Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, בשעה טובה לקראת מעבר דירה אני וזוגתי מתכוונים לרכוש כמה מוצרי חשמל חדשים ונשמח להמלצות וייעוץ.

הראשון הוא מכונת כביסה תוצרת בוש שיש התלבטות קלה בין דגם ביבוא רשמי לדגם ביבוא מקביל.

יבוא מקביל - WAN2428MPL, סחיטה 1200 סל"ד, 8 ק"ג - 1660 ש"ח כולל הובלה וכו'.

יבוא רשמי - WAN20170IL, סחיטה 1000 סל"ד, 7 ק"מ - 1750~ כולל הובלה וכו' או דגם WAN20051IL עם הבדל מינורי ב150 ש"ח פחות.

יש לנו במשפחה נסיון מצויין עם מכונות בוש ביבוא רשמי כולל שני הדגמים הספיציפים ביבוא רשמי, מעולם לא נזקקנו לשירות כך שאין לי שמץ מה טיב השירות של היבואן הרשמי.

המכונה ביבוא מקביל קורצת קצת בגלל הנפח והסחיטה העדיפה - זה שיש מדבקה שמסתירה כיתוב בפולנית לא ממש משנה לי, יש ביקורת אחת בזאפ טובה על המוצר ומעבר לזה לא מצאתי יותר מידי מידע ולכן ההתלבטות. שני היבואנים אגב מציעים 5 שנות אחריות ב199 ש"ח נוספים.

הנושא השני שנשאר לנו לגמרי פתוח זה רכישת המקרר.

המקום למקרר מוגבל ואני מצרף סרטוט בשקל למטבח:

1792660963_.png.d9fdaf865c571680cb01d8e3f804b125.png

הרוחב המקסימלי למקרר הוא סביב ה80-85 סנטימטר בכדי להשאיר מקום לפתיחת דלת ארון המטבח שנמצא לידו.

העומק טרם מדדתי, אבדוק ואעדכן אך זה פחות קריטי.

אנחנו מקציבים למקרר סביב ה3.5K ונחרוג ל4 במקסימום. בשאיפה למוצר שישרת אותנו לשנים קדימה.

העדיפות שלנו הוא מקרר עם מקפיא תחתון, אך לא מחייב כי כמובן התקציב מגביל, נפח לא פחות מ500 ליטר.

נושא נוסף - בגלל מיקום המקרר יתכן שעדיף לנו מקרר עם דלת שנפתחת לצד שמאל על מנת שנוכל להצמיד כמה שיותר לקיר ולא תיהיה הפרעה בפתיחה. אז עדיף מקרר שניתן לשנות בו את כיוון פתיחת הדלת או כזה שפשוט נפתח לצד שמאל.

במשפחה המורחבת משני הצדדים יש לנו נסיון מר מאוד (ואני עדין) עם מקררים שונים של סמסונג בעשור האחרון - אז אותם אנחנו פוסלים לחלוטין.

לעומת זאת עם שארפ יש נסיון טוב מאוד, אך לא מצאתי הרבה אופציות בתקציב שגם מאפשרות את היפוך כיוון הדלת.

אשמח להמלצות :)

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

קודם כל גם אם תקנה מותג לא בטוח שיהיה לך שקט. יש אנשים שקונים מכונית חדשה ואחרי שנתיים הולך להם הגיר ואילו אני למעלה מעשר שנים לא עברתי בעיות כאלה. אז אל תהיה בלחץ שהמותג יתן לך שקט וחבל סתם להתרגז אם תהיה תקלה על מוצר יקר. דווקא במוצר זול מקבלים בהבנה את התקלה.

