Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 שעות, Night Driver כתב:

טענתי שזה מקום שמתאים לאוכלוסייה דומה למשרתי הקבע והשב"ס שמוכנים לוותר על שאיפות מקצועיות ושכר עבור הידיעה שהמשכורת תדפוק עד הפנסיה.

גם לא אמרתי שזה פסול. יש לא מעט אנשים שמחפשים את זה ומוכנים להתפשר הרבה בשביל זה.

זה נכון חלקית לגבי אוכלוסיית הפועלים, אין להם בעיה לעשות אותו הדבר ולא לשאוף להתפתח מעבר לדרגת השכר הבאה תמורת השקט בעבודה וזה שלא קורעים אותם במפעל מעבר לגדר.

לגבי אוכלוסיית המהנדסים,

רפאל, תעא אלה קודם כל גופי הנדסה עם מהנדסים ממעלה ראשונה (דור א) היום מי שנשאר שם זה בעיקר מהנדסים עם שאיפות מקצועיות כי הם מוותרים על שכר גבוה יותר תמורת ידע בתחומים שפשוט דורשים זמן, מוכנים להרוויח היום פחות בשביל להיות מאוד מקצועיים עוד עשור.

תחומי העיסוק של החברות האלו לא מתאימים לדור האינסטנט.

בנוסף, לא מעט אנשים עובדים שם כי פשוט אין מקום אחר, איפה עוד יש תעשיית חלל? טילאות? רחפנים? מל"טים וכו' 

כל אלה מייצרים לא מעט עבודה לקבלני משנה שרובם כחול לבן.

הדור הנוכחי לא נהנה מהועדים וגם לא מתרשם מהעשייה שלהם, מבחינת הדור הצעיר שכל העסק יעבור רפורמה.

הכותב סיים כמעט עשור בארגון כזה ונכון לעכשיו "יצא לחופש" לכל אוסף התותחים עם המשכורות השמנות.

בקרוב מסיים פה שנה, להגיד לך שאני מרגיש הבדל? ממש לא. 

ממקום בו התעסקתי ב100% הנדסה הגעתי למקום בו אני עושה 50% הנדסה ועוד 50% מצגות סטטוס כל שני וחמישי והכל בקצב גבוהה ועד לרמה של איפשהו בין PDR ל CDR כי פה זה הייטק חביבי, תניע ונסתדר בהמשך.

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מתייחס לרפאל ולתעשיות הביטחוניות אבל העבודה המאורגנת זה ממש לא רק כאלה גופים.

מכיר כמה מהנדסים במכון התקנים שעציץ יותר פעיל מהם (חלקם צעירים ואפילו צעירים מאוד).

ושוב, אפילו שם יש אנשים פעילים ומוכשרים אפילו מאוד.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 52 דקות, Night Driver כתב:

מכיר כמה מהנדסים במכון התקנים שעציץ יותר פעיל מהם (חלקם צעירים ואפילו צעירים מאוד).

פעם אחרונה שאתה קורא לי עציץ!

בסוף,יש שיקולים נוספים,אולי הוא עושה תואר נוסף/שני אז הוא בקושי מגיב

אולי יש לו ילד חולה בבית והוא צריך את הגמישות והיכולת להעדר...זה לא בהכרח מעיד על אופי,יותר תקופה בחיים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

ברור שיש גם כאלה.

אני מדבר על אלה שאני עובד ישירות מולם כבר שנים וזה מה שהם אומרים (בקיצוצים שהולכים שם ניסיתי למשוך אחד מהם אליי).

פורסם
לפני שעתיים, rev-Match כתב:

רפאל, תעא אלה קודם כל גופי הנדסה עם מהנדסים ממעלה ראשונה (דור א) היום מי שנשאר שם זה בעיקר מהנדסים עם שאיפות מקצועיות כי הם מוותרים על שכר גבוה יותר תמורת ידע בתחומים שפשוט דורשים זמן, מוכנים להרוויח היום פחות בשביל להיות מאוד מקצועיים עוד עשור.

לא בהכרח, חלקם מוותרים על שכר גבוה כדי לשבת כל היום על התחת ולא לעשות יותר מידי.

