Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני מחזיק כבר קרוב לעשור ניסאן טידה 2009, בינתיים המשפחה גדלה והרכב התיישן ואני שוקל לקפוץ סגמנט לרכב ״פנאי שטח״ משנתון 2017-2018.
אופציות שחשבתי עליהן :
ניסאן קשקאי
קיה ספורטאג׳
סיאט אטקה
סקודה קארוק

כרגע התחזוקה של הטידה היא די זולה, בד״כ אין תקלות יוצאות דופן וגם בפעמים הספורות שהיו אני לא יוצא מהמוסך עם חור בארנק של יותר מ-1500 ש״ח.
טיפול שנתי סטנדרטי הוא באזור ה 500-800 ש״ח.
2 שאלות - האם עלויות האחזקה למכוניות מהסדר גודל הזה הן גבוהות בצורה משמעותית יחסית למה שאני רגיל ?
(לדוגמא התעניינתי לפני מספר שנים בפז׳ו 3008 עד שהבנתי שרק צמיגים לרכב הזה עולים יותר מכפול [!!!] מהעלות שאני רגיל אליה)
והאם צפויות עלויות שונות ליפניות/קוראניות בהשוואה לארופאיות ?

נסועה צפויה - כ-10.000 ק״מ לשנה, הרוב בפקקים של גוש דן.

תודה על זמנכם !

פורסם

אם אתה מסתכל על עלויות צמיגים.. ברור שצמיג גדול עולה יותר, בתור רכב יד שנייה, תוריד את הניסן קשקאי, המנוע שלו מאוד בעייתי. הסיאט אמין ומאוד מהנה לנהיגה, יש לו מנוע חזק וכיפי. הקיה 2 ליטר תהיה כנראה אמינה יותר. אבל בתור רכב הסיאט עדיפה ממנה בהרבה. 

פורסם

תודה על ההמלצות !
רק חשוב לציין שהשאלה שלי היא לא איזה מביניהן לבחור - אלא מה הצפי הכלכלי של אחזקת רכב פנאי שטח בהשוואה לרכב משפחתי רגיל

פורסם

איזה הבדלים יש? הם מתבססים על אותה פלטפורמה ומכלולים של רכב משפחתי, רק מוגבהים. תצרוכת הדלק קצת יותר גבוהה, רעשי רוח אולי יותר חזקים, אבל בסהכ הכללי, הם הרבה יותר זולים לתחזוקה, כי ברגע שתרצה למכור אותו, יהיה לך הרבה יותר קל למכור

פורסם
לפני 4 שעות, guy.a כתב:

איזה הבדלים יש? הם מתבססים על אותה פלטפורמה ומכלולים של רכב משפחתי, רק מוגבהים. תצרוכת הדלק קצת יותר גבוהה, רעשי רוח אולי יותר חזקים, אבל בסהכ הכללי, הם הרבה יותר זולים לתחזוקה, כי ברגע שתרצה למכור אותו, יהיה לך הרבה יותר קל למכור

אני לא יודע, בגלל זה אני שואל.
תוהה אם לרכב כמו ספורטאג׳ נניח אפשר לצאת מטיפול שוטף ב-600 ש״ח, או שמבחר המערכות המתקדמות שבו מייקר גם טיפולים שוטפים וכל פיפס עולה כמו הצמיגים של ה-3008...

פורסם

השאלה כללית ולכן התשובה היא גם כללית: לא.

אין שום רכב מ-2018 שנהנה מעלויות טיפולים כמו של רכב מ-2009. הצמיגים גדלו בכל הקטגוריות, המנועים הסתבכו להם, התיבות נהיו מורכבות יותר... באופן רוחבי.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כל הרכבים מלבד הספורטאג לא מתאימים לדרישות שלך. הסיאט סקודה וכו לא יהיו זולים לאחזקה בטווח ארוך והגיר לא מתאים לפקקים, הניסאן בשנים האלה מוצלח רק בדיזל שלא מתאים לפקקים ולעיר(אלא אם אתה נוסע בכביש מהיר פעם בכמה זמן) ואז הוא מוצלח מאוד. 

אתה צריך רכב עם גיר פלנטרי או מצמדים רטובים- פולקסווגן טיגואן, מאזדות למניהם, טוסון 2.0, וכו 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לספורטאז' בגירסת 1.6 טורבו גיר רובוטי דו מצמדי, רגיש בהרבה מזה המצוי בסקודה וסיאט לפקקים, כדאי לזכור זאת. וגם כדאי כבר להרגע מההיסטריה סביב ה DSG. הגיר הזה מאוד ותיק, מחלות הילדות שלו להבנתי טופלו ונעלמו, בכלל או באופן משמעותי. באופן אישי עברו אצלי שלושה דורות של אוקטביה עם גיר כזה, הראשונה באמת נזקקה לטיפול בשל כשל בגיר אחרי 85K ק"מ, אחיותיה הצעירות עברו קילומטראז' דומה בתנאים לא קלים בלי ציוץ. מכיר ואגיות דומות שעברו גם קילומטראז' כפול בלי תקלה. 

פורסם

הבעיות שיש לקיה ספורטאז' הם הרבה יותר יקרות לתיקון, הבעיה הראשונה זה הדשבורד שאחרי 4-5 שנים מקבל פיצוצים מכוערים. כמו אוטו מלפני 40 שנה, היצרן משתתף בעלות החלפה בפעם הראשונה, ובעיה נוספת יקרה יותר, זה הבעיה בפנסים הראשיים. שני הבעיות יקרות מאוד ודורשות רצון טוב של היבואן. אבל פה יש כמה חברים שרק אומרים DSG כל היום. אפילו שהבעיה כבר מזמן עברה מהעולם. וגם אם יש צורך להחליף מצמדים. הם עולים 3000 שקל. שזה לא יקר.

