Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני מתכוון לשדרג את הרכב המשפחתי שלי. אחד מהאופציות שהתחברתי אליהן זה רנו מגאן גראנד קופה 2019-2021

כל אדם ששאלתי/התייעצתי איתו בנוגע לרכב- אומר לא להתקרב ושהרכבים האלו בעייתיים. אני תוהה האם השם הרע של הרכבים האלו בשנתונים מוקדמים יותר משפיע גם על הדגמים החדשים?

האם הדגמים של 2019-2021 (שנכנסים לי בתקציב) הם אמינים יותר?

אציין שנסעתי ברכב הזה והתרשמתי מאוד מהנוחות שלו ומהצורה

אשמח לדעת חוות דעת שלכם

פורסם

חמי מחזיק כזאת ומרוצה, מנוע 1.3 סובל מבית תרמוסטט בעייתי שיכול לנזול ואם לא שמים לב המנוע יכול להתחמם. לרכב גיר רובוטי, פחות מומלץ אם יש הרבה פקקים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היתה אצלי גירסת הדיזל ש.י 22 כרכב צמוד משך קרוב לשנה. רכב נוח, סחיבה בסדר, חסכוני מאוד ומרווח. עד כאן הטוב, אשר לפחות טוב, גירסת הZEN  צוידה במערכת מולטימדיה עלובה עד מחפירה ומערכת האוריאה של מנוע הדיזל הותקלה פעמיים במהלך שהות האוטו אצלי ( פחות מ 20K ק"מ ). 

• מעניין 1
פורסם

גם אני מכיר רק את דגם הדיזל ש.י. 2018 למשך 3 שנים. רכב נוח וחסכוני מאד. טיפה נמוך. אחרי 20K התחילו קרקושים בדשבורד והתפרקות של ידית ההילוכים. לשים לב מאד למצב פנים הרכב. בנוסף, גם מנוע הדיזל וגם הבנזין רגישים לטיפולים בזמן ובנוזלים מאושרים ע''י רנו. יש לוודא שיש היסטוריית טיפולים רצוי בחברה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, רועי5 כתב:

היתה אצלי גירסת הדיזל ש.י 22 כרכב צמוד משך קרוב לשנה. רכב נוח, סחיבה בסדר, חסכוני מאוד ומרווח. עד כאן הטוב, אשר לפחות טוב, גירסת הZEN  צוידה במערכת מולטימדיה עלובה עד מחפירה ומערכת האוריאה של מנוע הדיזל הותקלה פעמיים במהלך שהות האוטו אצלי ( פחות מ 20K ק"מ ). 

אני מכוון לקנות את המנוע בנזין. 

איך היה מבחינת התחושה של הגיר? מבחינת נוחות הרכב בנסיעות ארוכות?

פורסם

הרכב נוח ויציב בנסיעות ארוכות. הגיר דו מצמדי מתאים לנסיעות כאלה. הבעיה שצריך לדעת להתנהג איתו בנסיעות בתוך העיר ובפקקים כי נוטה לקפוץ בעיקר בין הילוך שני לשלישי. אסור לגלוש עם הגיר הזה בנסיעה איטית. במקרה שאתה קונה קח בחשבון לשים סכום של כמה אלפים בצד לטיפול בגיר. 

• מבאס 1
פורסם

לא מומלץ לגלוש עם רגל חצי לחוצה על הבלמים, אב לגלישה רגילה אין בעיה.

נוחות מעולה, איכות חומרים טובה, הביצועים טובים.

מצמדים לא זולים ביבואן באזור ה 10 אלף.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 9 שעות, yahaga כתב:

הרכב נוח ויציב בנסיעות ארוכות. הגיר דו מצמדי מתאים לנסיעות כאלה. הבעיה שצריך לדעת להתנהג איתו בנסיעות בתוך העיר ובפקקים כי נוטה לקפוץ בעיקר בין הילוך שני לשלישי. אסור לגלוש עם הגיר הזה בנסיעה איטית. במקרה שאתה קונה קח בחשבון לשים סכום של כמה אלפים בצד לטיפול בגיר. 

