Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים, שאלה:
יש לי קקטוס 2016 טורבו ידני. קרה לי פעמיים (הרכב אצלי כחודש) כשעשיתי טיפוס בשיפוע ברוורס , הרכב כמעט ולא נתן גז , והקלאצ' מאד התאמץ כדי להכניס הילוך (בלי גז) ורק אז הצלחתי לתת גז כמובן שהיה ריח נוראי לאחר מכן. אולי יש איזה סוג של מנגנון בעלייה ברוורס? למישהו יש רעיון?

פורסם
לפני 7 שעות, קקטוס 16 כתב:

הי חברים, שאלה:
יש לי קקטוס 2016 טורבו ידני. קרה לי פעמיים (הרכב אצלי כחודש) כשעשיתי טיפוס בשיפוע ברוורס , הרכב כמעט ולא נתן גז , והקלאצ' מאד התאמץ כדי להכניס הילוך (בלי גז) ורק אז הצלחתי לתת גז כמובן שהיה ריח נוראי לאחר מכן. אולי יש איזה סוג של מנגנון בעלייה ברוורס? למישהו יש רעיון?

תשמע, זה לא מבון. 

"הרכב לא נותן גז" אין דבר כזה. הנהג נותן גז ולא הרכב.

"קלאץ' מתאמץ להכניס הילוכים" - גם אין דבר כזה, הנהג מכניס הילוכים ולא הקלאץ'.

האם אתה מנוסה בנהיגה עם גיר ידני? 

תוכל לתאר יותר טוב את התופעה?

האם אתה יודע מה זה היל הולדר - מערכת עזר לזינוק בעליה? האם קיימת אצלך באוטו?(רוב הסיכויים שכן). האם אתה נעזר בבלם יד בזינוק בעליה?

פורסם
לפני 39 דקות, Buki כתב:

תשמע, זה לא מבון. 

"הרכב לא נותן גז" אין דבר כזה. הנהג נותן גז ולא הרכב.

"קלאץ' מתאמץ להכניס הילוכים" - גם אין דבר כזה, הנהג מכניס הילוכים ולא הקלאץ'.

האם אתה מנוסה בנהיגה עם גיר ידני? 

תוכל לתאר יותר טוב את התופעה?

האם אתה יודע מה זה היל הולדר - מערכת עזר לזינוק בעליה? האם קיימת אצלך באוטו?(רוב הסיכויים שכן). האם אתה נעזר בבלם יד בזינוק בעליה?

ברור שהנהג עושה את הפעולות האלה, אני יחדד: דיברתי אך ורק על ההילוך אחורי (רוורוס). אתמול ירדתי ירידה מאוד חדה וכשבאתי לעלות אותה ברוורס (לא היה מקום להסתובב) לא הצלחתי לשלב את ההילוך האחורי , ניסיתי גם עם בלם יד, ולא הצלחתי, המנוע לא נכבה בזמן השילוב, פשוט הדוושה של הגז כמעט לא הגיבה, אם היא הייתה נותנת קצת יותר גז הכל היה מושלם, רק לאחר שילוב איטי וארוך עם הקלאצ (כמעט ללא גז!!) ההילוך נכנס והדוושה של הגז חזרה לעבוד כרגיל.

יש לי ניסיון בידני. 

פורסם

מהמר בכל זאת על בעיית תפעול.

הקלאץ', הגיר והמנוע "לא יודעים" אם האוטו ברוורס או בהילוך ראשון. 

אם הקלאץ' התנהג תקין בזינוק באותו שיפוע כשהאוטו עם הפנים לכיוון העליה, הוא יתנהג אותו דבר בדיוק גם בכייון השני כי מבחינות זו אותה פעולה. 

ייתכן שמה שזה היה זו פעולת מערכת היל הולדר שמחזיקה את הבלמים במשך 2 שניות, בזמן שאתה עובר מברקס לגז.

לגבי המושגים - שילוב הילוך זה הזזה פיזית של הידית להילוך כלשהו. שילוב מצמד - הרמה של הרגל מהדוושה. 

