Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בשלוש השנים האחרונות אני בעלים מבסוט של מאזדה 6 משנת 2008. 😃

את הרכב קבלתי עם מערכת מולטימדיה משודרגת עם זוג מגברים, זוג קומפוננטים וסאב אחד. 

בזמן הזה התחלתי ללמוד את התחום של מערכות הסאונד כיוונים כתחביב בזמן הפנוי במטרה להצליח להוציא את המקסימום מהמערכת. 

מה שלא הצלחתי לעשות עד היום.

לא הצלחתי להגיע לאיכות מספקת מכלל המערכת בכלל ואפילו נסעתי ברכב עם רמקולים "סטוק" שהיו להם באס יותר טוב ואיכות כללית טובה יותר מהרכב שלי. 

רק בשירים מאוד ספציפיים רמת הבס במערכת שלי באמת מורגשת כמו שצריך וגם אז הם מסוגלים ליותר. 

המפרט של מערכת שלי הוא: 

- יחידת הראש:

• דגם: LENOVO D1
  • מערכת הפעלה ANDROID 10.1 

• מסך בגודל 10.1" 

• מעבד 4 ליבות.                                               

• מגבר דיגיטלי בעל 2 יציאות בהספק W45 כל אחת. 

• בלוטוס גרסה 4.0 

DmWzUo5_7vMHeXuyYxhiYlWmFVRtkKQpGjoesK82gnUc-9S8lceeRrmrdPT7J9uK1CViOgZg56DmAh3nCXToqiIjToXkRHVzdbHnSAieSb4IQ-SEjtXwiZk4Xk-Zxw_LQiwLU_LvEEg8A8NUT_TPu5w

- המגבר של הרמקולים:

• דגם - PULSE AUDIO BA-4400 
  • בעל 4 ערוצים 
  • הספק כולל של 1660 וואט (100W RMS x4 4OHM) 
  • המגבר מסוג CLASS AB

59MWG51INztidDtSkdmESroqYfWfMwgjPmyeFLxYg0MLXgrmHcGT2l4oXXuPN6f_bSpMRFuO6KJnYM0iDPtgcqMlB-SGT-QUfdCjjEYINfncU-QknO0GbvtASg1ugBpKElt_49oiyf27SBkEfLX263g

- הרמקולים בדלתות

דגם FOCAL ACCESS 130 A1 .                                                                                  
וואפר בגודל 5-1/4 אינץ' 
הספק 50 וואט RMS לערוץ (כפול 4). 
QENnCYHt-Q0BtFepCK4A86OP_5AxVI8kmwQp0BNDF0_UTJMOp9ezI0sRWKW-VJ7UAuRYYxotv3irn-pwfJfvneWSNWGgSBbO1xYeJISCi_AjRHBdkDbHurGi0BCrxdn9rsysJDoecGGDhjr6iq0zDsg

- המגבר לסאב

• דגם - מונו בלוק PROFILE AP1500M 
  • הספק 650 וואט ב-2 אוהם או 420 וואט ב-4 אוהם.                                   
  • המגבר מסוג CLASS D

s-aBQFayIYA6R0pjR0wrL4zMXbx3zwg5GU_NWTFP7lqpi_63wciwCAWTC6gj9s26CsA96WxPFpvKS9uGU5WFWE1PtLTgWeW6_JlR7SC1j5pzvJ8tNIncEAyTBL3VDTFrH4evwcse1b6tdgahPeY2B8g

- הסאב 

• קוטר 12" והספק של 1000W RMS 
    חיבור טורי = 4 אוהם. 

