Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

image.png.6d480629861f0d8e08fff4162c22dadf.png

אם התכוונת למה שסימנתי באדום אז כן .
הוא יורד למטה , אוסף עוד שירותים ומקלחת  + מטבח  מהקומה הראשונה ויוצא לשוכה בחצר .

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את הזווית 90מע ששמת מתחת למיכל הדחה היית בקלות יכול להחליף באלכסונית (45 מעלות), חבל על כל זווית כזו שמעכבת את הזרימה.

החיבור של המסעף עם המתאם לצינור 4 צול קצת מדאיג אותי, שמת את החיבור 50ממ בחלק התחתון ובמקרים חריגים זה יכול להכניס לכלוך מהצד השני. במקרה הזה אני הייתי שם אותו בחלק העליון. במקרה אחר (צינור יחיד עם ניקוז נפילה חופשית) הייתי מחבר כמו שאתה חיברת.

להבא - שים אפסילון 4 צול ותחבר את הקו הישר לאסלה ואת הזוית למתאם מ 4 צול ל 50 ממ, ככה אתה שומר על כיוון זרימה אחיד.

כמו בתמונה המצורפת...

IMG-20240117-WA0020.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 29.8.2025 בשעה 10:06, Emanuel5 כתב:

נכון לעכשיו , המערכת מלאה מים ולא נראה שיש נזילה , אבל אני אמתין עד מחר ורק אז אתחיל לבטן את הכל.

עשית קצת תערובת עם החיבורים שם.

יש שם גם מחברים רגילים, גם סמארט-לוק (זה שבא עם הגומיה הירוקה המובנית) וגם באמצע הקו ירדת מקוטר 50 ל 40 ממ.

באמת שאין צורך לעשות את זה; קודם כל תימנע לחלוטין מחיבורים (מופה) באמצע קו - וגם משינוי קוטר באמצע קו. זה אסור.
גם אם יש לך קומקום עם יציאה 40ממ, יש לך זווית 45מע שבצד אחד היא 40ממ ובצד שני 50 ממ (בכאלה אני משתמש לקומקומים עם יציאה של 40ממ).

מעניין לדעת איך כל כך הרבה חיבורים נזלו, אלו חיבורים מאוד פשוטים שקשה לטעות איתם. ספר לנו :) 

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כפי שאמרתי , יש המון דרכים ושיטות לחבר את הניקוז .
אני חיברתי לפי מייטב הבנתי , הבעיה היא שאחרי שחיברתי , היו לי שינויים ואז שוב חתכתי צינורות ושוב קניתי אביזרים ואז שוב שיניתי ושוב פעם , הלכתי לפחות 4 פעמים לחנות אינסטלציה  רק בשביל הניקוזים, סיוט .

בטוח שיש דרכים טובות יותר לחבר , אבל מה שעשיתי יעבוד מצויין גם עוד 50 שנה  :)

ד''א , לא הרבה חיבורים נזלו , רק 2 (באותו קו) וזה בגלל שבמקום להשתמש בזווית 15 , הפעלתי כח וחיברתי כמו חאפר - אז נזל 🥵

היום , חיפיתי את הקונסטורקציה בגבס כחול , ויצקתי לתוכה בטון.
טיפ - כדאי להשתמש בכלי רוטט על מנת לגרום לאוויר לצאת , ולמלט להתיישב בצורה אחידה ומלאה , אני השתמשתי בפטיש רצפים חשמלי מעלי אקספרס - נכנס לשם פי 2 יותר מלט :
image.thumb.png.7916d652674b4908f7d761d8217acccc.png

לאחר מכן , מלאתי את כל החורים שעשיתי בקירות ובנוסף ביטנתי את כל הקופסאות והצינורות :
image.thumb.png.4258528de02d5ed086d2fc0e21262de0.png

המון זמן זה לקח לי ועדיין לא סיימתי , אבל לא נשאר עוד הרבה .
אני אתן לזה יומיים להתיבש הייטב ואתחיל באיטום.

• מעניין 1
פורסם

אפשר לנצל את השרשור לשאלות על סיפון למטבח?

יש המלצות? נהרס לי הסיפון ואני מחר אחפש סיפון חדש. יש איזה גודל סטנדרטי?

IMG-20250830-WA0018.jpeg

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

עדכון :

סדר העבודה מתחיל קצת להתבלגן לי , ונהיה לי קצת סלט פה.

