Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המאזדה הכי מעוצבת 

הפורד הכי מאובזרת 

ג'אז מאוד פרקטית ונוחה בעיר. 

החסרונות שמצאתי: 

מאזדה-

*קצת קשה לי להיכנס לרכב - המפתן מעט גבוה מדי, אחרי 3 פעמים של כניסה+יציאה, כאבה לי רגל שמאל. 

*מאזדה לא חסכונית 

פורד - 

*חסר זיהוי שטח מת

*חסרים פתחי אוורור מאחור

*פנים הרכב משדר פשטות יחסית, כמובן לעומת המאזדה אך גם לעומת ההונדה

*במצב סטטי, מושבי העור היו די נוקשים ולא נוחים

*לפי הדיווחים בפורם-לא חסכונית 

ג'אז - 

*תא המטען קטן לשימוש משפחתי

*משום מה, בסיס מושב הנהג הרגיש לי קצר מדי בזמן נסיעת המבחן. 

יתרונות: 

מאזדה - 

*פנים הרכב נראה 2 רמות מעל שני הרכבים האחרים. 

*חוגה לתפעול המולטימדיה 

*בטיולים ביערות קק"ל, הסיכוי לסרוט את הפגוש הקדמי, קטן יותר, בזכות מרווח גחון עדיף על הג'אז

*מושב נהג די נוח הכולל אפשרות התאמת זויית בין האגן לירך 

פורד-

*תיבת הילוכים עם הפוטנציאל הגבוה ביותר, כולל חוגה מעניינת 

*אבזור נרחב ביחס לשניים האחרים

*הרכב לא ארוך מדי, נוח לחניה במרכז הארץ הצפוף 

*זריזה וקלילה, היה כיף לנהוג ברכב 

מבחינה זו, הג'אז במקום השני והמאזדה אחרונה. בעיר קצת נוקשה. 

ג'אז - 

*שיא הנוחות בעיר, מתלים מצויינים 

*מימדים מצויינים לחניה ותנועה בעיר 

*תפעול נוח מאוד על המולטימדיה והמיזוג בתנועה 

*אבזור בטיחות נרחב 

*סלון הרכב מגניב

הרכבים נרכשים עם הטבה של הנחת מיסים (ביטוח לאומי) .

לאחר ההטבה 

המאזדה והפורד עולות כ90k

הג'אז כ80k. 

הרכב ישמש נהג יחיד ברוב ימות השבוע לנסיעות 1:1 בעיר ומחוץ לעיר (כ40 ק"מ ביום). 

בסופש, אנו אוהבים לטייל (3-4 אנשים + מטען). 

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
  • תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מצאתי את הג'אז כנוחה ובאופן כללי התרשמתי שמדובר במכונית בינונית לכל היותר, אווירה של מוצר מיושן מאוד, חסכון במקומות לא ברורים כמו גלגל הגה שאינו מחופה עור ותפקוד מערכות בטיחות שעשוי לייאש ולגרום לנהג להפסיק את השימוש בהן.

הפוקוס והמאזדה מרגישות "הרבה יותר אוטו". הפוקוס מאובזרת היטב ונוסעת לא רע, אם היא נוחה לך אז היא בחירה טובה.

המאזדה יותר איכותית כמו שגם אתה הבחנת ויש לה אבזור בטיחות שלא קיים בפוקוס. הימור זהיר אומר שהיא גם תהיה הכי סחירה ותשמור הכי טוב על ערכה, מעבר לזה שמראש היא המכונית הכי יקרה וכנראה תמכר בסכום גבוה יותר למרות שאתה רוכש בסכום זהה. מצד שני אתה מציין שלא נוח לך להיכנס ולצאת וזה עניין מהותי עבורך ולכן אני תשקול לפסול אותה.

פורסם (נערך)

ב2017 היה יותר קל למצוא רכב מתאים .

נהגתי על מאזדה 3 שאהבתי למעט קשיחות מסוימת אבל בסופו של דבר לא קניתי עקב מחירה הגבוה .

נהגתי על אוונסיס שמאוד אהבתי בזכות מושב מאוד נוח ובידוד רעשים מעולה , בסופו של דבר נאלצתי לוותר גם עליה מסיבה דומה .

לאחר לבטים רבים בחרתי בקורולה שהחליפה אוקטביה מעולה שסבלה מאמינות מאוד נמוכה ושלל תקלות .

נוכח תנאים שהביטוח הלאומי מציב , אין לי אפשרות לרכוש את האוקטביה הנוכחית (מנוע בנפח 1 ליטר ) אחרת הייתי בוחר בה , כי רכב דומה לאוונסיס ,לצערי טרם מצאתי .

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

יש אוקטביה 1.5 שהגיעה לאחרונה ואחרי כמה ימים במחיצתה אני יכול להגיד שהיא פשוט מכונית מצויינת.

כן, המזגן במולטימדיה מיותר ומעצבן, ובאופן כללי הנדסת האנוש בנסיגה. אבל מכל שאר הבחינות היא טוענת לכתר המשפחתית הטובה בישראל.

