Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001439996

על זה תעשו מחאה לא על שטויות שלא נוגעים לאף אחד, הייתי יוצא למחאה כדי להוריד יום עבודה ושיהיה לנו יותר פנאי, נחת ובריאות מעבדות מודרנית.

מגיע בעיקר על הצלחתה של בריטניה בשינוי שיכול לנבע טוב לשוק העבודה, על זה הייתי נלחם, בע"ה אולי יבוא על נכדינו. 

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפילו בארה״ב הנורמה היא 40 שעות בשבוע

כמות השעות עבודה בישראל היא אכן גבוהה (אל מול פיריון עבודה לא גבוהה יותר) - יחד עם זאת - 4 ימים נראה לי גם צעד דיי דראסטי (ולזכרוני - ממאמרים דומים ביפן - למרות הבוסט הראשוני - זה לא עבד באמת).

נראה לי אפשר להתחיל מישראל מנירמול של שעות עבודה (וציפיות נורמאליות ללא להיות זמין מחוץ לשעות העבודה - ראה ערך ״טינג טינג טינג ב6 בבוקר בוואטסאפ״) ודגש על פרודוקטיביות.

דבר שמשום מה קשה (במיוחד שהרבה מהמסורות ניהול מתחילות מהצבא...)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הבעיה העיקרית בפריון באקץ לא נובעת מניהול אלא מהתמיכה של המדינה בהשקעות להגדלת פריון ומחסור בכוח אדם מקצועי.

לדוגממא, מלצר בארץ זה תיכוניסט או סטודנט. אין מלצרים מקצועיים. כנ"ל לגבי עובדי צוארון כחול, לא תמצא היום חרט שלמד את המקצוע בצורה מסודרת ויש לו תעודה.

אם אני היום רוצה להשקיע ברובוטיקה למשל במקרה הטוב אקבל מימון ל 5 שנים מהבנק. בחו"ל ציוג ייצור מקבל מימון ל 15 שנים (יותר מתקרה לאורך החיים שלו כך שזו הופכת להוצאה -בועה ולא השקעה).

לגבי הזמינות 24/7 זה קיים רק בארץ, בארה"ב בחלק מהתעשיות ובמזרח הרחוק הלא מפותח וזו באמת מחלה שצריך לעקור.

וההבדל בין 42 ש"ש ל 40 הוא זניח גם לעובד וגם למעביד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

לגבי הזמינות 24/7 זה קיים רק בארץ, בארה"ב בחלק מהתעשיות ובמזרח הרחוק הלא מפותח

בארה״ב אין שום ציפיה מעובד להיות זמין לשאלות 24/7.

למעשה בערך הפעמים היחידות שיש למשהו מהעבודה שלי את הפלאפון שלי - זה כי הוא חבר מחוץ לשעות העבודה.

יש לי צוות של 5 אנשים (כרגע בתפקיד שנקרא tlm אז טכני אבל יש לי כמה אנשים תחתי) - היחידים שיש לי את הפלאפון שלהם זה כאלו שנפגשנו מחוץ לשעות העבודה כשהם באו לבקר בניו יורק - ובחיים לא הייתי מדמיין לשלוח להם sms או וואטסאפ. (במקביל יש פשוט oncall - שבמשך שבוע פעם בכמה חודשים לשנה - חלק מהתפקיד שלו זה להיות זמין גם בשעות העבודה וגם מחוץ לטפל בהתקלות - במהלך השבוע הזה הוא לא עובד על העיסוק היומיומי שלו).

גם אין ציפיה לבדוק אמצעי תקשורת אחרים.

במזרח הרחוק יש בעיה אחרת (חפש 996 working hour system לדוגמא) וזו בעיה תרבותית קשה אכן. אבל גם היא מתקדמת בצעדים גדולים למקומות יותר בריאים.

לפני שעה, Night Driver כתב:

לדוגממא, מלצר בארץ זה תיכוניסט או סטודנט. אין מלצרים מקצועיים. כנ"ל לגבי עובדי צוארון כחול, לא תמצא היום חרט שלמד את המקצוע בצורה מסודרת ויש לו תעודה.

זה כבר שילוב של הרבה בעיות.

בא נגיד שברוב המקומות מלצרים וכו הם עדיין לא עובדים מקצועיים גם פה. רק במסעדות יותר אפסקייל. אבל כן לפעמים זה משרה של שנים.

גם בתחום הצווארון הכחול (יש סיבה שוולמארט היא המעסיק הכי גדול בארה״ב - בא נגיד שהם לא מעסיקים גדודי מהנדסי אטום) - ההבדל העיקרי הוא שבהרבה מקרים אפשר לחיות מהמשכורת הזו (לא מדהים - אבל בהחלט אפשר) + יש מודלי הכנסה משלימים סבירים (המקביל לשליח וולט פה זה לא משרה מלאה - ורואים את זה גם בממוצע שעות שבועיות שעומד לזכרוני על סביב ה4 שעות - החברה שלי מוציאה דוחות תקופתיים , ההכנסה הממוצעת לזה - 25$ לשעה אגב אם תוהים - לפני הוצאות)

לגבי חרטים וכו - במקצועות שיש בהן הסמכות, חובת ביטוחים וpermits - זה נכון - ובמקצועות שלא - יש המון חאפרים כמו בכל מקום (חשמלאים כדוגמא לראשון - שההסמכה ארוכה ולא טריוויאלית וכוללת התלמדות ארוכה , לעומת נגיד מנעולנים או duct cleaning).

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Liviur כתב:

במיוחד שהרבה מהמסורות ניהול מתחילות מהצבא

וזה בדיוק הבעיה.

לצבא יש יותר מדי השפעה במדינה הזאת.

