Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צרכן חשמלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם שאתה יוצא מהרכב, האור פנימי, אור מגירה, אור תא מטען , אור תא מנוע ככל שיש, כבים?

האם הרדיו לא נשאר דולק או אפילו רק התצוגה שלו, והאם לא נשאר מכשיר סלולרי בטעינה כל זמן שאתה לא ברכב?

האם יש נועל מכסה מנוע מסוג "ממבה" או "אינדי" או כל אחד אחר שעלול להתפס ולגרום לצריכת זרם?

האם חיברו דיבורית בסמוך לפני קרות התופעה הזו והאם הרכיבו רדיו / מגברים לאחרונה?

האם התקינו מיגון לאחרונה?

אם כל התשובות שליליות --הולכים לחשמלאי, הוא מחבר אמפרמטר, מוודא שמה שאתה טוען אכן נכון ומוצא מאיפה הזליגה.

שים לב, אסור ולא כדאי לנתק מינוס מצבר.

יתכן ולא כיסיתי את כל האפשרויות,תקבל השלמות משאר החברים כאן.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כל האורות מכובים, הרדיו נכבה כשמוציאים את המפתח מהסוויטש, אין דיבורית באוטו, אין נועל מכסה מנוע.

יש רק אזעקה, היא מרימה חלונות ונועלת במרכזית, ויש 2 לדים אחד של האזעקה והשני של הקודן.

לא הרכיבו שום דבר לאחרונה, האזעקה עשתה בעיות קצת כשדרכתי אותה היא פשוט סגרה נעילה מרכזית, פתחה ושוב סגרה נעילה מרכזית. לאחרי כמה זמן המצבר הוחלף לא כי הוא נגמר אלא כי אני רציתי להחליף לאחד עם 50 אמפר לעומת המקורי שהוא 55. האזעקה המשיכה עם הבעיות נעילה ובשבוע האחרון היא גם מתחילה לצפצף סתם באמצע היום.

כיביתי את האזעקה דרך המפתח שלה ולבדוק אם היא זו שזוללת לי את המצבר.

לגבר המצבר 50 אמפר, מניסיון של רכבים אחרים כמו שלי (פיג'ו 106) אין שום בעיה עם 50 אמפר וגם שלי היה מורכב על פיג'ו 106 וירד ממנה. המצבר בן פחות משנה של וולטה.

לא בא לי להיכנס לחשמלאי שיתחיל להחליף לי חצי מהחוטים באוטו ויגיד לי אלף שקל תיקון או כמה מאות על בדיקה בודדת.

היתי שמח לדעת איך חשמלאי יכול לאתר זליגה, איפה הוא מבצע את הבדיקה ברכב ועם איזה מיכשור (אין לי כוונה לקנות סתם לידע כללי)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

עידכון ביניים:

נכנסתי עם האוטו לחשמלי, בדיקה העלתה זליגה של כחצי אמפר.

נבדקו התאים בתוך המצבר עם מכשיר ששואב את המים ויש לו מצוף בפנים, מים יש, אבל הם יבשים מחומצה בגלל שמשהו אוכל את האנרגיה.

בנתיים המצבר בטעינה איטית והאוטו נבדק לגילוי הזליגה.

אני מקווה שימצאו את הזליגה.

תודה לדני זומרשטיין על העזרה וההכוונה לאורך הדרך

in the face

with a chair

פורסם

טוב התקשרו ועלו על הבעיה.

הנעילה מרכזית היתה הגנבת של החשמל, סידרו הכל.

חשבון קצת יקר 220 ש"ח כולל הטענה ללילה, הם אמרו שהכל מסודר אבל הם רוצים להשאיר את המצבר לעוד זמן טעינה

in the face

with a chair

פורסם

הבעיה שוב חזרה.

חזרתי לחשמלאי האוטו חובר למחשב לבדיקה והראה זליגה.

האזעקה מתחילה לפעול אחרי כמה זמן שדורכים אותה בעיקר בלילה וגם כשניתקתי אותה מהמפתח שלה עדיין יש זליגה.

אצל החשמלאי אחרי כמה פעמים שפתחנו דלתות וסגרנו והוא נגע במערכת פתאום הפסיקה הזליגה.

אני לא יכול להמשיך ככה שפעם יש ופעם אין

יש המלצה לחשמלאי טוב באיזור מרכז? החשמלאי הזה שוחט במחירים בבדיקה ואם הוא יצטרך לבדוק יומיים את האוטו אני אגיע לאיזה 2000 ש"ח רק זמן בדיקה וזה לא ממש בא לי במיוחד שהזליגה מפסיקה באמצע ואז הוא לא יכול לבדוק יותר ואני נשאר עם הבעיה עד שהיא תתעורר שוב.

in the face

with a chair

פורסם

אין רעש מיוחד ששמתי לב אליו, בכל מקרה התקשרתי פה למורשה לשאול כמה הם לוקחים לבדיקה.

הפקידה העבירה אותי לדני ילאה הידוע (הוא עובד במורשה ברחובות) והוא אמר לי שהעלות לבדיקה היא 170 ש"ח לפני מע"מ ללא הגבלת זמן בדיקה. אם הם מוצאים את הבעיה אחרי 5 דקות אני משלם את הסכום הזה ואם לוקח להם 5 שעות אני אשלם את הסכום הזה. נראה לי הוגן למדי בהתחשב בחשמלאי הקודם שלקח לי 200 ש"ח פר שעה!!!

אני אקפוץ לדני ביום ראשון כנראה

אגב הסברתי לדני שפתאום הפסיקה הזליגה, הוא ציין שבודקים זליגה 5 דקות אחרי שמוציאים את המפתח מהסוויטש כי במשך 5 דקות המחשב ניהול מנוע עדיין עובד וצורך זרם ולכן יראו זליגה.

in the face

with a chair

פורסם

בהיותך במוסך הזה גש לפרלה (מנהלת המוסך) ומסור לה ד"ש ממני.

דני ילאה הנו אחד מגדולי מומחי החשמל ואבחון במכוניות פז'ו וסיטרואן.

נא עדכן אותנו בתוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...