Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה כזאת, אם אני קונה דיסק מקורי ועושה לו העתקה על האיכות הכי גבוהה 320KBPS נגיד, מזה משנה על כמה אני שם אותו, נגיד שהשיר שנצרב על הדיסק נצרב באיכות 128 אז זה ישנה אם אני ישנה אותו?, שיר הוא דבר דומם אי אפשר לשנות אותו, הוא כבר הוקלט ככה, בגלל שאני יעתיק אותו באיכות גבוהה אני לא מאמין שתשתנה האיכות.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

אתה צודק, שיר הוא דבר דומם ואי אפשר -לשפר- אותו.

בהחלט אפשר לגרוע ממנו, במיוחד כשמדובר בפורמט אשר הנטייה שלו זה אכן לגרוע מהמידע.

בשורה התחתונה, שימוש לקוי אכן יכול לגרוע - עד כמה תגרע ? זה כבר תלוי בשיר, תלוי בך , וכו ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לשפר מקור ...

מממ...אפשר!

למשל לעשות לו NORMELIZE

זה בעצם נורמלזציה של התדרים וככה שיר שהוקלט ב DB נמוך יחסית יוגבר (בצורה יחסית כמובן לשיר).

כמו כן אפשר להרים תדרים מסוימים-חסר לך קול במוסיקה...תרים באקולייזר את ה 1 גנ שזה בעצם התחום הווקלי.

כמו כן יש עוד אפשריות.

אבל תכלס תשיג/תוריד גירסה יותר ראוייה במקום לשבור את הראש.

אני ממליץ לך להסתפק ב 192 ב SAMPLE RATE אין צורך ביותר .

תדאג לעשות NORMELIZE לפני צריבה של שיר שהורדת ממקור ישראלי-מה לעשות רובם לא יודעים להמיר מוסיקה כמו שצריך.

כל טוב

א.

פורסם

מבחינתך לערוך את המקור - שיפור.

מבחינתי לערוך את המקור - הוא כבר לא מקור, כי הרסת אותו.

עריכה

רק בשביל למנוע ויכוח מיותר אני אתן גם הסבר קצר:

כל אחד יכול לערוך שיר, סאונד, וכו .. ומבחינתו אולי זה יהיה שיפור זה דבר פרטני.

אבל כשאתה לוקח מקור ומעתיק אותו - ולאחר מכן אתה "משפר אותו" בזה שאתה בעצם עורך אותו.

אתה לא שימרתי את המקור - אתה ערכת אותו ויצרת משהו חדש.

ולכן אי אפשר לקרוא לו מקור, המקור נגמר ברגע ששינית אותו.

סאונד אפשר לשנות ולשפר, לפי האוזן הפרטנית שלך, אבל בשביל לשמר מקור, או להעתיק אותו בצורה טובה, זה בעצם לשמר אותו כמו שנכתב מלכתחילה.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
דיסק מקורי ממוצע מה האיכות קידוד שלו?, 192?
תלוי איך הוא מההתחלה

רוב השירים המזרחיים באיכות של 128 כי אין צורך ביותר

מוזיקה אלקטרונית ב 99אחוז הם באיכות 192

הרי אתה צריך לשמוע טוב יותר, כל צליל חשוב..

תגביר שיר באיכות 128

ותגביר באיכות 192

אתה תראה שהאיכות יותר נשמרת שהיא על 192

כלומר אם תגביר הרבה אז האיכות 192 תיהיה יותר נעימה לשמיעה מה128

פורסם

נראה לי ששכחתם ש128, 192, 320, וכו וכו..

זה לא מדד לאיכות, זה בסך הכל מדד של MPEG LAYER 3 לגבי כמות הנתונים של הקובץ.

אז מן הסתם, אי אפשר לבוא ולהגיד שדיסק מקורי הוא , 128, 192... כי הנתונים של דיסק מקורי אינם MPEG LAYER 3.

דרך אגב, נעשו כמה מבחנים של MPEG LAYER 3 בעבר, אתה מוזמן לקרוא את התוצאות שלהם ..

הנה מבחן שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46060

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

השירים אשר מקודדים בMP3, הם בעלי "גודל", נפח מסויים שהם תופסים.

ולפי זה אנחנו "רואים" מה איכותי יותר ומה איכותי פחות, בגלל המספר אשר מופיע עבור כל שיר.

בדיסקים של מוסיקה, המספר לא מושפע מהתכולה של השיר.

ולכן אין דרך ישירה להגיד אם הדיסק באמת מצדיק קובץ MP3 גדול, או קטן.

אני מאמין שאולי יש תוכנות שקודם עושות לו סוג של ANALYZE בשביל לדעת מה הגודל המוצדק בשביל להכיל את הנתונים הקיימים.

אבל קשה לי להצביע על אחת ספציפית.

בעבר התנסתי עם UTIL של RAZOR, שעשה משהו דומה... אבל לא נראה לי שתוכל להשיגו.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

קודם כל את רוב מוזיקה האיכותית (איכותית זה הטעם שלי ועל טעם וריח...) ניתן להמצוא ברשת בפורמטים איכותיים בהרבה מMP3. מדובר על FLAC או APE ששניהם הם LOSSLESS.

