Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי Nexen

rehud
מעבר לפיתרון נפתר ע"י orankohn,

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שרשור על צמיגי Nexen הקוראנים מיולי 2014, שהשורה התחתונה שלו פחות או יותר זה שהם בסדר. זה היה לפני מעל עשור.

מישהו יכול לרענן קצת את האמירות לגבי איכותם?

קצת יותר ספציפית מדובר בצמיגים 99v 215/60r16 עבור פורד גלאקסי, אם זה משנה.

• פיתרון
פורסם

נקסן היא חברה קוריאנית טובה בהחלט. הם משמשים יצרנים לא מעטים , כולל אירופאיים כספק מקורי.
אם תציין סדרה ספציפית אפשר לחוות דעה יותר ספציפית. כמו לכל חברה יש הרבה סדרות ברמות שונות.
באופן כללי , כל הצמיגים שלהם לדעתי עדיפים על תוצרת סינית ובארץ התמחור של הנקסן סביר בהחלט. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 10 שעות, rehud כתב:

מישהו יכול לרענן קצת את האמירות לגבי איכותם?

ראיתי אותם לאחרונה על גולף חדשה כציוד מקורי של VW.

האם זה מספיק טוב בשבילך כעדות אופי?

מספיק רענן?

(*) נכתב כאן על נקסן גם לאחרונה. לא רק לפני 10 שנים.

לפני 10 שעות, rehud כתב:

אם זה משנה

כן זה משנה. מה נראה לך ?

זה גם בכללי הפורום, שלמרבה הצער לא כולם טורחים למלא.

כולל משתתף אחד, שלאחרונה התבאס לכתוב שהוא נוהג על איזה דאצ'יה מאוד "עממית".

כמו שאמרו לך לפני, גם שם דגם מדוייק של הצמיג משנה.

לא רק שם דגם הרכב. (הרי לא תרשום "פורד" בלבד בלי להוסיף "גלאקסי", נכון?)

• רעיון טוב! 2
פורסם

הרכבתי לפני כמה חודשים רביעיה על פיקנטו בת שנתיים. זהה למה שהיה על הרכב שניקנה חדש מהחברה.

עדיפים על מיטב התוצרת הסינית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 13 שעות, IsraCar כתב:

ראיתי אותם לאחרונה על גולף חדשה כציוד מקורי של VW.

האם זה מספיק טוב בשבילך כעדות אופי?

מספיק רענן?

(*) נכתב כאן על נקסן גם לאחרונה. לא רק לפני 10 שנים.

כן זה משנה. מה נראה לך ?

זה גם בכללי הפורום, שלמרבה הצער לא כולם טורחים למלא.

כולל משתתף אחד, שלאחרונה התבאס לכתוב שהוא נוהג על איזה דאצ'יה מאוד "עממית".

כמו שאמרו לך לפני, גם שם דגם מדוייק של הצמיג משנה.

לא רק שם דגם הרכב. (הרי לא תרשום "פורד" בלבד בלי להוסיף "גלאקסי", נכון?)

תודה!

אין צורך באגרסיביות, לא כתבתי בצורה דורשנית, פוגענית או נודניקית, ואין צורך לענות כך. מתנצל שחיפשתי רק את השם באנגלית וכנראה שלא מצאתי הודעות שנכתבו כנראה לאחרונה עם השם בעברית בלבד.

לא הצלחתי עד לרגע זה לאתר את שם הדגם - איש הצמיגים שלי קצת מתקשה בטכנולוגיות מידע - אבל אני חושב לפי חיפושים של מה שקיים בארץ שמדובר ב-Nexen N blue HD Plus 215/60R16 99V, ואיש הצמיגים אמר שבדק והובטח לו שמדובר בתוצרת קוריאה ולא סין.

בכל מקרה, מה שהיה חשוב לי זה להבין שמדובר באופן כללי ביצרן טוב, ועל זה כולכם עניתם בחיוב, שזה כמובן הרבה יותר טוב מאשר אם היו אומרים כאן שמדובר בחברה שצריך להתרחק ממנה או שידועה כבעייתית בתחומים כאלו או אחרים.