פורסם

יכול להיות שלא הכנסת את הרוורס עד הסוף, אין לו סינכרונייזר לכן זה קורה לפעמים, כך קרה שהידית 'כאילו' הייתה ברוורס אבל בפועל היית בניוטרל.

פורסם
לפני 16 דקות, EliC25 כתב:

יכול להיות שלא הכנסת את הרוורס עד הסוף, אין לו סינכרונייזר לכן זה קורה לפעמים, כך קרה שהידית 'כאילו' הייתה ברוורס אבל בפועל היית בניוטרל.

אהבתי את הכיוון..

אבל אם זה היה בניוטרל לא מסביר למה לא הצליח לתת גז. וגם בדקתי כמה פעמים שזה עד הסוף והמצלמה פעלה..

פורסם

המצלמה עובדת על מתג שיש בסמוך למנגנון העברת ההילוכיםס כך שהיא תדלק גם אם ההילוך לא נכנס עד הסוף.

לא ברור לי מה זה 'הגז לא עבד' הרכב לא יודע אם אתה בניוטרל או הילוך, הגז אמור לעבוד בלי תלות בהילוך שבו אתה נמצא. 

פורסם (נערך)

קשה לתת מענה לבעיה אם קיימת אצלך מבלי לחוות אותה.

המחשב בהחלט יודע איזה הילוך משולב גם בגיר ידני וגם אם הקלאץ לחוץ או לא.

ואפילו בחלק מהרכבים בזמן נהיגה המחשב יודע בדיוק איזה הילוך משולב ע"פ חישובים של מהירות מול סלד ומציג זאת בלוח השעונים.

כאשר הרכב עומד במקום והילוך R משולב המחשב מקבל מידע על הילוך אחורי משולב מהיוניט רוורס(מיקרוסוויץ בגיר)

אם הילוך קדמי ולא משנה איזה בזמן עמידה עם קלאץ המחשב מקבל מידע מיוניט ניוטרל, שבחלק מהרכבים היא משולבת ביוניט רוורס.

מצב שלישי הוא כאשר לא מתקבל חיווי מיוניט רוורס או ניוטרל עם קלאץ לחוץ והמנוע מונע המחשב יודע שאחד מההילוכים הקדמיים משולב.

כאשר הרכב בנסיעה המחשב יודע בדיוק איזה מההילוכים הקדמיים משולב כפי שהסברתי בהתחלה.

3 רכיבים עיקריים: מתג דוושת קלאץ(או חיישן פוטנציומטר דוושת קלאץ שיודע בדיוק כמה אחוזי לחיצה על הדוושה), יוניט רוורס ויוניט ניוטרל.

את המונח "יוניט" השתמשתי ואיני אוהב אותו למען ההבנה.

לידע הכללי למגיבים שטענו שהמחשב לא יודע. אז בהחלט כן.

ובנוסף בחלק מרכבי סיטרואן במצב הילוך משולב בעמידה במקום עם קלאץ לחוץ המחשב מגביל את דוושת הגז ל 2500 סל"ד(למשל בג'אמפי)

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני 22 דקות, ba323f כתב:

קשה לתת מענה לבעיה אם קיימת אצלך מבלי לחוות אותה.

המחשב בהחלט יודע איזה הילוך משולב גם בגיר ידני וגם אם הקלאץ לחוץ או לא.

ואפילו בחלק מהרכבים בזמן נהיגה המחשב יודע בדיוק איזה הילוך משולב ע"פ חישובים של מהירות מול סלד ומציג זאת בלוח השעונים.

כאשר הרכב עומד במקום והילוך R משולב המחשב מקבל מידע על הילוך אחורי משולב מהיוניט רוורס(מיקרוסוויץ בגיר)

אם הילוך קדמי ולא משנה איזה בזמן עמידה עם קלאץ המחשב מקבל מידע מיוניט ניוטרל, שבחלק מהרכבים היא משולבת ביוניט רוורס.

מצב שלישי הוא כאשר לא מתקבל חיווי מיוניט רוורס או ניוטרל עם קלאץ לחוץ והמנוע מונע המחשב יודע שאחד מההילוכים הקדמיים משולב.

כאשר הרכב בנסיעה המחשב יודע בדיוק איזה מההילוכים הקדמיים משולב כפי שהסברתי בהתחלה.

