Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש ברשותי רנו קליאו 2014, דגם 0.9 ידני, 105 אלף קמ.

לאחרונה שאני נוסע ורוצה לשלב הילוך 3, ההילוך לא נכנס עד הסוף (שמרימים קלאצ שומעים כאילו ההילוך לא נכנס ויש רעש של חריקה) ובכדי לשלב את ההילוך צריך לרדת לניוטרל ולהכניס אותו שוב.

חשוב לציין ששמתי לב שההילוך נתקע ברגע שאני עובר משני לשלישי, ברגע שאני מוריד הילוך מרביעי לשלישי אין בעיה בכלל וההילוך נכנס.

שאני מעביר משני לשלישי וההילוך נתקע אני מעביר לניוטרל ומכניס שוב וההילוך נכנס והכל בסדר.

זה קורה אך ורק עם הילוך שלישי ורק שאני מעלה משני לשלישי.

אשמח לעזרה, בעבר זה קרה לי והסתדר לבד (שנה בערך) ועכשיו חושב שהגיע הזמן לבדוק ולסדר לפני שיגרם נזק גדול יותר.

פורסם

האם אי פעם החלפת ברכב שמן גיר ? הייתי מתחיל מזה ואז אם לא יעזור בודק במוסך מומחה את העניין לעומק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא הוחלף שמן גיר, תמיד בטיפולים (3 מוסכים שונים) אומרים לי שזה ידני ואין צורך להחליף שמן גיר, למרות שהתעקשתי.

אפנה למוסך וידרוש שיעשו זאת ואעדכן

תודה

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, raz2058 כתב:

לא הוחלף שמן גיר, תמיד בטיפולים (3 מוסכים שונים) אומרים לי שזה ידני ואין צורך להחליף שמן גיר, למרות שהתעקשתי.

אפנה למוסך וידרוש שיעשו זאת ואעדכן

תודה

חובבנים זו מילה עדינה עבורם.

אם בגיר אוטומטי יש חשש שאולי הגיר ילך אחרי החלפת שמן (גם לא קורה בדכ אם היה תקין והוחלף שמן כמו שצריך לפני) אז מה החשש בגיר ידני ?

מתעקשים ? אין בעיה,קח את הרכב למוסך מומחה רנו מהמומלצים כאן.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

אשמח להצטרף לשרשור: גם אני חויתי בעיה דומה בעבר בפאביה ידנית, שלפעמים ההילוך החמישי לא בא לו להיכנס.. בעיקר אחרי רביעי ממושך נניח בעליה.

הורדתי לניוטרל, כמה רגעים, דחפתי חזק והופ נכנס.

חשבתי גם כן לבדוק שמן גיר- נצרך? תודה.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

ב 105,000 ק"מ בעיה של סינכרונים קצת קשה לי להאמין-די נדיר בטח ברכב חדיש יחסית- לא שאין סיכוי בכלל אבל הוא קטן.

אם היית אומר לי,שזה רכב בן עשור+ עם הק"מ הזה אז הייתי אומר,שבלי קשר לק"מ יש בלאי אבל,כאן עדיף להתחיל מהקל לכבד - מהחלפת שמן גיר וגם זה,רק לאחר אבחון במוסך מתמחה ברכב,שיקבע חד משמעית שאין תקלה בגיר וההחלפה אינה ברכה לבטלה.

החלפת שמן היא יחסית פעולה זולה ופשוטה בטח ביחס לקניית גיר כזה מפירוק/ייבוא היות ובניגוד לגירים אוטומטיים שם יש מכונים לתיקונם ושיפוצם  כמו פטריות הגשם  את מכוני הגירים הידניים בארץ אפשר לספור על פחות מכף יד אחת (יש 2-3 שדובר עליהם כאן בפורום ליתר דיוק בהם מאירמן מפ"ת  שאין לי מושג אם עדיין פעיל היום).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)

רק חייב לציין שזה גם קרה לי לפני שנה +- וזה הסתדר לבד שהרכב היה סביב ה85 אלף קמ (בדיוק שנסעתי למוסך לבדוק הגיר פתאום תקין ואין שום בעיה, מרפי..)

ועכשיו זה חזר שוב, יש לי תור למוסך שבוע הבא, שיעשו בדיקה ואדרוש גם שיחליפו שמן גיר ואעדכן.

אשמח להמלצה לשמן גיר שמתאים לרכב שלי שאדרוש במוסך את הסוג הזה/ארכוש בנפרד

עריכה אחרונה על ידי raz2058
פורסם
לפני 4 דקות, raz2058 כתב:

רק חייב לציין שזה גם קרה לי לפני שנה +- וזה הסתדר לבד שהרכב היה סביב ה85 אלף קמ

זv שולל את האופציה של סנכרונים, שכפי שציין colauti9, סביר להניח שלא תתרחש ב-105K (אלא אם כן מחליפים הילוך כמו עילגים).

לפני 5 דקות, raz2058 כתב:

אשמח להמלצה לשמן גיר שמתאים לרכב שלי שאדרוש במוסך את הסוג הזה/ארכוש בנפרד

פתח את ספר הרכב שלך, ואם חשקה נפשך יש פה באנגלית

2015-renault-clio-63605.pdf

פורסם
לפני 5 שעות, colauti 9 כתב:

תחליף במוסך מומחה רנו/מורשה בלבד- יודעים שם מה סוג השמן- זה לא אמור להיות טיפול יקר.

יש המלצה על מוסך באזור פתח תקווה?

במוסך שקבעתי זה לא מורשה ובאמת מעדיף שגם יעשו בדיקה לגיר בנוסף להחלפת השמן

• תוכן חדש...