Fx8o3zsc7Cdl5BCcKg0r5K5SRSyMXh3cfMETUQsNlxDEW1ACmg9et-aqwwo2Jz5cTbUhmaj6oiSuf6CD9EiSjGiHBPVghVl2nU0WAYvOT3zHQ3i_nbO_ZbI4X-pS1s89lnJcEAJmn05mfnPPLht475Q

הבעיות מתחילות כבר מהחיבור של כל המערכת למצבר. 

bNyfimIjpWcZMv0MzbNM016Oj3Qs-EtwSPwKHayqoLF3PYukjYOKx62IcvLpy-SsniUwZge2iTm6k1Du7RnscMENuRIEEHqVxrWJD4428yfrdB164AEJ_Sk8kttNHiGRble1XamlFhTEL2QfFbH5F4Q

זו הנעל כבל בקצה החוט שאולי היא הייתה טוב לחיבור של תאורה לד נוספת או משהו דומה אבל לדעתי פחות מתאימה למערכת מולטימדיה מלאה. לפחות במראה שלה.

הבעיה ממשיכה עם כבל מתח דק מהנעל כבל אל הפיוז "הראשי" 

הפיוז עצמו הוא מסוג זכוכית שהחיבור בינה לבית הקצוות מתכת רופף והפיוז עצמו  בגודל של 40A (בהמשך נדבר גם על זה.)

ScjotHefyPD2vWjP7LwVenA7AKT0VRkuMPbVEkwYQzo8TFaNVek-34W7esgrkMqprA029I9ZM9GxMsaXnKkPmaQLdAexgVuJw4j2qyc_-PUPGq0OFIbX2txIIWvPCfeqcIbHrOsh1AG-ICnnZdu0HqM      sUgji2yHAZvN5An5dYQ6S-iMfVSa9lOENj8m3t134JnremrLWvliH4pVwFL7D-Jt7GwCK60j9U9fLt1_kJ1ttcM6xLMEqklksM1Y2BigFKCTByulm-ImTA-TMhedaHFv1zRFHKX8EF3I6o7HbL-4PlY

שאר הכבל מבית הפיוז ועד הפיצול אל המגברים הוא 4AWG. בתמונה אפשר לראות את ההבדל בין הקטרים של שני הכבלים להמחשה.

MaZJLCtPDWTgY5jwYYoyvOPc9T0D91wTB7ZUxa6tfC_mcsEJaOAXFXRUf7uWxjduRHwVIIsDqAzJp_O24axkh3oq9dGkeRvgwK7SRL31HRJuRqlfk1-NDMVqXLrM_PtoLce4JSn1qe2fG9XTjpR7O7EIVsFGgc0SWGufiG0iYRqIx_K-TfxeUzRrL7jJgAVNyn7i3QIUsrjLpd4IgBbT5Y82wm3z7xTK0nQd4ABsMTMx8PprOEHu_sx0D2FOuqD4NXrclj9hKKAcqny9Steqtg_PU_FkF-AbuhBgs8P5YNyZ_Q

(התמונה הימנית - הכבל בעובי 4AWG. משמאל - הכבל הדק יותר 8-6AWG?)

הפיצול של הכבל מתח לשני המגברים נעשתה בצורה שאני מפחד לגלות 😁 מיותר לציין שבלי פיוזים כלל.

YDtjEALspfpz00Ekib_XB9_aGS7hdsU4Vez0i-M5rxPbs9cbnoUIOtY5Be5fJdubJYGPwQ3RqVxwemeaJZShgxTiKUrUhwWY6ti8dwZPkPyKiyWY2qss5-hIFPDMZ37AD6A7fFhYUYYwp0u3G5breDs

החיווט של המינוס יוצא מכל מגבר מגבר בנפרד ועוביו דק כמו החוט שנמצא בין הבית פיוז לנעל כבל (ובצבע אדום במקום שחור - מפריע לי בעין חח). ומחובר לנקודה רנדומאלית בריצפה של תא המטען במקום להברגה שיוצאת מהשלדה / הגוף של הרכב (אבל הבנתי שלפעמים זה עדיף כי ההתנגדות בה פחותה יותר - עדיין לא בדקתי את המצב ברכב שלי...)