לענייננו - לגבי המקרר לי יש סמסונג אינברטר 407 ליטר כבר 6 שנים ללא תקלות. בהתחלה חשבתי שעשיתי טעות כי הוא היה יקר אבל עכשיו אני מרוצה מכך שהוא עובד ללא תקלות. א-ב-ל חשוב לזכור שיש עוד פרמטרים. יש מחיר קניה ויש מחיר שימוש רציף. שים לב לכמה חשמל המקרר שתקנה זולל. גם הסידור הפנימי מאוד חשוב וגם אפשרות לבר קרח. אמרת שיש לך בעיה של מקום אז אולי עדיף לפצל למקרר ומקפיא. תחשוב על זה כי ההבדל במחיר לא משמעותי. הכוונה שלי המקפיא יהיה במקום אחר במטבח או בבית.

בשורה התחתונה כמעט כל המקררים הם סביב 3000 שקל וכל המכונות כביסה סביב ה-2000. 

פורסם

לגבי מכונת הכביסה - יש לי ניסיון טוב עם השירות של CSB (היבואן הרשמי). 

לגבי המקרר - לי יש ניסיון טוב עם מקררי סמסונג (השני משרת אותי כעת), להורים שלי היה ניסיון מצויין עם מקרר שארפ.

לגבי צד הפתיחה - אם אין לך קיר שמפריע מימין נראה לי שדווקא פתיחה ימנית תתאים לך. המוצרים יעברו בקלות לשיש. מכל מקום, בדוק בתצוגה איזה מקרר מאפשר החלפת צד הפתיחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התגובות.

מעניין, דווקא על מקררי סמסונג אני שומע תלונות מכל חברי, במשפחה כל מי שרכש מקרר סמסונג הצטער על הרגע.

בנוגע לצד הפתיחה - אכן יש קיר שכנראה יפריע לפתיחת הדלת, לא סימנתי את הקיר באורך המספיק בתמונה ולכן כנראה שיהיה עדיפות לדלת שניתן לפתוח לצד שמאל.

מישהו פה התנסה במקרה במקררים של מידאה? קיבלתי המלצה ממישהו מהעבודה אך לא מוצא יותר מידי חוות דעת עליהם. המחירים אטרקטיבים ונראה שכל הדגמים כמעט מאפשרים החלפת צד פתיחה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם

לפני קצת פחות מ-5 שנים, כשאמא שלי עברה לבית אבות, קניתי לה האייר (משהו בנפח 300-400 ליטר). עד כה ללא תלונות. צריך להוסיף שבתנאים האלה המקרר עובד הרבה פחותקשה כיוון שלא פותחים את הדלתותבתדירות של משפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי המקרר

סמסונג לא ממש טובים ואני גם עדין.

הבעיה שלך עם המידות לא מעודדת.

אתה חייב או רוחב, או עומק. אחרת לא תקבל 500 ליטר נטו. (העניין הזה של נטו/ברוטו זה גם סוג של הטעיה בפני עצמה וחובה לבדוק לפני רכישה)

אני מרוצה מאד ממקרר של LG . הם יחסית צרים (80 סמ לרוחב אבל כמעט 90 לעומק) אמינים ומאסיביים ועם מנוע אינוורטר שמקבל 10 שנות אחריות.

גם שארפ מצויינים ואם תקנה ביבוא מקביל תוכל למצוא במחירים שאתה מדבר עליהם.

לא הייתי הולך על סיניים מדבקות והסיני היחידי ששווה מבט הוא של מידאה שעולה כמו מותגים מוכרים.

מידאה זה למעשה המותג שאלקטרה מדביקה עליו את שמם. זאת חברה מכובדת ואמינה.

פורסם

כל מכשירי החשמל בבית של ההורים של סמסונג.

המקרר התחיל לזייף בזמן האחרון,הוא בן 8-יש קרח בפנים שקופא ונוזלים מים מידי פעם.

כל שאר מוצרי החשמל עובדים פיקס-מכונת כביסה שעובדת הרבה(6 אנשים בבית).