האם ההחלפה דחופה לך? אולי שווה לך להמתין לטויוטה יאריס קרוס, הוא נשמע כמו משהו שיכול לענות על חלק גדול מהצרכים שלך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ההחלפה תוכננה במקור לאוגוסט אשתקד , הקורונה שיבשה הכל .

מערכת המולטימדיה בקורולה גרועה ביותר , ככל שהזמן עובר אני מרגיש יותר תקיעות איתה .

בסיום יום עבודה,לאחר שהרכב עומד בשמש כ9 שעות , מסך המגע לא מגיב וחייבים לקרר את הרכב ,רק אז המסך חוזר לחיים .

כמו כן ,לאחרונה הופיעו ריג'קטים מעצבנים מאוד כמו חלונות חשמל שמסרבים להיסגר וכפתורי תאורת סלון שנתקעים ונראה כאילו הנורה נשרפה אבל בעצם זו אשמת הכפתור .

אם האוקטביה 1.5 טורבו כבר החלה להימכר ,אגש לעשות נסיעת מבחן.

מיקום פתחי המיזוג הוא דבר לא מובן , כנ"ל תפעול  הטאצ' על המיזוג .

נראה כאילו היצרן החליט להקריב את הארגונומיקה לטובת עיצוב ואופנת התפעול המסוכן של המיזוג ברכב

• אהבתי 1
פורסם

אם כבר גיר רובוטי , האם הגיר באקסיד ידוע כבעייתי ?

בספורטאג' לא פעם קראתי על התחממות הגיר .
הגיר זהה (ככל הידוע לי )  ובשני הרכבים נמצא מנוע טורבו .

האקסיד די  נדירה בכבישים ממה שיוצא לי לראות , אולי זו הסיבה שאין דיווחים על תקלות בגיר  .
על נירו גם נהגתי ומיד פסלתי כי מושב הנהג היה הכי לא נוח מבין כל הרכבים שיצא לי לנהוג בהם .

פורסם

בתור בעלים של הונדה ג'אז הקודמת(לא החדשה ההיברידית) ובנוסף יצא לי לראות את החדשה גם באולם התצוגה, אני אישית מאוד מאוד אוהב את הרכב מבחינת הנוחות בעיר, חניות מוצאים בקלות כמובן ובכלל רכב סופר חסכוני(במיוחד בחדשה) אבל כמו שרשמת תא המטען קטן, ובהיברידית ממש ממש קטן, לנסוע 3 אנשים + מטען לא צריכה להיות בעיה בזכות הMAGIC SEATS אתה יכול להשתמש בהם כתא מטען(אני עושה בהם המון שימוש זה מדהים), אם 4 אנשים + מטען זה כבר נהיה מורכב יותר.

לגבי הפורד יש לקרוב משפחה שלי, לטעמי מבחינת נוחות ממש לא משהו, לגבי השאר לא יודע

פורסם

לפוקוס יש נוחות מקובלת, לא הייתי מגדיר אותה טובה בגלל 2 נושאים:

1. בעיר יש לה מרכב נוקשה וקופצני.

2. מחוץ לעיר בנסיעות ארוכות הרכב מעייף, לא יודע מה בדיוק גורם לזה אך יכול להיות בגלל שהכסא צר ואין תמיכה טובה לגב תחתון.

פורסם

בעבר היו רכבי מנהלים 

שלקחו את המשפחטומטית ועידנו אותה 

מה שהביא לרכב במידות דומות לרכב משפחתי אבל עם יותר בידוד נגד רעשים, מושבים מעט נוחים יותר, אולי מערכת שמע עדיפה וזהו בערך. 

עכשיו קשה לי למצוא את הרכב שיהיה בגובה המתאים (כ 17 ס"מ בערך) שיכלול את האקסטרה שהיה פעם לרכבי מנהלים. 

פורסם

אף פעם לא מצאתי את המערכת לזיהוי שטח מת כרלוונטית, אם מכוונים את המראות כמו שצריך אין שטח מת. מה שכן היא מזהירה אותך מעקיפת רכב שקרוב אלייך יותר מידי.

לגבי חוגה למולטימדיה - גם לא הרגשתי שזה נוח מידי, כמעט ולא נוגע בה.

השאלה הגדולה פה היא סחירות. אני לא בקיא בתנאי ההחלפה של הטבת מיסים אבל אם חשובה לך הירידת ערך קח את המאזדה כי עם הפורד אי אפשר לדעת מה יהיה, למרות שהרכב ברמה.

פורסם

נושא הסחירות חשוב אך לפניו יש 

את עניין הנוחות, הבטיחות והאבזור.

הכי פחות חשוב הוא עניין הביצועים. 

משום מה, דלגתי על מאזדה 3 סדאן (שלא במודע), אבחן את הסדאן גם כן. 

פורסם

בן אדם עם מגבלה גופנית ירגיש הרבה יותר טוב וקל להיכנס ולצאת מהרכב בSUV,מכל הסוגים.

זה פשוט עולם אחר לגמרי.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...