Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

למשל אם אני עובד ביום ראשון ושלישי ולקחתי חופשת מחלה ביום ראשון ושלישי בנפרד ולפי ההסכם ביום המחלה הראשון מקבלים 50% ומהשני 100%.

ועוד דבר מישהו התנסה בחופשת מחלה שמוציאים לבד? חובה להוציא באותו יום או שאפשר לקבל גם על אתמול היום ומחר?

פורסם

לא נחשב רציף אם אתה חולה ועבדת בין לבין.

נחשב רציף אם יש ילד חולה ויום אחד אתה נשארת איתו ויום אחד אישתך.

אני לא יודע מה הכוונה מוציאים לבד.

אני משאיר הודעה לרופאה בוואצאפ והיא מכינה לי אישור גם על אתמול 

.

פורסם (נערך)

יש מנגנון חדש שמאפשר להוציא מספר ימי מחלה (עד 4 ברציפות ועד 10 בשנה) דרך האפליקציה. בעיני זה הזוי - אפשר כבר להרחיב את מנגנון ההצהרה הישן והטוב - אבל נועד להוריד בדיוק את מה שאתה עושה - מטלות ביורוקרטיות על רופא המשפחה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 26.11.2024 בשעה 21:15, om2 כתב:

לא נחשב רציף אם אתה חולה ועבדת בין לבין.

לא עובד בין ימי העבודה שאני רוצה לבקש מחלה אבל כר לא משנה כי אין טעם לקחת ימים בודדים. כמו שכתבו פה יש מגבלה של הפעמים שאפשר לבקש. לקחתי על כל הימים בסוף

פורסם

אם אישור המחלה רציף זו מחלה אחת אבל המעסיק מנכה לך מהצבירה את ימי העבודה (לא מכנים למשל חגים או ימים שלא עבדת. אם אתה עובד חצי משרה למשל אז או שהצבירה שלך היא של ימים מלאים לפי חלקיות המשרה ואז מנכים לך חצי יום כל פעם או שהצבירה היא של חצאי ימים לפי משרה מלאה ואז כל יום שווה חצי יום).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ימי מחלה (בניגוד לימי חופש) מנכים גם ימים שהם לא עבודה. כלומר אם הבאת אישור מחלה רביעי עד ראשון יורדים 5 ימי מחלה מהצבירה, למרות שבשישי-שבת לא עובדים.

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם

זה לא חוקי. לא מנכים ימי מנוחה בדיוק כמו שלא מנכים ימי חופש חופפים למחלה גם אם מדובר בחופשה מרוכזת.

פורסם

הפוך, גוטה, הפוך. זו לשון החוק.

https://www.kolzchut.org.il/he/חישוב_דמי_מחלה_לעובד_במשכורת_חודשית

•  
ציטוט

• מספר ימי המחלה שינוכו ממכסת ימי המחלה הצבורים של העובד בעת מחלה הם כל תקופת מחלתו, כולל ימי מנוחה שבועית וחגים, ועד למספר ימי מחלה שצבר העובד במהלך עבודתו.
דוגמה
עובד המועסק 5 ימים בשבוע
  • עובד מועסק במקום עבודה שבו מונהג שבוע עבודה בן 5 ימים.
  • העובד מקבל משכורת חודשית (כלומר שכרו משולם לפי בסיס חודשי קבוע).
  • העובד חלה ונעדר מעבודתו מיום ב' עד יום ג' של השבוע שלאחריו.
  • סה"כ שהה העובד בחופשת מחלה במשך 9 ימים (כולל שישי ושבת).
  • מספר ימי העבודה נטו שמהם נעדר העובד הוא 7.
  • העובד ייחשב כמי שניצל 9 ימי מחלה והמעסיק ינכה ימים אלה מימי המחלה הצבורים לזכותו, למרות שבפועל נעדר רק מ-7 ימי עבודה, שכן ימי המחלה כוללים גם את ימי המנוחה השבועית (שישי ושבת).

•  
פורסם

אתה מדבר לעובד חודשי. עובד חודשי עובד כל חודש בשכר חודשי קבוע (בהנחה שלא נעדר) וזה לא המקרה פה.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...