Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחפש רכב כייפי לנהיגה. חייב להיות ידני, עד 70K ואמינה ככל שניתן במידת ההיגיון (רכב ספורט ישן).

המעומדת שפוגעת הכי קרוב במטרת הדרישות היא ה208 כאמור. בעקבות העדר אפשריות אשר עונות על דרישותיי, התחלתי לנדוד במחשבות על רכבים נוספים:

- אאודי s1 -  יודע לאכול את היצור הזה. המון כוח, הנעה כפולה בסיס גלגלים קצר ומשקל נמוך יחסית. היא גבולית בתקציב וכנראה שגם יקח זמן למצוא.

- אברט 500 - העיצוב מזעזע אותי. מה שכן, היו לי רכבי מיני ידניים בעבר ותמיד השתעשעתי ברעיון של "אם היה לדבר הזה כוח". אני חושש בעיקר מנושא האמינות. וגם האם זה רכב שנותן פידבק? או פשוט רכב זריז ומוקשח?

- אופל קורסה opc - כשהרכב הזה יצא התאהבתי בעיצוב. כמי שגדל על need for sped הרכב הזה נראה כמו רכב שהתחלתם לשפר ואז נגמר התקציב באמצע ואתם מוצאים את עצמכם זרים להתחרות עם הרכב המשופר למחצה כדי להרוויח עם כמה שקלים כדי להמשיך את תהליך השיפורים (לא יודע למה, אהבץי אץ זה כ''כ). מדאיג אותי עניין המחיר, המחיר יורד משמעותית וגם הרכבים נעלמים מהכביש. מה יש לרכב הזה?

- מאזדה מיאטה - בתקציב שלי נכנסות כאלה עם ק''מ של מוניות (לא מבין לאן אנשים נוסעים עם רכב כזה, זה לא רכב לסופשים?) גם פחות נעים לי הרעיון של רכב עם גג בד שנשאר ברחוב הפתוח (העדר חניה מקורה)

- פורד פיאסטה st - לא מכיר כ''כ את הרכב למעט שמבחינת הנתונים הוא עונה על הדרישות. ראיתי פעם אחת למכירה שנמעלמה די מהר מהלוח. יש בעיות ידעות או בעיה של העדר חלפים?

יש עוד אפשריות כדאי לי לקחת בחשבון?

עריכה אחרונה על ידי Tapian
פורסם

יש 208 טובות, בדיוק שתיים מהן נמכרו תוך יומיים מפה לאוזן - אחת מהן נקנתה על ידי חבר שחיפש הרבה מאוד זמן.

כשמדובר ברכבי ספורט מומלץ להתאזר בסבלנות.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הייתי מוריד את האבארט והאופל מהרשימה. את האבארט הייתי משאיר אם התקציב שלי היה 40-45, כי זה מה שאפשר לשלם עליהן בפועל.

כל השאר - עניין של סבלנות כפי שנאמר. בהחלט עולות 208 שמורות מדי פעם מאחר ויש לא מעט אקזמפלרים, זה לא רכב נדיר (כמו הפיאסטה st למשל)

אני כנראה מוטה אבל אין מה להשוות בין מיאטה לבין שאר הרכבים שציינת, ומספיק מהטעם הפשוט שהמיאטה היא הנעה אחורית עם דיפ׳ מוגבל החלקה, מניסיון עם ספורטיבית קדמית מצויינת, אין השוואה...

לגבי הקילומראז׳, לא יודע מה זה מונית מבחינתך אבל הרכבים האלו על הכביש לא מעט שנים... גם פה מדי פעם צצים אקזמפלרים עם קילומטראז׳ נמוך אבל אז המחיר הוא כפול ממה שאתה רוצה, ב 70-80k כנראה תקבל אחת ממוצעת מכל הבחינות. בתור אחד שהמיאטה שלו היא סופשים בלבד אני עדיין מגיע ל 8k+- שנתי מבלי להוציא אותה כל שבוע, אז הקילומטראז׳ נצבר. עם זאת פרט לאולי קצת בושינגים עייפים וגומיות קרועות שאת כולם אפשר לרענן בסכומים לא גבוהים, לא רואה בעיה עם אחת כזאת, כל עוד טופלה כראוי מבעלים נורמלי.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם

מיאטה ממש לא רכב ספורט עגלה מתה, פשוט זה קבריולט ידני ששוקל מעט אבל ממש לא מתאים לקטגוריה.

בקשר לקורסה OPC תתרחק, חבר מחזיק אחת הוא שבר לה 3 מנועים כבר אין חלפים בכלל הכול יבוא מחול והוא פתוח אצל המוסכניק ב200א שקל לפחות ברכב הזה (כן כן 200א) למרות ששלו סטייג 2 אבל עדיין רכב עם אמינות לא להיט עם 0 חלפים בארץ.

פיאסטה ST זאת המתחרה הישירה של ה208 GTI והיא קצת עדיפה על ה208 (מקריאת פידבקים בפורום באנגליה שהפיאסטה זה כמו גולף\לאון פה) אבל אין בכלל פיאסטות STI בארץ אולי עלו ארצה לא יותר מ5 סה"כ אתה תחכה המון זמן עד שתעלה מודעה של אחת.

ה208 עדיפה מהאלו שציינת שהיא תיהיה יותר קלה לתחזוקה משאר הרכבים ברשימה כי הרוב פוזל לואגיות והן פשוט נשחטות ונמכרות כיד 13+.

אין לי שום ניסיון עם אברט אז לא אומר דבר.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעתיים, xdmanxd99 כתב:

מיאטה ממש לא רכב ספורט עגלה מתה

אם לא מבינים/יודעים, עדיף לא לכתוב. מה שכתבת זה שטויות. 