FjXHaCggIh3tTT_1OT2FDf_qZ1K1Do53Acga0BHYwBXF3kt8ZwpljApDU4Tb_Vc8u5PZuvmYh6O_xHxWurP27QVpjQP_4pHhA3EFYON1vbdiyA7IbnLxFcVQynhRRha2lrVVEfuivZzAepCfnIV1UvU

השלב הראשון של הפרויקט הוא לסדר את החיווט של המתח הראשי

1. להחליף בית "פיוז ראשי" ואת הפיוז עצמו לפיוז מסוג ANL או MINI ANL (יש הבדל חוץ מהגודל?).    
  2. להחליף את הכבל מבית הפיוז אל נעל הכבל
  3. להחליף את הנעל כבל לאחת רצינית יותר. 
  4. לפצל את הכבל מתח הראשי לשני המגברים עם קופסת פיצול ופיוזים מתאימים.
  5. לחפש נקודת מינוס טובה יותר (אם יש) וגם אותה לפצל עם קופסת פיצול.

השאלה שלי היא: 

1. מה האמפר שאני צריך בפיוז הראשי? 

- האם ללכת לפי ההספק של המגברים?

המגבר של הרמקולים = 400watts rms חלקי 0.50 (מגבר AB - נצילות 50%) = 800 וואט. 
המגבר של הסאב = 420watts rms חלקי 0.80 (מגבר CLASS D - נצילות 80%) = 525 וואט
סה"כ הספק = 1325 וואט.

1325 וואט חלקי מתח מערכת (13.8-14.4 וולט) = 96.01 אמפר

- או ללכת לי ההספק בפועל לפי הצריכה של כלל הרמקולים? 

2 סטים של קומפוננטים בדלתות בהספק כולל של 200 וואט (50 וואט לרמקול) (שהם 400 וואט בנצילות של 50% - מגבר AB)

ועוד

ההספק של המגבר שמפעיל את הסאב בהספק המלא שלו (420 וואט - 525 במגבר CLASS D  עם נצילות של 80%) 

בחישוב זה ההספק הכולל בפועל הוא 925 וואט.

אז הזרם המירבי שיהיה במערכת הוא 64.23 אמפר

לפי הסרטון של CarAudioFabrication הוא אומר שבשיטת החישוב השנייה (64.23 אמפר) אם עושים שימוש סטנדרטי במערכת צריך להוסיף לתוצאה עוד 20% (80.28 אמפר).

ואם שמים דגש גדול על התדרים הנמוכים מוסיפים לתוצאה 50% (96.34 אמפר)

השורה התחתונה היא שלא משנה איזה חישוב אני עושה, כל התוצאות הן מעל 40 אמפר (ערך הפיוז הראשי שקיים אצלי עכשיו) אם כך הפיוז שקיים אצלי עכשיו בעצם עושה "צוואר בקבוק" שלא נותן למלוא הזרם להגיע למגברים ובגלל זה הביצועים הירודים? או שבעצם הוא היה אמור להיפרץ בגלל שהזרם במערכת גובה יותר מהערך שלו (ואם כך איך הוא מחזיק מעל שלוש שנים במצב הזה?)

קצת מבולבל אשמח ללמוד ולהחכים מהמקצוענים פה.

תודה.

• אהבתי 1
פורסם

ח"ח על הניסיון והרצון לשפר. 😉 

מספר נקודות: 

- מוזר שיש לך שם רמקולים 5.25. אולי החליפו לפני שמכרו את הרכב. לדעתי יש מצב שיש שם מקום ל-6x9 או לכל הפחות 6.5. זה כבר יכול לתרום לסאונד עמוק ובאסי יותר, בעיקר עם נלווה לזה קצת איטום ובידוד. 

- המגברים: פולס אודיו זה מותג מדבקה, לא ברור כמה הספק מוציא בפועל ואני מעריך שאולי קצת פחות סביב 75w רמס לערוץ. קליפורניה פרופיל לדעתי מגבר קלאס AB ולא D, יתכן שמוציא קרוב למוצהר שכן יש לו ערך פיוזים של 60A.

