Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום פירקתי את הדלת נהג כדי לבצע בידוד רעשים ולהחליף רמקולים.
מבחינת בידוד וויברציות התקנתי SHUMOFF JOCKER 2MM בכמה חתיכות כיסוי של כ70% מהשטח הדלת, התקנתי גם כמה חתיכות על הפלסטיק איפו שיש משטחים שאפשר להתקין.
בידוד רעשים השתמשתי בספוג של UXCELL סיני (לא רציתי בכלל לעשות אבל אם כבר פתחתי את הדלת אז אמרתי נשים משהו) התקנתי אותו על הפלסטיק של הדלת.
רמקולים קניתי סט קומפוננט של INFINITY PRIMUS וחיברתי את הקרוסאובר ליציאה של הMID המקורי.
על פניו כשדופקים על הדלת או על הפלסטיקה היא בולעת את הרעש מצויין ואין ריזוננס כמו בדלתות האחרות.

אבל במוזיקה אני לא מרגיש שום הבדל, ניסיתי לשחק ולראות הבדלים על ידי מעבר במולטימדיה בין L-R כאשר בדלת של צד ימין עוד לא נגעתי ושמה מותקן הרמקול המקורי ללא בידוד אבל נשמע באותה האיכות.
הסאונד שונה באיך שהוא נשמע אבל האיכות היא אותה האיכות.

פורסם

איך אתה מגביר? על הרדיו המקורי? מגבר? 

אתה יכול להעלות תמונות של תהליך העבודה? 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תמונות אני יעלה מהדלת השניה כי הייתי צריך להזדרז לעשות ולסיים כי הייתה לי נסיעה בערב ולא רציתי לנסוע עם דלת פתוחה.

מבחינת הגברה אני יושב על הרדיו המקורי מערכת smeg משנת 2014 של פיז'ו

פורסם
בתאריך 3.1.2022 בשעה 22:29, Gavrik כתב:

על פניו כשדופקים על הדלת או על הפלסטיקה היא בולעת את הרעש מצויין ואין ריזוננס כמו בדלתות האחרות.

במקרה יש רווח בין הרמקול לדיפון?

אם הוא קיים, אז יש פתרונות לכך

a18452_stinger-rkfr6_einbaubeispiel.jpg

• אהבתי 1

-

פורסם (נערך)

מסתבר שאין כמעט רווח בין הרמקול לדיפון, אפילו הייתי צריך לחתוך את האוזניים של המתאם כדי שהפלסטיק התיישב, ניסיתי לשים את הספוג של הבידוד רעשים מסביב לרמקול כמו בתמונה אבל אז לא הצלחתי להרכיב את הפלסטיק של הדלת ולכן וויתרי על זה.

השלב שבו לא צילמתי הוא שאחרי ההתקנה של בידוד הויברציות על הדלת התקנתי ספוג סופג רעשים, וגם כן התקנתי את הקלקל המקורי שסוגר את החורים שבדלת ובצידו הפנימי שמתי עוד ספוג מבודד רעשים.

אחרי שהביצעתי את הדלת השניה אני חושב שיש הבדל אבל הוא לא עצום. הרמקולים החדשים דורשים בוודאות יותר כוח כי עם הישנים בווליום של 18 היה כבר חזק מידי, עם אלו צריך להעלות ל24 כדי שישמעו הבעיה שב27-30 נשמע כאילו הכל מתבלבל אני חושב שזה בגלל שיחידת הראש נמצאת בקצה שלה.

P20106-114110.jpg

P20106-132724.jpg

P20106-141128.jpg

P20106-132721.jpg

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 1
פורסם

כמה דברים - אני מבין שהחזרת את היריעה שסגרה את המחיצות הטכניות. 

ואני מבין שיש לך רכב צרפתי כי אני מזהה גם את תושבות הרמקולים וגם את גובה הרמקול - זה 508? C5? 

אצלי בDS אני לקחתי מגש חד פעמי ממש עבה שקניתי בחנויות הכל בשקל - וגזרתי את המגש לצורה של הפתח הטכני והצמדתי את הנגזרת הזו ליריעת בוטיל (מבודד וויברציות) והצמדתי לדלת. 

על זה - החזרתי את הקלקר ועל הקלקר הוספתי ספוג דק. 

זה נותן למחיצה הזו קשיחות מספק בשביל "לאטום" יותר את הדלת באופן כזה שהרמקול רואה נפח קטן יותר. 

ההבדלים הם לא עצומים לכאורה - אבל אם אתה תעמוד את נפח ודינאמיות הסאונד שהיה לך לפני כן - כשיש לך הגברה נאותה והרמקול מסוגל להדחף נכון בתדרים הנמוכים אתה תבין שיש הבדל. 

