Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Help עברתי לאייפון, מה עושים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

13 עם 256 זיכרון. רחד הוחלף לפני שבועיים ל 15.

לא יודע מה להגיד לך... יש מצב הזמנת אותם מעלי המהיר? 😄 

לשני הילדים שלי יש כיום אייפון 13 (אולי אחד מהם 14? אני כבר מפקפק בעצמי...) שניהם עם 128 ג'יגה ומעודכנים ועובדים מעולה בלי שום בעיות. עד לפני כמה חודשים לאחד היה אייפון X ולשניה היה 6S ששניהם גם תפקדו מצויין. לי יש 13 פרו, שעובד בלי שום בעיה, הסוללה מראה 85% קיבולת מקסימאלית אבל הוא מחזיק יום שלם.

פורסם

הגלקסי עכשיו ב-1000 שקל הנחה בגלל מכירה מוקדמת.

המחירון שלו הוא 6,600.

אם ההנחות עליו הן קבועות אז ההפרש באמת סביב 2,000 שקל שזה המון.

זה עדיין 6600 שקל יותר ממה שהייתי משלם על סמסונג 😁

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 38 דקות, yuvalganim כתב:

ה עדיין 6600 שקל יותר ממה שהייתי משלם על סמסונג 

ו 7500 יותר ממה שאני הייתי משלם על אייפון 😜

לפני 55 דקות, Fazer כתב:

לא יודע מה להגיד לך... יש מצב הזמנת אותם מעלי המהיר? 😄 

הבנות ייצור עצמי והמכשירים דינמיקה.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קראתי בעיון רב את כל השירשור הזה . -  ואני יכול לתת רק את שני סנט שלי ..  - שנים הייתי חסיד של ״מחשוב כף יד ״  (כן כך קראו לזה באמצע שנות ה 90׳ )  , אימצתי את האייפון הראשון באהבה ,  זה היה מוצר אשר הקדים  את זמנו , ושמרבית הטכנולוגיה לא היתה זמינה כדי לעשות אותו מבושל .שלא לדבר על המתחרים מבית סמסונג.  אבל אפל כמו אפל  ידעה משהו או שניים על עיצוב ועל חווית משתמש . ובסגנון שלה ,  (תכונות שאפילו המשתמשים לא ידעו שהם צריכים ) . 
השנים עברו , טכנולוגיות  סלולריות של דור 3 /4   התחילו להגיע ויחד איתם הפונקציונליות עלתה.  והמכשירים נעשו הרבה יותר ״מבושלים״  - כן גם האנדרואידים כך שבין 2015 ל 2017  החלטתי לעבור לעבור לסמסונג 5s - שהיה מכשיר הדגל באותם ימים הוספתי כרטיס sd של 64 ג׳יגה  (נפח עצום לאותם ימים ) ,  והצלחתי להשיג אותו  בגירסת הדואל-סים  שכן  הייתי צריך להסחב עם עוד מספר של העבודה . -
אכן המכשיר עשה את מרבית העבודה  הנדרשת ולא הרגשתי כי אני מפספס משהו - עם הזמן המכשיר התחיל איטי , התרמית של הכרטיס הרחבה התגלה כלא יעיל , כי לא באמת כל האפליקציות יכולות להיות מותקנות בו ,  סמסונג עשו טובה ששיחררו עדכונים ,  וגם אחריהם המכשיר נעשה איטי להחריד ..  המצלמה לעומת זאת היתה לא רעה בכלל  ואיכות הסאונד  גם . אפליקציות של רדיו אינטרנט עבדו פחות טוב  מול האייפון 5 שהוחלף ..

עם הזמן , עקב החלפת מקום עבודה, לא הייתי צריך כבר את פונקצית הסים הכפול , - והחלטתי כי אחליף טלפון ,  חזרתי חיש קל לאייפון 7 פלוס  , אחרי מאבק קשה בהעברת הודעות הוואצאפ ,  והתמונות , -הרגשתי שחזרתי למנוחה ולנחלה. .. כמו שאמרו  better the devil you know , בלי טריקים בלי שטיקים , אם זה נתמך זה נתמך , לא צריך להיות מומחה , אם זה טוב לאמא שלי בת ה 84 , אז קל וחומר זה טוב לי ,  מאז  ל xs max ,   ואחרי כן ל 13 והיום 15 , -  אני מוכרח לציין שפרט אולי לקצת חיי סוללה טובים יותר , ואולי מצלמה עדיפה  , אני לא מרגיש הבדל בין שלושת המכשירים האחרונים , כולם מקבלים את אותם עידכונים , החיבור שלהם ב bt  למכשירים אחרים לרבות אוזניות ושעונים הוא חלק ופשוט ,   האינטגרציה עם ה ai כרגע לא משמשת אותי לכלום . אם אני צריך משהו אני יכול להפעיל קלוד או קופיילוט -
הפייסאיידי  היא  פיצ׳ר  מושלם  שאין שני לו  בשום מכשיר ! (והוא מתבסס על פטנט שפותח כאן בישראל ברמת החייל  )  -  האכזבה היחידה היא שהרגשתי שהחלפתי ל 15 סתם , כי ה 13 שלי יכל להמשיך לעבוד ולעבוד ולעבוד . (טוב בסדר ה usb-c  הוזיל את עלויות הכבלים ... ) 
החיבור לסביבה המנוהלת של מקום העבודה גם הוא ללא בעיות (החברים מהאנדרואיד סופגים בסביבה המנוהלת את רוב הבעיות  ) 

מגרעות :  מחיר - נכון הוא יקר  , אחסון , אין אפשרות באמת של הרחבה , והחוק הוא תמיד תרכוש את הנפח הכי גדול שאתה יכול להרשות לעצמך כי בבוא העת תצטרך אותו !   

