Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי ששנה שעברה זה לא יצא לפועל,גם בגלל שעוד הייתה קורונה,וגם בגלל סיבות אישיות,השנה אני ממש רוצה לטוס למדינה שכבר כמעט עשרים שנה אחרי שביקרתי בה בפעם הראשונה והיחידה,אני חולם לחזור לבקר בה בתקופת החורף(כריסטמס,אבל גם התקופה שלפני החג וגם חודשי החורף שאחרי החג הם אופציה מבחינתי.

הבעיה שאין לשבדיה טיסות ישירות ואני קצת חושש מקונקשנים בגלל עניין המזוודות(לא שזה מה שיעצור אותי,אם הדרך היחידה זה קונקשן אז זה מה שאני אעשה),אבל אולי אנשים כאן יודעים דרך איזה יעד הכי עדיף לקחת קונקשן לשטוקהולם(שמעתי שורשה זאת אופציה,טורקיה מרגיש לי מסוכן מדי)

בנוסף,אני רוצה לשאול אם אתם במקרה יודעים על מלונות במחיר סביר לבן אדם אחד,והאם אני אצטרך להכין מראש כרטיס אשראי מתאים למקרה שלא יקבלו שם כסף מזומן ואיך עושים את זה כמו שצריך?

או שאולי אתם ממליצים,כמו שכתבתי כבר בכותרת,לטוס לקופנהגן שבדנמרק, מדינה סקנדינבית אחרת, במקום בשבדיה?הכי חשוב מבחינתי שזאת תהיה מדינה סקנדינבית לטוס אליה בתקופת הכריסטמס או החורף,ולא שום אזור אחר באירופה.את מזרח אירופה אני פוסל על הסף כי היא לא אטרקטיבית בכלל בעיניי,וגם לא ברלין(ברלין מהממת אבל זה עדיין לא סקנדינביה ואני ממש רוצה בסקנדינביה),מבחינתי,בכל יעד אחר שהוא מחוץ לסקנדינביה,החוויה שלי תהיה פגומה,מקולקלת ולא אטרקטיבית בעליל ואני ממש לא רוצה ולא מעוניין בשום יעד אחר שהוא לא מדינה סקנדינבית.

אז מה דעתכם?

תודה מראש לעוזרים.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לך מה לחשוש מקונקשן וממליץ דווקא להעדיף את טורקיה על פולין. שדה תעופה מסודר, גדול ובטוח מוך שדה תעופה של מדינת עולם שלישי.

לגבי היעד קטונתי מלהמליץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

נורוויג'יאן טובים מאוד, אם יש אופציה לטיסה ישירה איתם זה עדיף. אין מה לחשוש מקונקשן, תקפיד לקחת בתיק עליה למטוס סט אחד של בגדים להחלפה + כלי רחצה, כמובן כל חפצי הערך והמסמכים החשובים איתך.

מזומן? מה זה? במדינות הנורדיות זה כבר כמעט לא קיים. שנה וחצי בפינלנד הסתובבתי עם שטר של 20 יורו בארנק לחירום ומטבע של יורו לעגלת סופר (חזרתי איתם כלעומת שבאתי). תגיע עם כרטיס אשראי עם צ'יפ ו-contactless.

20 שנה אתה חולם על שבדיה - טוס לשבדיה, למה "להתפשר" ולטוס לדנמרק במקום? זה לא שיש איזה יתרון עצום מבחינתך להגיע לדנמרק במקום.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

לפני מספר שבועות טסתי לשטוקהולם (וכעבור שבוע משטוקהולם לאוסלו) עם norwegian, היה מדוייק ומצויין. יש טיסות בימי א' ו-ה' אחה"צ. חזרתי מאוסלו עם טורקיש, אני מאוד לא ממליץ עליהם בגלל שדה התעופה הזוועתי באיסטנבול. כלומר - שדה חדש, מעוצב היטב, מהמם, דיוטי פרי גדול עם מחירים סבירים (לפחות  לפרטי שקניתי שם), ביטחון זריז. אבל המרחקים, אוי, המרחקים, לדעתי צעדתי ברגל עם הטרולי בערך 2 ק"מ - מהגייט של ההגעה עד קצה הטרמינל, ירידה של קומה בדרגנוע ואז כל הדרך חזרה עד הביטחון ושוב כל הדרך חזרה עד הגייט ליציאה. וגם הטיסה עצמה (הקטע השני) היתה בעייתית.