תודה שוב!

פורסם

הם הגיעו במקור גם על מיצובישי. שרדו יפה
הוחלפו בפאלקן, שלדעתי מעט עדיפים והמחיר זהה. בכל מקרה יצרן מכובד

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 18.2.2025 בשעה 10:25, rehud כתב:

יש שרשור על צמיגי Nexen הקוראנים מיולי 2014, שהשורה התחתונה שלו פחות או יותר זה שהם בסדר. זה היה לפני מעל עשור.

לא ממש...

פה שרשור מ- 2021.

פה שרשור מ- 2014 שכנראה התכוונת אליו כשכתבת לפני עשור...

אם עושים חיפוש בפורום על Nexen, גג 10 דקות עבודה, מגיעים לכל מיני תגובות בכל מיני שרשורים.

מקריאה זריזה וריפרוף בתגובות די מהר ברור שמדובר בחברה בסדר לגמרי, עם תמחור אגרסיבי וראוי. כלומר לא יקרים מדי.

בהתחשב שלא מדברים על דגם מסויים או סדרת צמיגים מסויימת מבית Nexen שהם צמיגים קוריאנים, אפשר לומר עליהם שהם צמיגים בסדר במחיר עוד יותר בסדר לאנשים שנוהגים בסדר.

הכל בסדר.

לפני 11 שעות, rehud כתב:

אין צורך באגרסיביות, לא כתבתי בצורה דורשנית, פוגענית או נודניקית, ואין צורך לענות כך. מתנצל שחיפשתי רק את השם באנגלית וכנראה שלא מצאתי הודעות שנכתבו כנראה לאחרונה עם השם בעברית בלבד.

אכן התגובה הייתה קצת אגרסיבית, אבל אם תנסה להבין את הצד שמגיב, טורח לענות (יותר קל להתעלם דווקא ולהמשיך הלאה לשרשור הבא ולא להתייחס), הצד שרוצה לעזור - זה די מעיק שמישהו שואל שאלה ולא טורח לפרט ולהסביר את עצמו, אלא שואל שאלה כללית מדי.

זה יוצר עוד יותר שאלות, תגובות מיותרות ושרשור שמפספס את המטרה שלשמה הוא נשאל.

בפורומים באינטרנט, כדי שלא תבזבז את הזמן שלך ובעיקר את הזמן של אחרים שרוצים לעזור לך ומשקיעים בזה מאמץ, טרחה, כישורי ידע וניסיון, יושבים ורושמים תגובה, מנסחים אותה, מעתיקים ומדביקים קישורים, מתאמצים ומנסים לעזור - תמיד עדיף לפרט ככל הניתן עד כמה שאפשר, להסביר, להיות כמה שיותר ברור ולא לדבר בצורה כללית.

בשביל שאלות כלליות עם תשובות כלליות וידע מאיכות נמוכה יחסית יש את Stips.

פורסם
לפני 11 שעות, rehud כתב:

מדובר ב-Nexen N blue HD Plus 215/60R16 99V, 

בוא נגיד ככה :

אלה צמיגים סבירים, מתאימים למי שמחפש משהו לא יקר אבל לא סיני.

לפי המבחן ההשוואתי, הדגם הזה לא מצטיין בשום דבר,

Falken ZE310 עדיף עליו בכל פרמטר,  גם Hankook k125 או Debica Presto HP2, כולם באותה רמה של מחירים.

אני כבר לא מדבר על צמיגים יקרים כמו מישלין פרימסי 4, קונטיננטל פרמיום קונטקט או גודייר אפישן גריפ פרפומנס.

https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2021-Auto-Bild-16-Inch-Summer-Tyre-Test.htm

• רעיון טוב! 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vladclar כתב:

בוא נגיד ככה :

אלה צמיגים סבירים, מתאימים למי שמחפש משהו לא יקר אבל לא סיני.

לפי המבחן ההשוואתי, הדגם הזה לא מצטיין בשום דבר,

Falken ZE310 עדיף עליו בכל פרמטר,  גם Hankook k125 או Debica Presto HP2, כולם באותה רמה של מחירים.