3 רכיבים עיקריים: מתג דוושת קלאץ(או חיישן פוטנציומטר דוושת קלאץ שיודע בדיוק כמה אחוזי לחיצה על הדוושה), יוניט רוורס ויוניט ניוטרל.

את המונח "יוניט" השתמשתי ואיני אוהב אותו למען ההבנה.

ובנוסף בחלק מרכבי סיטרואן במצב הילוך משולב בעמידה במקום עם קלאץ לחוץ המחשב מגביל את דוושת הגז ל 2500 סל"ד(למשל בג'אמפי)

ואו התרשמתי!

אני חושב שאני ינסה את הרכב בכל מיני וריאציות שונות עד שיהיה לי ברור מתי זה קורה, ואז אני יבדוק מה כדאי לעשות.

(כשזה קרה לי הייתי בירדן וממש  לא נעים להיתקע בכזה מקום.. ואגב אולי הברקסים או משהו התחמם אחרי נסיעה ארוכה)

תודה רבה לכל המגיבים!

פורסם
לפני 5 שעות, ba323f כתב:

כמובן שיש מתג רוורס ויש מתג בדוושת הקלאץ'...חיישן ניוטרל לא נראה לי שיש ברכב הזה. 

מתג רוורס משמש להדלקת אור רוורס ועוד פיצרים שפועלים רק ברוורס למשל היל הולדר כשהרכב בירידה.

מתג בדוושת הקלאץ' משמש להורדת מומנט של המנוע בעת החלפת הילוכים ובחלק מהמכוניות לא מאפשר להפעיל סטרטר כל עוד הקלאץ' לא לחוץ. יש עוד כל מיני פיצ'רים שמבוססים על המתגים האלו.

הגבלה ל 2500 סל"ד כשהרכב לא בתנועה זה רק במנועי דיזל, בבנזין אם יש כזה דבר זה לאיזור 4000 סל"ד.

כל זה לא משפיע על תגובת דוושת הגז זאת אומרת ברוורס ובכל הילוך אחר הדוושה מתנהגת אותו דבר וזו הייתה הכוונה שלי. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 7 שעות, ba323f כתב:

הכללי למגיבים שטענו שהמחשב לא יודע. אז בהחלט כן

הכוונה שלי הייתה שלדוושת הגז זה לא משנה אם ההילוך הוא ראשון שני רוורס או ניוטרל, היא עובדת.

פורסם
לפני 10 שעות, ba323f כתב:

המחשב מקבל מידע מיוניט ניוטרל

באיזה מכוניות יש יוניט ניוטרל?

ולמה המחשב צריך לדעת שהגיר בניטרל? איך הוא משתמש בנתון הזה?

בעקבות ההודעה שלך נסעתי עכשיו עם סורק מחובר על תצוגת מצב הילוך. כמובן שאת ההילוכים הקידמיים הוא מזהה לפי היחס שבין סל"ד/מהירות, את הרוורס הוא מזהה לפי יוניט רוורס, זה ברור. 

הוא גם מציג ניוטרל אבל נראה לי שזה נתון מחושב על בסיס מהירות/סל"ד/קלאץ' לחוץ או לא.

למשל בעמידה שילבתי לראשון, הוא עדיין הציג לי ניוטרל עד שהתחלתי לנסוע ורק אחרי שהמהרות עלתה, הוא הציג הילוך ראשון.

בקיצור השאלה, באיזה מכוניות עם גיר ידני יש יוניט ניוטרל?

פורסם

רנו קנגו/ פלואנס יוניט רוורס משולבת ניוטרל 3 פינים.

מאזדה לאנטיס גיר ידני 95-98

כמובן שיש עוד רק בע"פ אינני זוכר אבל אני נתקל בזה.

הנתון הזה מסייע למחשב להכנס למצב סרק לייצוב מהיר יותר, משמש גם למערכת start stop.

מאפשר התנעה כאשר הגיר נמצא ב n עם קלאץ לא לחוץ(תלוי בסוג הרכב)

לגבי הגבלת סלד בהחלט שקיים בבנזין.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...