- הפיוז על כבל המתח, אם לא נשרף כנראה שלא העביר דרכו בפועל זרם גבוה מהמוצהר. בכל אופן מטרת הפיוז הזה היא להגן על הכבל (למגברים יש את הפיוזים שלהם, מה שכן, ניתן ללמוד מזה כמה זרם משוער הם יצרכו במקסימום ובהתאם להשתמש בכבל מתח בעובי ופיוז מתאים עבורו). עבור כבל בעובי 4 גייג' בדר"כ שמים פיוז בין 80A ל-120A(מה שסביר שיספיק לך במתכונת הנוכחית) אבל זה תלוי אם יש גם הגדרות יצרן מסויימות.

- הטבעת של החיבור למצבר נראית כאילו קדחו אותה כדי שתתאים. זה בפני עצמו לא בסדר ומקטין את יכולת מעבר הזרם. טוב כפי שתכננת להחליפה ואת הכבל הדק בתחילת הדרך. 

- באיזה מקור אתה משתמש בשביל מוזיקה? 

- יכול להעלות קצת תמונות של איך הכיוונים אצלך במערכת ובמגברים? 

פורסם

- נכון, במקור יש שם 6X9. למה הוא בחר בגודל הזה? אולי כי זה מה שנשאר לו במלאי, לא יודע. 

מבחינת האיטום והבידוד זה בשלבים הבאים, אני לא רוצה להשקיע בזה הרבה כי אני מתכוון להתחדש ברכב אחר בעוד גג שנתיים. 

- בנוגע לפיוז, זה מחזק את התוצאות שיצאו לי (80.28 אמפר - נעגל ל-80-85 אמפר). 

- למוזיקה שלי אני משתמש בפלאפון בחיבור בלוטוס וביוטיוב הרגיל.20240526_181301.thumb.jpg.218a811bcda62330dcf3420791db69b1.jpg

זה המגבר של הרמקולים:
20240526_181524.thumb.jpg.d80fcc1a699c9a0f858c7f225bc86c49.jpg
20240526_181601.thumb.jpg.a8947cf16e557155683492eb073a2e41.jpg

זה המגבר של הסאב (הוספתי את בסימנים כחולים כדי שיהיה יותר ברור):
20240526_184846.thumb.jpg.8fe9c5cdb0852ee98526453f0a85ac64.jpg

עוד קצת מידע:

המגבר של הרמקולים (פולס אודיו) מחובר עם כבל RCA אחד למערכת (כי זה מה שיש לה לתת) ויש לו פונקציה (שאמורה) להפעיל גם את המעגל של הרמקולים הקד' וגם האח' עם כבל אחד. 

המגבר של הסאב (קליפורניה פרופיל) מחובר עם RCA נוסף ליציאות שנמצאות במגבר של הרמקולים עצמו.  

פורסם (נערך)

שילוב של יוטיוב רגיל ובלוטות' שאני מניח רק עם מקודד SBC בסיסי (ולא לפחות aptX כלשהו או LDAC) זה לא מתכון לאיכות סאונד טובה. בדוק אם מקור אחר אפשרי כדי לראות אם אתה מרגיש הבדל. 

לגבי כיוונים: 

• מה שהעלת מהמערכת זה רק האיקוולייזר. מה לגבי חיתוכים/קרוס דרכה (תכלס צריך להיות All pass כי אתה משתמש רק בזוג יציאות אחד שמשורשרות לסאב וזה יוביל לנקודה אחרי הבאה), תיקוני זמנים אם יש וכיוצב'.
  • לא בטוח שהתוספות דרך האיקוולייזר מוסיפות לאיכות ואף יתכן שגורמות לעיוותים. בקרוס של הקומפוננט בדוק שהטוויטר לא מונחת (צריך להיות אפשרויות 0, 3-, 6-).
  • מתוך הנחה שאין קרוס מופעל מהמערכת, אתה חייב להפעיל HPF לקומפוננט במגבר (וכרגע הוא כבוי). מאחר ומדובר ב-5.25, כנראה שאזור ה-100 עד 120 הרץ יתאים. זה גם יעזור קצת לרמקול להתבטא יותר טוב מאחר ולא יצטרך לנגן תדרים שהוא לא מסוגל להם.
  • בהתאמה לנ"ל לפתוח קצת יותר את ה-LPF של הסאב. לגבי הפאזה שם, אפשר לנסות לשחק גם עם זה, כולל שינוי מקום פיזי של הסאב בתא המטען. 