אני כבר לא מדבר על צמיגים יקרים כמו מישלין פרימסי 4, קונטיננטל פרמיום קונטקט או גודייר אפישן גריפ פרפומנס.

https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2021-Auto-Bild-16-Inch-Summer-Tyre-Test.htm

תודה, אתה כנראה צודק, ה-Falken ZE310 עדיף וחשבתי עליו, רק שבמידה האמורה אין 99V (לפחות לפי הבדיקה שלי באינטרנט ושל הצמיגאי עם הספקים).

באופן כללי 215/60R16 99V מסתבר כהגדרת צמיג די אזוטרית, שזה די סביר לרכב הדי אזוטרי שלי.
מישלין קיים במידה, אבל גם יקר בהרבה וגם התרשמתי מניסיוני העצמי ומאחרים שהוא מצויין בהתחלה אבל רגיש לשמש הישראלית, ולכן לא בהכרח מצדיק את המחיר. בדקנו גם עוד כמה אפשרויות שהסתברו כפחות מתאימות.
אז ממה שהצלחנו למצוא הכי טוב ומתאים במידה היה ה-Nexen. הצמיגאי המליץ, כאן ממש לא היתה התנגדות, החלטתי והתקדמתי.
הצמיגים הוזמנו, הגיעו, נבדקו לפני הרכבה (טריים, תוצרת קוריאה - צירפתי תמונה), הורכבו, אוזנו, נגשתי מיד אחר-כך לאיזון פרונט, ומבחינתי לפחות הנושא הזה הסתיים לשנים הקרובות, ואני מניח שלחלוטין לגבי הרכב הזה, כי אני לא מתכוון להחזיק אותו יותר משלוש שנים קדימה.

לפני שעה, DAHUJI כתב:

אכן התגובה הייתה קצת אגרסיבית, אבל אם תנסה להבין את הצד שמגיב, טורח לענות (יותר קל להתעלם דווקא ולהמשיך הלאה לשרשור הבא ולא להתייחס), הצד שרוצה לעזור - זה די מעיק שמישהו שואל שאלה ולא טורח לפרט ולהסביר את עצמו, אלא שואל שאלה כללית מדי.

זה יוצר עוד יותר שאלות, תגובות מיותרות ושרשור שמפספס את המטרה שלשמה הוא נשאל.

בפורומים באינטרנט, כדי שלא תבזבז את הזמן שלך ובעיקר את הזמן של אחרים שרוצים לעזור לך ומשקיעים בזה מאמץ, טרחה, כישורי ידע וניסיון, יושבים ורושמים תגובה, מנסחים אותה, מעתיקים ומדביקים קישורים, מתאמצים ומנסים לעזור - תמיד עדיף לפרט ככל הניתן עד כמה שאפשר, להסביר, להיות כמה שיותר ברור ולא לדבר בצורה כללית.

בשביל שאלות כלליות עם תשובות כלליות וידע מאיכות נמוכה יחסית יש את Stips.

תודה על ההסבר.

אתה פחות משנה בפורום. אני בפורום מעל 20 שנה.

תודה שוב על ההסבר, ותהיה לי בריא.

הנה תמונה שצולמה לפני ההרכבה

2025-02-19 14.24.59.jpg

עריכה אחרונה על ידי rehud
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 35 דקות, rehud כתב:

אז ממה שהצלחנו למצוא הכי טוב ומתאים במידה היה ה-Nexen. הצמיגאי המליץ, כאן ממש לא היתה התנגדות, החלטתי והתקדמתי.
הצמיגים הוזמנו, הגיעו, נבדקו לפני הרכבה (טריים, תוצרת קוריאה - צירפתי תמונה), הורכבו, אוזנו, נגשתי מיד אחר-כך לאיזון פרונט, ומבחינתי לפחות הנושא הזה הסתיים לשנים הקרובות, ואני מניח שלחלוטין לגבי הרכב הזה, כי אני לא מתכוון להחזיק אותו יותר משלוש שנים קדימה.

תתחדש. בחירה ראויה. יעשו את העבודה לגמרי.