דיסקים של לד זפלין, קינג קרימסון, מובי, נורה ג'ונס, ג'ון קולטריין, קיית' ג'ארט, ייס, אייר, זירו 7 ועוד... כולם ניתן להוריד ב APE.

הקבצים גדולים יותר 200-400 לדיסק ויש פחות משתפים אבל עם קצת סבלנות אבל אתה מקבל איכות מקור.

הבעיה ב MP3 היא שלא תמיד מי שביצע את הקידוד ממש ידע מה הוא עושה. חלק מהקבצים ברשת פשוט זוועה.

חלק מסוגי המוזיקה נשמעים מעולה בMP3, מניסיוני מוזיקה אלקטרונית מסונטזת ניתנת לכיווץ אגרסיבי בMP3 תוך שמירה על האיכות זאת כתוצאה מה"פשטות" או המורכבות הנמוכה יחסית של הצלילים. אם תנסו לקודד ב VBR (קצב משתנה) דיסק של טייסטו/וואן ביורן ברוב המקרים הקידוד יהיה על הטווח הנמוך המוגדר גם עם בהגדרות הקידוד בLAME למשל היו על מקסימום איכות. מצד שני מוסיקה כמו קיית' ג'ארט, לד זפלין או קינג קרימסון תביא את הקבצים קרוב למקסימום והם יהיו בקצב דגימה ממוצע באיזור 300-320. מזה ניתן להבין שג'אנרים אלו פחות מתאימים ל MP3.

למרות כל הדרכת הפיראטיות שיש בהודעה אני לפחות מקפיד לרכוש את הדיסקים שאני שאני שומע מהם הרבה ואוהב אותם. השימוש בהורדות ברשת הינה דרך לבחון מוזיקה לפני רכישתה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

דיסק מקורי הוא נצרב על WAV ולא על MP3 אז ה128 לא רלוונתי.

וכל סינגל שאתה עורך אותו אז הקודם נקרא המקור של הסינגל החדש שיוצא.

SPL-1 kicker solo-baric L7 12'-142.9db

פורסם

oogee, ניסית פעם לערוך מבחן עיוור בנושא ?

או שאתה מאלה שאומרים .. "ככה אני שומע לא מעניין אותי מעבר לזה"..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

הדבר היחידי (כמעט...) שאני זוכר מהקורסים בשיווק/פסיכולוגיה זה ש"לכל אדם יש תפיסה סובייקטיבית של מציאות אובייקטיבית". לפעמים מישהו יהיה בטוח שהוא שומע יותר טוב כי הוא רואה שם של פירמה על המגבר או רסיבר או שהוא מרגיש שהוא נראה יותר טוב כי הוא לובש חולצה שכתוב עליה וורסאצ'ה.

ה"ניסויים" שלי לא היו ABX ולא היו בהתאם למתודולוגיות מקובלות של שיטות מחקר כדי לצמצם השפעות של עמדות, תפיסה ושגיאות סטטיסטיות.

הבדיקות שלי היו AB על מערכת ביתית (דק ומגבר של מראנטס ומוניטורים של מורדנט-שורט וחיווט של וואן דר האל - כן זה משפיע) ע"י צריבת הקבצים המקודדים בנרו לפרומט CDA. המסקנות שלי היו שהנזק שנגרם למוזיקה תלוי בעיקר בז'אנר של מוזיקת המקור. מוזיקה שהינה מסונטזת באופן אגרסיבי והיא אינה כוללת כלים אמיתיים (פסנתר, גיטרה, כינור, תופים - לא מכונת תופים) הנזק שנגרם לה כתוצאה מכיווץ MP3 הינו נמוך. דיסקים של אינפקטד נשמעים מעולה גם ב 128. מצד שני אפילו בCBR 320 ניתן לשמוע הבדלים כאשר מדובר בכיווץ של קיית' ג'ארט - HDCD, נורה גונס - HDCD, אלישיה קייס, אריק קלפטן ועוד..

הנזק מכיווץ MP3 מורגש במיוחד בטיבעיות הצליל ובהשפעות על איכות ועומק הבמה (soundstage) ועל אובדן משמעותי לאיכות התמונתית של הצליל (imaging).

כיווץ MP3 ניתן להקבלה ללקיחת תמונה בפורמט RAW וכיווצה בJPEG. לעולם לא תוכל להחזיר את המידע שאבד לתמונת הJPEG. מצד שני פורמטים שהם LOSSLESS מקבילים ללקיחת קובץ וכיווצו בRAR למשל כך שלאחר פתיחתו אתה מקבל בזרה את קובץ המקור.

ניסויים באיכות צליל לא עושים עם דיסק של עופר ניסים או יהל אלה עם מוזיקה מורכבת יותר ועם כלים אקוסטיים keiko matsui ,keith jarret ועוד...

לכל מי שטוען שאין הבדל באיכות בין דיסיקים מקוריים לבין MP3 שיבדוק את עצמו מול מוזיקה מורכבת יותר וישקול את מסקנותיו שנית

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...