Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז לפני שנה מת לי המצבר.
החלפתי למצבר 55 או 65 (10 יותר מהקודם - שיהיה יותר גדול - לא שיש יותר מידי צרכנים, אין מערכת או סאב או משהו - רק מטען לטלפון שמחובר אחרי סוויץ ).
אבל מאז כל פעם מידי פעם נדלקת נורת המצבר.

על פי מוסך סוזוקי - הבעיה יכולה להיות כבל /אלטרנטור או מחשב (וואלה באותה תשובה היו יכולים להגיד שזה קשור לרכב).

ניגשתי לחשמלאי (מתקין מערכות סטריאו שאמור להיות מומחה לסוזוקי) שפירק את האלטרנטור ושלח למומחה.
המומחה בדק אותו וטען שאין בעיה באלטרנטור.

בעיקרון הנורה נדלקת מידי פעם ונשארת דולקת עד הכיבוי - אם מניעים היא לא נדלקת שוב לכמה זמן.
בנסיעה, כשהנורה דולקת - אין טעינה.. אחרי עוד כמה דקות נסיעה - יש טעינה אבל הנורה עדיין דולקת.
המצבר נטען והכל טוב.

אני לא נתקע עם הרכב - ואין לי בעיה לחיות עם זה ככה.
הבעיה שאני רוצה למכור אותו - עכשיו לך תסביר את זה.....

אז צריך חשמלאי תותח שיאתר מה בדיוק הבעיה - אולי באמת אלטרנטור - אולי משהו אחר.....

פורסם
לפני 3 דקות, מרק10 כתב:

לדעתי היה כאן בעבר דיון ארוך עם בעיה דומה

שזה בדיוק מה שאני שאלתי, באותו מקרה הבעיה הייתה בפלגים לא מתאימים. 

אחרי שהחליפו באוטו כל דבר אפשרי וזה לא עזר, בעל הרכב מצא באתר אינטרנט מחו"ל את הפתרון.

החליפו את הפלגים לדגם הנכון והכל הסתדר.

פורסם

תודה על התגובות.
בשרשור ההיסטורי המדובר - יש טעינה כשהנורה נדלקת - אצלי באמת אין טעינה.
אחפש את הפלאגים המתאימים לרכב שלי ואנסה להחליף.
עוד רעיונות - אשמח להמלצה לאיש מקצוע באיזור השרון

פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

שזה בדיוק מה שאני שאלתי, באותו מקרה הבעיה הייתה בפלגים לא מתאימים. 

אחרי שהחליפו באוטו כל דבר אפשרי וזה לא עזר, בעל הרכב מצא באתר אינטרנט מחו"ל את הפתרון.

החליפו את הפלגים לדגם הנכון והכל הסתדר.

כן...אבל שם הייתה טעינה.

אצלי כשההורה נדלקת.ממש באותו זמן ...אין טעינה.

פורסם
לפני כשעה, sagyr כתב:

כן...אבל שם הייתה טעינה.

אצלי כשההורה נדלקת.ממש באותו זמן ...אין טעינה.

איך אתה יודע שבפועל אין טעינה ? 

אם התקלה נמשכת זמן רב ובאמת אין טעינה היית נתקל בבעיות התנעה.

כמה זמן אתה סובל מהתקלה ?

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 1 דקה, מרק10 כתב:

איך אתה יודע שבפועל אין טעינה ? 

אם התקלה נמשכת זמן רב ובאמת אין טעינה היית נתקל בבעיות התנעה.

כמה זמן אתה סובל מהתקלה ?

רב מודד .

איך שנדלקת הנורה נעמד בצד ומודד.

זה כבר כמה חודשים.

לאחר מספר דק הטעינה חוזרת אך הנורה נשארת דולקת

פורסם

כדאי לבדוק את כל "קו" החווט של זרם הטעינה, מהאלטרנטור והלאה

עד שהוא מסתיים, כי יתכן שיש איזה מגע חשמלי רופף/שרוף חלקית

וכו' שבגלל זה גורם למפל מתח הטעינה.

נקודות תורפה כאלו הנם סופי חוט, מחברים וכו' ושימוש בשרטוט חשמלי

כדי לעקוב אחר כל "קו" הטעינה, רצוי מאוד.