מההודעה האחרונה שלך גם מבינים שעשית סקר שוק רציני, ביררת והיית מיודע. אז כל הכבוד.

ההודעה הראשונה לא ממש נתנה מידע מקדים על ההודעה האחרונה, הרצינית והמפורטת יותר.

לפני 35 דקות, rehud כתב:

תודה על ההסבר.

אתה פחות משנה בפורום. אני בפורום מעל 20 שנה.

תודה שוב על ההסבר, ותהיה לי בריא.

בכיף.

לפני 36 דקות, rehud כתב:

נגשתי מיד אחר-כך לאיזון פרונט

שאלת תם - למה כיוון פרונט?...

איזון אין שאלה בכלל.

אבל כיוון פרונט למה? הרגשת שהרכב היה צריך (רעידות, משיכה לצד מסויים וכו'), או שאחרי הרכבת צמיגים חדשים אתה תמיד עושה?

פורסם
לפני 8 שעות, DAHUJI כתב:

שאלת תם - למה כיוון פרונט?...

איזון אין שאלה בכלל.

אבל כיוון פרונט למה? הרגשת שהרכב היה צריך (רעידות, משיכה לצד מסויים וכו'), או שאחרי הרכבת צמיגים חדשים אתה תמיד עושה?

כיוון פרונט מומלץ בעקרון פעם בשנה או לאחר כל אירוע שעשוי להשפיע על כיוון הפרונט, שזה באופן אוטומטי החלפת צמיגים, אבל גם אירועים אחרים כמו נפילה לבור, עליה אגרסיבית על מדרכה, החלפת בולמי זעזועים, ומגוון עניינים אחרים.

עכשיו, מנקודת מבטי האישית בלבד (ומוזמנים המומחים לתקן ולהרחיב), רכב שהוא באופן כללי יציב ורובסטי (כמו נניח קורולה) כנראה גם שינוי הפרונט שלו יהיו ברמה יותר נמוכה ואפשר להיות פחות מודאגים. לעומת זאת, רכב שבאופן כללי מועד לבעיות תחזוקה והוא גם במשקל די גדול יחסית למרכב שלו, כמו פורד גלאקסי, כנראה שהסיכוי לשינויים (לא לטובה) בכיוון הפרונט גדולים יותר, ולכן צריך להקפיד יותר.

באופן אישי, רכשנו את הרכב הזה לפני כשנתיים, וכשהיינו נוסעים ממש מהר (על כביש 6) היו רעידות ברכב. שאלנו ולא כל כך הבנו מאף אחד למה, ובמוסך פורד לא נתנו לנו תשובות. יום אחד, שישי בערב, תוך כדי הרעידות האלו על כביש 6 במהירות בערך 100 הצמיג הקדמי ימני התפוצץ ונקרע, כשיש ברכב את כל המשפחה. יד יציבה (שלי) על ההגה הביאה את הרכב בבטיחות לחניית חירום בשוליים הימניים, ירדנו ועברנו מעבר לגדר הביטחון, קראנו לסייר של כביש 6, חיפשנו צמיגאי נייד, ואחרי בערך שעתיים יצאנו משם עם שני צמיגים קדמיים חדשים (דרך אגב, לפורד גלאקסי אין גלגל רזרבי). אבל שם במקום קיבלתי הסבר גם לרעידות וגם לקריעת הצמיג - פרונט לא מכוון. ביום ראשון שלאחר מכן ביצעתי כיוון פרונט, ואז גם שאלתי את האיש שיסביר לי קצת במה מדובר, כי עד לרכב הזה הייתי 20 שנה עם קורולות שאיתן אין בעיות תחזוקה כמעט בכלל. מאז החלטתי שבמחיר של 300 ש"ח בערך, אני יכול לקחת לכיוון פרונט פעם בשנה ובוודאי לאחר החלפת צמיגים, ולהרגיש קצת יותר בטוח, וגם לשמור על הצמיגים משחיקה.

יש לציין, שכאשר ביצעתי אתמול את החלפת הצמיגים, היתה בצמיגים הקדמיים שהוחלפו רק לפני שנה שחיקה לא סימטרית, מה שמעיד על כך שכיוון הפרונט היה חיוני, למרות שבוצע כיוון כזה לפני שנה, ולא זכור לי שום אירוע משמעותי מאז.

