Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז עם סיקון יש יותר בטיחות ופחות זמן טעינה ולכן יהיה מומלץ.

את הכבל מתאם לשמור שרוצים לטעון במקומות אחרים, מחוץ לבית, אם כי אני לא מבין למה צריך את זה ברכב היברידי. 

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Just now, danniel כתב:

את הכבל מתאם לשמור שרוצים לטעון במקומות אחרים, מחוץ לבית, אם כי אני לא מבין למה צריך את זה ברכב היברידי

כולכם נופלים בפח הזה,לכן יוצא לי להסביר בלא מעט מוסכים שאני עובד,לאנשים עם ותק בתחום ומקצוענים בחסד,שזה PHEV,לא HEV.
תסתכל בתרשים שצירפתי בתגובה הראשונה,יש 2 מנועים ו2 סוללות ברכב הזה.
סוללה היברידית מטעין היחידה הרגנרטיבית,והסוללה השניה שיושב במקום גלגל ספיר,זה למנוע חשמלי 60 כ"ס

1179208617_KIAPLUG-INHybrid.thumb.png.13abdb4410a10bc64c5a63ada94bd265.png

זה הנתונים (פשוט בגרסה שלנו מוגבל הטעינה ל-2.7KWH).

אני יכול לבחור ידנית עם איזה מנוע לנסוע,במצב SPORT משלב את שניהם,הברירת מחדל שלו תמיד חשמלי,כמו שכתבתי הרכב הזה "חולה" חשמל !!

פורסם

הבנתי בדיוק על מה אתה מדבר, אבל לך תחפש שקע חשמלי בכל מקום שאתה מגיע אליו.לפעמים אין זמן למטלה הזאת וזה לוקח זמן ולפעמים פשוט אין שום שקע חשמלי באיזור!

ברכב חשמלי לפעמים אין ברירה וצריך לחפש מקום לטעון כאשר לא חונים ליד הבית, אבל ברכב היברידי פלאג אין, למה להתאמץ ולבזבז זמן? 

אם זמין ונגיש, בכיף ועדיין זה זמן התארגנות להוציא את המטען ולחבר לרכב ולשקע ואם לא זמין, אז יאללה, יש עוד אולי חשמל ויש גם בנזין בטנק. 

לדעתי בסופו של דבר, אנשים שנוסעים על PHEV טוענים רוב הזמן בבית ולא במקומות אחרים. 

פורסם
לפני 8 דקות, danniel כתב:

הבנתי בדיוק על מה אתה מדבר, אבל לך תחפש שקע חשמלי בכל מקום שאתה מגיע אליו.לפעמים אין זמן למטלה הזאת וזה לוקח זמן ולפעמים פשוט אין שום שקע חשמלי באיזור!

ברכב חשמלי לפעמים אין ברירה וצריך לחפש מקום לטעון כאשר לא חונים ליד הבית, אבל ברכב היברידי פלאג אין, למה להתאמץ ולבזבז זמן? 

אם זמין ונגיש, בכיף ועדיין זה זמן התארגנות להוציא את המטען ולחבר לרכב ולשקע ואם לא זמין, אז יאללה, יש עוד אולי חשמל ויש גם בנזין בטנק. 

לדעתי בסופו של דבר, אנשים שנוסעים על PHEV טוענים רוב הזמן בבית ולא במקומות אחרים. 

בגלל כל מה שרשמת בדיוק,לפני שנתיים שגם לא הייתה היצע של PHEV,אחרי זה היה אאוטלנדר יותר יקרה ב-50K ש"ח,זה היה הפתרון המושלם להנות מ-2 עולמות,ועם נסוע שלי של 40K ק"מ בשנה,לא רלוונטי (עדיין) בשבילי BEV,לרדוף אחרי שקע טעינה,כי בלי זה יש לי גוש מתכת לא נוסע חחח

בגלל המתח הנמוך,הקלות להטעין כמו פלאפון (בשבילי לפחות,הכל מה שרושם,מה מתאים לי),בשבילי זה סופר משתלם.

דווקא רוב האנשים אפילו לא טורחים להטעין,במיוחד אלו שקנו VOLVO/MB/BMW/PORSCHE בגלל כדאיות מס שהיה עד לפני שנתיים,עד שסגרו את הפירצה !!!

לפני 23 דקות, danniel כתב:

כל החיבור זה דקה,ואם לא מתאפשר,ברור,יאללה יש בנזין,לכן מי צריך להטעין העמדות ציבוריות תמורת תשלום,לא שווה !

לפני כשעה, danniel כתב:

אז עם סיקון יש יותר בטיחות ופחות זמן טעינה ולכן יהיה מומלץ.

זה ברור,כך נראה לפי תקן

2021-04-21_0-17-53.thumb.png.aa3eb2c5ad9e211d15087cb8588f207a.png

זה לפי משתמש 7eva

לא מסכים עם המסקנות שלו,אבל  מאמר מושקע :mm_yeah:
מכוניות PHEV בסופו של דבר מאוד תלוי למי זה,מה הצרכים,סוגי נסיע,תווכים וצורת נהיגה !