הכרתי מהנדסת שעבדה בתע״א, אחרי חודש קראו לה לשיחה שתוריד קצב כי היא גורמת לכולם להראות רע.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם

בן דוד שלי יצא לפנסיה אחרי 30 שנות עבודה כמהנדס חומרים בתעש. עד היום הוא לא יודע מה הוא עשה שם.

• מצחיק 1
  • מבאס 1

פורסם

גיסתי עבדה הרבה שנים ככלכלנית בחברה פרטית גדולה. עבודה לחוצה ותובענית.

בסוף התעייפה ומצאה עבודה במקום הסתדרותי, של אחת מקופות החולים. 5 דקות נסיעה מהבית, אין לחץ, כולם בראש קטן, שעות נוחות, משכורת טובה.

אחרי כמה חודשים נשבר לה וחזרה שוב לשוק הפרטי.

כל אחד ומה שמתאים לו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אלו ארגונים גדולים,

יש מחלקות שעובדות בקצב נמוך ויש מחלקות שעובדות בסטנדרטים של הייטק.

בסוף יש ראשי צוותים/תחומים שמגייסים לעצמם צוות כל אחד לפי השיקולים שלו.

בשנתיים האחרונות היה גל עוזבים מאוד רציני בכל החברה כי ההפרש בין השכר בחברה למה שהציעו בחוץ יחד עם העלייה ביוקר המחיה הכריע.

90% עזבו בגלל שכר ולא בגלל ענייני הסתדרות, חוסר מקצועיות וכו'

החלק העצוב, בהמשך לנושא של השרשור הזה , הוא שאנשים בקשו תוספת שכר וסורבו, עזבו ובמקומם גויסו אנשים ללא ניסיון בשכר אותו ביקשו העוזבים ואף יותר.

לא מדובר פה על ניסיון שאפשר לרכוש בשנה וגם לא בשנתיים, השקעה של שנים מצד הותיקים במחלקות ירדה לטמיון.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 שעות, Derish כתב:

לפי מה שראיתי בסדרות בתי חולים בטלוויזיה..

לפני 8 שעות, Potato כתב:

אתה עדיין בעונה 7 של האנטומיה?

חבר'ה, הרסתם אותי, וגם את אשתי.

יותר מ17 שנה אני בפורום. קרה שצחקתי בקול רם מהודעות, אבל לא זכור לי גלגול כזה.

נוסף לכך הקראתי לאשתי, ובניגוד לפעמים קודמות, גם היא התגלגלה מצחוק.

באמת שזה אחד המוצלחים אם לא ה-

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, Night Driver כתב:

אתה מתייחס לרפאל ולתעשיות הביטחוניות אבל העבודה המאורגנת זה ממש לא רק כאלה גופים.

ושוב, אפילו שם יש אנשים פעילים ומוכשרים אפילו מאוד.

גם בשוק הפרטי יש דיכוטומיית עציצים ונינג'ות.. 

פגשתי בהרבה מאוד אנשים כשרוניים, חכמים,  מסורים, "שחקני נשמה" אמיתיים. ולצידם פגשתי גם חבורת בייצנים שזה לא לתאר: אנשים שמגיעים ב 10:45 למשרד, ישר ל"דיילי" ב 11:00.  אחרי הדיילי עושים קפה, סיגריה, סושיאל נטוורקס וכו... ב 12:00 מתחילת סאגת ארוחת הצהריים שנמשכת עד 13:30. אחרי זה חצי שעה קפה, YNET והתאוששות.  מתחילים "לעבוד" (כשב"לעבוד" יש הרבה "פורוורד לשרגא" :-) ) ב 14:00, אולי. אבל אחל'ה חבר'ה, סחבקים, צחוקים, ליקוקים. כמובן שבישיבות עושים רעש כאילו הם האוקשיניר במכירה פומבית. 

אני מדבר על השוק הפרטי בלבד, בחברות לא קטנות (לא בחברות סטארטאפ). 

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
  • מצחיק 1
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

בחברות גדולות בהחלט יש כאלה ולפעמים הם אפילו מצליחים לשרוד תקופה לא מבוטלת.

בארגונים קטנים לא נתקלתי בכאלה ששרדו יותר מחודש.

פורסם
לפני 22 דקות, ליפיגו כתב:

אנשים שמגיעים ב 10:45 למשרד ל"דיילי" ב 11:00

אני, שמגיע לפעמים גם אחרי:

Awkward Look Monkey Puppet | Know Your Meme

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...