Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצב כרגע הוא לא אינדיקציה לכלום.

חברים עם ציונים גבוהים מאוניברסיטאות מתקשים להגיע לראיונות,אפילו כאלה עם נסיון סטודנט לא מצליחים לזוז למשרה אחרת.

תבדוק איך היה המצב לפני שנתיים שלוש.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה5 סנט שלי:
אל תכנס לתואר אם אתה לא 'פיקס בראש' על לימודים.
זה קשוח מדי כשיש עוד דברים מסביב.
אם אתה יכול לעמוד בזה כלכלית, השנה הזאת לא תזיז.

לגבי עתיד תעסוקתי - תתחיל לעבוד באחת החברות הגדולות בתור סטודנט בשנה ג' ואתה מסודר, גם אם למדת במכללת נתניה.

• אהבתי 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 5.11.2020 בשעה 16:51, Liviur כתב:

מילה אחרונה לגבי פטורים - בכמעט שום מצב אתה לא רוצה לנצל אותם.

אם הגעת לרמת הפטור - רוב הסיכויים שתוכל לסיים את הקורס הנ״ל עם ציון גבוהה. קורסי אנגלית הם דוגמא מצויינת.

אלו קורסים שמעלים את הממוצע וחבל לוותר עליהם.

ומה עם הזמן שאתה מבזבז על הקורסים האלה (שלא היית חייב, אבל עשית בכל זאת), מי יחזיר לך אותו?

אנגלית זאת בדיוק דוגמא מצויינת לכך - נותנים לך פטור, תקח, אחרת זה עוד כמה קורסים עם כלום נק"ז (2 נראה לי), אבל גוזלים זמן ומאמץ שיכול ללכת לטובת קורסים משמעותיים יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

ומה עם הזמן שאתה מבזבז על הקורסים האלה (שלא היית חייב, אבל עשית בכל זאת), מי יחזיר לך אותו?

אנגלית זאת בדיוק דוגמא מצויינת לכך - נותנים לך פטור, תקח, אחרת זה עוד כמה קורסים עם כלום נק"ז (2 נראה לי), אבל גוזלים זמן ומאמץ שיכול ללכת לטובת קורסים משמעותיים יותר.

הם לא גוזלים המון מאמץ בכלל והנקודות בממוצע שוות את זה.

בנוסף כמו כל דבר תלוי במוסד.

אנגלית בבין תחומי לדוגמט התחלק ל2 קורסים בזמני:

1. קריאה יעילה וכתיבה עסקית

2. Presentation skills מול קהל ובניית מצגות

2 הקורסים היו מעולים עם מרצים מעולים ואני משתמש במה שלמדתי מהם עד היום כל הזמן. (עוד יותר בהתחשב בזה שאני עובד בארהב וגם מעביר מדי פעם הרצאות ומצגות למפתחים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 5.11.2020 בשעה 23:53, pooh-bear כתב:

בגדול יהיה הבדל גדול (מאוד) לדעתי בין בוגר טכניון מצטיין לבוגר מכללה כזו או אחרת בציון ממוצע. בהתלבטות בין המכללות השונות, המכללה הספציפית נראית לי יחסית שולית, אבל הניסיון שלי פה ממש מצומצם אז אל תיקח את זה כקנה מידה למשהו.

להגיע למשרת ג'וניור כן, אחרי זה כשאתה עם ניסיון לאף אחד כמעט לא אכפת בוגר של מה אתה ומאיפה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קצת נסדר את הדברים:

1. האקדמית נחשבת בטופ של המכללות האקדמיות, די מקבילה לבין תחומי (אם כי בבין תחומי יש יותר תוכניות מחקר).
2. האקדמית בכמה רמות מעל HIT, אפקה וכו'. 

3. תוכנית הניסיון היא מאוד אינטנסיבית. זה לא עניין של מה בכך ורוב האנשים נושרים.
4. באקדמית יש תוכנית שנקראת "מעוף" - תוכנית לימודי ערב, אשר נמשכת 4 שנים בממוצע. אני עבדתי משרה מלאה (ואף יותר) בכל מהלך התואר. 

5. אם אין לך יציבות כדי ללמוד עדיף שתמתין קצת, תטפל בעצמך ואז תתחיל. לא חייב להמתין שנה שלמה, אפשר גם להירשם לסמסטר אביב.

6. לפני הלימודים (בערך 6 שבועות) יש קורס "רענון" מתמטי. העלות היא כ-800 שקל אם אני זוכר נכון. אמנם בכל ה-6 שבועות אתה לומד את החומר שנלמד (בערך) בשיעור הראשון בחדו"א, אבל זה בהחלט נותן לך ביטחון ומרענן את הראש.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

הבינטחונים מזמן נחשבים ברמה של האוניברסיטאות ובצדק.

הם גם לא מקבלים את הכינוי אוניברסיטה מסיביות פוליטיות ובצדק.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 26.10.2020 בשעה 12:59, Overdrive כתב:

מאז ועד היום קרו לי כמה דברים בדרך שפגעו מאוד ביכולת שלי להתרכז במסלול הקשוח הזה מכל בחינה אפשרית, בריאותית נפשית וכלכלית.

