Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בבעלותי סיאט לאון 1.8TSI שנת 2012.

לאחרונה, מידי חודש עד חודשיים נדלקת נורה שחסר שמן מנוע ואכן חסר עד כדי מינימום.

אני מבין שיש פה בעיה וקראתי שרשור בנושא לגבי רכב יונדאי עם בעיה זהה, שסתומים, סתימה, וכו'.

רציתי לדעת, מה דעתכם ובעיקר מה העלות אליה אני צריך להתכונן?

אציין כי את כל טיפולי הרכב לאורך כל השנים עשיתי במוסך מורשה של רשת צ'מפיון בעיר מגוריי.

תודה רבה לכולם ויום מקסים!

פורסם
לפני 36 דקות, Buki כתב:

יש בעיה של אכילת שמן מוגברת ב 1.8TSI מהשנים האלו, אין מה לעשות עם זה מלבד לשפץ מנוע.

אבל זה משהו חדש. זה לא היה עד עתה.

אכילת שמן עד לרמה שחסר שמן אחת לחודש-חודשיים, בוא...זה לזלול, לא לאכול.

כנראה אכניס את הרכב מחר או תחילת שבוע הבא למוסך ונראה.

ואם נניח שיפוץ מנוע, יש לך מושג לגבי עלות?

תודה.

פורסם
לפני 10 דקות, ronrobin כתב:

תתחיל  בבדיקה של  הטורבו  בהנחה שיש .

יש טורבו.

שוב, אכניס למוסך ואני מקווה שהם ידעו מה לבדוק, אני לא איש מקצוע בתחום...

תודה.

פורסם
בתאריך 25.10.2022 בשעה 08:21, Buki כתב:

יש בעיה של אכילת שמן מוגברת ב 1.8TSI מהשנים האלו, אין מה לעשות עם זה מלבד לשפץ מנוע.

חזרתי מהמוסך ואכן היועץ שירות אמר שזה מנוע CDA וידוע שהם אוכלים שמן, הוא אומר שזה רק יילך ויחמיר וכי אין ברירה אלא לעשות אובראול למנוע, עלות של כ-18,000-20,000 ש"ח.

זה הגיוני? הרכב עבר רק כ-73,000 ק"מ ב-10.5 שנים! כבר הלך המנוע?

עכשיו אני ממש בבעיה...אין כסף לרכב חדש, אז למעשה לא נותרה לי ברירה אלא לעשות אובראול וגם, אחריות של 3-6 חודשים בלבד, אולי יותר. באמת???

מה דעתכם? אין מצב שזה משהו נקודתי? בוודאות רק אובראול? והאם לעשות אותו?

תודה לכולם!!

פורסם
לפני 5 דקות, Rinor81 כתב:

זה הגיוני? הרכב עבר רק כ-73,000 ק"מ ב-10.5 שנים! כבר הלך המנוע?

זה לא הגיוני אבל זה מוכר במנועים האלו, כמובן זה לא צריך להיות ככה אבל יש איזה פגם תכנוני במנוע וזה כן קורה במנועים רבים מהדגם הזה. רוב האנשים נוסעים הרבה יותר ממך אז הם הגיעו למצב הזה כבר בשנים הראשונות של האוטו.

לגבי האם זה בוודאות או לא בוודאות, אני לא יודע. תקבל חוות דעת ממוסך נוסף.

באיזור 2015 היצרן תיקו את הבעיה הזו.

פורסם

זה מנועים בעייתיים..סתם לתת דוגמא לאבי יש פיג'ו 308 SW שנת 2016 התחילה לצרוך לו שמן("לזלול") ועשה אוברול למנוע אצל מוסך גבע ואנחנו מאוד מרוצים.

אני לא מבין בקונצרן VW כלכך אבל הייתי ממליץ לך ללכת לקבל הצעת מחיר אצל מוסך רון כי בפיג'ו האוברול לא הגיע לסכומים שנקבת בהם.

