Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

ביום שישי האחרון, משך 3.5 שעות בילינו בחנות ולבסוף רכשנו חיפויי קיר פולימריים, וילונות וטפטים.

כדרכו של עולם בישראל, מתחילים עכשיו כל מיני קונצים ואנו שוקלים לבטל את העסקה כולה. הייתי מפרט אבל זה יסיט את הדיון.

על הווילונות והחיפוי אין עוררין שניתן לבטל עיסקה, גם עד 14 יום לאחר קבלת הטובין.

לגבי הטפטים, החנות טוענת שכבר ביום שישי בוצעה הזמנה מחול ולא ניתן לבטל.

לציין:

1. על ההסכם כתוב אומנם שלא ניתן לבטל טפטים בייבוא אולם אף אחד לא הסביר שמדובר בייבוא מחול.

2. הטפטים לא הוזמנו לפי מ״ר אלא שמסרנו מ״ר והוזמנו פשוט 5 גלילים, כמו כן הוזמנו ע״פ קטלוג המוצג לכל מי שמסתובב בחנות. כך שלפי מה שקראתי לא מדובר בהזמנה מיוחדת. בנוסף לא היה שלט כנדרש לא בעמדת המעצבת ולא על שולחן סיפורי הטפטים.

3. כמובן שטרם סופקו וכמובן שלא הותקנו.

4. עפ הפסיקה והחוק נראה שהמילה הזמנה מיוחדת כשלעצמה לא רלוונטית.

בנסיבות אלו, האם תקנות וחוק הגנת הצרכן לצידי וניתן לבטל עסקה בקיזוז 100 שח?

ועוד שאלה כללית, אם נסגרה איתי עבודה לגובה ב500 שח תוספת התקנה מבלי לציין מגבלות כלשהן- האם החנות מחויבת לעמוד בתשלום זה?

אשמח לעזרה,

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, benj כתב:

הטפטים לא הוזמנו לפי מ״ר אלא שמסרנו מ״ר והוזמנו פשוט 5 גלילים, כמו כן הוזמנו ע״פ קטלוג המוצג לכל מי שמסתובב בחנות. כך שלפי מה שקראתי לא מדובר בהזמנה מיוחדת. בנוסף לא היה שלט כנדרש לא בעמדת המעצבת ולא על שולחן סיפורי הטפטים.

סביר להניח שגליל טפט יהיה באורך קבוע בין אם מדובר בייצור בארץ או בחו"ל. השאלה היא בעצם עד כמה הייצור "ייחודי" עבורך.

לפי דעתי, אין פה ייצור ייחודי בכלל. גם אין הודעה שמוצגת באופן גלוי על תנאי הזמנה וביטול

לפני 20 דקות, benj כתב:

בנסיבות אלו, האם תקנות וחוק הגנת הצרכן לצידי וניתן לבטל עסקה בקיזוז 100 שח?

לדעתי האישית ובלתי מקצועית, כן

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מתוך הדף שגיא צירף 

ציטוט

באופן עקרוני לא ניתן להתחרט אם כבר נעשה במוצר שימוש, אולם החוק מחייב את בית העסק לגלות לקונים את מדיניותו להחזרת רהיטים, שנקנו. עליו להציג זאת בשלט, במקום נראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, המפרט את המדיניות שלו לגבי ביטול עסקה. התקנות קובעות שיש להציג את ההודעה ליד כל קופה במודעה, שגודלה לפחות A4, וכותרתה בגופן 65 ("מדיניות השבת טובין") . אם בבית-העסק יש שלט כזה, הקונים רשאים לפעול על-פיו.  אם אין שלט כזה, ניתן לבטל את ההזמנה.

טענת שאין את השלט אזי אפשר לבטל.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 43 דקות, DareDevil כתב:

סביר להניח שגליל טפט יהיה באורך קבוע בין אם מדובר בייצור בארץ או בחו"ל. השאלה היא בעצם עד כמה הייצור "ייחודי" עבורך.

לפי דעתי, אין פה ייצור ייחודי בכלל. גם אין הודעה שמוצגת באופן גלוי על תנאי הזמנה וביטול

לדעתי האישית ובלתי מקצועית, כן

נכון, מסרנו כמה מ״ר יש לנו, הלכנו לקטלוג על השולחן, ראינו בחרנו שילמנו על גלילים. חייב לציין שבהסכם רשום שלא ניתן להחזיר טפטים מייבוא אבל לא בטוח מה המשמעות של זה.

גם לא נאמר לנו שזה ייבוא מחול.