החלפת מצמדים זה משהו שאני לוקח בחשבון בכל רכב מהסוג גיר הזה..

האם היו לך בעיות אחרות איתו חוץ מטיפולים שוטפים?

פורסם

שוב. היה לי מנוע דיזל מלפני האוריאה. נסעתי איתו 48K במשך כמעט שלוש שנים. לגיר הרגיש התרגלתי בעיקר כי רוב הנסיעות שלי אז היו מחוץ לעיר. כרכב חדש נהניתי ממנו מאד, אבל איכות ההרכבה לא בשמיים וכשהרכב היה חדש כל מיני חיישנים שהשתגעו (חיישן בלם יד חשמלי) סודרו במסגרת האחריות. אם אתה שואל אותי לא הייתי משקיע כסף ברכב כזה היום לאחר מס' שנים. עוד דבר שתיתקל בו הוא המחירים המופקעים של הטיפולים במוסכי היבואן ואם אתה מטפל לבד, אז מחירי החלקים בהתאם. כמו שכתבתי כבר, המנוע רגיש לטיפולים בזמן ובחומרים המאושרים ע''י רנו וזה מוסיף עלויות.

פורסם (נערך)

היה לי רכב בנזין, 1.3 שנת 2019 כרכב ליסינג. היה רכב מצוין, חזק, מהיר, נוח, מרווח ומאוד מאובזר לפלח שוק זה. הוחלף אחרי 4 שנים (בגלל מצוקות מלאים פוסט קורונה) עם 240 אלף ק"מ (מרביתם הגדולה על כביש 6).

כיוון שהיה אצלי מיומו הראשון, ואני שומר על רכבים, גם אם הם ליסינג, הפנים היה כמו חדש, ללא קירקושים מיוחדים וכל הדברים עבדו מצוין. האוטו מעט נמוך ומקשה על כניסה לאנשים שהגמישות שלהם מתחילה להיעלם....

היה לי אירוע אחד של התחממות בסביבות ה- 200 אלף ק"מ, שנגמר בהחלפת מנוע (לדעתית באשמתי/אשמתו של הבן שלי, כי הייתי בחו"ל, וכשחזרתי משכתי את האירוע קצת יותר מדי, במקום להזמין גרר של חברת ליסינג מיד - יכול להיות שאז יכל היה להיפתר על ידי החלפת תרמוסטט/משאבת מים). 

ב- 4 שנים 2 אירועים של תקלות אלקטרוניקה שנפתרו על ידי כיבוי/הדלקה ללא שוב.

אני מכיר ואוהב גירים דו-מצמדיים. בדגמים הרלוונטיים המצמדים הם רטובים ולכן יותר אמינים. לקראת סוף השימוש האוטו התחיל לרעוד קלות מאוד בזינוק בעליה, אבל החלפת ההילוכים ותפקוד כללי היה ללא רבב.

די מסכם את דעתי. להערכתי, הנעלם האמיתי והדבר שישפיע הכי הרבה על הרכב זה מי היו הבעלים הקודמים ואיך התנהגו אליו.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ליסינג בצער

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם
לפני 2 דקות, ליסינג בצער כתב:

היה לי רכב בנזין, 1.3 שנת 2019 כרכב ליסינג. היה רכב מצוין, חזק, מהיר, נוח, מרווח ומאוד מאובזר לפלח שוק זה. הוחלף אחרי 4 שנים (בגלל מצוקות מלאים פוסט קורונה) עם 240 אלף ק"מ (מרביתם הגדולה על כביש 6).

כיוון שהיה אצלי מיומו הראשון, ואני שומר על רכבים, גם אם הם ליסינג, הפנים היה כמו חדש, ללא קירקושים מיוחדים וכל הדברים עבדו מצוין. האוטו מעט נמוך ומקשה על כניסה לאנשים שהגמישות שלהם מתחילה להיעלם....