עם/בלי קשר, אם לא מצאת לבד, ממליץ לעבור גם קצת על השרשור הזה

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

שמע אם אתה מחליף רכב עוד שנתיים אז אין לך מה להשקיע יותר מדי חוץ מלהחליף חיווט, ולשים בידוד יהיה באמת מיותר כמו שרשמת.

בלוטוס+יוטיוב מהמולטימדיה זה איכות נמוכה לשמיעת מוזיקה, ממליץ לך לנסות לחבר את המגבר דרך כבל בננות ל aux  לdac של fiio ומשם לטלפון שלך ולהזרים מהטלפון מוזיקה דרך נגן באיכות גבוהה כמו tidal או deezer, האיכות של המוזיקה תשתפר.

פורסם

@Tom_22 אני לא חושב שיש לה אופציה כזו לחיתוכים והתאמות זמנים, היא מאוד פשוטה. 

יש לי את המתג לכיוון הזה. באיזה מצב הוא צריך להיות כדי שהטוויטר לא יהיה מונחת? (אם אני זוכר נכון הוא מכוון עכשיו על -3 בהתאם למה שהיה כתוב בחוברת של דגם הרמקולים שמצאתי באינטרנט שאמרה שאם הטוויטרים ממוקמים בחלק העליון של הדלת הם צריכים להיות על המצב הזה). 

@Sqwaden אתה מתכוון לדבר הזה? https://www.aliexpress.us/item/1005006470974975.html?connected_by=trendpiper&aff_fcid=c7d73452cb6940aea39acab1a76a2f8e-1716794494727-03833-55XgYCV2&aff_fsk=55XgYCV2&aff_platform=link-c-tool&sk=55XgYCV2&aff_trace_key=c7d73452cb6940aea39acab1a76a2f8e-1716794494727-03833-55XgYCV2&terminal_id=f15ad8f541a34fb8a6f95e6e2ba1363a#nav-specification

אם כן, עם המתאם הזה אני מחבר את הכבל RCA שיוצא מהמגבר ישירות לפלאפון שלי ועוקף את ומוותר על המולטימדיה 

בקשר לחיווט עצמו ולכל הציוד הנלווה, מאיפה אני יכול לקנות אותו? מצאתי הכל ב- knukonceptz עם מכירים סבבה לדעתי אבל העלות של המשלוח חוצה את העלות של המוצרים. יש משהו לעשות עם זה? מקומות אחרים להזמין מהם? 

xXqfHu9z_-So4KKUXzV8N2Q3FANzgIhCdFNa2baHPCUkl1_A3J-wTDiGhcaLqrBHwZVhHlboR8Yhu0LC3dGYYYGpMoyZOxRkDbR4NVvWIckuNoQ2jFWrQhcWIILDBNDH8apgIAnIjQql2LyEYd88Vx0

zYN_7dZbcWILgNE8IZlGz4ha68ZHKvd85ku_ydrJwRXHQIPWiQ03P7gLP7ABbv6BEGy-DW8-iaGR4pwb6o9c6z0wfZbYj4eXbngThUiDuDsIrE_7KZjmU44pyBFzpsBtJVm6HFYw9SLojgJGoLj7Lwk

פורסם

נתחיל מהסוף - קנוקונספטס מציינים. תנסה לבדוק אם הם יכולים לעשות שילוח דרך דואר רגיל, אחרת גם כנראה יתווספו עמלות שקר של פדקס בארץ...