מה גם שעל הגברה ראויה הרמקול הזה יתחיל לגרום לדלת הזו לזוז ולפח שלה להתעוות ולייצר וויברציות ואז ההבדלים ממש מורגשים לפני ואחרי בידוד. 

סה"כ אתה רק מרוויח מביצוע פעולה שכזו. 

בתאריך 3.1.2022 בשעה 22:29, Gavrik כתב:

הסאונד שונה באיך שהוא נשמע אבל האיכות היא אותה האיכות.

ובסופו של דבר זה מה שפספסתי - הסאונד שונה כי יש לך יותר נפח ודינאמיות ופחות רעש מהדלת עצמה וגם פחות רעש מהעולם החיצוני. 

אבל רף האיכות יכול להשתנות רק אם תיקח HU שהוא נקי מעיוותים ואז תספק לו הגברה ראויה אל הרמקול .- תשתית והתקנה טובים חובה ובזה אתה כבר עכשיו מטפל. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

אני חושב שזה בגלל שיחידת הראש נמצאת בקצה שלה.

רוב הסיכויים שאתה צודק.

אם הווליום חלש אז כדאי לשקול חיבור של מגבר בסיסי.

דבר נוסף,

יש שני חוטים בחיבור של הקרוסאובר?

לא הצלחתי לזהות מה קורה שם.

P20106-132721.jpg

-

פורסם

מה שמחובר לקרוסאובר זה רק המקור. מהצד השני מחברים את הרמקולים.

לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

ואני מבין שיש לך רכב צרפתי כי אני מזהה גם את תושבות הרמקולים וגם את גובה הרמקול - זה 508? C5? 

אצלי בDS אני לקחתי מגש חד פעמי ממש עבה שקניתי בחנויות הכל בשקל - וגזרתי את המגש לצורה של הפתח הטכני והצמדתי את הנגזרת הזו ליריעת בוטיל (מבודד וויברציות) והצמדתי לדלת. 

על זה - החזרתי את הקלקר ועל הקלקר הוספתי ספוג דק. 

זה נותן למחיצה הזו קשיחות מספק בשביל "לאטום" יותר את הדלת באופן כזה שהרמקול רואה נפח קטן יותר. 

ניחשת נכון 308 דור 2. לגבי הפתח הוספתי לקלקר ספוג והחזרתי אותו למקום, לא חשבתי שהקלקר צריך עוד ירידת בידוד וויברציות בגלל שזה קלקלר.

לפני כשעה, BEEKER כתב:

רוב הסיכויים שאתה צודק.

אם הווליום חלש אז כדאי לשקול חיבור של מגבר בסיסי.

דבר נוסף,

יש שני חוטים בחיבור של הקרוסאובר?

לא הצלחתי לזהות מה קורה שם.

מה שמחובר לקרוסאובר זה רק המקור הכבל שהולך לחיבור של רמקול הMID המקורי, מסיבה כלשהי יש לו שתי כבלים של + ושתי כבלים של -. מהצד השני מחברים יש את החיבור של הטוויטר והMID החדש.
כמה דברים - אני מבין שהחזרת את היריעה שסגרה את המחיצות הטכניות. 

פורסם

שמע בנסיבות העניין לא צפוי בהכרח להיות שינוי אדיר

ראשית לא בטוח שהרמקולים המקוריים כל כך גרועים מלכתחילה שנית הסט 

הוא סט הכי בסיסי של אינפיניטי ,שלישית הוא מוגבר ע"י יחידת ראש שהאיכות שלה לא ברורה

והוא מן הסתם לא מוגבר ,איטום דלתות משפיע על הרזוננס הכללי ובעיקר בטווח התדרים הנמוך של הרמקול.

אני בספק כמה האיטום יכול לתרום במקרה שלך.

פורסם

הכל פה נכון אבל הגורם הכי משמעותי לפי דעתי זה שהאיטום לא בוצע כמו שצריך או שלא נוצל כל הפוטנציל.

בדר"כ ברכבים איכותיים במוו מאזדה וולו פולסווגן פורש וכו' דואגים לבצע חציצה בחורים הגדולים בדלת, אצלך אתה פשוט השארת אותם פתוחים.
מה שבעצם אומר שהתיבת תהודה שנוצרה היא הפח של הדלת לתור החור הגדול בין הדלת לתור הדיפון פלסטיק וזה לא מומלץ.

