Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אדם אחד בפורום שמבין בזה יותר מאחרים.

@איציק נ. מבין לפי קריאת מחשב מה התקלה האמיתית במיכל עצמו

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, lova1405 כתב:

הם מבקשים 8000 ש"ח להחלפת המיכל, ממה שאתה אומר נשמע שזה הוגן, אבל עדיין יקר מאוד.

השאלה היא האם יש לי עוד אופציות

ראיתי בחול שמחליפים רק את המודול של הכרטיס והמשאבה, זה אפשרי?

יש עוד משהו שניתן לבדוק במיכל לפני ההחלפה שלו? 

בדיאגנוסטיקה שהם עשו הם טוענים שהמיכל לא מתקשר עם המחשב, הנתונים של הלחץ הם 0 באר ממה שראיתי, אולי זה "רק" מגעים?

לובינסקי תפסו את הטריק - אם היצרן נותן 50 אחוז הנחה ומחיר המיכל 8000 שקל, אז נעלה אותו ל 16000 (+מעמ) וככה נרוויח אותו הדבר גם עם כל ההנחות.

אין אינפלציה בשום מקום בעולם כמו מחירי החלקים אצל לובינסקי, העיקר לנפח את הדוחות והרווחים ולדפוק את כולנו.

אם אין ברירה תשקול ביטול של האוריאה (תשאיר סנן חלקיקים) - אם זה אפשרי.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 שעות, איציק נ. כתב:

לובינסקי תפסו את הטריק - אם היצרן נותן 50 אחוז הנחה ומחיר המיכל 8000 שקל, אז נעלה אותו ל 16000 (+מעמ) וככה נרוויח אותו הדבר גם עם כל ההנחות.

אין אינפלציה בשום מקום בעולם כמו מחירי החלקים אצל לובינסקי, העיקר לנפח את הדוחות והרווחים ולדפוק את כולנו.

אם אין ברירה תשקול ביטול של האוריאה (תשאיר סנן חלקיקים) - אם זה אפשרי.

הציעו לי את האופציה הזו, אני קצת חושש שאני אסתבך בהמשך עם הבדיקות גזים בטסט, ולך תסביר למי שקנה את האוטו מתישהו...

אף אחד לא משפץ את החלקים של המיכל?

איך אני יכול להיות בטוח בדיאגנוסטיקה שהמוסך עשה לי? אני חושש שישר הולכים על מה שהכי קל ורווחי להם, החלפה של מיכל במקום להתקשקש עם לקוח..

פורסם

החלק הזה, כמו הרבה מאוד חלקים אחרים, הוא מתוכנן מראש "לא לתיקון במוסך".

מחליפים חלק קיים בחלק חדש.

עם הזמן צצות האפשרויות והקומבינות לתיקון.

אני לא מכיר את המיכל אוריאה ב 1.5HDI, אבל ב 1.6HDI הוא עובד בצורה מטומטמת למדי ואני לא אתפלא אם גם ב 1.5HDI זה ככה, רק ששם (כך טוענים, לא בדקתי) יש תקלות מסוג אחר.
באוריאה של ה 1.6HDI *כמעט* כל תקלה במיכל = הודעת שגיאה "לחץ אוריאה נמוך".

הסיבה לזה היא פשוט: ברגע שלא מתקיימים תנאים מסויימים להפעלת המשאבה, המערכת לא נכנסת לפעולה. מהצד השני, המחשב הזרקה רואה שהמיכל לא עובד ומייד נותן הודעה של לחץ נמוך כי המערכת לא נכנסת לפעולה.

בלי לראות את הקודי תקלה והפרמטרים, קשה לדעת אם מדובר בתקלה קטנה או במשהו יותר משמעותי שאין דרך להתמודד איתו במוסך\בבית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 22.11.2024 בשעה 00:25, מלטבשי כתב:

ב-2008 שלך אין הרחבת אחריות (לפי בדיקה לפי מספר שלדה).

ידוע לך למה ב3008 כן וב2008 לא? בהנחה ושניהם מנוע 1.5 זהה זה לא אותו מיכל?