פורסם

תודה לשניכם על התגובות, אני מעריך את הזמן וההשקעה.

אז אם אני עושה סדר בנתונים:

1. הבטריה של הרכב: 8.9KWH ובגלל שהטעינה זה מ15% ל100% אז בפועל צריך להטעין 8.9KWH x 0.85 = 7.56KWH.

2. בגלל שהICCB מגביל את הטעינה ל2.7KWH הכי מהר שאפשר להטעין את הרכב זה 7.56KWH/2.7KW=2.8H עם הכבל שמסופק עם הרכב.

3. שקע ישראלי סטנדרטי יתחמם אם האמפר הוא מעל 10 לזמן ממושך.

כמה שאלות:

1. האם המגבלה של 2.7KW היא מגבלה של הכבל או של הבטריה של הרכב? גם בתמונה למעלה וגם באינטרנט ראיתי 3.3KW.

2. במידה וזו מגבלה של הכבל, האם ניתן לרכוש כבל שמסוגל להעביר 3.3KW ולקצר את זמן הטעינה לשעתיים וקצת?

3. אם המתח בשקע אצלי הוא 230V, נשמע שאם אגביל את האפרז ל10 (וכך יעבור 2.3KW) אוכל בביטחה להטעין את הרכב באמצעות מתאם משקע סיקון לשקע ישראלי ב7.56KWH/2.3KW=3.23H לא?

4. בהמשך ל3, האם ניתן לחבר את המתאם לכבל מאריך רגיל במידה והאפר מוגבל ל10?

תודה מראש :) 

פורסם
לפני 25 דקות, עמיקו כתב:

1. האם המגבלה של 2.7KW היא מגבלה של הכבל או של הבטריה של הרכב? גם בתמונה למעלה וגם באינטרנט ראיתי 3.3KW.

אמת ! 2.7 קוט"ש זאת מגבלה של הכבל שמספקים בארץ.

כדי להוסיף עוד קצת עד המגלה OBC של הרכב 3.3קוט"ש אתה חייב לעבור לשימוש בכבל Type 2 to Type 2 16A,זה באה ביחד בדרך כלל עם עמדת טעינה פרטית שמכינים בבית,לפי דעתי מיותר בעליל,תחסוך עוד 10 דקות מול נקודת סיקון 16A עם ICCB שלך.

לפני 30 דקות, עמיקו כתב:

2. במידה וזו מגבלה של הכבל, האם ניתן לרכוש כבל שמסוגל להעביר 3.3KW ולקצר את זמן הטעינה לשעתיים וקצת?

עניתי מקודם,Type 2 to Type 2 16A,לא זול,גם בחו"ל,עדיין זמן טעינה יהיה 2:40-2:45 מ-15% עד 100%

לפני 32 דקות, עמיקו כתב:

3. אם המתח בשקע אצלי הוא 230V, נשמע שאם אגביל את האפרז ל10 (וכך יעבור 2.3KW) אוכל בביטחה להטעין את הרכב באמצעות מתאם משקע סיקון לשקע ישראלי ב7.56KWH/2.3KW=3.23H לא?

אצל כולנו,לא רק אצלך 230V חחח.

אם תשתמש בכבל סבתא סופר איכותי,כמו שהסברתי, אפשר להשאיר את ICCB על 12A.המלצתי להוריד ל-10A אפילו 8A ידנית אם אתה מטעין במקום אחר שאתה לא בטוח בתשתית,ורוצה להיות זהיר !

לפני 36 דקות, עמיקו כתב:

4. בהמשך ל3, האם ניתן לחבר את המתאם לכבל מאריך רגיל במידה והאפר מוגבל ל10?

ניתן אבל ממש ממש לא מומלץ,גם ב-10A הכבל רגיל יכול להיות מסוכן בזרימה אינטנסיבית של כמה שעות !!
לכן מראש מכינים כבל סבתא ארוך 5/10/15 מ' !

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אם אפשר לשאול כאן - למרות שלא ישירות לנושא שדנתם בו עד עכשיו:

אם לא מטעינים את הרכב ה PHEV לעולם - רק משתמשים בו כמו ב HEV - הנירו הרגיל, לא פלאג-אין, מה צריכת הדלק שלו? דומה לנירו הרגיל?

אני מבין שהצריכה חייבת להיות קצת יותר גבוהה - לפחות מזה שהרכב שוקל יותר - אבל אם יתר המערכות דומות, ויכולת מיחזור האנרגיה דומה, צריכת הדלק יכולה להיות דומה.

ואז - יתכן שעדיף לקנות PHEV על HEV גם אם אי אפשר לטעון: סוללה גדולה יותר יכולה להכיל יותר אנרגיה ולעזור בעליות יותר ארוכות, אחרי שנים, אם תהיה ירידה של 50% בקיבולת הסוללה היא עדיין יותר גדולה מאשר ב HEV, ואם פתאום בעתיד תהיה אפשרות לטעון - בכלל רווח נקי.