(ולמי שתוהה למה החלפתי צמיגים בני שנה, הצמיגים שקיבלתי 'חדשים' על כביש 6 היו צמיגים סיניים של חברה חסרת שם משנת 2021, אז העדפתי להחליף).

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, rehud כתב:

יום אחד, שישי בערב, תוך כדי הרעידות האלו על כביש 6 במהירות בערך 100 הצמיג הקדמי ימני התפוצץ ונקרע, כשיש ברכב את כל המשפחה. יד יציבה (שלי) על ההגה הביאה את הרכב בבטיחות לחניית חירום בשוליים הימניים, ירדנו ועברנו מעבר לגדר הביטחון, קראנו לסייר של כביש 6, חיפשנו צמיגאי נייד, ואחרי בערך שעתיים יצאנו משם עם שני צמיגים קדמיים חדשים (דרך אגב, לפורד גלאקסי אין גלגל רזרבי).

קודם כל שמח מאוד לשמוע ולקרוא שאתה והמשפחה בסדר... נשמע מאורע מלחיץ מאוד ולא נעים בלשון המעטה.

צמיג שמתפוצץ ונקרע במהירות גבוהה בכביש המהיר זה פחד אלוהים.

לפני 8 שעות, rehud כתב:

ולמי שתוהה למה החלפתי צמיגים בני שנה, הצמיגים שקיבלתי 'חדשים' על כביש 6 היו צמיגים סיניים של חברה חסרת שם משנת 2021, אז העדפתי להחליף

כל הכבוד על הקפדנות.

אמיתי שגם אני הייתי מחליף. כסף בא וכסף הולך.

לפני 8 שעות, rehud כתב:

וכשהיינו נוסעים ממש מהר (על כביש 6) היו רעידות ברכב

למרות שיכולות להיות המון סיבות מיני סיבות, ממה שאני מכיר, רעידות ברכב (מניסיון אישי) זה קודם כל כיוון פרונט/איזון גלגלים ורק אז כל השאר...

אז עשית בשכל.

לגבי כל השאר - מסכים.

כיווןם פרונט פעם בשנה, כל שנה, נשמע לי מאוד מוזר ותכוף מדי, אבל אתה יודע יותר טוב ממני ואני לא מבין בזה יותר מדי ובטח שלא מכיר את הדגם (פורד גלאקסי).

פורסם
לפני 20 דקות, DAHUJI כתב:

כיווןם פרונט פעם בשנה, כל שנה, נשמע לי מאוד מוזר ותכוף מדי, אבל אתה יודע יותר טוב ממני ואני לא מבין בזה יותר מדי ובטח שלא מכיר את הדגם (פורד גלאקסי).

העובדה הפשוטה היא כזו - הרכב כאמור עבר כיוון פרונט יום אחרי התקנת הצמיגים החדשים לפני שנה; אתמול, כשהוחלפו, שחיקת הצמיגים היתה לא סימטרית (בשני הצמיגים הקדמיים, צד פנימי שחוק יותר). מה זה אומר - פרונט לא מכוון. האירוע ההוא היה בינואר 2024, כלומר לא הרבה יותר משנה. מה זה אומר?
יש הצדקה לכוון?

ולא, אני ממש רחוק מלהיות מומחה בתחום הרכב. אבל (א) אני כן מנסה לעשות מה שצריך כדי לשמור על בטיחות המשפחה שלי, ו(ב) אני ממש טוב בללמוד מהר (סליחה על חוסר הצניעות), אז כשצריך אני לומד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 דקות, rehud כתב:

יש הצדקה לכוון?

לגמרי... העובדות מדברות בעד עצמן.

לא הייתי נגד, רק חשבתי שזה "מוזר" (הכוונה לא משהו שאני נתקל בו - כיוון פרונט בכל שנה). 

אבל שוב, אתה עושה בשכל מאוד. אהבתי את הגישה הלא מתפשרת ומיודעת. לא כל אחד מצליח להתנהל ככה אז שאפו על זה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...