Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

משתף כי אני אוהב וינטג'.

לאבא ז"ל היה מטען מצברים לרכב, מידי פעם השתמשנו בו. המכשיר צריך להיות לפחות בן 50 שנה.

מה שמעניין, כשאבא עלה לארץ הוא החליט שלא ינהג כאן ובאמת עברו 9 שנים עד שבכל זאת קנה רכב. אבל את המכשיר הוא הביא בכל זאת.

כשהתחלתי לנהוג, גם אני השתמשתי בו. 

בהמשך קראתי על המטענים הממוחשבים המודרניים, ויכולותיהם המופלאות לעשות recondition, trickle charge, טיפול במצברים מיוחדים ועוד, מעבר למימדים הקטנים שמאפשרים להכניס אותם מתחת למכסה מנוע ולסגור אותו בעת הצורך.

קניתי Ctek 5.0 והשתמשתי בו הרבה שנים בהצלחה. אמרתי לאחי שייקח את המטען העתיק מאחר ואין לי שימוש בו.

אחרי כ12 שנים הCtek התקלקל, ורכשתי במקומו Noco Genius 5 מאחר והיה יותר זול ונותן את כל התכונות, ועוד תמיכה בליטיום וAGM.

בקיצור, אתמול אחי מתקשר ואומר שהרכב לא מניע, כנראה בגלל שימוש מועט. הזכרתי לו שצריך להיות אצלו המטען העתיק. הסברתי לו איך משתמשים.

חיבר, חזר אחרי 10 שעות, ומניע!

WhatsAppImage2026-03-18at08_38_01.thumb.jpeg.ef7d03363dd59e511a86396d8174bc0c.jpeg

קראתי קצת על המטענים האלה ברשת. הם לא מומלצים לשימוש היום, מכיוון שהם לא מפסיקים לבד את פעולתם כשהמצבר מלא, וזה לא רצוי.

בשום אופן אסור לחבר אותם למצברים מודרנים EFB וAGM.

וככלל, מטען מודרני לא יקר והרבה יותר נוח. 

אבל אין על ה"עיצוב" שלו! 

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אם לנוקו היה כזה עיצוב אבל עם הטכנולוגיה שלהם הייתי קונה אותו במקום הלבנה שהם מוכרים. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...