אלטרנטיבות אפשר לבדוק מה יש בארץ בחנויות הרלוונטיות למיניהן ולנסות למצוא משהו של חברה מוכרת לפחות, אבל גם לא קריטי בהכרח כל עוד עובי המוליך נאמן לגייג' ולא הרוב פלסטיק מסביב. לגבי כבלי מתח עדיפות ל-OFC. 

לגבי הטוויטרים והסוויץ' בקרוס, 0 יהיה לא מונחת. במקביל תוריד את האיקוולייזר במכשיר. שחק עם זה ותראה מה נשמע לך יותר טוב. אפשר גם לצורך הענין שיהיה שונה בין שמאל לימין (בדר"כ שמאל מונחת יותר כי קרוב יותר אליך). אם יש לך אפשרות, אפשר לשחק גם עם הכיוון הפיזי של הטוויטרים. תזכור איפה התחלת כדי שתמיד תוכל לחזור לאחור אם לא בסדר. 

אל תשכח ליישם את מה שייעצתי לגבי הקרוס במגברים. 

לגבי הכיוונים במערכת, לדעתי יש שם יותר, תלוי בתת בדגם המדויק. לפי סרטונים, ב-Empror צריך להיות תיקוני זמנים (שתכלס צריך להיות מאופס, שוב בגלל השרשור לסאב). לא יודע מה יש ב-Custom ואולי בעוד הגדרות שנמצאות אולי במקום אחר. 

לגבי איכות הסאונד, דאק וכיוצב'. 

הייתי מתחיל בהדרגה, לפני רכישה של נגן/ממשק חיצוני (אגב, איזה טלפון יש לך?) לראות עד כמה אתה רגיש להבדלים עם המערכת הנוכחית. 

מניח שיש אפליקציות רלוונטיות במערכת. אפשר לנסות לנגן דרכן ע"י פתיחת הוטספוט ווייפיי מהטלפון שלך עבורה. אפשר לנגן קובץ שידוע כאיכותי דרך דיסק און קי. ובהמשך לכל הנ"ל אפשר לנסות לעקוף את המערכת ולראות אם יש הבדל בחיבור ישיר למגבר של נגן חיצוני/יציאת אוזניות, רצוי עם אותו קובץ/שיר מוכר (באיכות טובה וידועה). יתכן ואף סביר שבחיבור כזה תצטרך לכוון גיין מחדש - לא להיות מוטעה בגלל שפתאום זה נשמע חזק יותר ולכן יתפס כטוב יותר. 

פורסם

אבדוק איתם את זה.. בחנויות בארץ, כל מי שמתקין מערכות שמע הוא גם מוכר ציוד התקנה? 

לצורך העניין אני גר בירושלים 

כן, עשיתי רשימה של דברים לפי מה שאמרתם לי, אשב על זה אחרי העבודה 😃

יש לי סמסונג גאלקסי פולד 4. 

לפני שאני אקנה את הדאק אני אשתמש במתאם רגיל של RCA 2 ל-1 שיש לי. 

פורסם

טוב, עדכון ביניים

- איפסתי את האקולייזר, כן יש שנוי באיכות השמע אבל לא מהותי, אפשר להסתדר בלי. 

- כיוונתי את ה- HPF של במגבר של הרמקולים לאזור ה- 100 הרץ ובאמת הם מנגנים טוב יותר, פחות רועדים ופחות מרעידים את הדיפון בדלתות (מה שלעצמו שיפור מאד את האיכות)

- את ה-LPF

• אהבתי 1
פורסם

טוב, עדכון ביניים

- איפסתי את האקולייזר, כן יש שנוי באיכות השמע אבל לא מהותי, אפשר להסתדר בלי. 

- כיוונתי את ה- HPF של במגבר של הרמקולים לאזור ה- 100 הרץ ובאמת הם מנגנים טוב יותר, פחות רועדים ופחות מרעידים את הדיפון בדלתות (מה שלעצמו שיפור מאד את האיכות)

- את ה- LPF במגבר של הסאב פתחתי ל- 90 הרץ בערך, שומעים את הבאס מודגש יוותר אבל העוצמה עדיין חלשה לדעתי (לא מחפש את זה ולא יודע אם זה נקודה להמחשה טובה אבל הוא בקושי זז או מרעיד את הדלת של התא מטען לדוג' גם כשאני מגביר את הווליום כמעט למקסימום), אולי יסתדר רק כשאחליף את הכבל מתח ואשפר את צורת ההתקנה. 

