Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לנקות את הרכב שלי מבפנים מבלי לגרום לנזק לכן אני שואל אתכם, אני יודע שצריך חומרים מיוחדים.

עם מה אתם מנקים את הרכב שלכם מבפנים? (הפלסטיק והשטיחים חוץ משואב כמובן)

ראיתי אנשים שמברישים עם מסרקים ועם מברשות שיניים גדולות, אבל איזה חומר שמים שם? והאם שמים את אותו החומר ששמים לפלסטיק?

לגבי מבריק פלסטיק ושומר מUV, יש המלצות לכאלה?

ודבר אחרון, יש את הבחור הזה: 

https://www.youtube.com/watch?v=uYRckB_g10I&ab_channel=ChrisFix

אני רוצה להשיג את החומרים שהוא שם למטה אבל הכל לא זמין כמעט, מישהו יודע אם יש חליפים לתכשירים שלו בארץ? או בכללי המלצות למה שכתבתי למעלה?

גם במידה ואני הברשתי את הבדים עם סבון והכל, אי אפשר לשאוב את זה עם שואב רגיל? צריך לקנות גם מכשיר לשאיבה כמו שהוא משתמש?

תודה רבה לעונים

פורסם

לניקוי פנים, תמיד אפשר להשתמש ב- APC בדילול המתאים או במוצר ניקוי ייעודי מוכן לשימוש לתא הנוסעים ולא חסר כאלו. לאחר שימוש במוצר ניקוי מומלץ לעבור עם מטלית לחה, לאחר הייבוש להשתמש בחומר לחידוש/הגנה וגם כאן יש המון, המלצות? KOCH TS, 303 PROTECTANT, meguiars natural shine protectant, CARPRO PERL ואפשר להוסיף עוד כמה וכמה מוצרים טובים (ה- PERL הוא תרכיז אז צריך לדלל לפני השימוש לפי ההוראות והוא מתאים לפלסטיקה חיצונית ופנימית). 

APC מתאים גם לשטיחים של הרכב. 

פורסם
לפני 8 שעות, Supertigre כתב:

לניקוי פנים, תמיד אפשר להשתמש ב- APC בדילול המתאים או במוצר ניקוי ייעודי מוכן לשימוש לתא הנוסעים ולא חסר כאלו. לאחר שימוש במוצר ניקוי מומלץ לעבור עם מטלית לחה, לאחר הייבוש להשתמש בחומר לחידוש/הגנה וגם כאן יש המון, המלצות? KOCH TS, 303 PROTECTANT, meguiars natural shine protectant, CARPRO PERL ואפשר להוסיף עוד כמה וכמה מוצרים טובים (ה- PERL הוא תרכיז אז צריך לדלל לפני השימוש לפי ההוראות והוא מתאים לפלסטיקה חיצונית ופנימית). 

APC מתאים גם לשטיחים של הרכב. 

היי תודה רבה חבר,

שאלה, ישלך המלצה לסבון לפלסטיק, APC אתה מתכוון לפלסטיק או שזה מתאים להכל?

ואיזו חברה כדאי?

וסבון יעודי לפלסטיק, פשוט סבון כלים לשים עם מים? כי שאלתי את קריס הזה וזה מה שהוא ענה לי:

IMG_4312.png

IMG_4313.png

פורסם

APC זה ראשי תיבות של all purpose cleaner, פשוט לניקוי כללי, גם לפלסטיקה פנימית.

בדילול הנכון זה עדיף על סבון כלים, אפשר גם לקנות כבר מדולל. בשורה התחתונה מוצר כזה של כל חברה מוכרת הוא מעולה.

אני לא מאמין שפאקינג כריספיקס ענה לך 😂

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, Adani כתב:

APC זה ראשי תיבות של all purpose cleaner, פשוט לניקוי כללי, גם לפלסטיקה פנימית.

בדילול הנכון זה עדיף על סבון כלים, אפשר גם לקנות כבר מדולל. בשורה התחתונה מוצר כזה של כל חברה מוכרת הוא מעולה.