לסבא וסבתא יש מקרר של סימנס בן יותר מעשור ושם הכל עובד כמו שצריך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 12 שעות, dalet11 כתב:

המכונה ביבוא מקביל קורצת קצת בגלל הנפח והסחיטה העדיפה - זה שיש מדבקה שמסתירה כיתוב בפולנית לא ממש משנה לי, יש ביקורת אחת בזאפ טובה על המוצר ומעבר לזה לא מצאתי יותר מידי מידע ולכן ההתלבטות. שני היבואנים אגב מציעים 5 שנות אחריות ב199 ש"ח נוספים.

אשמח להמלצות :)

קח בחשבון שהמדבקה דוהה וגם מתקלפת לאחר זמן מה. קנה מכונה ללא מדבקה עם כיתוב בשפה האנגלית.

איזה כייף לי :)

פורסם

לי יש סמסונג

בעיה נפוצה מאוד במקרר ההפוך שיש נזילת מים למגירת הירקות...

קרה גם לי

והיתה תביעה ייצוגית נגדם.

עכשיו גם המקפיא הפסיק לעבוד.

וכל זה תוך 5 שנים מהרכישה

• אהבתי 3
פורסם

יש לי (ובעקבות כך לחצי משפחה) מקרר בקו הפוך, הרחבתי אחריות דרך ברימאג ב200 ל7 שנים

לצערי כן יצא לי להשתמש באחריות , אבל דווקא בגלל זה אני ממליץ.

ברימאג היו אחלה, תוך יום באו לסדר, לא סיפרו סיפורים. תיקנו והכל עובד. (החליפו כרטיס פיקוד)

יש עוד 4 מקררים כאלה במשפחה שעובדים כבר 3+ שנים יופי יופי.

הוא מאוד זול יחסית למתחרים שלו (חצי מחיר מסמסונג ושארפ) 

מאוד נוח ומרווח.

(יש מצב שבת מובנה אם זה משנה לך)

.

פורסם
לפני 8 שעות, מרק10 כתב:

קח בחשבון שהמדבקה דוהה וגם מתקלפת לאחר זמן מה. קנה מכונה ללא מדבקה עם כיתוב בשפה האנגלית.

לא כלכך מטריד אותי עדיין האמת - עד שתתקלף כבר אדע בעל פה את המיקום של התוכניות הרלוונטיות - אפשר גם תמיד להשיג או להדפיס מדבקה חדשה.

לגבי המקררים, היום יוצא לסיבוב מקיף אחר הצהריים - הכיוון הכללי נוטה לשארפ אך ניראה שההיצא לא גדול בטווח מחיר ובגודל שאנחנו מחפשים..

אתמול גם נתקלתי במקרר של בוש / סימנס (דגם KGN76AI31L) שנראה  שממש עונה על הכל - גודל, מחיר, החלפת צד פתיחה ואפילו המקפיא תחתון. הדבר היחיד הוא שהמקפיא היה נראה מעט קטן אך לא משמעותי. בהחלט סימנתי כאופציה.

פורסם

טוב מעדכן - מכונת כביסה בסוף הוחלט על דגם אחר לגמרי של קונסטרוקטה במחיר ממש טוב (שזה למעשה בוש במיתוג אחר ממילא).

הדגם שנרכש הוא CWF12N16IL במחיר של 1640 ש"ח כולל משלוח, ניתן להאריך אחריות ל5 שנים ב99 שקל בלבד (בניגוד לבוש ב199 ש"ח), סחיטה ב1200 סל"ד במקום ב1000. למעשה נראה שהיא מקבילה לבוש מדגם WAN24170IL בנתונים הטכנים רק ב350~ ש"ח  פחות.

לגבי מקררים, אחרי סיבוב בכמה מקומות אתמול ומדידה מדוייקת בדירה - אכן רוחב מקסימלי 80, אורך הקיר הצידי למקרר הוא 80 אז בגדול החלפת צד הדלת הפך לפחות קריטי כי אפשר מקסימום למשוך את המקרר מעט החוצה.

