Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי היום דוח ממשטרת ישראל  על ביצוע עבירה 7258 (בהיותך עובר דרך התנהגת באופן אשר קיפח את זכות אדם להשתמש שימוש מלא בדרך בכך ש... ראה נסיבות, בניגוד לתקנה 21 (ב)(1) לתקנות תעבורה), צולמתי עוברת נתיב ימינה ומשתלבת בתנועה הפונה ימינה. נסעתי בנתיב שליד וכשזיהיתי שנוצרה הזדמנות, אותתי והשתלבתי בתנועה לכיוון ימין. לא נדחקתי בכוח ואף אחד לא עצר או בלם בפתאומיות בגללי.

להבנתי, השוטר עם המצלמה שהתמקם ממול, לא יכול היה להעריך במדוייק את המרחק ביני לבין הרכב שמאחוריי ובכך לקבוע שקיפחתי את זכותו.

קיבלתי דוח ע"ס 500 ש"ח ללא נקודות.

האם כדאי לבקש להישפט, יש סיכוי לשנות את העונש?

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

מצורפים צילומים  מתוך הד"ח שהתקבל - דקות 08:07:24 -> 08:07:27 -> 08:07:38.

בצילום מהדקה 08:07:38 ניתן לראות את המרווח שבין ריכבי לבין הרכב שמאחורי .

08_07_24.jpg

08_07_27.jpg

08_07_38.jpg

עריכה אחרונה על ידי Rittberg
פורסם

המרווח, הבלימה של הרכבים האחרים והעובדה שאותתת לא רלוונטים.

יש טור של רכבים מאחורי הרכב שהשתלבת?

אם התשובה היא כן, אז קיפחת את הזכות שלהם.

הם מחכים בסבלנות לתורם לפנות ואתה לא.

הייתה לך ברירה להמשיך ישר ולפרסס כדי להמנע מדו"ח.

דוח מוצדק, כן יירבו שוטרים צדיקים כאלה.

• אהבתי 3

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הצילום מאוד מגורען ולא הועלו נסיבות הדו״ח, אז קשה להבחין במשהו ולסייע.

לפני שעה, redroze כתב:

המרווח, הבלימה של הרכבים האחרים והעובדה שאותתת לא רלוונטים.

כן ולא. יש מקרים שבהם הקיפוח הוא ברור, וכאלה שלא שונים בהרבה מכל עקיפה והשתלבות רגילות בתנועה.

אתאר כמה מקרים של שני נתיבים, אחד לפניה, השני לא.:

1. הטור בנתיב הפניה עומד וזוחל, השני פנוי לגמרי. נהג נעמד 30 מטר מהפניה בנתיב הפנוי בהמתנה להזדמנות להכנס. אין ספק שמדובר בקיפוח זכות.

2. אותו מקרה, אבל 300 מטר מהפניה, כי אותו נהג הגיע ממיקום שלא התאפשר לו להשתלב קודם. קיפוח? (נניח ואין לו אפשרות סבירה להמשיך ולפרסס או להגיע ממקום אחר ללא עקיוף של קילומטרים).

3. טורי המכוניות במהירות שיוט, נהג עובר מאותת ועובר לנתיב הפניה 300 מטר לפניה מבלי לגרום להפרעה בתנועה. האם הוא קיפח את הזכות של כל מי שבחר לנסוע מעט לאט יותר בנתיב הפניה 500 מטר מראש?

4. טורי מכוניות מתקדמים בערך באותה מהירות איטית, אבל לא זחילה. אחד הנהגים בנתיב הפניה מתמהמה ונפתח מרווח גדול, נהג מאותת ועובר לנתיב הפניה מבלי לגרום להפרעה בתנועה. הוא לא הרוויח דבר מנסיעה בנתיב השמאלי שהתקדם באותה מהירות. האם הוא קיפח זכות? הוא הרי לא זה שעיכב את התור. האם משנה אם עשה זאת 50 מטר לפני הפניה או 500?

אז יש מקרים שבהם ברור לכולם שמדובר בעקיפה והשתלבות לגיטימים, ואחרי שבהם מדובר על קיפוח זכות. באמצע יש שלל מצבים שמאוד בעייתי לקבוע ומ-10 אנשים תקבל כנראה 10 דיעות.