מים :

עשיתי השלמות אחרונות כמו חיבור ראשי הגשם וסגירה בטיח של הכל:
image.thumb.png.8e5d63224fd7e29faebcd6618244cc66.png

טעות של ילדים היא שבפינה אחת צינור המים בולט כ 3 מ''מ מהטיח (כי בפינה לא חצבתי מספיק עמוק):
image.thumb.png.44a4397668ef74971759a79519971ee0.png

זה בקטנה אז לא תהיה בעיה עם הקרמיקה .
אני לא אספר לכם שבפינה השניה עשיתי את אותה טעות רק ששם הוא בלט הרבה יותר , אז פירקטי את הבטון ושוב חצבי ושוה ביטנתי :(

אבל כבר התרגלתי שבגדול את הכל אני עושה פעמיים :)

חשמל :
רק עשיתי חציבות לקווי החשמל , בהמשך אניח צינורות ואשחיל חוטים וגם אכניס את הקופסאות .
יש קצת סלט במערכת החשמל , אז את החיבור לחשמל חי אתן בהמשך לחשמלאי מוסמך לעשות:
image.thumb.png.4bb04fa51bc3993006140c021df94f73.png

איטום:
לפני שמתחילים את האיטום חייבים לעבור על כל היציקות , ולפרק אם יש משהו בולט מידי או לא יציב , לנקות את כל שאריות הטיח שנפל , ממש ניקיון יסודי ברמת שואב האבק .
לאחר מכן לעבור עם מברשת רטובה על הכל .

שכבה ראשונה של איטום צמנטי על הריצפה - סיקה 1K (איציק ממליץ עליו בשרשור אחר , הוא אכן רמה גבוהה מאוד).
קניתי שק אחד כי בעיין החלטתי שזה מספיק ואף יותר מידי, אבל כשקראתי את ההוראות , הבנתי שצריך 1.85 ק''ג לכל 1 מ''מ עובי, בנוסף העובי צריך להיות בין 3 ל 6 מ''מ לצורך איטום מושלם.
אז באמצע העבודה כשאני כולי מטונף רצתי להביא עוד אחד:

image.thumb.png.86b13d44adfc09c0ab95c723fa508da6.png

ניתן לזה להתייבש ולאחר מכן אמשיך לשכבה שניה של איטום שחור.
עבורו אשתמש בחומר שנקרא מאריס 300 :

image.thumb.png.6189b8f1bde20d0f5b9a90af20272165.png

חבר שהוא קבלן תשתיות הביא לו אותו , הוא פחות נפוץ בשימוש בבתים פרטיים, אלא בעיקר בתשתיות כמו איטום מאגרי מים , הוא מיועד להתמודד עם הכל , מים עומדים סדקים ומה לא , בנוסף הוא בעל תקן לאיטום עבור מתקנים של מי שתיה , כלומר הוא לא פולט חומרים רעילים , אם זה חשוב למישהו .
כנראה אוברקיל מטורף אבל נותנים בחינם , לא תקח ? :)

את הקירות באיזור המקלחון אני יאטום ממש לפני הריצוף שם .

• אהבתי 3
פורסם
לפני 23 דקות, Emanuel5 כתב:

אז באמצע העבודה כשאני כולי מטונף רצתי להביא עוד אחד:

אתה לא הראשון. לא האחרון, ואפילו לא מתקרב לאמצע של כמות האנשים שעשתה את זה. :mm_wink:

לפני 23 דקות, Emanuel5 כתב:

עבורו אשתמש בחומר שנקרא מאריס 300 :

image.thumb.png.6189b8f1bde20d0f5b9a90af20272165.png

חברה מצויינת. מכיר מיישומים וחומרים אחרים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

איפה העבודה הזאת ואיפה המקלחות שבונים יוטיוברים אמריקניים עם מברגה, לוחות גבס, נייר וסלוטייפ תוך יומיים 😂

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 6

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רציתי להמליץ לכם על חומר חדש שהושק ממש לפני חודשיים והשתמשתי בו לפני כשבוע.

SIKA-Lastic Stop Aqua 260

https://gilar.co.il/products/סיקה-לסטיק-260-stop-aqua/

אריזה של 7 קילו, צבע אפור,  ביטומני, ייבוש סופר מהיר (2 שכבות באותו היום עם אופציה להתחיל ריצוף *באותו היום* ). יוצר ממברנה מאוד חזקה.
מחיר - כ 140 ש"ח.

מספיק לחדר אמבטיה אחד.

למגזימים - יום ייבוש זה מעל ומעבר בשבילו.

איציק

תמונה של WhatsApp‏ 2025-09-02 בשעה 18.34.53_a3e7450b.jpg

תמונה של WhatsApp‏ 2025-09-02 בשעה 18.34.53_8dc7d647.jpg

• רעיון טוב! 3

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איש מלאכת כפיים איכותי יכול להתפרנס היטב (בתנאי שהוא יודע לנהל את העסק).

מזכיר לי את האיש שהתקין לי פעם שיש במטבח. הבחור בעל תואר שני בפיזיקה, אישתו מרצה בכירה באוניברסיטה. יום אחד פוטר מחברת ההייטק שבה עבד, חיפש פרנסה, למד לעבוד בשיש. כשחברת ההייטק ביקשה להחזירו לחיקה הוא דחה את ההצעה, הרווחים מהמטבחים גימדו את ההכנסות בהייטקס.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 41 דקות, topop כתב:

אתה ממשיך לעבוד במקביל (כהייטקיסט)?