פורסם

אין הבדל מיוחד. 

אבדוק מחר אם גם ב-3008 בשנתון הזה יש הרחבת אחריות

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
בתאריך 22.11.2024 בשעה 07:59, save כתב:

זה טריק ידוע וישן כמו בשבוע הספר . לא המצאה שלהם. 

כן, אבל בספר קריאה מדובר בעשרות ש״ח הבדל. לא אלפים.
לובינסקי העלו את מחיר מיכל הדלק לרכב שלי (C4 פיקאסו בנזין) מכ-4000 ש״ח (מה שאחי שילם לפני שנתיים (רכב זהה, אותו מק״ט חלק) בתקלה אופיינית שבה עקב תיכנון לקוי של המיכל, הוא מוצף ומעביר דלק למנוע וגורם לגימגומים ונורות אזהרה) ל-8400 ש״ח לפני מע״מ שנה אח״כ, וסה״כ תיקון מעל 10000 כולל עבודה -- וזו תקלה שלא מכוסה ברצון טוב אם הרכב לא באחריות, ובד״כ היא קורה רק אחרי 3 שנים.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אומנם הפוסט קצת ישן, אבל אעדכן שלא נכנעתי למוסך המורשה הראשון שהגעתי אליו וביקש ממני 8000 ש''ח, הגעתי למוסך מורשה אחר, שאני לא יודע איך הצליח, אבל החליף לי את המיכל ב 4500 ש''ח

וגם המיכל הישן נשאר אצלי, פירקתי את הכרטיס שיושב עליו, בגדול, מצאתי מישהו בפורטוגל שעושה תיקון לכרטיסים האלה.

שומר אותו בצד לפעם הבאה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 1.2.2025 בשעה 15:17, lova1405 כתב:

אומנם הפוסט קצת ישן, אבל אעדכן שלא נכנעתי למוסך המורשה הראשון שהגעתי אליו וביקש ממני 8000 ש''ח, הגעתי למוסך מורשה אחר, שאני לא יודע איך הצליח, אבל החליף לי את המיכל ב 4500 ש''ח

וגם המיכל הישן נשאר אצלי, פירקתי את הכרטיס שיושב עליו, בגדול, מצאתי מישהו בפורטוגל שעושה תיקון לכרטיסים האלה.

שומר אותו בצד לפעם הבאה

סחטיין על העקשנות והסבלנות ואשמח לשמוע דעה שלך על הסיפור שלי.

אני עם פיג'ו 3008 שנת 2018 עם התראת למילוי אוריאה (למלא עד 10 ליטר. לא תתאפשר הנעה בעוד 2400 ק"מ ).

אחרי שממלא ההתראה נשארת. (כנראה שמילאתי אוריאה לא שגרמה להתגבשות מלחים)

כשההתראה מגיעה ל500 ק"מ ומטה אני הולך למוסך שלי (לא מורשה) והוא מאפס את ההתראה ושוב יש לי 2400 ק"מ לנסיעה.

זה נתן לי זמן לנסות להתנהל מול לובינסקי שהמליצו להחליף מיכל והם "ישתתפו" בעלויות. וכמו רבים כאן הבנתי שהם דופקים כאלה מחירים לחלקים, שההשתתפות שלהם הופכת בעצם למחיר מלא. בואו נודה על האמת, אף אחד שם לא עובד בחינם.

אני עדיין מנסה להבין את התקלה.

אם אפשר לאפס את את ההתראה אז אני מבין מזה שמד האוריאה תקול.

ההיגיון הבסיסי שלי (ולא מקצועי כלל) אומר שהמלחים והמשקעים של האוריאה עלולים לתקוע (אם זה מכני) או לקלקל (אם זה דיגיטלי) את המדיד.

האם אין אפשרות לשטיפה של המיכל שאולי תפתור את הבעיה?

האם באמת חייבים להחליף מיכל לכזאת תקלה?

האם כדאי פשוט להסיר את מערכת האוריאה?

הבנתי שיש כאן כמה מקצוענים אז אשמח לשמוע את דעתכם והמלצותיכם.

המון תודה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...