החסרונות שאני רואה - אין תא מטען בכלל - ממש קטנטן, המשקל הנוסף של הרכב פוגע בנוחות הנסיעה ובדינמיות (?) של הרכב...

מה אומרים המומחים?     

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, yairfi כתב:

החסרונות שאני רואה - אין תא מטען בכלל - ממש קטנטן, המשקל הנוסף של הרכב פוגע בנוחות הנסיעה ובדינמיות (?) של הרכב...

מה אומרים המומחים?     

צוחק אלי ?!?!

הפסד של 90 ל' מול הרגיל זה בגובה,בגלל הרצפה של הבגאז',אז אם אתה לא מעמיס בגובה או רוצה להעמיד מזוודה איך אין תא מטען ?

ההפך,עם כיסאות אחוריות מקופלות שטוחות יש לך אחלה מטען,מדבר מניסיון שעברתי איתו חצי בית לעיר אחרת !

בנירו ספציפית שה-PHEV מתומחר בהפרש כזה זניח מול HEV,יש רק יתרונות,וחיסרון אחד בלבד,אין גלגל רזרבי (כמו כל רכב BEV).

מעבר לזה רק יתרונות בלבד,ומי שלא נהג בשניהם,אין סיכוי שיבין,לכן ירשום הרבה שטויות.

מנוע Kappa II GDi HEV של 1.6 G4LE (אחד לאחד כמו באיוניק)זה מנוע "אנמי/חלש" צעקני,עם מומנם נמוך שגם לזה מגיע בטורים גבוהים,המנוע החשמלי הנוסף של 60 כ"ס זאת ברכה להרגשה של זמינות כח וכמובן בריא לגיר DCT שלו,גם אם בחיים לא יחברו לטעינה חיצונית,הסוללה השניה יודע להטעין את עצמו מכוחות רגנרטיביים!

המשקל הנוסף ומיקום של סוללה הנוספת עושה רק טוב להתנהגות על הכביש של הרכב,זניח מבחינת צריכת דלק.

עריכה אחרונה על ידי ocsi4u
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

קיבלתי לפני חודש את קיה 2021 הפלאג אין, נתקלתי בהרבה עמדות ציבוריות שמגיעות ללא כבל ויש להתחבר עם תקע type2 לעמדה, אבל קיה מספקים רק את הכבל עם הסיקון. מישהו מצא מתאם או כבל שלא עולה מעל 1000

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 31.8.2021 בשעה 09:42, The Tish כתב:

קיבלתי לפני חודש את קיה 2021 הפלאג אין, נתקלתי בהרבה עמדות ציבוריות שמגיעות ללא כבל ויש להתחבר עם תקע type2 לעמדה, אבל קיה מספקים רק את הכבל עם הסיקון. מישהו מצא מתאם או כבל שלא עולה מעל 1000

הי, 

מצאת מתאם?

באילו עמדות ציבוריות כן ניתן להטעין עם הסיקון שמקבלים עם הרכב?

פורסם

לא,

פשוט צריך לקנות כבל TYPE2 ל--TYPE2.

הכבל שמקבלים עם הרכב מתאים לעמדה פרטית, כך שלא תצטרך עמדת טעינה יקרה ותוכל להתקין שקע סיקון כמו מה שמוצג למעלה.

רק חשוב להתייעץ עם חשמלאי ולוודא שמותקן פחת דגם B המתאים לטעינת רכבים.

פורסם
לפני 18 שעות, The Tish כתב:

לא,

פשוט צריך לקנות כבל TYPE2 ל--TYPE2.

הכבל שמקבלים עם הרכב מתאים לעמדה פרטית, כך שלא תצטרך עמדת טעינה יקרה ותוכל להתקין שקע סיקון כמו מה שמוצג למעלה.

רק חשוב להתייעץ עם חשמלאי ולוודא שמותקן פחת דגם B המתאים לטעינת רכבים.

תודה,

אז בעצם כבל חדש אני מבין.

המלצות איפה לקנות?

פורסם

עוד לא קניתי, יש דרך אלי אקספרס הרבה יותר זול סביב 300-400 לעומת 1000 בארץ, לא מכיר מישהו שקנה ומעט חושש לקנות משם ואם תיהיה בעיה ברכב אין לך ממש כתובת

• אהבתי 1
פורסם

PHEV פשוט לא מטעינים בעמדות ציבוריות בתשלום,כי זה לא כלכלי,תחשוב הוספת עוד 2 ליטר דלק,ועדיין יהיה לך יותר זול !
צריך הרבה טעינות לא יעילות ויקרות בעמדות בתשלום,כדי להצדיק הוצאה של אפילו 300-400 ש"ח !
ביום שיגיע המשיח,ויהיו עמדות חינם עם TYPE 2 מפוזרות בארץ,אז אולי שווה לשקול,עד אז תכינו כבל סבתא,או פשוט אל תטעינו,ממילה בזמן נסיע ובלימה רגנרטיבית הוא יתמלא קצת.

• רעיון טוב! 1
  • 4 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...