- בחיבור בלוטוס הפעלתי את אותו השיר ביוטיוב ובספוטיפי ולא שמעתי שום הבדל באיכות אותו הדבר גם בניגון מיוטיוב ישירות מהמולטימדיה עם הוט ספוט, בחיבור של 3.5 מ"מ לטייפ C מסתבר שסמסונג לא תומכים במתאם הפשוט שהיה לי וצריכים אחד עם DAC.  

אם אתמקד יותר אני חושב שעיקר הבעיה שלי היא בתדרים הנמוכים בדגש על הסאב. 

- איך בודקים תקינות של כבל RCA? (היו לי שלושה בהתחלה, חיברתי כל אחד בתורו למגבר של הרמקולים ובאחד מהם היה הבדל ממש ברור לרעה בעוצמה והאיכות.) 

פורסם

שמח שיש התקדמות חיובית. 

לגבי הסאב -

שיחקת עם הגדרת הפאזה במגבר? 

ניסית מיקומים וכיוון פיזי שונה לסאב בתא המטען?

בשרשור "לאודיופיל המתחיל" שקישרתי אליו קודם, חפש את ההודעה שם לגבי כיוון ג'יין. יתכן וניתן לפתוח אותו מעט יותר (דגש-לא מדובר בווליום). לחילופין (אם נגיד הגיין של הסאב מיטבי) אולי אפשר לסגור קצת את זה של הרמקולים כך שהאיזון ביחס לסאב יהיה שונה. 

לגבי ה-RCA -

אני לא מכיר בדיקה ספציפית עבור איכות (אולי בדיקת התנגדות מקצה לקצה, אבל לא יודע להגיד לך מה נחשב טוב), כך שזה תלוי פשוט בטיב המוצר בפני עצמו. עובי וחומר המוליך שלו, האם מוגן הפרעות (shielding, twisted) וגם ברמה מסויימת טיב המחבר עצמו. 

לגבי מקור האודיו - נסה גם קובץ איכותי דרך דיסק-און-קי (תכלס צריך להיות אפשר לחבר את הטלפון לחיבור USB במערכת ולנגן ממנו או אולי אפילו להזרים סאונד). בקובץ איכותי הכוונה לכזה שידוע שהוקלט ברמה טובה ואם אפשר עם מקודד טוב - Flac באיכות גבוהה אם המערכת תומכת, אם mp3 אז בקצב סיביות 320, פורמט wav לא מכווץ. 

פורסם

באמת כמו שאמרת המגבר של הרמקולים היה מוגבר יותר מידי ביחס למגבר של הסאב.

את ה-GAIN של הרמקולים הורדתי משליש מהטווח לפחות מרבע (יותר מזה הם חזקים מידי ביחס לסאב

במגבר של הסאב הגברתי את ה- GAIN עד לאמצע מהטווח (משם והלאה אין שום שינוי באופן הפעולה שלו)

השילוב של המהלך הזה והפתיחה של ה-LPF במגבר של הסאב באמת שיפרו את האיכות הכללית של השמיעה וגרמו לסאב להיות הרבה יותר נוכח ובולט ומתחיל לקלוע למטרה שלי. 

מנגד הטוויטרים בקושי עובדים עכשיו. אני מנסה להבין מה בדיוק גרם להם להפסיק לעבוד. 

הצלחתי להשיג מהעבודה כבל מתח 4 גייג' כבר מוכן עם נעל כבל גדולה שנשאר מאיזו התקנה וחיכה במיוחד בשבילי 😁 האם יכולה להיות בעיה שאתקין אותו ואחליף את הכבל הדק שמותקן בין בית הפיוז למצבר מבחינת הזרמים שיעברו עכשיו דרך הכבל החדש עם הפיוז שמותקן אצלי עכשיו (זכוכית, 40 אמפר) עד שאשיג בית פיוז חדש ומתאים? 