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם
לפני 23 שעות, פינדר כתב:

אתה רק מוכיח את הנקודה שלי. זה לא באמת פיתרון.

אם אני צריך להתקין על המחשב שלי תוכנת צד שלישי חצי חוקית, שאלוהים יודע מה היא מכניסה לי למחשב ולמכשיר, רק בשביל לסדר אייקונים, אז לא תודה.

היה לי אייפון. היה מסודר יפה כמו הפיקסל שלי. לא מבין מה הבעיה. 

לפני כשעה, ofer_1973 כתב:

הכי גדול שאתה יכול להרשות לעצמך כי בבוא העת תצטרך אותו

לא נכון. לא צריך. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 22 שעות, yuvalganim כתב:

באנדרואיד אפילו גלילה בפייסבוק הייתה נתקעת כאילו צריך לשמן את הגלגלת.

אין כזה דבר ״באנדרואיד״. יש מאות טלפונים ועשרות מערכות הפעלה שונות מבוססות אנדרואיד

לפני 21 שעות, Supertigre כתב:

מתרגלים להכל. אמנם אני עם אנדרואיד כי זו מערכת נוחה לי יותר ואני מסתמך המון של שירותי הרשת של גוגל (workspace)

כל השירותים של גוגל עובדים גם באייפון.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 שעות, ofer_1973 כתב:

מגרעות :  מחיר - נכון הוא יקר  , אחסון , אין אפשרות באמת של הרחבה , והחוק הוא תמיד תרכוש את הנפח הכי גדול שאתה יכול להרשות לעצמך כי בבוא העת תצטרך אותו !   

הבעיה היא שלמעשה כל אייפון מקביל לספינת דגל של יצרנים אחרים, אין שום פניה לשוק הביניים (מזכיר את הדיון על טסלה?). אישית זה פוסל את המוצר כי נכון להיום אני עוד לא בשל להוציא 4,000 ש״ח ומעלה על טלפון (אני נזקק למסך גדול, מה שמחייב בסדרה S גרסת פלוס או פרו), ומכשירי הביניים של סמסונג עושים עבודה מצויינת, והפיצ׳רים המבחינים בין סדרה S לסדרה A לא מספיק חשובים לי כיום. אולי לקראת ההחלפה הבאה השיקולים ישתנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

הבעיה היא שלמעשה כל אייפון מקביל לספינת דגל של יצרנים אחרים, אין שום פניה לשוק הביניים (מזכיר את הדיון על טסלה?). אישית זה פוסל את המוצר כי נכון להיום אני עוד לא בשל להוציא 4,000 ש״ח ומעלה על טלפון (אני נזקק למסך גדול, מה שמחייב בסדרה S גרסת פלוס או פרו), ומכשירי הביניים של סמסונג עושים עבודה מצויינת, והפיצ׳רים המבחינים בין סדרה S לסדרה A לא מספיק חשובים לי כיום. אולי לקראת ההחלפה הבאה השיקולים ישתנו.

תודה על השיתוף 🥱

יום טוב גם לך

פורסם

זה תופס על כול טלפון, אתה חושב שיש איזה הבדל משמעותי בין גלקסי S25 לעומת S21? 

ועם זאת, אני יכול להבין אנשים שלא רוצים לקנות מכשיר שכבר יושב 3-4 שנים על המדף, גם אם הוא חדש. 

במקרה של אפל זה אפילו יותר בא לידי ביטוי, כי שיטת התמחור של אפל גורמת לכך שכמעט ולא משתלם לקנות את הדורות הישנים של המכשירים שלהם. 

מי יקנה אייפון 13 ב-2100 או אייפון 14 ב-2500 כשאפשר לקנות אייפון 15 ב-2700? 

פורסם
בתאריך 30.1.2025 בשעה 18:15, Night Driver כתב:

13 עם 256 זיכרון. רחד הוחלף לפני שבועיים ל 15.

מעודכנים וגם אחרי פירמוט מחזיקהחודש חודשיים והוא מתחיל לקרטע.

סיקרנת אז בדקתי. 7500 מול 5400.

לא הפרש זניח.

אני עם 13 רגיל 256 כבר כמעט 3 שנים. לא מקרטע, לא נתקע, עובד יציב, אפילו הסוללה סבבה. ואני עובד איתו לא מעט. באמת כלי עבודה טוב.

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אייפונים מזדקנים טוב כי המעבד חזק. יש להם גם שוק יד2 חזק, שמתקזז עם העלות הגבוהה של המכשיר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

בנסיון נואש להוציא משהו שימושי מהשירשור הזה,

אשמח להמלצה ל

1. אפליקציית פודקסטים (דוגמת פודקאסט רפובליק)

2. אפליקציית מסלולי טיול דוגמת orux maps

3. אפליקציית ניהול קבצים דוגמת total commander)

4. אפליקציית מזג אויר דוגמת open weather

5. אפליקציה להורדת טורנטים דוגמת utorrent

6. אפליקצייה לבדיקת מספרי טלפון דוגמת truecaller, גם אם לא בזמן אמת

כמובן כלים שימושיים נוספים שאתם משתמשים בהם ביומיום על אייפון

יום טוב גם לך

פורסם

לגבי 3 - אין.

לגבי 5 - בחיים לא, ברוך הבא לאפל...

• מבאס 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...