Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך לשרשור הזה :

בחרתי את האיביזה (1.6 גיר ידני, 138 אלף קילומטר). אני איתה כבר 5 חודשים +- ונהנה מאוד. עשיתי מעין יישור קו כללי למדי - שיוף פנסים, פלסטיקה, החלפת אנטנה, בוכנות הידראוליות של תא המטען וכו' (ניתן לראות הכל בשרשור).

עכשיו יש לי התלבטות חדשה:

לאבא שלי מאזדה 6 מודל 2013 עם כ147 אלף קילומטר +- ברמת גימור פרימיום (מנוע 2.5). הוא מרוצה מאוד מהרכב אבל רוצה להתחדש ולהחליפו.

התחלתי להשתעשע ברעיון (הוא מסכים לרעיון) של למכור את האיביזה להוסיף סכום סימלי ולקנות את המאזדה מאבי.

על פניו, המאזדה רכב הרבה יותר טוב, משוכלל, בטוח ומודרני (במיוחד ברמת הגימור הזו).

השאלה והחשש שעולים בי הם מבחינת עלויות אחזקה - אני סטודנט שעובד במשרת סטודנט ציבורית (כלומר - מרוויח שקל וחצי בערך), האם ההבדלים בין עלויות האחזקה מבחינת ביטוח, צריכת דלק וכו' עלולים להיות משמעותיים?

כמו כן, משום שהמאזדה מאובזרת אלקטרונית מחד אך ישנה יחסית מאידך, אני חושש שמא המערכות האלקטרוניות מגיעות לסוף חייהן ואז יהיה צורך בהחלפה ותיקונים יקרים. 

למול זאת - האיביזה פשוטה, גיר רגיל ולפי מה שהבנתי מהפורום המנוע מהסוג הזה נחשב לאמין יחסית

שוב - בראייה של "טוב מול לא טוב" בלבד הייתי מחליף למאזדה בלי שום ספק אך החשש הוא מתקלות (והקילומטר של המאזדה יחסית גבוה)

מה דעתכם? האם המאזדה תמשיך לשמור על אמינות? האם זה גיל שצפויות לעלות בו תקלות למיניהן?

אשמח לעזרתכם.

אופיר 

פורסם

בעניין הדלק:

מהי הנסועה הצפויה?

כמה ק"מ לליטר אתה מקבל כעת בסיאט?

בעניין הביטוח:

תבדוק ישירות מול סוכן/חברת הביטוח שלך. זה יהיה מדוייק יותר ממה שיוכלו לייעץ לך כאן.

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

מאזדה 6 לא אמורה לעלות יותר בביטוח אם אתה מעל גיל 24 ואתה לא נהג צעיר /חדש. 

לגבי עלויות אחזקה אני עם מאזדה 6 ישנה יותר( 2009) והעלויות די רגילות

מה שכן המאזדה היא בקבוצת רישוי גבוה יותר מהאיביזה לכן האגרה השנתית תהיה לך גבוה יותר משמעותית.

ונשאלת השאלה באמת של כמה ומה המרחקים שאתה נוסע, כשאני רכשתי את רכבי נסעתי המון לכן לקחתי משהו גדול נוח עם בקרת שיוט וחזק. אם מרבית הנסיעות שלך הן קצרות ועירוניות לרוב תשאר עם האיביזה. 

פורסם

מבחינת נסועה - מינורית. העבודה שלי קרובה למקום המגורים וכנ"ל גם האוניברסיטה.

העניין הוא בעיקר באיזה רכב "יחזיק" יותר זמן (אומנם המאזדה עם יותר ק"מ הרבה חדשה יותר) וכמובן עצם העניין שהמזאדה רכב טוב יותר בכל קנה מידה מבחינת מה שהוא מציע.

אציין שגם המאזדה וגם האיביזה נקנו חדשות מהחברה וננהגו על ידי נהג יחיד, שמורות לגמרי.

פורסם
לפני כשעה, ofir1000 כתב:

מבחינת נסועה - מינורית. העבודה שלי קרובה למקום המגורים וכנ"ל גם האוניברסיטה.

העניין הוא בעיקר באיזה רכב "יחזיק" יותר זמן (אומנם המאזדה עם יותר ק"מ הרבה חדשה יותר) וכמובן עצם העניין שהמזאדה רכב טוב יותר בכל קנה מידה מבחינת מה שהוא מציע.

אציין שגם המאזדה וגם האיביזה נקנו חדשות מהחברה וננהגו על ידי נהג יחיד, שמורות לגמרי.

אם אין לך בעיית חניה ואתה רוצה רכב מפנק יותר ומאובזר יותר וגם חזק יותר אז לדעתי לך על המאזדה במיוחד שאתה יודע מי נהג עליה לפני ומה ההיסטוריה שלה.

פורסם

כמובן.

אבל שוב, העניין העיקרי דווקא נוגע לפן הטכני - מה דעתכם? מבחינת אמינות מערכות אלקטרוניות, מאזדה 6 2013 מועדת לתקלות או שאפשר להיות "רגועים" יחסית בנוגע לאלמנט האמינות (למול האיביזה הפשוטה יחסית נטולת המערכות המסובכות).

פורסם (נערך)

לגבי הביטוח לא חושב שיהיה הבדל משמעותי, מעצם העובדה שהביטוח של ווגיות לרוב יותר יקר לעומת רכבים מייצרנים מקבילים(בגלל שהן גניבות יותר או משהו כזה)

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תוכן חדש...