Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוטי במידה הזו אין את הפאלקנים האלו אלה את ה FK451

http://www.discounttire.com/dtcs/findTireProductCategoryDetailBrnd.do?rc=CALINT&tpc=FALHZ3&tp=Passenger%2FPerformance&rcc=

שממה שהבנתי בזמנו הם המתחרים הישירים ברמה הזו.

או שהבנתי לא נכון ?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נ.ב: טיפה מציק שמקצרים לצמיג את השם ל-F1... F1 היא סדרה שלמה של דגמים מתוצרת גודייר... השם המלא של הצמיג שאתה מעוניין בו הוא F1GS-D3 ואל תשכח לבדוק תאריכי ייצור וכו'.

מצויין,:-P

רק תזכירו לי איך אני בודק תאריך יצור?

ועוד שאלה

כמה ישן יכול להיות הצמיג (תאריך יצור) המוגדר כסביר? צמיג שיוצר לפני שנה?

מועדון הרודסטרים, אין עוד מועדון כזה.

http://www.roadster.co.il/

פורסם
שמתי לב שלכל אחד מהמנהלים בפורום יש התמחות שונה...אצל מוטי זה צמיגים..:)

מוטי לא מתמחה. הוא שנה שלישית. אוקטובר הבא.

פורסם
מצויין,:-P

רק תזכירו לי איך אני בודק תאריך יצור?

ועוד שאלה

כמה ישן יכול להיות הצמיג (תאריך יצור) המוגדר כסביר? צמיג שיוצר לפני שנה?

תאריך ייצור מופיע על דופן הצמיג כמספר ארבע ספרתי כששתי הספרות הראשונות מייצגות את מספר השבוע בשנה שהצמיג יוצר בו והשתיים האחרונות מייצגות את השנה, לדוגמא - 2205 הוא תאריך ייצור מהשבוע ה-22 לשנת 2005, בערך בתחילת יוני.

אני גורס שבעיקר כשמדברים על צמיגי ספורט אתה רוצה לקנות צמיגים יותר טריים, חצי שנה אחורה זה סביר לגמרי ותשעה חודשים הם הגבול העליון, אפשר לקנות גם צמיגים בני שנה אבל אני אישית לא הייתי קונה אלא מחכה למשלוח חדש שיגיע... חבל למצוא צמיג ספורטיבי שכבר עבר את הימים היפים ביותר שלו, זה די דומה לגול עצמי.

אגב, בה"פ שקיבלתי נשאלתי את השאלה - מה ההבדל בין ה-F1GS-D2 ל- F1GS-D3.

ההבדל הוא באופי החירוץ - ה-D3 מחולק פחות ולכן שטח המגע שלו יהיה יציב יותר, החירוץ ב-D2 יתאים יותר למזג אויר גשום... אתה רוצה את ה-D3.

מוטי

פורסם
לטויו נוחות נסיעה מעט טובה יותר בעוד שלגודייר יש תגובה חדה יותר להפניות הגה, מה שהופך אותו לצמיג עם Turn-in משובח בעוד שהטויו לוקה בחסר בתחום הנ"ל ודורש התרגלות קלה..מוטי

מוטי, עשית לי את היום.

הנה ציטוט שלי לאחר שקניתי את הצמיגים האמורים: "אני מאוד מרוצה מהצמיגים משום שלמיטב זיכרוני (לך תזכור איך היו הקודמים כשהיו חדשים) שינוי הכיוון איתם יותר מהיר..."

ולגבי מי ששאל אם מרגישים כזה הבדל בצמיגים בנהיגה רגועה עד ספורטיבית בכבישים ציבוריים - אתה רואה שהתשובה היא "כן" גם ממי שהוא לא מקצוען.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני גורס שבעיקר כשמדברים על צמיגי ספורט אתה רוצה לקנות צמיגים יותר טריים, חצי שנה אחורה זה סביר לגמרי ותשעה חודשים הם הגבול העליון, אפשר לקנות גם צמיגים בני שנה אבל אני אישית לא הייתי קונה אלא מחכה למשלוח חדש שיגיע...
LOL!

זה אולי תקף לארה"ב.

בארצנו הקטנטונת המצב הוא כזה:

א. אין יותר יבוא חדש של טויו. הפסיקו לייבא אותם לפני שנה ומשהו והסטוק הכי חדש שיש פה בארץ הוא מאפריל 2004.

ב. GSD3 מביאים טיפין טיפין. אם תמצא סביר שאלה יהיו צמיגים די חדשים (ע"ע בני שנה). לרוב בכלל לא תמצא.