מלון בשטוקהולם - הפעם לא התקמצנתי, לנתי במלון משובח מרכזי Radisson BLU waterfront, מלון מודרני איכותי מאוד צמוד לתחנה המרכזית, כלומר מרכזי ביותר. עלה לי בערך 700 ש"ח לזוג ללילה ללינה וארוחת בוקר. אלה מחירי תחילת ספטמבר, סביר שבחורף המחירים שונים. יש בסמוך לתחנה המרכזית עוד מספר מלונות של רשתות גדולות. 

בקופנהגן (ועוד כמה מקומות בדנמרק) ביקרתי בקיץ 2015 - טיסות עם אותה חברה, נהניתי מכל דקה. זו ממש לא פשרה. להפך - מדינה נעימה ועשירה מאוד בכל מה שתרצה.

לגבי מזרח אירופה - דווקא ביקרתי בכמה מדינות בחופשת חנוכה לפני מספר שנים. זה כולל טיול של 3 ימים בריגה ועוד 3 ימים בוילנה, נהניתי מאד (במיוחד מריגה).

לגבי תשלומים - בסקנדינביה (ולא רק בה) המזומן לא קיים. ההוצאה היחידה שלי במזומן היתה 200 קרונות (70 ש"ח) כניסה למוזיאון היהודי ובית הכנסת של שטוקהולם (מומלץ, יש שם איזה מדריכה זקנה מדהימה שמספרת על חיי הקהילה במדינה, בהחלט מעניין), כל השאר ב-google pay, אפילו הכניסה לשירותים שעולה 5 קרונות (בערך 1.5 ש"ח). ודרך אגב, זה נכון בהרבה מקומות. לפני 4 שנים, בטיול של קרוב לחודש בקנדה, הוצאתי במזומן 100 דולר קנדי (בערך 250 ש"ח) אז אם אתה ממש לחוץ תמיר 200-300 ש"ח לקרונות ותוציא אותן בדיוטי פרי בדרך הביתה.

אבל אני חוזר על ההמלצה הקבועה שלי לגביכרטיס אשראי - מינימום שניים, האחד ויזה והאחר מאסטרקארד, וממליץ שיהיו של מקס או כאל כי במקרה אבדן\גניבה\ביטול מכל סיבה הם מחדשים את הכרטיס מיידית בגוגל פיי, בעוד שבכרטיסי ישראכרט ואמריקן אקספרס (שגם מונפק על ידי ישראכרט) הגוגל פיי מתחדש רק אחרי שתקבל את הכרטיס הפיזי החדש בארץ.

@קורן בן אשר אתה מדבר על סקנדינביה, אבל בישראל אתה משתמש במזומן? כי אני לא. מזומן זה בשביל העוזרת, השוק (זה לא ייחודי לישראל) ולפני שבוע הייתי צריך לשלם 10 ש"ח כדי לחדש רב-קו שאבד. התרוצצתי בכל רחבי התחנה המרכזית כדי לפרוט שטר של 200 ש"ח שלמזלי היה בארנק, כי גם בקיוסקים היה מחסור במזומן. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה רושם שאתה רוצה לבקר שם בתקופת החורף, זה יכול להיות בחג המולד/לפני/או בהמשך, העיקר שהיה בחורף.

אתה נמשך לשלג וחושך?

בתקופות החורף השוודיה/נורווגיה/פינלנד. רוב המקומות נסגרים מוקדם, ורוב התיירות שם מבוססת על סקי לסוגיו. אתה יכול לקחת בחשבון שתהיה סופה איפה שתהיה ולא תראה שמיים לשבוע, או ערפל כבד שלא רואים 2 מטר קדימה.

האם אתה רוצה להיות רק בעיר גדולה? או גם לצאת ממנה ולטייל?

אם חשובה לך מאוד חווית חג המולד, תתחיל לחשוב על טיול מאורגן ללפלנד, ושם תוכל לחוות חורף אמיתי, ותוכל לראות את הזוהר הצפוני. זול זה לא.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

מזג האויר יכול לתעתע בכל מקום, בודאי בצפון הרחוק.

אישית אני אוהב את חוויית הקור והחושך, מוכן לסבול בשבילה גם את המשקעים, ואפילו החלקות על התחת. אבל בתנאים אלה הייתי מסתפק בטיול עירוני, ואם מחוץ לעיר - משאיר את הנהיגה למי שיודע לנהוג בתנאים אלה.