אני לא מאמין שפאקינג כריספיקס ענה לך 😂

חחחח גם אני עדיין לא מאמין🤣 אחלה כריס הוא משתמש בסבון כלים חח

שמע אני רוצה לקנות apc פשוט ראיתי של chemical guys ונראלי מוגזם 72 שקל לבקבוק, בקצב הזה לנקות את האוטו ולקנות את כל התכשירים מבחוץ ומבפנים יעלה איזה 1000, יש תחליפים טובים ומומלצים באותה רמה? במה אתה משתמש?

אגב אשמח להמלצה גם לפוליש ווקס טוב

עריכה אחרונה על ידי Jake P
פורסם
לפני שעתיים, Jake P כתב:

בקצב הזה לנקות את האוטו ולקנות את כל התכשירים מבחוץ ומבפנים יעלה איזה 1000

איך הגעת ל-1000 שקל? בקבוק ליטר של APC מוכן למשתמש לניקוי תא הנוסעים יחזיק המון זמן ויאפשר לך לנקות כמה וכמה פעמים. בקבוק חידוש/הגנה על הפלסטיקה בתא הנוסעים זה בערך 50-100 שקל תלוי במוצר וגם זה, יספק לך להמון פעמים, זה בערך שני שפריצים לכל פאנל וזהו, סיימת לנקות ולהגן על תא הנוסעים וכאמור, אלו חומרים שיחזיקו לך המון זמן. chemical guysף דרל אגב, לא משהו. 

הבעיה עם סבון כלים זה שאם לא מנגבים טוב עם מטלית רטובה הוא מתייבש ומשאיר שכבה לבנה. 

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Supertigre כתב:

איך הגעת ל-1000 שקל? בקבוק ליטר של APC מוכן למשתמש לניקוי תא הנוסעים יחזיק המון זמן ויאפשר לך לנקות כמה וכמה פעמים. בקבוק חידוש/הגנה על הפלסטיקה בתא הנוסעים זה בערך 50-100 שקל תלוי במוצר וגם זה, יספק לך להמון פעמים, זה בערך שני שפריצים לכל פאנל וזהו, סיימת לנקות ולהגן על תא הנוסעים וכאמור, אלו חומרים שיחזיקו לך המון זמן. chemical guysף דרל אגב, לא משהו. 

הבעיה עם סבון כלים זה שאם לא מנגבים טוב עם מטלית רטובה הוא מתייבש ומשאיר שכבה לבנה. 

הבנתי, תוכל להביא המלצה ספציפית? אני לא ככ בקיא בכל החומרים ואני חשבתי שקמיקל גאייס דווקא טוב מכל ההמלצות, אז מה כדאי?

אגב הגעתי ל1000 כי אני רוצה גם מבחוץ פוליש ווקס ועוד דברים בהקשר לשרשור אחר שפתחתי.

פורסם

כ- APC אתה יכול להשתמש בזה שזה כבר מוכן לשימוש. לחידוש והגנה אתה יכול להשתמש לדומה בזה או זה לדוגמה. אם יש לך פלסטיקים חיצוניים ללא צבע (בשחור) אז אתה יכול לרכוש את זה כי זה מתאים גם לחוץ ופנים (צריך לדלל). 

פורסם

אם אתה מאיזור רחובות אין לי בעיה להביא לך קצת APC, יש לי גלון של מגויירס.

לגבי פוליש וקס, וקס ופוליש אלה שני חומרים שונים לחלוטין. וקס באופן כללי נותן ברק אבל מחזיק קצת עם מעט מאוד הגנה ופוליש עושים רק אם יש צורך.

ממליץ לך להשתמש פשוט באוטם צבע, עדיף קרמי, המוצרים בשיטת ״רסס ונגב״ מאוד קלים ליישום, נותנים הגנה וברק ומחזיקים חודשים.

אישית אני משתמש בזה 

https://www.autostore.co.il/product/תרסיס-ברק-והגנה-turtle-wax-hybrid-ceramic/

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם (נערך)
בתאריך 7.4.2024 בשעה 12:32, Adani כתב:

אם אתה מאיזור רחובות אין לי בעיה להביא לך קצת APC, יש לי גלון של מגויירס.