בוודאי :)

זה הייתרון בהייטק , אתה נמדד לפי העבודה ולא לפי כמה זמן אתה מול המסך.
אז אני משתדל להתחיל לעבוד כפועל שיפוצים מוקדם בסביבות 7 עד 9-10 ככה ואז מתחבר לעבודה שלי , מתקתק אותה הכי מהר שאני יכול ומפנה לעצמי את כל אחר הצהריים להמשיך את עבודות השיפוץ.

לפעמים כן לוקח יום או חצי יום חופש כדי לקדם דברים , ואם אני נכנס לאיחור במשימות אז מתיישב בערב עד מאוחר ביללה לסיים (בדיוק עכשיו אני אתחבר וכנראה יעבוד עד 11 כדי לסיים משהו).

מה שכן , מאז שהתחלתי אין לי זמן למשפחה , ברגיל אני מבלה המון זמן עם הבנות שלי, מאז שהתחלתי את זה , ועד שאסיים פשוט אין לי את הזמן.
לפחות אני מתנחם בזה שכל אוגוסט היינו חודש יחד בחופשה בחול  , 24/7,  צברנו המון חויות , זה מפצה על זה מעט.

בתמונה , אנחנו באחת מפסגות הריי האפוסני ברומניה , לאחר טיפוס של 700 מטר במשך 4 שעות:
image.thumb.png.3cced9a07f7f3792be005f15549f8953.png

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

עם מסיכות אב״כ?😄

לא יכולתי להתאפק, זו היתה האסוציאציה הראשונה כשראיתי הכתמים השחורים.

אבל, ברצינות, כבוד על היכולת. ועוד יותר לבנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממשיך לעדכן בשטויות שאני עושה :
לאחר כמעט 30 שעות ייבוש של שכבת האיטום הראשונה , ניגשתי למריחה של השכבה השניה (המאריס).
מערבב , ומתחיל למרוח , בדקות הראשונות הכל הלך חלק , ואז אני מתחיל לשים לב שהדלי מתחמם , ממש מתחמם , ותוך מספר דקות החומר הפך לפלסטלינה ואי אפשר היה למרוח אותו יותר.

מדבר עם החבר שהביא לי את החומר , הוא אומר שאני מפגר ושהייתי צריך לדבר איתו לפני היישום .
מסתבר שאסור להשאיר את החומר בדלי , חייבים לשפוך אותו לרצפה ועם רולר למרוח אותו בזריזות.
זה היה מאפשר לי כחצי שעה עבודה במקום 10 דקות בלחץ שהיו לי .

קיצר כי הייתי לחוץ לסיים וכבר היה ערב ואף חנות לא הייתה פתוחה , רצתי מהר לבחור למחסן הבאתי פוליאוראה קרה והשתמשתי בו להמשך .
קיצר גם דבר פשוט כמו איטום אני מצליח לדפוק :(

המאריס זה הלבן .
הפוליאוראה זה האפור .

image.thumb.png.9c10ef29f36ba8b7289c82a629f114c9.png

יאללה , ניתן לזה להייבש ואולי נחיל מחר לרצף :)

פורסם

ואתה חושב שבפעם-פעמיים הראשונות שהשתמשתי בסתם גבס לתיקון חור בקיר, לא הופתעתי מזה שאין כמעט זמן עבודה? 

כל חומר, שאתה לא מכיר אותו ואת אופי השימוש, עשוי להפתיע אותך אם אתה לא מתעמק בו לפני תחילת העבודה- זה חלק מהחיים. לומדים, ומה שלמדת מהסיפור הזה ישרת אותך להמשך הדרך בכל פעם שתצטרך להשתמש במשהו, אפילו משהו בנאלי כמו דבק מגע אתה תקרא את ההוראות היטב... :LOL: ככה משתפרים. 

בגדול, לכל משפחת האפוקסי הדו-רכיבי יש את אפקט ההתחממות. אני לא מכיר את החומרים שאתה עובד איתם, אבל זה מאד נשמע הגיוני, ואני נוטה להשליך את הסיכוי להתחממות וזמן עבודה קצר לכל חומר דו רכיבי שאני עובד ואעבוד איתו בהמשך, כמובן שקורא את ההוראות היטב לפני השימוש כי גם אני למדתי בדיוק ככה :rofl:.

המלצה מהלב- שינוי קל בגישה, במקום להתבאס, קח את כל! זה כחווית למידה. בעיקר את מה שלא הולך לך טוב. מזה לומדים הכי הרבה, ההצלחה לא מלמדת כמעט כלום בפני עצמה- הפאשלות הם המורה הטוב ביותר. 

גם אדיסון אמר שהוא לא נכשל, הוא פשוט גילה 100 דרכים איך לא לעשות נורה.

• רעיון טוב! 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...