אווירת כריסטמס קיימת מתחילת דצמבר בכל אירופה, לא חייבים להצפין עד קו רוחב 60.

לגבי לפלנד - אכן טיול מומלץ ביותר, ובגלל הלוגיסטיקה והנהיגה - לעשות במאורגן. קבל שרשור של pasat04 מפברואר 2015 עם קצת השלמות שלי. העונה היא באביב - פברואר מרס.  בעונה הזו יש הרבה קבוצות מאורגנות, בטיסות ישירות מת"א לרובאניימי. אם אתה מתעקש על דצמבר - לפעמים יש איזה טיול בחופשת חנוכה, חפש בפרסומים של ארגוני המורים. אני נסעתי במסגרת כזו. המחירים נעים בסדר גודל של 2000 אירו לאדם (לפחות עד הקורונה).

לגבי הזוהר הצפוני - חווייה מיוחדת, אבל אי אפשר להבטיח לראות אותו, כי צריך שילוב של שמיים בהירים ורוח שמש מתאימה. בשבועות האחרונים ראיתי הרבה צילומים של זוהר מדהים, אבל כאשר תחזית "מזג האוויר בחלל" טובה, במקרה האופטימי, ל-30 דקות, אי אפשר להסיק מה יהיה בדצמבר.

והנה עוד דיון שעשוי לתרום לך.

עריכה: כאשר אתה מתכנן נסיעה כזו בדוק מראש את זמני הפתיחה של האתרים ופעילות האטרקציות. חלקם מצמצמים מאוד שעות פעילות ואחרים נסגרים לחלוטין כבר בספטמבר (חוויתי זאת בשטוקהולם לפני מספר שבועות). אז אם אתה בונה עליהם וודא שהם פתוחים לפני הזמנת כרטיסי הטיסה, כי בכרטיסים רגילים אין אפשרות שינוי או ביטול (נורווגיאן יחסית נוחים, נותנים 24 שעות לשינוי או חרטה, אבל צריך לחפור עמוק באתר כדי לקבל החזר הכסף).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד דבר ששכחתי לכתוב קודם - חג המולד עצמו עלול להיות בעייתי. בחלק מהמדינות הכל פתוח, בחלק הסגירה מלאה בערב החג (24.12 בערב), בחלק גם בחג עצמו. לכן, אם בכוונתך להיות בחו"ל בכריסטמס עצמו, בדוק מראש מה קורה ביעד שלך, שלא יקרה לך מה שקרה לקרוב משפחה שנחת בהית'רו ב-26.12 ובקושי הצליח להגיע לעיר, כי התחבורה בתוך הנמל, וגם מהנמל לעיר, היו מדוללות לגמרי.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, לירון .ה. כתב:

אתה רושם שאתה רוצה לבקר שם בתקופת החורף, זה יכול להיות בחג המולד/לפני/או בהמשך, העיקר שהיה בחורף.

אתה נמשך לשלג וחושך?

בתקופות החורף השוודיה/נורווגיה/פינלנד. רוב המקומות נסגרים מוקדם, ורוב התיירות שם מבוססת על סקי לסוגיו. אתה יכול לקחת בחשבון שתהיה סופה איפה שתהיה ולא תראה שמיים לשבוע, או ערפל כבד שלא רואים 2 מטר קדימה.

האם אתה רוצה להיות רק בעיר גדולה? או גם לצאת ממנה ולטייל?

אם חשובה לך מאוד חווית חג המולד, תתחיל לחשוב על טיול מאורגן ללפלנד, ושם תוכל לחוות חורף אמיתי, ותוכל לראות את הזוהר הצפוני. זול זה לא.

אני מאוד אוהב שלג וקור,במיוחד בגלל זה שאני חי במדינה מאוד חמה שגם החורף שלה הוא לא תמיד קר במיוחד ואפילו די חם לפעמים.אם מתלבשים בהתאם ושמים בגדים טרמיים,אז זאת לא אמורה להיות בעיה.שמעתי על אנשים שנסעו לשבדיה בחורף והרגישו די בסדר מבחינת הקור בגלל שהיו לבושים בהתאם.הקור לא כזה אמור להפריע,גם אם אני לא כזה רגיל אליו.