1. זה תיבה פחות אטומה בגלל הקליפסים של הדיפון, הרווחים בין הדיפון לדלת - הוא לא אטום, החוסר קשיחות שלו וכו'

2. זה תיבה גדולה מדי לרמקול כבר לא יודע כמה ליטר זה יוצא אבל מעל 50-60 כאשר דלת רגילה ורמקול רגיל מכוון לאזור הזה.

מה שעושים במזאדה או במוו זה כזה דבר:
20.png

מעין כיסוי שחור שאוטם את הדלת ויוצר תיבה יותר טובה(דלת זה תיבה גרועה אבל זה כבר מצב יותר סביר).

ככה גם אצלי אטמתי ברכב.
אדי הציע לך לעשות את זה בעזרת איטום וחתיכות אלומיניום, אני הייתי מתחיל משם.

יש כאלה שעושים את זה עם פיברגלס ובונים ממש חציצה חזקה בטון(זה נותן באס יותר מדויק עמוק יורד יותר נמוך וכו'),

אני לא מהארדקור מספיק אלומיניום ברגים וכמה שכבות של איטום לדעתי.
לא עזר? רק אז חושב על שדרוג.

2059291286_.thumb.png.8e279833778215aaf0589f34aa08128f.png

• רעיון טוב! 3

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם

תודה על הטיפ.

לא השארתי רת הפתח פתוח אלא התקנתי שם את המחיצה המקורית+ספוג מבודד רעשים. 

אפשר לראות בתמונה מחיצה מקורית:

https://www.peugeotforums.com/attachments/step-6-jpg.89017/

ספוילר

אמנם היא יש מחיצה אבל אני מבין שהקשיחות והאטימה שלה לא מספקת במיוחד אחרי שפירקתי אותה פעם אחת והדבק שלה כבר לא 100% לכן פעם הבאה שאפתח את הדלת (אני צריך להחליף את הסטופרים מחלה ידועה שהם מתחילים ליצור רעש מעצבן) אוסיף עוד שכבה כנראה של חומר מבודד הויברציות בשביל האטימה כי הוא מאוד דביק ומעל לחומר אחזיר את הקלקר המקורי.

פורסם

תחפש את פרוייקט SCARGO ותראה איך עשיתי בידוד ממש דומה בדלת של הDS 

במבחן הנקישה על הקלקר המחוזק במגשית - הוא קשה ברמה של קרש. 

בכל מקרה @BEEKER אם הסט שלו מבוסס על הסדרה שמקבילה לSTADIUM של JBL יכול להיות שהחיבור שאתה רואה שם הוא שרשור למיד שהופך את הסט הזה ל3 חלקים בצורה של כמה מחברים - רק שנראה לי שיש שם ארבעה חוטים והוא חיבר את הכניסה ובתמונה אתה עוד לא רואה חיבור יציאה לא למידבאס ולא לטוויטר. 

יש לי במחסן את האינפיניטי 20MX והם נלקחו בדיוק מסט מקביל לסטדיום של JBL כולל הקרוסים שמתווספים בחיבור צמה פשוט לקרוס המקורי והופכים סט שני חלקים - לשלושה. 

סדרה עם פטנט מדליק והמון מחשבה יפה שהושקעה בתכנון מוצר. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

תודה על הטיפ.

לא השארתי רת הפתח פתוח אלא התקנתי שם את המחיצה המקורית+ספוג מבודד רעשים. 

אפשר לראות בתמונה מחיצה מקורית:

https://www.peugeotforums.com/attachments/step-6-jpg.89017/

הצג תוכן מוסתר

אמנם היא יש מחיצה אבל אני מבין שהקשיחות והאטימה שלה לא מספקת במיוחד אחרי שפירקתי אותה פעם אחת והדבק שלה כבר לא 100% לכן פעם הבאה שאפתח את הדלת (אני צריך להחליף את הסטופרים מחלה ידועה שהם מתחילים ליצור רעש מעצבן) אוסיף עוד שכבה כנראה של חומר מבודד הויברציות בשביל האטימה כי הוא מאוד דביק ומעל לחומר אחזיר את הקלקר המקורי.

על המחיצה המקורית תוסיף שכבה מלאה של איטום מינימום שהכל יהיה אטום כמו שצריך.

ואם בא לך להשקיע יותר תעיף את המחיצה תעשה אלומיניום או מחומר קשיח אחר ומעליו איטום, בעיקרון כל דרך שתיצור מחיצה חזקה מבורכת - הרמקול מפעיל לחץ אוויר שהוא פועל והתפקיד של התיבה/דלת זה להשאר יצוקה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

• תוכן חדש...