מצטער לשמוע. מבין אותך לחלוטין.

בעקבות כך כבר בשבוע הראשון של הסמסטר איבדתי כל יכולת להמשיך בלימודים, בריאותית אני לא מרגיש כשיר לחלוטין (החלמתי מקורונה FWIW), נפשית קורים סביבי המון דברים בחיים שמקשים עליי להתרכז בלימודים ויתרה מכך גורמים לי לראשונה בחיי להתקפי חרדה שגובים ממני מחיר נפשי כבד ומקשים עליי לתפקד באופן כללי וקל וחומר ללמוד במסלול כזה קשה, כלכלית נפגעתי כמו רוב אוכלוסיית העולם פחות או יותר ויחד עם זאת נפגע הביטחון שלי ביכולת לממן את הלימודים ולכלכל את עצמי ואם זה לא מספיק הלימודים המקוונים פשוט בלתי אפשריים ללמידה מבחינתי בהתחשב בנסיבות האלה, ברמה שאין סיכוי שאוכל ללמוד בצורה כזאת.

אתה בטוח לא תאמין לי. אבל, זמן עושה פלאים לבעיות שנראות בלתי אפשריות כרגע. 

יחד עם טיפול (התקפי חרדה תכופים מצריכים קבלת עזרה חיצונית, אל תתעלם מסימני האזהרה האלו), המצב ישתפר. באחריות.

ההתלבטות שלי היא כדלהלן:

א. לבקש לחזור למסלול הראשוני דהיינו מדמח ולהקפיא את הלימודים לשנה הבאה. אני מאמין שהסיכוי שדבר כזה יתקבל מבחינת המכללה הוא אפסי בהתחשב בעובדה ששיגעתי אותם עם הגחמות שלי אבל לא יזיק לנסות.

מי מבטיח לך שבשנה הבאה "הכל יהיה בסדר" ותרגיש מספיק טוב בשביל להתחיל ללמוד?

ב. לבטל את הרישום במכללה ולהירשם בשנה הבאה למוסד אחר שבו אני לא נמצא על תנאי וחרב אי הודאות מרחפת מעל צווארי בכל זמן נתון, מקומות כמו HIT או אפקה. לגבי האפשרות הזאת אשמח לשמוע מבוגרי המוסדות האלה האם לדעתם יש הבדל בינם לבין המוסד שאליו אני רשום כעת מבחינת אפשרויות תעסוקה ומוניטין.

מצטער, לא מכיר ולא יודע בשביל לענות.

ג. לבטל את הרישום בהנחה ולא יאפשרו לי להקפיא את הלימודים לשנה הבאה במסלול מדמ"ח ולהירשם שוב בשנה הבאה לאקדמית כסטודנט על תנאי.

נשמע כמו האפשרות הכי ריאלית.

ד. העובדה שבעוד חודשיים ימלאו לי 26 מאוד מכבידה עליי כי אני מרגיש שאני עומד לפספס את הרכבת הזאת, ולכן אם אני דוחה את הלימודים גם השנה כבר עדיף לוותר על לימודי תואר וללכת על קורס ייעודי ולהשתלב בתעשייה באופן מזורז יותר.

אני לא מרבה לדבר על זה. אבל.

אני התחלתי ללמוד בגיל 28.

רק! התחלתי. סמסטר אחד באו"פ. לא נועדנו זה לזו, אז נפרדנו כידידים ואני עד עכשיו תקוע בלי תואר ומשלם על זה מחיר. היום אני כבר בן 40... ומאד רוצה ללמוד (אבל לא יכול כרגע כי סיבות, רובן בסגנון שאתה תיארת לצערי- לכן אני מבין מה עובר עליך).

בגדול אף אחד לא מבטיח לך שבעוד שנה הכל יהיה בסדר. גם לא בעוד שנתיים וגם לא בעוד חודש. 

קודם כל תטפל בעצמך. אתה כרגע לא מסוגל להתמודד עם הלחצים, ואתה נכנס ללולאה אינסופית של סטרס. הייתי שם. מאד לא קל לקטוע את הלולאה הזו בלי עזרה מבחוץ. עצתי לך, עצור אותה, ותבטל כרגע את הלימודים עד שתרגיש יותר טוב והמצב ישתפר. 

יש עוד עבודות שמאפשרות להתפרנס בצורה מכובדת יחסית, לפחות באופן זמני עד שתוכל לחזור למסלול חיים תקין והמתוכנן.

סע לחוף. תעשה טיול רגלי בטיילת. תחשוב על מה שאמרתי ומה ששאר החברים פה ענו. תחזור עם כמה תובנות משל עצמך.

כשאני עמדתי בפני החלטה חשובה בצומת קריטית בחיים, החלטתי לעשות טיול רגלי ארוך. משום מה זה עוזר לחשוב. מאד עוזר. לכן זו ההמלצה שלי אליך.

בהצלחה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...