זה ממש לא חייב ליפול בדיוק על חג המולד,כמו שכתבתי,זה יכול להיות בתחילת דצמבר,שאז גם אתה יכול להרגיש את האווירה הסקנדינבית של לפני חג המולד,אבל יכול להיות גם בחודשים ינואר ופברואר,ולחוות חורף סקנדינבי אמיתי.

אני רוצה להיות רק בעיר הגדולה,רצוי מאוד בשטוקהולם,אבל גם שאר המדינות הסקנדינביות הן אופציה מבחינתי.מעדיף מאוד להיות רק בעיר הגדולה,אני לא מרגיש כזה צורך לחפש הרפתקאות בטבע לבד,למרות שאם זה טיול מאורגן אז יש על מה לדבר.

כבר כתבתי בהודעה הראשונה שאני רוצה רק לסקנדינביה ולסקנדינביה בלבד,אני לא מעוניין בשום מדינה אחרת מחוץ לסקנדינביה.אני חולם לחזור לבקר בשבדיה כבר קרוב ל 20 שנה,לשם אני רוצה להגיע,ואם לא יצא לשבדיה אז לדנמרק,זה גם בסדר,אבל ממש לא מעוניין במדינה אחרת מחוץ לסקנדינביה.

אני יודע שאווירת כריסטמס קיימת בכל אירופה,אבל אני רוצה רק בסקנדינביה,אני לא מעוניין בשום אזור אחר באירופה.כבר כתבתי שאת מזרח אירופה אני פוסל על הסף, כי אלה מקומות שבכלל לא מעניין אותי להגיע אליהם ואני ממש לא רוצה,וגם לא ברלין,ברלין היא עיר מהממת אבל היא לא סקנדינביה,זה מבחינתי ממש לא אותו הדבר ואני לא רוצה.

בכל מקום אחר מבחינתי החוויה שלי תהיה פגומה,מקולקלת ולא שווה בכלל,כי זה בכלל לא מה שאני רוצה!!!!!

ושוב אני אגיד,לא כזה מתעניין בסקי ובספורט חורף,אני מדבר רק על העיר הגדולה,ובסקנדינביה לא חסר ערים גדולות,בשבדיה יש את שטוקהולם,גטבורג ומלמה,בדנמרק את קופנהאגן,בנורבגיה את אוסלו ובפינלנד את הלסינקי.והאמת שאני חושב שדווקא בערים הגדולות דואגים לחמם מקומות פנימיים בחורף(חנויות,אתרי תיירות,תחנות מטרו וכדומה).

עריכה אחרונה על ידי NEW10
פורסם

תראה, הייתי בשטוקהולם כמה ימים בתחילת ספטמבר האחרון. כבר אז - עם מזג אויר פחות או יותר מושלם - חלק מהאתרים כבר נסגרו או שהפעילות בהם היתה מופחתת מאוד. למשל, פעילות השייט התיירותי היתה מצומצמת מאוד, וגם שעות הפתיחה של אתרים התחילו להצטמצם (בהשוואה לאוגוסט). וכאמור, זה בספטמבר, לא בדצמבר. אז אני ממליץ לך מאוד לבנות כבר כעת את תוכנית הטיול ואז להכנס לאתרי האינטרנט של האתרים הרלוונטיים ולבדוק מה פתוח, מה סגור ומה פתוח אבל באופן חלקי מאוד), ואז להחליט האם זה בכלל רלוונטי. כנ"ל לגבי קופנהאגן, אם כי נדמה לי שהאקלים בה צריך להיות קצת, ממש קצת, יותר נוח - אבל זה בבדיקה ראשונית, לא חפרתי מספיק עמוק.

מה שכן - חד משמעית, קופנהגן לא פחות מעניינת משטוקהולם, קצת יותר קומפקטית מבחינת ריכוז האתרים. נסיעה לדנמרק תהיה לא פחות מהנה מאשר לשוודיה.

גם הרעיון של לפלנד מצויין, אם כי כנראה מתאים יותר לפברואר.

אם טרם נכנסת לקישורים בפוסט הקודם שלי - אני ממליץ מאוד לעשות זאת.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, NEW10 כתב:

אני מאוד אוהב שלג וקור,במיוחד בגלל זה שאני חי במדינה מאוד חמה שגם החורף שלה הוא לא תמיד קר במיוחד ואפילו די חם לפעמים.אם מתלבשים בהתאם ושמים בגדים טרמיים,אז זאת לא אמורה להיות בעיה.שמעתי על אנשים שנסעו לשבדיה בחורף והרגישו די בסדר מבחינת הקור בגלל שהיו לבושים בהתאם.הקור לא כזה אמור להפריע,גם אם אני לא כזה רגיל אליו.