פורסם (נערך)

אין אך לייפות את זה, הגיר אולי מעט יותר אמין אחרי 2017 אבל זה עדיין גיר רובוטי דו מצמדי מוצלח יותר או פחות. משמע באיזורים פקוקים יצטרך החלפת מצמדים כמו גיר ידני והוא מסובך יותר גם מבחינת מוח גיר שיכול והולך לא פעם ולא פעמיים לאנשים (אלקטרוניקה- בלאי בלתי נמנע). ובנוסף בנסועה עירונית הוא עלול להיות לא הכי נוח מבחינת השהיות והעברת הילוכים ראשונים.

גיר מצוין לבינעירוני ומעט עירוני, לגוש דן פחות לדעתי

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לפותח השרשור,

תתחיל קודם מלבדוק עלות של אגרת רישוי שנתית ועלות ביטוח מקיף. שני אלה יהיו ההפרשים הגדולים בין האחזקה של הרכב הנוכחי לשל רכב חדש הרבה יותר. טיפולים אולי וכנראה יהיו יותר יקרים ברכב חדש אבל הפער בטיפול אחד בשנה לא אמור להיות השיקול.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
בתאריך 24.7.2024 בשעה 10:53, Skunk_Ride כתב:

כרגע התחזוקה של הטידה היא די זולה, בד״כ אין תקלות יוצאות דופן וגם בפעמים הספורות שהיו אני לא יוצא מהמוסך עם חור בארנק של יותר מ-1500 ש״ח.
טיפול שנתי סטנדרטי הוא באזור ה 500-800 ש״ח.

כעת יש לך רכב ישן ואמין. שזה עניין זול משמעותית להחזקה מכל חלופה אחרת (למעט מקרים של נסועה מאוד גבוה).

כל החלפה שלו תעלה את עליות האחזקה. מה גם שאתה נהנה מרכב עם עלויות ביטוח מזעריות וירידת ערך כמעט בלתי קיימת.

לפני 21 שעות, רועי5 כתב:

לספורטאז' בגירסת 1.6 טורבו גיר רובוטי דו מצמדי, רגיש בהרבה מזה המצוי בסקודה וסיאט לפקקים, כדאי לזכור זאת. וגם כדאי כבר להרגע מההיסטריה סביב ה DSG. הגיר הזה מאוד ותיק, מחלות הילדות שלו להבנתי טופלו ונעלמו, בכלל או באופן משמעותי. באופן אישי עברו אצלי שלושה דורות של אוקטביה עם גיר כזה, הראשונה באמת נזקקה לטיפול בשל כשל בגיר אחרי 85K ק"מ, אחיותיה הצעירות עברו קילומטראז' דומה בתנאים לא קלים בלי ציוץ. מכיר ואגיות דומות שעברו גם קילומטראז' כפול בלי תקלה. 

אני מאמין שנכון שיש לעיתים היסטריה ביחס ל DSG. היום מצבו טוב בהרבה.

אבל עדיין, ככל שהרכב ותיק יותר העניין בעייתי יותר. אין דין רכב עם DSG בן 4 ועם 60,000 ק"מ לבין אחד עם ותק וק"מ כפול. ופותח השרשור מדבר על רכישת רכב בן 7 ונקודת הייחוס שלו היא טידה סופר אמינה.

לפני 18 שעות, guy.a כתב:

הבעיות שיש לקיה ספורטאז' הם הרבה יותר יקרות לתיקון, הבעיה הראשונה זה הדשבורד שאחרי 4-5 שנים מקבל פיצוצים מכוערים. כמו אוטו מלפני 40 שנה, היצרן משתתף בעלות החלפה בפעם הראשונה, ובעיה נוספת יקרה יותר, זה הבעיה בפנסים הראשיים. שני הבעיות יקרות מאוד ודורשות רצון טוב של היבואן. אבל פה יש כמה חברים שרק אומרים DSG כל היום. אפילו שהבעיה כבר מזמן עברה מהעולם. וגם אם יש צורך להחליף מצמדים. הם עולים 3000 שקל. שזה לא יקר.

אתה כנראה צודק. אבל בסוף זה יחסי.

3000 ש"ח למצמדים זה לא יקר בהשוואה לתקלות אחרות בגיר רובוטי מודרני או למה שעולל ה DSG בתחילת דרכו.

אבל זה יקר יותר מהטידה של פותח השרשור וגם מגיע בערך 120,000 ק"מ לפני בעיות כאלו בטידה.

בשורה התחתונה אני חושב שלא הייתי ממליץ על רכבים בגיל 7 עם גיר רובוטי ומנוע טורבו למי ששם דגש על עלויות תחזוקה ואמינות.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הבעיה של DSG לא חלפה מהעולם.

אני קורא כמעט כל יום תלונות של בעלי קודיאק שהלך מוח גיר.

עלות התיקון היא סכום של 5 ספרות. (יש קומץ מוסכים שמציעים שיפוץ בכמחצית המחיר)

אז יש רבים מאוד שלא נתקלים בבעיות, אך לעומתם רבים שכן.

@Skunk_Ride יתאים לך רכב עם מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי. לא הייתי בוחר אף רכב מתוך הרשימה שהבאת.

• רעיון טוב! 2
פורסם

ספורטאז' 2.0 רכב עם מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי.

הביטוח אכן לא זול,  אבל גם לא,כמו של קורולה/ מאזדה 3.

אגב, מי שרשם כאן בקשר לפנסים ראשיים בספורטאז' - היבואן מחוייב להחליף ללא תשלום לאחר אישור תביעה ייצוגית בנושא.

https://www.ice.co.il/law/news/article/979846

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...