתח מלא לנורה, (חייב מתח חיובי מלא וגם מתח שלילי מלא)

דרך החיוט של המינוס (להלן מה שאמור ליהות מתח שלילי מלא) זולג זרם/מתח ומגיע ישירות לאחד ויותר מנורות הפנס האחרות כמו למשל אור ערפל וזורם קדימה לכיוון המתג וכמובן בקרת אור לוח השעונים.

עצמת התופעות משתנות בהתאם לזליגת הזרם/מתח

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ממש שטויות

יש לי גם רנו מגאן 96 ואותה בעיה וגם לחבר שלי זה ככה וראיתי עוד כאלה

ואצל רוב הרנו הבעיה נמצאת בצד שמאל.

לקחתי ספריי לניקויי מגעים וריססתי על כל הפנס והמגעים שלו(מבפנים במובן) הבעיה נפתרה ולא חוזרת כבר יותר משנה. חבר שלי לאומת זאת הוסיף מינוס לנורת האיתות והבעיה גם נפתרה.

:-) just smile
פורסם

לדני

- פתחתי את בית המנורה- יש שם לוח שבו מבריגים את הנורות ,בבדיקה כאשר הוצאתי את מנורת האיתות ועוד מנורה של אור דרך- הכל עבד תקין...

העניין הוא שמחובר שם פאלג וממנו יוצאים החוטים

אז השאלה היא אם הבנתי נכון..

כל המנורות פלוס ויש מינוס משותף- ז"א חוט אחד הוא רק מינוס והוא החוט בעל הזליגה...

השאלה מה עושים... לשים ספריי מגעים נשמע לי פתרון בעיה זמנית (ברנו זה כך רוב הזמן)...

פורסם

השאלה מה עושים... לשים ספריי מגעים נשמע לי פתרון בעיה זמנית (ברנו זה כך רוב הזמן)...

לא יודע אצלי זה עובד כבר שנה ו..

אבל אמרתי לך יש עוד דרך שהיא להוציא מינוס נוסך מהמינוס בבית מנורה לשילדת הרכב.

פורסם

אחד החוטים בפלג הזה כנראה שם יש נפילת מתח בשקע תקע.

שחק איתו קצת , נקה , אם אתה יכול בעדינות הדק את המגעים, והרכב חזרה.

בהצלחה

דני ממצת אור חיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

זה ששם ניקוי מגעים כאילו ביטל את זליגת המינוס הסורר. יש בעיה בהארקה. אם כן יש לבדוק האם יש מינו אחד או כמה לפרק לנקות לסדר להוסיף מינוס אם הקיים עייף ודפוק והבעיה תיפתר.

זה ששם ניקוי מגעים לא צריך לקפוץ ולהתלהם ולומר "שטויות", שיש בעיה בהארקה יכול להיות שהבעיה בחיווט או במגעים אז בודקים בכל זאת שתיהן בעיות הארקה.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

זה ששם ניקוי מגעים לא צריך לקפוץ ולהתלהם ולומר "שטויות", שיש בעיה בהארקה יכול להיות שהבעיה בחיווט או במגעים אז בודקים בכל זאת שתיהן בעיות הארקה.

לא התלהבתי פשוט אמרתי שטויות כי גם לי הייתה את הבעיה הזאת והיא נורא קלה לתיקון.
פורסם

אני מבין אותך ידידי אולם ככה פתרת את הבעיה באופן זמני, יתכן כולה מגעים מלוכלכים ויתכן חוט עייף וסורר שלא נותן הארקה טובה בשורה תחתונה העניין הובאר, חוץ מזה אני לא אוהב את הספריי מגעים כי הוא בעייתי עקב זה שהוא משאיר שכבת שומן שיוצרת בעיות בעתיד. הכי טוב לנקות מגעים על חומר מבוסס אלכוהול כגון אציטון,אלכוהול רפואי וכדומה...

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז שמתי ספריי מגעים- לא עזר בכלום

השאלה היא מאיפה אני מושך את המינוס ולאן (גוף הרכב?)

בבדיקה כאשר אני מפרק את נורת האיתות האחורית האיתות עובד מהר יותר (ממש מתקתק כמו מטורף) אך המנורות בלחיצה על הבלם עושות רושם שהל תקין

הקיצר סלט

דני אשמח אם תוכל לתת לי סדר פעולות שאוכל לבדוק מאיפה הביעה ז"א מה מקצר- איזה בית נורה

תודה

• תוכן חדש...