הוצאו לי כמה דגמים של שארפ שכרגע הרלוונטי ביותר נראה הדגם SE75D-SL שלצערי לא היה בתצוגה באף אחת מהחנויות, מתאים מכל הבחינות.

דגם נוסף של שארפ שהוצא הוא SJGP70D-SL - בפועל בחנות הייתי בטוח ב100% שכל הדלת פלסטיקית כולל ידית הפתיחה שהרגישה מפלסטיק זול מאוד עד כדי חריקות פלסטיק ממגע עדין ביותר, רק בדיעבד הבנתי שמדובר בדלת זכוכית אחרי קריאה ברשת ואני חייב להגיד שזה נראה רע מאוד - כמו להסתכל במראה חלבית. בתכלס, הדגמים מאוד דומים מלבד גובה שבדגם השני קצר ב10 ס"מ והחזית שהיא נירוסטה עם ידית מתכת בדגם הראשון, וזכוכית וידית פלסטיק (עם לחצני הבקרה) בדגם השני.

אנסה למצוא היום את הדגם הראשון בתצוגה לפני הזמנה - אבל ככל הנראה זה הבחירה כיוון שהוא מתאים מאוד בתקציב וגם בגודל הפיזי. המחיר - שנים הוצאו באזור ה2800-3000 ש"ח בחנויות השונות.

מקרר נוסף שראינו הוא של מידאה - האמת, נראה לא רע בכלל - הפלסטיקה בפנים אפילו נראו טוב, הבעיה שלי זה שהוא מאוד עמוק - 89 ס"מ והוא יבלוט לי הרבה מעבר לקיר. ירד מהפרק.

אחזור לעדכן מה נבחר בסוף :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן.

לצערי הרב קנינו את מקרר השארפ. אבוי איזה נפילה זו היתה. דגם SJ-GPR75 - שלא תעזו לעשות את הטעות שאנחנו עשינו.

הגיע המקרר, המוביל מחבר לחשמל מייד והולך.. אבוי, כמה רעש מקרר יכול לעשות. בחיים לא העלתי בדעתי שמקרר יכול להוציא קולות צורמים כלכך שאין פינה בדירה שלא שומעים אותם.

למחרת כבר הגיע טכנאי שקבע שהמקרר מרעיש באופן חריג, היבואן אישר להחליף אותו וכמה ימים לאחר מכן מוביל נוסף העמיס והביא מקרר זהה חדש.

אבוי - המקרר החדש רועש כפול. היינו בשוק שיש בכלל אפשרות להרעיש יותר מהראשון. לקח כמה ימים עד שטכנאי הגיע שוב, בימים האלו אין אחד שנכנס לבית ולא שאל מה זה הרעשים האלו. לאחר ביקור הטכנאי ולאחר שהדברים הועברו ליבואן הציעו לנו ביטול עסקה - חטפנו.

עכשיו אנחנו חוזרים לחיפושים, אנחנו צריכים למצוא מקרר עם דגש אדיר על שקט ולהזמין כבר בימים הקרובים בשאיפה שיגיע טרם אוספים את הקודם או ממש בסמוך לכך.

ראינו LG דגם GR-M6781S ב3800~ ש"ח, מישהו מכיר את הדגם? נראה טוב ומתאים בגודלו, למישהו במקרה יש נסיון בכללי עם מקררי LG INVERTER?

הצעות נוספות יתקבלו בברכה.

תודה : )

פורסם

יש לנו מקרר דומה קצת יותר משנה. הפלסטיקה נראית בסדר, שקט למדי.

כל שאר ה"יתרונות" איונרטר, מגירת פרש וכו' הם סתם גימיקים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אולי הבעיה בזה שהפעלתם את המקרר מיד אחרי ההובלה?
לי המוביל אמר לחכות כמה שעות לפני החיבור לחשמל וזה גם רשום בחוברת הוראות...
כול מי שאני מכיר יש לו מקררי שארפ וכולם שקטים...

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

• תוכן חדש...