זה ממש לא חייב ליפול בדיוק על חג המולד,כמו שכתבתי,זה יכול להיות בתחילת דצמבר,שאז גם אתה יכול להרגיש את האווירה הסקנדינבית של לפני חג המולד,אבל יכול להיות גם בחודשים ינואר ופברואר,ולחוות חורף סקנדינבי אמיתי.

אני רוצה להיות רק בעיר הגדולה,רצוי מאוד בשטוקהולם,אבל גם שאר המדינות הסקנדינביות הן אופציה מבחינתי.מעדיף מאוד להיות רק בעיר הגדולה,אני לא מרגיש כזה צורך לחפש הרפתקאות בטבע לבד,למרות שאם זה טיול מאורגן אז יש על מה לדבר.

כבר כתבתי בהודעה הראשונה שאני רוצה רק לסקנדינביה ולסקנדינביה בלבד,אני לא מעוניין בשום מדינה אחרת מחוץ לסקנדינביה.אני חולם לחזור לבקר בשבדיה כבר קרוב ל 20 שנה,לשם אני רוצה להגיע,ואם לא יצא לשבדיה אז לדנמרק,זה גם בסדר,אבל ממש לא מעוניין במדינה אחרת מחוץ לסקנדינביה.

אני יודע שאווירת כריסטמס קיימת בכל אירופה,אבל אני רוצה רק בסקנדינביה,אני לא מעוניין בשום אזור אחר באירופה.כבר כתבתי שאת מזרח אירופה אני פוסל על הסף, כי אלה מקומות שבכלל לא מעניין אותי להגיע אליהם ואני ממש לא רוצה,וגם לא ברלין,ברלין היא עיר מהממת אבל היא לא סקנדינביה,זה מבחינתי ממש לא אותו הדבר ואני לא רוצה.

בכל מקום אחר מבחינתי החוויה שלי תהיה פגומה,מקולקלת ולא שווה בכלל,כי זה בכלל לא מה שאני רוצה!!!!!

ושוב אני אגיד,לא כזה מתעניין בסקי ובספורט חורף,אני מדבר רק על העיר הגדולה,ובסקנדינביה לא חסר ערים גדולות,בשבדיה יש את שטוקהולם,גטבורג ומלמה,בדנמרק את קופנהאגן,בנורבגיה את אוסלו ובפינלנד את הלסינקי.והאמת שאני חושב שדווקא בערים הגדולות דואגים לחמם מקומות פנימיים בחורף(חנויות,אתרי תיירות,תחנות מטרו וכדומה).

טוב אז תיסע לשם.

תנסה לשחזר את הטיול מלפני 20 שנה..

במחשבה שלי לנסוע לסקנדינביה ולא לטייל בטבע, באזורים הכפריים, זה קצת להחטיא את המטרה.

הערים "הגדולות" שם, זה לא ברלין או לונדון. יומיים, שלושה ראית מה שאפשר.

לא רשמת לכמה זמן אתה נוסע?

כי אפשרי בהחלט לטוס לדנמרק לקופנהג', משם לקחת רכבת/ אוטובוס לשטוקהולם, משם לאוסלו, עניין של 12 שעות. ככה תוכל לראות נופים בדרך 

יש אפשרות לקנות כרטיס רכבת משולב לפני הטיסה מישראל, שמאוד משתלם, ונותן גם הנחות לאוטובוסים ומעבורות. Scan rail. אבל ניתן לקנות מראש ורק מפה, לא מקומי.

במלמו אין הרבה מה לחפש, כמה שעות וזהוא.

החורף אכן קר, אבל דווקא בעיר בתקופת החורף, הקור הוא יותר רטוב ומזכיר את הקור בארץ.

בנורווגיה שיש בחוץ 20- ואין רוח, אז זה קור יבש, ויותר נוח.

בלבוש חשוב לשים כמה שכבות, ולא שכבות עבות, מה שמבודד מהקור זה האוויר בין השכבות.

צמר זה מצויין למזג אוויר רטוב.

כוכע צמר, כפפות. ואתה בסדר.

דווקא מכל הערים שרשמת הייתי הולך להילסנקי. 