המקום הספציפי הזה לא מוכר לי, אז אין לי דיעה על המקרה של פות״ש, מהתמונות המצב לא ברור, אבל לדעתי האכיפה של עבירה זו בצורה של צילום מלפנים היא מאוד בעייתית, כי כן, למרווח ולהפרשי המהירויות יש חשיבות. יש לנו רק את המיקום של ההשתלבות לעומת הפניה, שהוא מאוד קרוב ואכן מרמז על קיפוח, אבל לא בהכרח (אם הנתיב היה פנוי, שום חוק לא מונע ממני לעבור נתיב באותה נקודה).

פורסם
לפני 22 שעות, Be roo כתב:

4. טורי מכוניות מתקדמים בערך באותה מהירות איטית, אבל לא זחילה. אחד הנהגים בנתיב הפניה מתמהמה ונפתח מרווח גדול, נהג מאותת ועובר לנתיב הפניה מבלי לגרום להפרעה בתנועה. הוא לא הרוויח דבר מנסיעה בנתיב השמאלי שהתקדם באותה מהירות. האם הוא קיפח זכות? הוא הרי לא זה שעיכב את התור. האם משנה אם עשה זאת 50 מטר לפני הפניה או 500?

אכן תאור מדויק של המקרה , ביציאה מהצומת הקודמת (עומר דרום) לעבר נתיב הנסיעה , המסלול הימני היה עמוס מאוד , כאשר ראיתי שאין סיכוי להשתלב במסלול הימני ,החלטתי להתקדם ישר ולפנות בפנייה הבאה, להפתעתי אחד המכוניות בנתיב הימני מסיבה לא ברורה האטה את נסיעתה ונפתח רווח  גדול,  ניתן לראות את הרווח בתמונה מהדקה 08:07:38, מייד אותתתי והשתלבתי במסלול הימני מבלי שהמכונית מאחורי נדרשה לבלום .

אני נהגת זה עשרות שנים ללא אף דו"ח תנועה, האם כדאי לבקש להשפט?

מסלול נסיעתי.jpg

פורסם

אין דין התאור של מס׳ 4 כדין נסיעתך והשתלבותך.

השוואה: אצל @Be roo קיימים שני טורי מכוניות המתקדמים בקצב זהה. במקרה שלך (לפי תאורך), רק הנתיב הימני עמוס.

במקומך, לא הייתי בוחר להשפט מאחר ואני מתקשה להאמין (וכך כנראה גם השופט), שלאורך כ-700 מ׳ לא היתה אפשרות להשתלב ורק ב50 מ׳ האחרונים נמצאה ה״פירצה הקוראת לגנב״.

יש באפשרותך לבקש להמיר את הדו״ח באזהרה.

• אהבתי 3

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בתאריך 19.12.2024 בשעה 21:29, Rittberg כתב:

קיבלתי היום דוח ממשטרת ישראל  על ביצוע עבירה 7258 (בהיותך עובר דרך התנהגת באופן אשר קיפח את זכות אדם להשתמש שימוש מלא בדרך בכך ש... ראה נסיבות, בניגוד לתקנה 21 (ב)(1) לתקנות תעבורה), צולמתי עוברת נתיב ימינה ומשתלבת בתנועה הפונה ימינה. נסעתי בנתיב שליד וכשזיהיתי שנוצרה הזדמנות, אותתי והשתלבתי בתנועה לכיוון ימין. לא נדחקתי בכוח ואף אחד לא עצר או בלם בפתאומיות בגללי.

להבנתי, השוטר עם המצלמה שהתמקם ממול, לא יכול היה להעריך במדוייק את המרחק ביני לבין הרכב שמאחוריי ובכך לקבוע שקיפחתי את זכותו.

קיבלתי דוח ע"ס 500 ש"ח ללא נקודות.

האם כדאי לבקש להישפט, יש סיכוי לשנות את העונש?

כל מי שנדחף גם אם הוא חושב שאיתות מצדיק את זה , מגיע לו קנס.

אנשים עומדים בתור בצורה מסודרת ובסבלנות ואז בא חצוף ונדחף וחושב שאם הוא מאותת אז מגיע לו להכנס, אז אני שמח שקיבלת קנס .

והלוואי שיהיו שם שוטרים יותר שעות במשך היום.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Rittberg כתב:

אכן תאור מדויק של המקרה

כמו שנאמר, התיאור שלך שונה מהמקרה.

עצם העובדה שעומד שם שוטר לצורך אכיפה של העבירה הספציפית זאת מרמז שמדובר במקום מועד לפורענות שבו נהגים נדחפים לנתיב פניה עמוס בסופו.