בתאריך 31.5.2025 בשעה 15:33, Tapian כתב:

מחפש רכב כייפי לנהיגה

המיאטה לא רואה את כל האחרות בכל הקשור למה שהוא מחפש

• אהבתי 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, menir1 כתב:

אם לא מבינים/יודעים, עדיף לא לכתוב. מה שכתבת זה שטויות. 

המיאטה לא רואה את כל האחרות בכל הקשור למה שהוא מחפש

מחזק. עגלה? עם נהג טוב, הרכב הזה פונה יותר מכל שאר האופציות שעלו פה, ובפער משמעותי.

ה"מוביל" בטיולי רכב שלנו זה בחור עם ND1 שבסיבוב הראשון נעלם לרכבים הרבה יותר יקרים או חזקים.
קו ישר? בדקנו גם את זה, ה ND1 מהירה יותר מ 208gti ו i20n כסטוק, רק ברז דור 2 האיצה מהר יותר. ואת מי זה מעניין כשה MG4 של הדודה עושה מכולם קציצות בקו ישר 🤪

לגבי פיאסטה - להבנתי יש לה את ההתנהגות העדיפה משאר המכוניות שצוינו (שוב, חוץ ממיאטה). אבל כמו שאמרו יש מספר בודד של יחידות, ואני לא סגור לגבי זמינות חלפים.
הייתי מוסיף גם את ה DS3 ידנית 165 לרשימה, אבל יש 8 כאלה בארץ, לא שונה בהרבה מהפיאסטה בהיבט הזה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם (נערך)

כשהייתי במצבך בעבר גם אני בדקתי פולו (ולא מצאתי אחת ). ואם אתה כבר מחפש חדי קרן ( s1) נדמה לי שיש גם כמה מיני קופר S ידניות, אולי שווה לבדוק. 

על הקורסה שמעתי ממישהו שהיתה אחת ואמר שהיא מרסקת עצמות (308 gti היתה שיפור גדול עבורו). 

אם אתה חייב ידניות יש שתי מכוניות שלא נחשבות לספורטיביות אבל אולי יהיו מהנות: ג'ולייטה וסיוויק

פיאסטה הגיעו בודדות ביבוא מקביל

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)

איפה הימים של הרנו קליאו B טורבו העגלגלה והיפה עם מנוע 2.0L אטמוספרי בריא עם 172 כ"ס...

ראיתי שכתבת על האופל קורסה הספורטיבית... מה עם האופל אדם S מנוע 1.4L ידנית 150 כ"ס? לא אופציה?

(אבל נראה לי שמיושנת מדי וזולה מדי לתקציב שלך, אתה בטוח תוכל להביא משהו טוב יותר).

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בתקנון הפורום כתוב:

" קנית? תתחדש! חובה להעלות תמונה. במידה ולא, תהיה חייב על פי תיקון 327 סעיף 5 בתקנון זה לממן בורקס גבינה או ארטיק לימון לכל משתתף בשרשור על פי דרישה , במידה ותיפגשו"

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)

השני סנט שלי, פולו אחרי 2015 אחלה אופציה עושה הכל מהכל ועם פוטנציאל למשחקים,

בסטוק פרווה אבל עדין נחמד מאוד לנהיגה ואפשר לפתח איתה קצבים מאוד גבוהים יחסית,

הS1 בהשוואה לפולו פשוט חוויה של ביעוס(למרות של הנייר יש לה את כל הנתונים לחבילה מושלמת),

ה208 אחלה של אופציה דומה לפולו במה שהיא נותנת ובאיזון שלה, אבל קצת יותר מתנהגת ובסטוק קצת עדיפה עליה,

הפיאסטה ממה שאומרים היא מלכת הקטגוריה מבחינת הספורט ופאן אבל דיי גרועה בכל השאר(כנראה משהו כמו טייפ ר קטנה יותר),

האופל יש כזאת לחבר, לטובה היא מתנהגת הצגה לרעה אין כמעט תמיכה וזה סיפור להחזיק, פלוס מנוע של קרוז אני קצת פחות אוהב את הקונספט למרות שלכאורה דיי עובד.

עריכה ראיתי שקנית את ה208, תתחדש אחלה של בחירה

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מבחינת חיצונית - די טוב. יש מכה מציקה בכנף האחורית. כנראה תתוקן בעתיד.

מבחינת מכאני - צינור טורבו סדוק. תוקן באופן פרוביזורי עד שהחלק המקורי יגיע.

פנים - לא ניכר שניסו לשמור עליו יותר מדי אבל לא נורא. אעשה את המייטב כדי לשפר את המצב.

איך נוסעת - מטורף! חששתי שתהיה רכה ביחס לרכב ספורטיבי, אבל לי כרגע לפחות זה מספיק. לא מרגיש זווית גלגול יותר מדי אבל לא מתגרזן יותר מדי עד אשר אתקן את הצינור הסדוק, אלמד את הרכב ואחליף לצמיגים ראויים לרכב כזה (קדימה פאלקן ze310, שטובים בד"כ אבל ממש קטנים על הכוח של הרכב הזה, ואחורה סיניים!😔)

סה"כ, די מרוצה. הנתונים הכללים והמצב טוב יותר מהשאר שראיתי ואני מאמין שאחרי יישוב קו בסיסי, הרכב יהיה הרבה יותר מספק עבורי. 

20250705_180705.jpg

20250705_180237(0).jpg

20250705_180713.jpg

20250705_181059.jpg

• אהבתי 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...