והייתי בכולן

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

@NEW10

בסדר, הבנו, לגיטימי, אל תעשה מזה סיפור גדול מדי, שבדיה זה לא אנטארקטיקה. 

מבחינת מז"א, ארבע ערי הבירה הסקנדינביות ורוב הערים הגדולות נמצאות על הים, מה שממתן מאוד את האקלים, גם בשיא החורף לא נפוץ שהטמפרטורות שם יורדות ממינוס 15. זה לא מזג אויר שדורש הערכות חריגה. תגיע מראש עם כפפות וכובע, זה הכי חשוב, אחרי זה נעליים ומעיל טוב, אולי אפילו תוכל לקנות שם, המגוון של ציוד בגדי חורף שם מן הסתם בסדרי גודל יותר מאשר בישראל. 

מבחינת זמנים, כפי שנכתב, אל תגיע על חג המולד עצמו (כולל שבועיים אחרי) כי זה חג משפחתי והרבה מקומות סגורים. 

זה הכל, תזמין טיסות ובהצלחה. 

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 9 דקות, לירון .ה. כתב:

טוב אז תיסע לשם.

תנסה לשחזר את הטיול מלפני 20 שנה..

במחשבה שלי לנסוע לסקנדינביה ולא לטייל בטבע, באזורים הכפריים, זה קצת להחטיא את המטרה.

הערים "הגדולות" שם, זה לא ברלין או לונדון. יומיים, שלושה ראית מה שאפשר.

לא רשמת לכמה זמן אתה נוסע?

כי אפשרי בהחלט לטוס לדנמרק לקופנהג', משם לקחת רכבת/ אוטובוס לשטוקהולם, משם לאוסלו, עניין של 12 שעות. ככה תוכל לראות נופים בדרך 

יש אפשרות לקנות כרטיס רכבת משולב לפני הטיסה מישראל, שמאוד משתלם, ונותן גם הנחות לאוטובוסים ומעבורות. Scan rail. אבל ניתן לקנות מראש ורק מפה, לא מקומי.

במלמו אין הרבה מה לחפש, כמה שעות וזהוא.

החורף אכן קר, אבל דווקא בעיר בתקופת החורף, הקור הוא יותר רטוב ומזכיר את הקור בארץ.

בנורווגיה שיש בחוץ 20- ואין רוח, אז זה קור יבש, ויותר נוח.

בלבוש חשוב לשים כמה שכבות, ולא שכבות עבות, מה שמבודד מהקור זה האוויר בין השכבות.

צמר זה מצויין למזג אוויר רטוב.

כוכע צמר, כפפות. ואתה בסדר.

דווקא מכל הערים שרשמת הייתי הולך להילסנקי. 

והייתי בכולן

אני לא אמרתי שאני לא רוצה לטייל בטבע,אני דיברתי בעיקר על ספורט החורף,שאני לא מבין בו ולא רוצה להסתכן בו.פשוט אני לא חושב שבחורף אני אספיק או יוכל לטייל גם בטבע,אפילו שאני רוצה,את זה אפשר לעשות גם בקיץ.

אם יש תחבורה ציבורית שם שלוקחת גם לאזורים הכפריים,אז אני מאוד אשמח.

הערים הגדולות שם מספקות אותי ואני מאוד אוהב אותן וזוכר אותן לטובה,אני לא צריך עיר גדולה מדי,גם בערים אחרות אפשר למצות את החוויה אחרי כמה ימים.

בקשר לזמן,אני חשבתי בכיוון של כמה ימים עד שבוע,אני עוד לא יודע.

יש באמת אפשרות לקנות כרטיס אוטובוס או רכבת מקופנהאגן לשטוקהולם,מה לדעתך יותר עדיף?אוטובוס או רכבת?רשמת שאת הכרטיס קונים מראש כבר בארץ לפני הטיסה,אתה יודע כמה זה עולה ואיך בערך זה עובד השימוש בכרטיס כזה?לכמה זמן הוא תקף וכ"ו?אם אתה יודע או יכול אז אולי תוכל להסביר לי בכללי.

פורסם

מקופנהאגן לשטוקהולם צריך לטוס. מן הסתם לוח הזמנים של חברות התעופה נראה כמו זה של מוניות שירות.

עשה הכל עם נורווגיאן (אם כי הפנים אפשר גם עם sas).

• תוכן חדש...