Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי אני צריך להחליף מצבר לרכב
מאזדה 3 2016
המצבר האחרון היה של וולטה 60A סטארט & סטופ
אני מאזור השרון. אשמח להמלצה מאיפה *להזמין מהאינטרנט* לבית מצבר זהה או דומה שמתאים לרכב כדי שאחליף לבד, ואם יש משהו ספציפי שאני צריך לדעת (פעם ראשונה שאני מחליף בעצמי)
תודה רבה
פורסם

אם יש רצון להחליף לבד, הטיפ שהייתי נותן זה שכשאתה מנתק, קודם כל לנתק את המינוס מהמצבר הישן, ואז את הפלוס.

בחיבור המצבר החדש, קודם כל לחבר את הפלוס, ואז את המינוס.

לגבי התקנה לבד, סרטונים ביוטיוב ולראות כמה פעמים את אותו הסרטון או אפילו כמה סרטונים. ותבדוק שהוא יושב טוב במקום ונעול.

כמובן להרחיק את החוטים זה מזה כשאין מצבר (פלוס ומינוס), בטח יסבירו את זה בסרטון הרלוונטי.

עדיף לעבוד עם כפפות.

ואם החלטת לא להתקין לבד, תזכור שיש מקומות שאתה קונה מצבר ומקבל את ההתקנה חינם. לי עלה בב"ש 400 ש"ח למצבר 52A כולל ההתקנה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אם אתה מהמרכז-

קנייה להרכבה עצמית- אחים חדד כפר סבא.

מפתח 10 פתוח, להרים ולהחזיר את הקטבים בתנועה מהירה וחדה. לנקות שאריות חומצה ו/ או עלים יבשים, אם יש.

בעל מקצוע שמגיע אליך - מצברים אונליין מהרצליה. מגיע גם ב22 בלילה. מקצוען ולעניין. 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לגשת לחשמליית רכב ולוודא שמחבר מקור מתח לגיבוי לפני שמפרק את המצבר - כדי למנוע ריסטים של מחשבי הרכב ומערכת המדיה.

יתרון נוסף - החשמלאי ידאג לסילוק בטוח (וחוקי) של המצבר הישן.

• רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, sperial כתב:

לגשת לחשמליית רכב ולוודא שמחבר מקור מתח לגיבוי לפני שמפרק את המצבר - כדי למנוע ריסטים של מחשבי הרכב ומערכת המדיה.

איך חשמלאי מונע ריסט? בניתוק של המינוס השעון מתאפס לא? ככה קרה לי כשניקיתי (כמה פעמים במהלך חייו של המצבר הישן..) את הקורוזיה מהמינוס במצבר.

הייתי צריך לנתק את המינוס כל פעם.. "כל פעם".. כל 2-3 חודשים..  במשך שנה+.. עד ששמתי גריז מיוחד, ובסוף המצבר שבק חיים אחרי כמה חודשים..

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

1. שים לב שאתה צריך מצבר  stop start febלפחות. מחיפוש קצר נראה ש 65A מומלץ. 2. למה אתה רוצה להחליף לבד? לרוב זה כלול במחיר. מה ההגיון? מצטרף להמלצות על אחים חדד, הם מתקינים את המצבר באותו מחיר 

פורסם
לפני 17 דקות, גולדן191 כתב:

איך חשמלאי מונע ריסט? בניתוק של המינוס השעון מתאפס לא? ככה קרה לי כשניקיתי (כמה פעמים במהלך חייו של המצבר הישן..) את הקורוזיה מהמינוס במצבר.

הייתי צריך לנתק את המינוס כל פעם.. "כל פעם".. כל 2-3 חודשים..  במשך שנה+.. עד ששמתי גריז מיוחד, ובסוף המצבר שבק חיים אחרי כמה חודשים..

הוא מחבר מקור מתח במקביל למצבר לפני הניתוק ומנתק את המקור אחרי השלמת התקנת המצבר החדש - וכך שומר על אספקת מתח רציפה במהלך כל הפעולה.

• מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין חובה לחבר מתח גיבוי, זה נחמד אם מחברים אבל ברכב עממי פשוט ללא מערכות אלקטורניות מורכבות אפשר להחליף גם בלי מתח גיבוי.

זה לא כזה סיפור לכוון את השעון ואת תחנות הרדיו אחר כך. גם אם צריך לימוד חלונות זה לא סיפור. 

פורסם

הבעיה שיש מערכות מדיה שננעלות וצריך קוד כדי לשחררן, קוד שלא כל בעל רכב שומר.

חוץ מזה, חיבור וניתוק ספק הגיבוי הוא עניי8 של שניות, אז למה להתעצל ולשלם בהמשך בכל מיני ״לימודים״ וכיוונונים?

• רעיון טוב! 2

פורסם

החלפתי עשרות פעמים מצברים בכל המכוניות שהיו לי. לא חיברתי מתח גיבוי אף פעם. 

הכל עבר תקין, אז לקח כמה דקות לבצע את ההגדרות שנמחקו. 

קוד נעילה למערכת קול היה קיים בתקופה שאלו היו מערכות נשלפות ואפשר היה לגנוב אותן, היום מערכות מדיה מובנות ברכב ומקודדות עם יתר המכלולים אז לא נראה לי שצריך קוד כזה ברכב מודל 2016. 

אבל שווה לבודק בספר רכב. 

• מעניין 1

פורסם

היו לי גם מכוניות שדרשו קוד לרדיו, היה לי את הקוד (זה מגיע מודפס על כרטיס קטן מצורף לספר הרכב) וגם דאגתי לשלוח אותו לעצמי במייל. אחרי החלפת מצבר הכנסתי את הקוד. 

קל מאוד לבדוק בספר רכב אם צריך את הקוד, זה הרבה יותר פשוט מאשר לארגן מתח גיבוי בתנאים בייתיים. 

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, Buki כתב:

הרבה יותר פשוט מאשר לארגן מתח גיבוי בתנאים בייתיים

איך עושים דבר כזה בכלל?

מחברים ל OBD מצבר?

מי מחזיק מצבר ספייר לחבר.. כאדם פרטי..נדיר..

גם כשהתקינו לי מצבר חדש לא חיברו, נראה לי הייתי צריך לבד להגדיר שעון מחדש וזהו

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

מחברים 12V ממקור מתח חיצוני (מצבר אחר, בוסטר) דרך שקע OBD או דרך שקע מצית אם ברכב יש מתח בשקע מצית כאשר הסוויץ' סגור. אם אין ברירה אפשר להתחבר לנעלי הכבל של המצבר עצמו אבל זה פחות מומלץ כי בקלות אפשר לגרום לקצר.

IMG_20260214_102643.thumb.jpg.1657eb28c91697f99a1dec8a6c586dd2.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

מחזיק שלל מזדות ב 19 שנה אחרונות
לא מכיר שאחרי ניתוק מצבר צריך קוד למולטימדיה
כן צריך לכוון שעון, תחנות ברדיו, וירידת חלונות בלחיצה אחת אוטומטית. שכל אלה קל מאוד.
ממליץ כן לנתק מצבר. מהסיבה הפשוטה שזה עושה טוב למשל למצערת שלומדת מחדש, ואולי למכלולים נוספים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...