ג. בפנצ'ריות בארץ לא שמים על תאריך ייצור של הצמיג ולפי תקנות משרד התחבורה הם אפילו לא צריכים ליידע אותך אם הצמיג בן פחות משנתיים. מצחיק עוד יותר שאם עברו שנתיים הם בד"כ יעשו לך הנחה של 5% וזהו. באמת תודה רבה.

בקיצור, צמיגים בני חצי שנה, לא תמצא בארץ. בטח לא בגירסאות ספורטיביות.

גם לא תמצא צמיגים בני 9 חודשים ב99% מהפעמים.

טויו בני פחות משנה ו7 חודשים בטוח שלא תמצא.

זהו המצב הנוכחי בארץ והגעתי למסקנות האלה אחרי חיפושים ארוכים ומייגעים בשלל פנצ'ריות. מהמקומות הגדולים ועד לקטנים. מהיקרים ועד לזולים.

פה זה לא אמריקה. :lol:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
LOL!

ב. GSD3 מביאים טיפין טיפין. אם תמצא סביר שאלה יהיו צמיגים די חדשים (ע"ע בני שנה). לרוב בכלל לא תמצא.

בקיצור, צמיגים בני חצי שנה, לא תמצא בארץ. בטח לא בגירסאות ספורטיביות.

פה זה לא אמריקה. :lol:

יש משהו במה שאתה כותב אבל 'פורטל' ברחוב ריב"ל בת"א מייבא בעצמו ויש לו מבחר נאה (מישלין, דנלופ, גודייר) וטרי בכל המידות, ואם לא הוא יביא לך מה שתבקש.

פורסם

תמיד אפשר להזמין לבד וגם את האופציה הזאת הציעו לי.

אליה וקוץ בה:

אתה צריך להמתין 4 חודשים לצמיג שיגיע לארץ, זה בהנחה שלא היו עיכובים במשלוח ובמכס.

מאחר והמיסוי על צמיגים בארץ הוא לא אחיד, אומרים לך מראש שיתכן ותידרש לשלם 360% מס על הצמיג. ואתה תהיה חייב לשלם את זה - הרי אתה הזמנת את הצמיג בהזמנה מיוחדת.

כמובן שגם עלויות המשלוח לא יפלו על חשבון הברון...

מי שרוצה לשלם על רביעייה 4000~ ש"ח ויותר, BE MY GUEST.

בשבילי זה כבר הופך את זה ללא כדאי בעליל.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

פורסם

ישי , כנראה תלוי באיזה מידות ואילו צמיגים , הF1 שכמה וכמה חברים שלי קנו היו תמיד טריים, וכנ"ל הSP9000 ( אני קניתי בזמנו צמיג שיוצר חודשיים וחצי לפני שהרכבתי אותו )

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני מדבר על מידות "ספורטיביות" ולא על הנפוצות.

במקרה שלי זה 195/45/15.

אגב ליביו, זאת פעם ראשונה שאני שומע לע מישהו שהרכיב בארץ צמיג בן חודשיים וחצי. סחטיין. באמת.

הערה קטנה ומסקרנת, גרמת לי לתהות... איך אתה יודע שהצמיג בן חודשיים וחצי אם התאריך הנקוב על הצמיג הוא בחודשים מלאים ???

פורסם
שמתי לב שלכל אחד מהמנהלים בפורום יש התמחות שונה...
כן, ממש כמו ה-A TEAM.

הנה למשל שמר:

baracus_bosco8a.jpg

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם
אני מדבר על מידות "ספורטיביות" ולא על הנפוצות.

במקרה שלי זה 195/45/15.

אגב ליביו, זאת פעם ראשונה שאני שומע לע מישהו שהרכיב בארץ צמיג בן חודשיים וחצי. סחטיין. באמת.

המידה שלי 195/50/15.

לא ממש ספורטיבית נפוצה, אבל דווקא בשל כך קשה להשיג צמיגים איכותיים במידה.

פורסם
הערה קטנה ומסקרנת, גרמת לי לתהות... איך אתה יודע שהצמיג בן חודשיים וחצי אם התאריך הנקוב על הצמיג הוא בחודשים מלאים ???

סוף סוף אני יכול לענות על משהו...!

אפילו אני הצלחתי להבין אחרי שיטוט קצר בפורום שהתאריך על הצמיגים רשום בארבע ספרות - השנה, ומספר השבוע בשנה.... ככה שאפשר לראות בדיוק של שבועות... כלומר! אין שום בעיה לזהות אם צמיג בן חודשיים וחצי או אפילו חודשיים ושבוע...

• תוכן חדש...