Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, היום עשיתי תאונה קלה כאשר פגעתי ברכב שנכנס לנתיב שלי כאשר הוא היה צריך לתת זכות קדימה לנתיב שממנו אני הגעתי, על פניו האשם בתאונה זה הרכב שנכנס לנתיב שלי.

לאחר שיצרתי קשר עם סוכן הביטוח שלי הוא ניסה לשכנע בתוקף שניסע לסדר את הרכב במוסך הסדר של חברת הביטוח.

לטענתו אם לא נסע למוסך שבהסדר עם חברת הביטוח במידע והתביעה תידחה מול חברת הביטוח של הרכב הנפגע, ההשתתפות העצמית שלי תהיה גבוהה יותר כ 2500 שח במקום 1500 (בהתאם לפוליסה)

ובנוסף במידע ואני מפעיל את הביטוח שלי סכום התביעה יכסה רק כ 80% מהעלות של התיקון בגלל שלא סידרתי במוסך הסדר, הוא טוען שזה תקנה חדשה לכל חברות הביטוח וככה זה מתנהל...

האם מישהו ניתקל בדבר כזה? או שזה שיטת מצליח...

פורסם

לגבי ההשתתפות העצמית - סעיף מוכר. קיים בלא מעט פוליסות.

לגבי כיסוי לא שלם של הנזק (מעבר להשתתפות העצמית) - נשמע מוזר מאוד.

בכל מקרה - קרא את הפוליסה שלך, הדברים האלה אמורים להיות מפורטים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

לגבי כיסוי לא שלם של הנזק (מעבר להשתתפות העצמית) - נשמע מוזר מאוד.

מוזר אך אמיתי מאוד - איזושהי הנחיה של חברות הביטוח למתקנים שלא במוסך הסדר.

image.thumb.png.f111b73398217fedc60ef5fa7beb8546.png

@sperial הוספתי את צילום המסמך שראיתי אצל הפחח (אני מתלבט אם לפתוח על זה שרשור בפני עצמו, זה משהו משמעותי שחשוב לדעת).

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • אהבתי 1
  • מבאס 1
פורסם

דבר כזה חייב להיות כתוב בפוליסה. אם זו הוראה "פנימית" שאינה מגובה בהסכם הביטוח הכתוב או בהוראת המפקח על הביטוח מדובר בשוד, לא  פחות.

מה שאני מכיר הוא פוליסות בהן אין כלל כיסוי לתיקון במוסף שאינו מוסך הסדר - בל זה מופיע בפוליסה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@neorex חד משמעית כן - שמאי בודק את הרכב, מצלם הכל, אם צריך המוסך מפרק חלקים לבקשתו, ואז מתחיל תהליך הטיפול ברכב.

גם אם עובדים עם מוסך שאינו בהסדר עם חברת הביטוח, אני חושב שעדיף לקחת שמאי שכן עובד עם אותה חברה - המוסכים כבר מכירים את התהליך - אחרת זה עוד יותר מורכב.

פורסם

@Fazer החוצפה כפולה ומכופלת - מאלצים גם את צד ג׳ לבחור במוסך הסדר של חברת הביטוח של הפוגע. אני מופתע שהפיקוח על הביטוח טרם התערב. או שהתערב ואנחנו לא יודעים זאת. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אגב, מתברר שיש עתירה של איגוד המוסכים נגד רשות שוק ההון בעניין. אבל טחנות צדק טוחנות לאט.

אני מבטח 2 רכבים בביטוח ישיר, לא זכור לי שנציג המכירות אמר לי משהו על המנהג החדש הזה. וגם בקריאת הפוליסה לא מצאתי לו זכר.