כל המודל של גיוס חובה/צבא העם, אולי מביא תועלת איפשהו, אבל גם גורם להרבה מאוד נזק.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

וזה בדיוק הבעיה.

לצבא יש יותר מדי השפעה במדינה הזאת.

תעשה שיעבוד ולא תעשה נכון.

הדבר הכי גרוע שקיים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 3 שעות, Liviur כתב:

בארה״ב אין שום ציפיה מעובד להיות זמין לשאלות 24/7.

למעשה בערך הפעמים היחידות שיש למשהו מהעבודה שלי את הפלאפון שלי - זה כי הוא חבר מחוץ לשעות העבודה.

יש לי צוות של 5 אנשים (כרגע בתפקיד שנקרא tlm אז טכני אבל יש לי כמה אנשים תחתי) - היחידים שיש לי את הפלאפון שלהם זה כאלו שנפגשנו מחוץ לשעות העבודה כשהם באו לבקר בניו יורק - ובחיים לא הייתי מדמיין לשלוח להם sms או וואטסאפ. (במקביל יש פשוט oncall - שבמשך שבוע פעם בכמה חודשים לשנה - חלק מהתפקיד שלו זה להיות זמין גם בשעות העבודה וגם מחוץ לטפל בהתקלות - במהלך השבוע הזה הוא לא עובד על העיסוק היומיומי שלו).

גם אין ציפיה לבדוק אמצעי תקשורת אחרים.

לא מכיר את תחום ההיי טק אבל הניסיון שלי הוא עם 4 חברות גדולות שהמרכז בארה"ב.

לא חושב בכלל לשלוח לאנשים שם ווצאפ או להתקשר לנייד מחוץ לשעות העבודה אבל לא משנה מתי אני שולח מייל אני מקבל מענה כמעט מיידי.

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

לא מכיר את תחום ההיי טק אבל הניסיון שלי הוא עם 4 חברות גדולות שהמרכז בארה"ב.

לא חושב בכלל לשלוח לאנשים שם ווצאפ או להתקשר לנייד מחוץ לשעות העבודה אבל לא משנה מתי אני שולח מייל אני מקבל מענה כמעט מיידי.

יש לי הרבה חברים אמריקאים של עובדים בטק.

העט בהחלט נופלת בסוף יום העבודה. (אם כבר טק ופייננס יש עוד סיכוי שיענו לך)

אם מי שעונה לך זה מחלקת שירות - זה כונן כמו שדיברתי עליו. שירות הוא אכן ערך מאוד גבוהה.

או הבעלים (בהחלט קרה לי שהזמנתי דברים ממקומות קטנים והבעלים היה עונה בשעות הזויות 😂)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

אם מי שעונה לך זה מחלקת שירות - זה כונן כמו שדיברתי עליו. שירות הוא אכן ערך מאוד גבוהה.

או הבעלים (בהחלט קרה לי שהזמנתי דברים ממקומות קטנים והבעלים היה עונה בשעות הזויות 😂)

אחד זה הבעלים (חברה ענקית אבל הוא באמת מורעל) האחרים אלה שכירים בכירים אבל מתחום המכירות (מנהלי איזורים שאחראים בין היתר על האיזור שלנו).

בעלים כמעט תמיד חיים את העסק. זו שריטה ששכיר לא יבין.

• רעיון טוב! 1

פורסם

בעלים ובכירים מאוד - בהחלט.

אני מדבר שניה לרמת ה״עובד הפשוט״ (גם אם השכר שלו הוא במאות אלפי דולרים).

מכירות זה אכן תחום טיפה שונה - כשאתה פונה בתור הלקוח (במיוחד - אם הם מנהלים איזורי זמן שונים)

הנקודה היא שבין עובדים בשוטף - אין ציפיה לזמינות.

Then dying is forgetting

פורסם

עובדים זוטרים בשוטף גם בארץ אני לא מצפה להיות זמינים.

עבדתי מול אנגלי אחד שהיה זמין ברמה שאם הייתי מבקש תוך יומיים היה מגיע לארץ אבל הוא היה באמת טיפוס מוזר.

פורסם
לפני 52 דקות, Night Driver כתב:

עובדים זוטרים בשוטף גם בארץ אני לא מצפה להיות זמינים.

אחלה - נשמע שאתה בוס הגיוני. ובנוסף היכולת של העובדים שלך לפתור בעיות / לתת תפוקה מרחוק נמוכה לזכרוני.

אבל גם פה בפורום וגם מניסיוני - זה לא המצב ולא הציפיה של רוב המעסיקים ובנוסף לשעות ארוכות ומסורת ״חימום הכיסא״ כדי להראות שאתה עובד קשה מביאה למצב הנוכחי.

אני מתייחס לדברים כמו אלו שמנורמלים:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001424403

Then dying is forgetting

פורסם

זה תלוי בעובד. יש לי כאלה שלא יכולים לעשות כלום מרחוק וכאתה שיכולים לתפעל בעיות אבל מחוץ לשעות העבודה הכונן זה אני.

פורסם
לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

לא תמצא היום חרט שלמד את המקצוע בצורה מסודרת ויש לו תעודה.

ואם אני אמצא לך אחד (או חמישה), תוכל להציע להם מקום עבודה נקי, בטיחותי, עם תאורה טובה ושירותים נקיים שלא יראה כמו סדנה ממוצעת בישראל? הבעיה היא מכל הכיוונים - הממשלה, בתי הספר שחדלו להתקיים, וגם המעסיקים שלא מציעים תנאים הולמים לאדם אינטליגנטי שרוצה לעסוק במקצוע, אפילו כשהשכר מכובד ביותר.

• אהבתי 1
פורסם

אתה לא יודע מה הולך היום.

חרטים מחליטים כמה הם עובדים ובאיזה תנאים כי פשוט אין כאלה 

• תוכן חדש...