Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש בסיסטים בקהל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מנגן על קלידים לפי שמיעה, וכבר שנים שאני חולם ללמוד גיטרה בס. 

יש סיכוי להתחיל בגיל 35?

תודה 🙂

• רעיון טוב! 1
פורסם

תמיד יש סיכוי.

ניגנתי כשהייתי צעיר על גיטרה ובאס (כולל להקות , הופעות ושאר כיף) - הפסקתי לנגן קבוע בערך ל15 שנה והשנה חזרתי לנגן קבוע + ללמוד עם מורה מעולה.

זה מדהים ומה שלמדתי בחצי שנה האחרונה וכמה שהשתפרתי היה משמעותית יותר משנים בתור צעיר.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 שעות, Liviur כתב:

same - אחרי שנים באורגן התחלתי גיטרה לפני כשנתיים בהתחלה מהיוטיוב ואח"כ גם כמה שיעורים עם מורה פרטי, ולפני כמה חודשים נוספה גם בס.

כיף גדול.

IMG20230523143902.jpg

• אהבתי 1
פורסם

בטח שאפשר. קח מורה בשביל להאיץ תהליכים בהתחלה.

באס זה כיף.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 שעות, TDI כתב:

תודה.

איך אתם מנגנים בבית לבד? עם תקליט ברקע?

אחרי שנים שהבסיס שלי היה תקופת לימוד קצרה עם מורה והרבה נגינה עם להקות (ובבאס אני למדתי בעצמי) - תמצא מורה שאתה מתחבר אליו.

במיוחד אם אתה לא מכיר את הבסיס התיאורטי למוסיקה (כי ציינת שלמדת לבד. זה דבר אחד לשמוע ולהיות יכול לנגן שירים , את זה יכולתי לעשות מגיל 15) זה דבר אחר להבין את המבנה של כל הסולמות , איך לבנות אקורדים , הרמוניות , triads , לנתח קצב וכמה תפקידים אחד על השני וכו (ונשים שניה לבנות טכניקה מ0 בצורה נכונה).

אני עושה 45 דקות פעם בשבוע + מנגן בין חצי שעה לשעה לבד כל יום (עם מוסיקה מהמחשב לפעמים , לפעמים תרגילים - לבית ספר שלי יש אפליקציה לא רעה שגם עוקבת ונותנת ציונים לפי דיוק, ולפעמים סתם מג׳מג׳ם עם עצמי)

לפני שנה - הייתי אומר לך - קח כמה שיעורים כדי לבנות טכניקה ומשם יוטיוב וכו - אבל עכשיו ? מורה טוב להתחלה יהיה לך הרבה יותר יעיל. (פשוט עד השנה לא פגשתי אחד טוב באמת שהתחברתי אליו ככה).

אחרי כמה חודשים - נסה למצא חברים לנגן איתם פעם בשבוע שבועיים. בס זה כלי מדהים ללהקה. תופים וגיטרה נחוצים לסגור את הסיפור.

• רעיון טוב! 2

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

מורה טוב יכול לדייק לחלוטין טכניקה בהתחלה - מהאופן שבו אתה פורט על המיתרים או מחזיק את היד, ועד לדגש במקצב.

האמת שאני גם מתלבט כבר איזה שנה אם לקנות איזה בס פושטית, אולי אפילו בלי מגבר, ולזרוק איפשהו בבית. חבל שניסיתי ללמוד גיטרה כשהייתי יותר צעיר, ולא בס. עם השנים, יותר ויותר מגיע למסקנה שזה כלי נגינה הכי מגניב שקיים ברוק ומוזיקה מודרנית קרובה אחרת. הנה ההוכחה:

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בס זה קצת בעיה , בגיטרה בימינו - Audio interface + רמקולים סבירים למחשב ויש המון amp sims בגרושים שעושים עבודה מעולה או אפילו מגברים סינים פיצים מעולים (joyo zombie 2 לדוגמא שקניתי לבן שלי + רמקול קטן של orange).

הבעיה שעם בס אתה צריך רמקול מראש שיתן לך את התדרים היותר נכונים (מה שאין לרוב האנשים בבית).

לנגן בלי מגבר - זה מוריד ה מ ו ן. באס הוא לא כלי עם אקוסטיקה להיט (גם גיטרה חשמלית)

• אהבתי 2

Then dying is forgetting

פורסם

אין לי הרבה לתרום לשרשור, רק אניח כאן: 

עדיף לשמוע באוזניות טובות, הטלפון הורג את כל הבס

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אם כבר יש כמה יוטיוברים שעושים דברים אדירים בבס.

אני מת על Davie405 , אבל בקטע של לעשות דברים מסובך ממה שצריך אני מת על זה:

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לשאלתך, כן. באס כלי מדהים וחבל לפספס את הגלגול הנוכחי בלי לשחק איתו, אפילו קצת. אני בתחילת דרכי ומבוגר ממך (לא בהרבה).

נוסף על המוכרים שצויינו כאן, אוסיף עוד ארבעה חבר'ה שאני מאוד מעריך (אחד הוא משלנו) - Nick Campbell, Sam Wilkes, Joe Dart ואייל מזיג (אחיו של החשמליסט, גיא מזיג).

Nick Campbell שנותן עבודה פנומנלית בקאבר של פומפלמוס ל-Something About Us של Daft Punk, שלטעמי אפשר להעריך רק עם אוזניות איכותיות או מערכת נורמלית, בטח שלא סתם תוך כדי נסיעה באוטו או עם אוזניות בלוטות' זולות -

Sam Wilkes -

Joe Dart -

אייל מזיג, עם העבודה הנפלאה שהוא עשה באלבום הבכורה של הדורבנים ("קובי") -

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בס זה כלי מדהים, לפעמים הוא אנדרייטד, בעיקר מחוסר הבנה.
לפני כמה שנים הרמנו הרכב במקום העבודה. משרד ממשלתי, 3000 איש, ולא מצאנו בסיסט, וזה היה ממש מורגש. 

ראיתי איזה אייטם ביוטיוב, בעברית, על "למה באס נקרא באנגלית בייס" ומה המשמעות של זה, וזה אשכרה נכון.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...