וכשזה נאמר, אין שילוט כנדרש אבל ברור לי שאם אמסור את המידע הזה עכשיו הוא יופיע בפלא ואז לך תוכיח שאין לך אחות

לפני 40 דקות, guya72 כתב:

לגבי הזמנת טפטים - על פניו, ניתן לבטל את ההזמנה.

https://www.consumers.org.il/category/cancel-furniture-puchase

לגבי הסכם עבודה - על פניו, החנות מחוייבת לעמוד בהסכם זה (תלוי מה כתוב בדיוק בהזמנה/ חוזה עבודה).

ראה מה רשמתי למעלה בעניין הטפטים.

לגבי ההסכם, נרשם תוספת עבודה לגובה 500 שח (אף אחד לא פירט איזה גובה).

לפני 36 דקות, DareDevil כתב:

מתוך הדף שגיא צירף 

טענת שאין את השלט אזי אפשר לבטל.

כן אבל אני לא יכול להציף את זה עכשיו כי ברור לי שיצא שלט כזה.

אני חושב להתקשר למועצה לצרכנות, חושבים שהם יוכלו לייעץ לי?

ובכללי, הם ביקשו הזדמנות אבל החוש ריח שלי מקשה עלי, השאלה אם לתת או לברוח?

BENJ:

ROY:

פורסם
לפני כשעה, benj כתב:

וכשזה נאמר, אין שילוט כנדרש אבל ברור לי שאם אמסור את המידע הזה עכשיו הוא יופיע בפלא ואז לך תוכיח שאין לך אחות

קטע אפשר ללכת כבר מחר, פשוט לשלוח מכר קרוב, שמבין עניין שילך לצלם. זה בטח נורמלי להוציא מצלמה ולצלם שמה, בייחוד אם מדובר ב"התייעצות" בין בעל לאישה.

לפני שעה, benj כתב:

ובכללי, הם ביקשו הזדמנות אבל החוש ריח שלי מקשה עלי, השאלה אם לתת או לברוח?

אם נתת הזדמנות משמה הסכמת לתנאי העסקה.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

מצד אחד, חתמתם על חוזה וזה מחייב אותך. מבלי לדעת מה רשום שם במדויק, אז קשה להתייחס לתוכנו.

מאידך, מתקבל רושם שהחברה מנסה למנוע ממך בכוח את זכותך לבטל הזמנה.

במידה ואתה נחוש בדעתך לבטל את החוזה - עושה רושם שרק פניה לבימ"ש אולי תחזיר לך את הכסף.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוק הגנת הצרכן הוא חוק קוגנטי - לא ניתן להתנות עליו.  מכאן שגם אם בחוזה כתוב שלא ניתן לבטל רכישה מיבוא - והתנאים בחוק לביטול הרכישה מתקיימים, הכתוב חוזה לא תקף.

תפנה את החנות לחוק ותזכיר להם גם את סעיף 31א לחוק.

פורסם
לפני 18 שעות, dani666 כתב:

חוק הגנת הצרכן הוא חוק קוגנטי - לא ניתן להתנות עליו.  מכאן שגם אם בחוזה כתוב שלא ניתן לבטל רכישה מיבוא - והתנאים בחוק לביטול הרכישה מתקיימים, הכתוב חוזה לא תקף.

תפנה את החנות לחוק ותזכיר להם גם את סעיף 31א לחוק.

כמו שחשבתי. שיפנו בעצמם לחוק או לתקנות או לכל דין אחר

בקיצור, ביום 30.6 ביטלתי את העיסקה  והעברתי הודעה מסודרת + מסמכי ההזמנה+ חשבונית + ספח אשראי וזאת במייל, בפרס ובו אם של המנהלת.

לא אלאה מה היה מאז אבל עכשיו באים ואומרים לי שאני צריך להעביר חשבונית מקור. לפי התקנה המצ״ב אני סבור שלא ואין שום צורך שאגיע לשם

אני צודק?

בן

A8C811A3-FD4E-46BA-8840-1B2F43641AD0.jpeg

לפני 15 שעות, Nemesis כתב:

חפש 20304-05-16 ותראה מה דעתו של בית המשפט לגבי הזמנות מיוחדות מחו"ל. 

ברור שזו לא הזמנה מיוחדת, וגם אף אחד לא אמר קודם לביצוע העיסקה שזה ייבוא מחול

BENJ:

ROY:

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, dani666 כתב:

הם חייבים חשבונית מקור כדי להזדכות על המע'מ.

מה הם חייבים, זה עניין שלהם בינם לבין עצמם. עכשיו בוא נגיד שהם חייבים, מה הקשר לביטול עסקה?

כלומר אני שואל- האם בכל הנוגע לביטול העיסקה יש תנאי שאומר שאני חייב להחזיר מקור בשביל לבטל עסקה? מקריאה בתקנה נראה שאני בכלל לא חייב להציג חשבונית אלא רק הוכחה כלשהי לקניה- אני טועה?