פורסם

מאחר ולא מובן מדבריך איך כיוונת את הגיינים, חוזר על אמירתי לבדוק את ההודעה בשרשור שקישרתי אליו לגבי כיוון שלהם. כאמור, לא מדובר בכיוון ווליום אלא בהתאמת מתח מוצא מהמערכת לכניסה במגבר. כיוון לא נכון ("פתוח" מדי) עשוי לגרום לנזק. 

אומנם הסאב פחות רגיש לנ"ל, אבל גם היכולת של האוזן לזהות עיוות. 

לגבי הטוויטרים, תראה אם משנה משהו אם פותח חזרה מעט את הגיין. יכול להיות שהכפתור קצת מג'עג'ע... גם לא שללתי לחלוטין את הצורך לעבוד עם האיקוולייזר, רק אמרתי להיות עדין איתו ואולי לעבוד בשיטת הנחתה איתו במקום הגברה כדי להימנע עיוות (אם הוא יוצר כזה). מה עשית גם בסוף עם כפתור ההנחתה שלהם בקרוסאובר? 

לגבי הפיוז, כל עוד הוא תקין, במקרה "הגרוע", הוא יעשה את עבודתו וישרף. אבל שוב, לדעתי אתה כנראה בכלל לא מגיע להספק רציף שיגרום לזה. אולי עם פתיחת הגיין לסאב, מכת באס חזקה תוביל לזה, אבל גם לא בטוח. הפיוז לא נשרף בשבריר השניה שעוברים את הערך המוצהר, בדר"כ יש טווח זמן/זרם מסוים עד שזה קורה.

פורסם

עובי של 4 גייג' ביחס לציוד שראיתי - למוזיקה יומיומית ולא תחרויות דראג - אמור להספיק בלי דאגות מיותרות.

מה שמוזר לי זה הפיוז של ה40 אמפר - זה פיוז בעקרון לכבל 8 גייג' סטנדרטי לאזור הספק של בערך 500 וואט. 

אם אתה כבר שוקל לעשות ריענון חיווט - אז הייתי ממליץ להקפיד על חיווט שהוא OFC - כלומר גידים דקים ורבים של נחושת מלאה. כבל כזה איכותי, בעובי 4 גייג' מסוגל גם להעביר 150 אמפר ולא 80 כמו כבל 4 גייג' "סטנדרטי" 

אבל הדבר הראשון שהייתי עושה זה לבודד את הדלתות הקידמיות - בהחלט הייתי שוקל להתקין מידבאס 6*9 לאחר מכן אם הדלת מאפשרות - ולגשת לבעל מקצוע שמסוגל לבצע כוונים למערכת כולל כוון גיין, הנחתות, קטביות, מציאת חיבור הפאזה הכי טוב שניתן (תלוי באמת במה מערכת הראש שלך מסוגלת לבצע - אם יש בה מעבד שמסוגל לשלוט על קטביות ועל קרוס אובר לכל אלמנט לפחות בסלופים של 12 או 24 - אפשר להגיע לתוצאות נפלאות) ותזמון (אם בכלל יש יכולת כזו למערכת שוב, לא בטוח שיש לך יכולות כאלה) 

אבל הייתי מתחיל משם - חיווט טוב, בידוד לדלתות ויישום מידבאסים גדולים יותר, כיוון של מה שניתן 

כי משם הלאה הקפיצה הבאה כבר תהיה הוספת DSP או בכלל אינטגרטור (DSP משולב מגבר) או החלפת הגברה בנוסף - וזו תהיה הקפיצה הכי משמעותית והכי תורמת. אם אתה מוכן לבצע את הקפיצה הזו ישר על ההתחלה - עדיף  - אם לא, מה שהמלצתי בתור התחלה, אולי זה גם יהיה הסוף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...