@neorex לא מדובר ב-80% אלא שהחברה מתמחרת את חלקי החילוף לפי ההסכמים שלה עם הספקים ולא מקבלת את קביעת שמאי (שלכשעצמה נעשית לפי כללים ברורים שנקבעו על ידי הרגולטור, ומחייבת). אבל זה פרט טכני, מה שחשוב הוא שמספר חברות ביטוח עושות דין לעצמן ופוגעות במבוטחים ובנפגעי צד ג׳.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

עוד שאלה, נאמר לי שזה המצב שיכול לקרות במידה ודוחים את התביעה מהביטוח של הרכב הפוגע, ואני נאלץ להפעיל את הביטוח שלי.

השאלה מה קורה במצב ששני הצדדים מצהירים שהם לא אשמים בתאונה, האם יש הכרעה בסופו של דבר מי אשם באמצעות תקשורת בין חברות הביטוח? או שזה יכול ליפול בין הכסאות וידחו את התביעה...

פורסם

יש כמה מצבים אפשריים:

1. הסכמה על האשמה, למשל בתאונת חזית אחור - אין בעיה, בתנאי שהפוגע מאשר תשלום לנפגע.

2. מצב בו אחד המעורבים אינו מתיר לחברת הביטוח לשלם - החברה לא תשלם, הצד האחר צריך להחליט כיצד לפעול (להפעיל את הביטוח שלו על הכרוך בכך, או לשלם על התיקון מכיסו ולתבוע את הצד האחר בבית המשפט).

3. חלוקה של האשמה בין הצדדים - חברות הביטוח של שני הצדדים מחלקות את העלויות ביניהן בהסכמה או שהארוע מגיע לבית המשפט, אשר מכריע לגבי האשמה וחלוקתה. מבחינת חברות הביטוח טוב לחלק את האשם, כי אז הן גובות שני הצדדים השתתפות עצמית ובהמשך פרמיה מוגדלת.

פורסם

היו לי 2 אירועים כאלו לאחרונה:

1. רכב נסע רוורס. מצולם. פגע ברכב שלי. לא מודה. נשלח הוידאו. לא מזיז לו. לא מודה. 

בגלל שהנזק לרכב היה משמעותי והיה צריך לתקן. תיקנתי. הפעלתי פוליסה שלי. כולל כל מה שמשתמע מזה - עליית פרמייה. השתתפות עצמית. כבר שנה ומשהו מחכים למשפט. 

2. רכב פגע מאחור. נזק קל מאוד. ביקשתי דו"ח גלובלי. אמרתי שהפעם אני לא מתכוון לתקן ואז לרדוף אחריו. יש שמאות. שישלמו ואז אתקן. 

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

החוצפה כפולה ומכופלת - מאלצים גם את צד ג׳ לבחור במוסך הסדר של חברת הביטוח של הפוגע

זו אכן חוצפה מכל הכיוונים - אבל זה בעיקר מאיין דה פאקטו את הקונספט של בחירה חופשית של מוסך כולל כאלו שאינם בהסדר ולמעשה אומר ״אתה יכול לבחור כל מוסך ובלבד שהוא בהסדר״, כיון שאף אדם הגיוני לא ישלם מכיסו הפרשים כספיים + השתתפות עצמית כפולה רק כדי לתקן את הרכב שלו במוסך שהוא בחר.

פורסם

אני מניח שיהיה מי שיתקן במוסך לפי בחירתו ואז יתבע את חברת הביטוח, אבל אפילו אם יזכה התהליך יהיה ממושך וחברת הביטוח תרוויח את הפרשי המימון. כדי לחסל תופעות כאלה חברות הביטוח צריכות לחטוף קנסות של מיליונים. הבעיה שהם יגולגלו למבוטחים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

היי @neorex, אני כרגע מתנהל בהליך משפטי מול חברת ביטוח מסוימת בדיוק בגלל אותו עניין.

שתכיר, כרגע אין החלטה רשמית של המפקח מטעם שוק ההון והביטוח בנושא, וכמו כן יש פסק דין בנושא.

מוזמן לפנות בפרטי ואשתף אותך בפרטים.

2016 BMW M235i.

פורסם

@Fraysa אם יש פסק דין, והוא מוצג ברשת, בבקשה קשר אותו.

תודה.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...