היה לי אירוע אחד של התחממות בסביבות ה- 200 אלף ק"מ, שנגמר בהחלפת מנוע (לדעתית באשמתי/אשמתו של הבן שלי, כי הייתי בחו"ל, וכשחזרתי משכתי את האירוע קצת יותר מדי, במקום להזמין גרר של חברת ליסינג מיד - יכול להיות שאז יכל היה להיפתר על ידי החלפת תרמוסטט/משאבת מים). 

ב- 4 שנים 2 אירועים של תקלות אלקטרוניקה שנפתרו על ידי כיבוי/הדלקה ללא שוב.

אני מכיר ואוהב גירים דו-מצמדיים. בדגמים הרלוונטיים המצמדים הם רטובים ולכן יותר אמינים. לקראת סוף השימוש האוטו התחיל לרעוד קלות מאוד בזינוק בעליה, אבל החלפת ההילוכים ותפקוד כללי היה ללא רבב.

די מסכם את דעתי. להערכתי, הנעלם האמיתי והדבר שישפיע הכי הרבה על הרכב זה מי היו הבעלים הקודמים ואיך התנהגו אליו.

בהצלחה.

מה הייתה הצריכת דלק הממוצעת שלו? האם הרגיש רכב פדוט מבפנים או מפנק?

האם לדעתך יתאים כרכב משפחתי עם 2 כיסאות ילדים מאחורה ועגלה בפגאז'?

פורסם
לפני 12 דקות, MRCOHENN כתב:

מה הייתה הצריכת דלק הממוצעת שלו? האם הרגיש רכב פדוט מבפנים או מפנק?

האם לדעתך יתאים כרכב משפחתי עם 2 כיסאות ילדים מאחורה ועגלה בפגאז'?

לא מדדתי במשאבה, אבל בנסיעות בין עירוניות היה בסביבות 16 ק"מ לליטר, על פי מחשב הדרך של הרכב. בגדול, תדלוק מיכל (לא ענק, סביבות 55 ליטר) היה מספיק לי ל- 700-800 ק"מ. זה לא מאוד מדעי ומדויק, אבל ייתן תחושה. יצויין שאני נוהג מהר אבל מתון ואיכשהו הצריכות לאחר נסיעות של הילדים היות תמיד גבוהות יותר.... זה די אישי ותלוי אופן שימוש, בוודאי אם תשווה לשימוש עירוני, שכמעט ולא חוויתי.

הרכב מרגיש הרבה יותר מפואר ומאובזר מכל דבר בטווח זה של מחירים (די אמרתי את זה). זה לדעתי מאוד תלוי במצב של הרכב ואיך שמרו עליו. אני חושש שמרבית הבעלים היום הינם מי שקנו את הרכב מחברת ליסינג ואופתע אם שמרו עליו. את התשובה תקבל מול רכב ספציפי. אם יקרה נס ותמצא אחד פרטי ושמור - חד משמעית כן ולדעתי שווה לשלם עליו אפילו קצת יותר.

השימוש שלי ברכב כלל הסעת 2 בנים בוגרים ולא קטנים (+/- 180) מאחור ללא בעיות, גם אם היה צריך להושיב עוד מישהו באמצע לנסיעה לא ארוכה. אני מעריך ששני כיסאות בטיחות יהיו בסדר. תא המטען גדול, אבל פתח הגישה לא מדהים. כנראה שעגלה תכנס (למרות שאתה מבין שאני ועגלות זה מהשהו שנגמר בעידן אחר....)

חוזר ומדגיש - מה שהכי חשוב זה הרכב הספציפי שאתה בודק, השונות שתתקל בה כנראה תהיה מאוד גדולה, בין רכבים מעטים ששמרו עליהם לרכבים שהתייחסו אליהם כמו פח אשפה (לצערי, כנראה הרוב). חשוב מאוד לבדוק שכל הפנסים והאלקטרוניקה (מולטימדיה) עובדים, כי נראה לי שהתיקונים מאוד יקרים (למרות שלא היה אכפת לי בליסינג תפעולי).

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...