ואגב, הרי אצלם יש ספח חתום ואת כל ההזמנה החתומה, לא ככה?

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם
לפני 4 שעות, benj כתב:

אף אחד לא אמר קודם לביצוע העיסקה שזה ייבוא מחול

לעניות דעתי כל ייבוא, מעצם משמעות המילה "ייבוא" הוא ייבוא מחו"ל.
אני לא מכיר ייבוא מישראל לישראל, לא הייתי נתלה בזה שלא אמרו לך שזה ייבוא מחו"ל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, benj כתב:

מה הם חייבים, זה עניין שלהם בינם לבין עצמם. עכשיו בוא נגיד שהם חייבים, מה הקשר לביטול עסקה?

זה עניין שלהם, אבל לא בינם לבין עצמם אלא בינם לבין רשות המיסים (ואיתה הם מעוניינים להיות בסדר הרבה יותר מאשר אתך).

אם העיסקה מתבטלת - הם מחזירים לך בין היתר את המע'מ שגבו ממך.  הכסף הזה לא הלך אליהם אלא הם רק צינור שמעביר אותו למדינה.  כדי לקבל את הכסף הזה בחזרה מהמדינה, הם צריכים שיהיה ברשותם את חשבונית המקור של העיסקה (כי אחרת ייתכן ובעל עסק כל שהוא משתמש במע'מ הזה בהתחשבנות שלו עם המדינה).

יש כאן שני  דברים :

- הזכות שלך לבטל את העיסקה (חוק הגנת הצרכן).

- קבלת ההחזר הכספי שמחינתם, כל עוד אין להם חשבונית המקור, הם לא יכולים להחזיר את כולו (חלק המע'מ).

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, teyal כתב:

לעניות דעתי כל ייבוא, מעצם משמעות המילה "ייבוא" הוא ייבוא מחו"ל.
אני לא מכיר ייבוא מישראל לישראל, לא הייתי נתלה בזה שלא אמרו לך שזה ייבוא מחו"ל.

לא ירדת לסוף דעתי, לפני שסגרנו את העיסקה כלל לא נאמר שמדובר בייבוא (ברור שמחול). לא התעכבנו ולא ידענו שזה מגיע מחול. היו שם מלא ספרים של טפטים עם מספרים קטלוגים בתוכם וזהו- אמרו לנו שלפי המ״ר שמסרנו יזמינו לנו 5 גלילים וזהו. אף אחד לא אמר מילה שזה מחו״ל, כלומר העניין לא דובר בכלל. אני מדבר במלוא הכנות. 

אגב אם קוראים את טופס ההזמנה אז רשום שטפטים מייבוא לא ניתן לבטל. קרי, יש טפטים כנראה שהם גם לא מייבוא. ככה אני מבין את זה

קיצר, זה עלה רק כשבאנו לבטל….

לפני 48 דקות, dani666 כתב:

זה עניין שלהם, אבל לא בינם לבין עצמם אלא בינם לבין רשות המיסים (ואיתה הם מעוניינים להיות בסדר הרבה יותר מאשר אתך).

אם העיסקה מתבטלת - הם מחזירים לך בין היתר את המע'מ שגבו ממך.  הכסף הזה לא הלך אליהם אלא הם רק צינור שמעביר אותו למדינה.  כדי לקבל את הכסף הזה בחזרה מהמדינה, הם צריכים שיהיה ברשותם את חשבונית המקור של העיסקה (כי אחרת ייתכן ובעל עסק כל שהוא משתמש במע'מ הזה בהתחשבנות שלו עם המדינה).

יש כאן שני  דברים :

- הזכות שלך לבטל את העיסקה (חוק הגנת הצרכן).

- קבלת ההחזר הכספי שמחינתם, כל עוד אין להם חשבונית המקור, הם לא יכולים להחזיר את כולו (חלק המע'מ).

שוחחתי היום עם בעל עסק אחר בתחום. הוא אמר לי שהם מעולם לא הטריחו לקוח להגיע לחנות על מנת לבטל את העיסקה ושאין בזה צורך.

גם התקנה ששמתי אפילו לא דורשת את זה. נגיד שאיבדתי את זה (ועזוב ששלחתי צילום של הספח בין היתר) , זהו, לא ניתן להחזיר לך את הכסף?

שים לב שהתקנה מסתפקת בהוכחה, כלשהי ובכלל נקבע כי הכסף יעבור לא יאוחר מ7 ימי עסקים מיום העיסקה, איזה לא רק הזכות אלא גם סגירה הרמטית כולל החזר, ככה אני מבין את זה.

תחדוב שהחנות מתא ואני מאילת. כדי שאקבל כסף בחזרה אני אסע עד אליה? לא נראה לי הגיוני

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...