פורסם

כולם צודקים, לעניות דעתי הפתרון האופטימלי (יחסית)  מבחינת עלויות וטרחה הינו כדלקמן:

להמשיך לחיות עם זה תוך שינוי פאזה תודעתית. בכל תדלוק או פעם בשבוע הכנס לך כשגרה לבצע בדיקת מפלס שמן מנוע והשלמה לפי הצורך ממיכל תואם שתצטייד בו מראש. 

זה יצא הכי משתלם...

פורסם

אי אפשר לחיות עם זה... השמן שנשרף לא נשרף סתם אלא משאיר משקעים ופיח שפוגעים ברכיבים אחרים.

השמן שנשרף סותם את טבעות הבוכנה מה שמוביל להרס מהיר של הצילינדרים, משקעים שלו עוברים דרך מערכת הוונטילציה לראש מנוע מה שגורם לבעיות שימון ושחיקה מזורזת של רכיבים ושאריות סותמות את הממיר הקטליטי.
להמשיך לנסוע ברכב זולל שמן בסוף יוביל להוצאה כספית כבדה יותר משיפוץ או החלפת מנוע לכן ראוי לטפל בבעיה.

פורסם

תודה לכולם...ממש מבאס!

העניין של להוסיף שמן, נניח, בסדר...אבל ברגע שהרכב יתחיל לעשן, גם המנוע כנראה יילך למות (אם איני טועה) וגם הוא לא יעבור טסט, אז ממילא אצטרך בשלב זה כבר כן לעשות את האובראול...לא כך?

כלומר, למלא שמן עד שאני רואה שהוא מתחיל לעשן או הטסט קרב ואז לעשות לו אובראול? הקרוב מהשניים?

לפני 1 דקה, Gavrik כתב:

אי אפשר לחיות עם זה... השמן שנשרף לא נשרף סתם אלא משאיר משקעים ופיח שפוגעים ברכיבים אחרים.

השמן שנשרף סותם את טבעות הבוכנה מה שמוביל להרס מהיר של הצילינדרים, משקעים שלו עוברים דרך מערכת הוונטילציה לראש מנוע מה שגורם לבעיות שימון ושחיקה מזורזת של רכיבים ושאריות סותמות את הממיר הקטליטי.
להמשיך לנסוע ברכב זולל שמן בסוף יוביל להוצאה כספית כבדה יותר משיפוץ או החלפת מנוע לכן ראוי לטפל בבעיה.

כן, מזה אני חושש...גם לא אוהב לנסוע ברכב שסוחב בעיה...השאלה אם העלות הגיונית (מדובר במוסך מורשה בעיר שלי של צ'מפיון שאני כל השנים מטפל שם ברכב על השעון)...או לחפש מוסך אחר?

המלצות? 

תודה לכולם שוב!!

פורסם

אתה בעיקרון צודק, אבל היות שלפי עדות פות"ש הרכב נוסע ממש מעט  73K ב- 10 שנים הרי ככה הוא יכול משוך ככה עוד כמה שנים. מה עדיף ? שישקיע 18-20 אלפי זוזים כמו שעדכנו אותו ?

פורסם
Just now, outnex כתב:

פותש מטפל במוסך יבואן שידוע שהמחיר גבוה והמקצועיות בסימן שאלה.
במוסך מתמחה העלות תיהיה הגיונית יותר.

אז הגעתי למסקנה שלמעשה שווה לי (לאור הנסיבות) לעשות את האובראול הזה. קחו בחשבון שהרכב עם הבלאי שהצטבר לאחרונה במשך השנים כבר עבר החלפה של משהו במערכת הדלק, גיר חדש (מח גיר), ועכשיו אובראול, זה כמו להשקיע 20,000 או פחות ברכב שמור שהוא כמו חדש למעשה ורק עבר 73,000 ק"מ.

אשמח להמלצות למוסכים, איני בקיא פשוט כי תמיד עבר במוסך המורשה כפי שהבנתם.

תודה אנשים!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...