Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי אתמול רכב שנראה לי בסדר - מאזדה 3 2011 מתאים לצרכים הבסיסיים. בנסיעה מרגיש בסדר, נראה בסדר - לא כאילו תקווה אותו בשבילי והמחיר הנדרש תואם את מצבו של הרכב.

נורות אדומות - 

1. המוכרת הגיעה עם בתה וחששה לתת לי לצלם את רשיון הרכב. אני לא יכול לעשות שום בדיקה עצמאית.

2. בהתאם להצהרתה, לפני שהיה אצלה הרכב היה אצל אביה של המוכרת. מטופל ללא תיעוד אצל חבר של אביה.

3. המוכרת מבקשת לבדוק את הרכב במכון הבדיקה (היחיד) בעירה (חוששת ליסוע הרחק עם הקונה).

שאלות:

1. האם הנורות האדומות שנדלקו לי מחשידות במיוחד?

2. בתור מישהו שאין לו מושג ברכבים, האם לחשוש מבדיקה במכון שביקשה המוכרת? האם מכון בדיקה ימצא תחזוקה מוזנחת ובעיות אקוטיות? האם יימצא בעיות בטיחות ? כריות אויר וכו'?

3. החתמה על זכרון דברים - כמה נהוג? ואם הלכתי למוסך שלי אחכ' וגיליתי בעיה חמורה - כמה קשה יהיה לי  לבטל את העסקה?

תודה מראש!

פורסם (נערך)

אל תטרח אפילו להתקשר שוב.

אלה לא נורות אדומות, אלה צ'קלקות עם סירנות. ההתנהגות היא של סוחר מהסוג הבזוי וחסר תחכום.

המכון יוציא את הרכב בובה - קרוב לודאי שמשתף פעולה עם הסוחרת. את הצרות תגלה בעוד כמה שבועות\חודשים. חבל על ה-500 ש"ח שתזרוק על הבדיקה.

האמור בהודעה זו מתיחס לגברים, נשים ובני כל מגדר אחר.

פות"ש - אם טרם עשית זאת, הכנס לשרשור הנעוצים שבראש הפורום, תתחיל ללמוד את החומר. יחסוך לך הרבה כסף, זמן ועצבים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הייתי בורח כ"כ מהר. על פניו הכל יכול להיות הגיוני וסביר. הייתי שואל אם יש אפשרות להביא בודק מטעמי אליה הבייתה. אם הייתי מקבל תשובה חיובית, הייתי מחפש אחד כזה. 

מדובר ברכב בסכום לא מאוד משמעותי באופן יחסי ושלא סובל מבעיות מיוחדות גם בתנאי נהיגה לא אופטימליים. 

פורסם (נערך)

ואם המוכר מוכן אחרי התעקשות שלי לתת לי לבדוק את הרכב במקום לבחירתי ושולחת לי צילום של הרישיון?

אני יכול להתעקש ויצא המרצע מן השק.

עריכה אחרונה על ידי אם-אנד-אמס
פורסם

תגיד, חסרות מאזדות כאלה? חבל על המאמץ. אם מדובר בדגם ה-1600 מדובר ברכב בינוני ביותר, אבל החה נפוץ מאוד בליסינג כך שכמראה שלכ צריך להיות קושי גדול למצוא עוד אחת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הרכב נראה טוב יותר מרבים אחרים שראיתי. גרסת קומפורט ולא אקטיב כך שייתכן שבאמת הרכב לא מליסינג. בנסיעה לבדיקה שעשיתי מתנהג טוב יפה. המוכרת לא באמת נשמעת כמו סוחרת רכב (בשיחה תוכ נסיעה - לא נשמע שזה מה שעושה). ואיזה סוחר מביא ילד איתו לנסיעות מבחן ומבקש ממני בלחץ אמצעי זיהוי? אם זה -legit, זו הזדמנות לא רעה שמכסה את הצרכים בתקציב. אם זו תרמית מכוונת היא מתוחכמת למדי

עריכה אחרונה על ידי אם-אנד-אמס
פורסם

הסוחרים הלא רשמיים יהיו בעלי לשון חלקלקה, יראו מוכרים תמימים. אם אינך מנוסה תיפול ברשתם.

מכירה בשם אח/דוד/אמא/חבר היא תירוץ מקובל לחוסר התאמה בין תז המוכר לשם ברשיון. תבקש לראות תז של המוכר.

דרישה לבדיקה במכון מסויים מחשחדה מאוד לקשר בין המוכר למכון.

כל מה שציינתי הוא מניסיון מר..

• אהבתי 1

פורסם

אישית מקפץ למודעה הבאה,  יש מעל 300 רכבים כאלה למכירה ברגע הזה.

כל יום עולים ויורדים עוד, לא רואה סיבה ללכת על משהו חצי אפוי. אפילו אם הכל יהיה בסדר תמיד תיהיה לך תחושה שהינה אוטוטו אני אגלה שהשחילו אותי.