נשאל ככה, אם אותו נהג לא היה מתעכב, היית ממשיכה ישר?

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

ללא קשר למקרה ספציפי זה, כי כל מקרה לגופו,

כל נסיעה שלי עושים לי את זה 10 פעמים, בלי בושה וללא חשש.

אז נטפלו לאדם אחד, יופי, פתרו את הבעיה?

עוקפים עושים את הנסיעה בלתי נסבלת, אם למשטרה היתה אכיפה משופרת, הכבישים היו לגמרי בשיפור ונעימים יותר.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, Rittberg כתב:

בפירוש כן !

אני מאמין לך ולפעמים בעצמי נוהג ככה. לוקח הימור...

אני כמו המגיבים הקודמים סובל מ"גנבי הזמן" שנדחפים לפנייה ימינה וגונבים את הזמן שלי.

מצד שני, יש הרבה מאוד נהגים שעומדים יפה בתור לפנייה,

אבל עסוקים במשהו אחר ומאלצים את העומדים מאחוריהם לצפור להם, וגם הם מבחינתי 'גנבי זמן' לא פחות מהנדחפים.

אז יוצא מדי פעם שיש תור ארוך ואני לוקח את ההימור ומחפש נהג ששכח שהוא באוטו ולא התקדם,

ואז אני נכנס ומשתלב מבלי לעכב או לגנוב זמן של אף אחד.

אם לא מתמזל לי אני ממשיך ישר ופונה בצומת הבא או מפרסס שם.

ושומו שמיים... אני מדי פעם גם עוקף מימין 'מתנחל' איטי בנתיב השמאלי. כמובן בזהירות המתבקשת וכו'.

בתמימותי אני מצפה משוטר להבין סיטואציה ולקנוס את מי שבאמת מקפח זכות ולא רק את הסעיף בחוק.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

וואלק, איך ידעתי שזו הצומת הזו! יש שם גם נתיב תחבורה ציבורית לפני, נכון? זו הפניה לכיוון הכיכר של בית הלוחם?

אם כן, חרבנה. יושבים שם שוטרים על הגבעה ומיירטים חופשי.

אני תמיד נכנס שם לנת''צ מיד מתחת לגשר עם איתות עובד שיראו כוונה לפניה ימינה ותמיד נדחפים רכבים משמאל, ממש עד לצומת...... 

הנה, יישרתי קו עם כללי החתימה באתר....

פורסם
לפני 4 שעות, Rittberg כתב:

בפירוש כן !

יצא לי להכיר נהגים שעושים זאת, כולל עצמי, אז אין לי בעיה לקבל את התשובה.

את יכולה לנסות את מזלך בבית המשפט, לנסות לשכנע את השופט שניצלת נהג שהתמהמה גם כך, והוא זה שעיכב את התור. להערכתי הטיעון לא יתקבל, לאור הלך הרוח השכיח בחברה.

פורסם

רק שמין הסתם הנסיעה בנתיב שמשמאל לנתיב של הפנייה ימינה, נעשה במהירות יותר איטית מהמותרת/אפשרית וזאת כדי להכנס בצורה בטוחה כאשר מרווח בין הרכבים שנמצאים בנתיב הפנייה.

ואיך שלא יהייה, ברור שהתנועה בנתיב השמאלי מתנהלת יוצר מהר מהנתיב הימני, ברגע שמזוהה הפרצה מבוצעת האטה במהירות כדי להכנס במרווח, דבר שגורם להפרעה לתנועה בנתיב השמאלי.

גם אם לצורך העניין נוצר מרווח, בעוד כמה שניות הנהג יתחיל לנסוע ויתקדם וזה לא שבאמת פתאום נעלם עומס התנועה, ה”חכם” שנדחף מהצד הוסיף את רכב לתנועה שמתקדמת לעבר הצומת המרומזרת הקרובה.

זאת התממות לטעון שאין בנוהג זה הפרעה ו/או קיפוח זכותם של שאר משתמשי הדרך.

מה שכן גורם נוהג זה, שהנהגים נצמדים כל אחד לתחת של הרכב שלפניו, כדי שחלילה לא יזהו את המרווח כפרצה אליה אפשר להדחף, דבר שגורם לנהיגה כל הזמן במתח ובלחץ במקום לנהוג ברוגע.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...