לגבי פוליש וקס, וקס ופוליש אלה שני חומרים שונים לחלוטין. וקס באופן כללי נותן ברק אבל מחזיק קצת עם מעט מאוד הגנה ופוליש עושים רק אם יש צורך.

ממליץ לך להשתמש פשוט באוטם צבע, עדיף קרמי, המוצרים בשיטת ״רסס ונגב״ מאוד קלים ליישום, נותנים הגנה וברק ומחזיקים חודשים.

אישית אני משתמש בזה 

https://www.autostore.co.il/product/תרסיס-ברק-והגנה-turtle-wax-hybrid-ceramic/

היי, תודה רבה, האמת שאשמח לעשות פוליש לבדי עם המברגה, אני מחבר אליה משהו שקניתי באלי אקספרס וזה כמו מכונת פוליש לכל דבר לדעתי, לא כך?
ישלך המלצות לחומר פוליש, כי גם פה, השוק מפוצץ בתכשירים, אשמח לקבל חוות דעת מהשטח.

ממש תודה גם על האוטם, בעצם אשתמש בו אחרי הפוליש כן?

בתאריך 7.4.2024 בשעה 10:33, Supertigre כתב:

כ- APC אתה יכול להשתמש בזה שזה כבר מוכן לשימוש. לחידוש והגנה אתה יכול להשתמש לדומה בזה או זה לדוגמה. אם יש לך פלסטיקים חיצוניים ללא צבע (בשחור) אז אתה יכול לרכוש את זה כי זה מתאים גם לחוץ ופנים (צריך לדלל). 

תודה רבה, אקנה אותם ואשתמש.

--

--

שאלות נוספות שעלו לי לראש לכולם:

1. מה לגבי הספות, איך כדאי לנקות אותם? לרסס על הספות את התכשיר APC? ראיתי את קריס עושה את זה עם שואב מיוחד, השאלה אם צריך עכשיו לקנות לזה שואב מיוחד, אולי אפשר פשוט לתת לזה להתייבש?

(אשמח ממש לדעת, כי אני לא רוצה לגרום נזק לספות).

2. מבחינת לרסס על הכפתורים של החלונות, אין דאגה מקצר או נזק? איפה מותר ואיפה אסור?

3. לנקות עם מטלית מיקרו פייבר מאלי אקספרס זה מספיק? 

(כמובן אחרי שאני צחצחתי עם מברשות את הכל).

פורסם
לפני 42 דקות, Jake P כתב:

היי, תודה רבה, האמת שאשמח לעשות פוליש לבדי עם המברגה, אני מחבר אליה משהו שקניתי באלי אקספרס וזה כמו מכונת פוליש לכל דבר לדעתי, לא כך?

לאאאא!
המברגה חופרת בנקודה אחת !!!!, אתה צריך מכשיר שנקרא dual action שזה מסתובב אקסצנטרי .

לפני 50 דקות, Jake P כתב:

2. מבחינת לרסס על הכפתורים של החלונות, אין דאגה מקצר או נזק? איפה מותר ואיפה אסור?

לרסס על מטלית ולנגב.
לרסס על מברשת רכה ולנקות :

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, zaf כתב:

לאאאא!
המברגה חופרת בנקודה אחת !!!!, אתה צריך מכשיר שנקרא dual action שזה מסתובב אקסצנטרי .

לרסס על מטלית ולנגב.
לרסס על מברשת רכה ולנקות :

היי תודה, לגבי המברגה, למה שזה לא יעבוד? אני מחבר אליה משהו מיוחד שמסתובב עגול

פורסם (נערך)

תראה את זה על מנת להבין טוב יותר את ההבדלים.
המקדחה/מברגה היא נקודתית rotary , ודורשת יכולות גבוהות של שליטה על התהליך , אחרת תקבל חוסר אחידות בלוטוש. יהיו נקודות מלוטשות יותר ואחרות פחות ככל שתתקדם ותתעייף. בשמש ישירה הרכב יראה כאילו יש עליו כתמים/עננים כתוצאה מברק לא אחיד.

תראה במיוחד את החלק האחרון שמסביר על הפולישר הנקודתי שחופר בציפוי המגן של הצבע אם אתה מפעיל בטעות כוח בנקודה אחת. 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...