אם בכל זאת תלך על זה, מאיזשהי סיבה

1. תכניס פה מספר רכב תראה אם יש משהו חריג: https://meshumeshet.com/

2. גוגל על השם של המוכרות, גוגל על המספר טלפון או מייל אם יש - עם רווחים בלי רווחים תנסה כל מיני קומבינציות.

3. רכב בן 11 בלי תיעוד טיפולים ובלי בדיקה יש לזה סיכון, וכמו לכל סיכון אחר, צריך לשקלל את זה למחיר הרכב.

פורסם

לא נשמע כזה מוזר. אם אני גר בטבריה, למה שאסע לצפת עבור בדיקה למישהו שאולי יקנה את הרכב? אם אני מציג ת"ז שלי שמתאימה לרשיון הרכב אז למה לא? למה שאתן למישהו לצלם את הרישיון? שתבוא בלילה לגנוב לי את האוטו (למי שיש חניה פרטית) או שתשכפל לי אותו בטייבה?

גם למוכר יש לא מעט חששות ויש לא מעט אנשים שלא כל כך טובים במסחר, חשדנים מטבעם כי כבר קרה להם בעבר...לנסוע לעיר אחרת לבדיקת רכב זה חצי יום עבודה ולא בטוח שיקנו אותו.

מכרתי כמה מכוניות בשנים האחרונות ותמיד סרבתי לשלוח צילום רישיון בוואטסאפ. תמיד גם התרעתי מראש - אם אתה בא, תביא ת"ז שלך ואם במפגש פנים מול פנים אתה נראה רוכש סביר ותבקש לצלם לי את הרישיון רכב אני אבקש צילום ת"ז שלך לפני כן, כי לכל מי שיש חניה פרטית יש סיכון שבערב באים לאסוף את האוטו. ותמיד אני נותן בטלפון כתובת של העיר שצמודה ולא של הישוב. תמיד אפשר להיות זהיר וחשוב מאוד להסביר בטלפון מדוע זה כך. מי שלא מתאים לו, אז אלו בדיוק האנשים שארצה לסנן; וטוב שכך.

2 צדדים למטבע.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

הנורות קיימות, אך הן חלשות. נשמע על פניו כמו מוכרת מפוחדת יותר מאשר סוחרת לא מתוחכמת (או אחת שנשלחת מטעם סוחר בשביל לשדר אמינות).
אתה יכול לנסות להסביר לה בנועם את הרציונל מאחורי צילום רשיון הרכב (בדיקת עבר ביטוחי במרכז הסליקה של חברות הביטוח, אותה דרך אגב היא יכולה גם לבצע בעצמה ולשלוח לך אותה - בטופס שמופק אין שום פרטים מזהים של בעל הרכב או מזמין הבדיקה) ולקיחת הרכב לבדיקה למכון מטעמך. אם היא עדיין לא תשת"פ, יאללה לרכב הבא.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אתה ככל הנראה מתכוון לשיער בבית השחי 

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 13.8.2022 בשעה 07:02, אם-אנד-אמס כתב:

שאלות:

1. האם הנורות האדומות שנדלקו לי מחשידות במיוחד?

2. בתור מישהו שאין לו מושג ברכבים, האם לחשוש מבדיקה במכון שביקשה המוכרת? האם מכון בדיקה ימצא תחזוקה מוזנחת ובעיות אקוטיות? האם יימצא בעיות בטיחות ? כריות אויר וכו'?

3. החתמה על זכרון דברים - כמה נהוג? ואם הלכתי למוסך שלי אחכ' וגיליתי בעיה חמורה - כמה קשה יהיה לי  לבטל את העסקה?

העניין פשוט מאד - תמיד תזכור שאתה רוצה לקנות רכב, ואם תרצה לקנות סיפורים אז ממליץ על כרטיס לפסטיבל מספרי סיפורים, זה גם הרבה יותר זול מרכב. 

העיסקה כפי שאתה מתאר אותה פשוט לא שווה את כל האנרגיה שכולם פה מוציאים על השערות/דעות/ניחושים ואפשרויות.

זה לא משנה אם מדובר בנוכלת חלקת לשון או במישהי שכל כך מנותקת מהוויית העולם עד שלא מאפשרת לך בדיקת עובדות בסיסית.  מה גם שמדובר ברכב שהוא כ"כ נפוץ שאין כל קושי להמשיך לחפש רכב + מוכר שמשתפים פעולה עם התהליך.

ממשיכים הלאה מבלי להסתכל לאחור. 

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

ממליץ לך בחום לא לרכוש את המאזדה בגירסת הקומפורט בעל מנוע 1.6 ולהתאמץ קצת ולרכוש את גירסת הספיריט בעל מנוע 2.0.

מדובר בשדרוג עצום לעומת גירסת ה1.6 בכל האספקטים.

הספיריט מהנה יותר לנהיגה, נמרצת יותר ובעל אבזור טוב יותר.

ואם בכל זאת אתה מחליט ללכת על גירסת 1.6 לא את זו שאתה מדבר עליה.

1.6 יש מלא ואין סיבה להתפשר

• תוכן חדש...