נתקלתי בדברים כאלו, בעברי המקצועי, אם כי ברכבים אחרים ובשנתונים אחרים.

מכיוון שהתקלה אינה קבועה, אז קשה לאבחנה כשהיא לא קיימת.

בברכה  -  רפי לין

• פיתרון
פורסם (נערך)

היי, אני פותח השרשור המקורי.

יש לי מד טעינה שמחובר למצת ברכב (קניתי כשהבעיה התחילה) ומדי פעם הוא מראה על 12V, כלומר אין טעינה, גם כשהרכב בתנועה או עצירה מוחלטת. נאמר לי שזה תקין. לכן כשאתה אומר שאתה בודק מדי פעם עם מד מתח ומגלה ש"אין טעינה", זה לא בהכרח אומר שיש עם זה בעיה.

בלי קשר לעניין הזה, מה שאתה מתאר הוא בדיוק מה שקרה לי ומאז שמעתי על עוד כמה בעלי סוזוקי (כי אני מפורסם במוסך בעקבות התקלה 😁) עם בעיה דומה עקב מצתים לא מתאימים.

תבדוק איזה מצתים מותקנים אצלך והאם החלפת אותם לאחרונה. גם אם לא החלפת לאחרונה שווה להחליף (כי אולי שלך גמורים) למצתים מתאימים של החברה שאני מתאר בשרשור המקורי. אצלי זה פתר את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי TheExplorer
פורסם
לפני 2 דקות, TheExplorer כתב:

יש לי מד טעינה שמחובר למצת ברכב (קניתי כשהבעיה התחילה) ומדי פעם הוא מראה על 12V, כלומר אין טעינה, גם כשהרכב בתנועה או עצירה מוחלטת. נאמר לי שזה תקין. לכן כשאתה אומר שאתה בודק מדי פעם עם מד מתח ומגלה ש"אין טעינה", זה לא בהכרח אומר שיש עם זה בעיה.

בלי קשר לעניין הזה, מה שאתה מתאר הוא בדיוק מה שקרה לי ומאז שמעתי על עוד כמה בעלי סוזוקי (כי אני מפורסם במוסך בעקבות התקלה 😁) עם בעיה דומה עקב מצתים לא מתאימים.

תבדוק איזה מצתים מותקנים אצלך והאם החלפת אותם לאחרונה. גם אם לא החלפת לאחרונה שווה להחליף (כי אולי שלך גמורים) למצתים מתאימים של החברה שאני מתאר בשרשור המקורי. אצלי זה פתר את הבעיה.

תודה רבה.

כמובן שאכנס לחשמלאי ואבדוק את המצתים.

מחפש מישהו בשרון לעבודה הפשוטה הזאת.

שקלתי לקנות עצמאית תמצתים ולהחליף לבד.

אבל אין לי תבוקסה המתאימה וחושש שאם יישבר מצת בפנים אז אני תקוע.

אני מחפש מישהו אמין סבבה...שאכנס אליו ולא ייצחק לי בפנים כשאגיד לו שהפלאגים כנראה משפיעים על הטעינה...

וגם אחד שלא ישים לי פלאגים לא מתאימים.

ובסוף בסוף שלא יישחט אותי במחיר....

לפני 11 דקות, TheExplorer כתב:

בנוסף .

איזה מד טעינה שמת?

יש משהו שפשוט להתקין? בלי למתוח חוטים

פורסם

הבעיה ככל הנראה נפתרה בהחלפת פלאגים!!!!!

הפלגים היו גמורים.

הלכתי לחשמלאי שלא האמין לסיפור הזה.

הוא פירק צמת חשמל בדק אותה.

יצאה תקין.

האלטרנטור כבר נבדק בקודם.

התעקשתי על החלפת פלאגים.

כבר יומיים לא נדלקה נורה.

הנה הפלאג שפורק באמת נראה זוועה.

הוא לא חדש והתופעה כנראה התחילה כשמצבם ממש התדרדר.

וואלה תודה לפורם הזה....חסכתם לי המון כאב ראש.

עכשיו אפשר להציע אותו למכירה בראש שקט.

תודה

IMG-20230108-WA0001.jpeg

• מעניין 1
  • תוכן חדש...