Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה בטוח שזה סים כפול? קניתי אייפון לחבר שם לפני שנתיים נראה לי, לא היה שום סים כפול...
אולי מדובר בeSim כמו שהזכירו יחד עם סים פיזי? או שבדגמים החדשים ביצעו שינוי.

בGSM Arena אני לא רואה איזכור לסים כפול...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

אתה בטוח שזה סים כפול? קניתי אייפון לחבר שם לפני שנתיים נראה לי, לא היה שום סים כפול...
אולי מדובר בeSim כמו שהזכירו יחד עם סים פיזי? או שבדגמים החדשים ביצעו שינוי.

בGSM Arena אני לא רואה איזכור לסים כפול...

בוודאות סים כפול בדגמים שנמכרים בסין והונגקונג.

בשאר העולם זה סים + esim

לגבי הסים הכפול הפיזי ביצרניות אחרות - כנראה אני גר בארה״ב יותר מדי.

העפתי מבט על כמה דגמים וראיתי שעולמית מוכרים אבל בארה״ב לא.

מעניין.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הסיפור של סים כפול נוח מאד - לי, למשל, יש שני קוים: האחד משמש אותי בארץ, האחר בנסיעות לחו"ל וגם כחבילת גלישה כאשר יש תקלות ב"הוט" הביתי. למה לא ניידתי את הראשון לתנאים של השני - סיפור מטופש, אבל היום זה לא אפשרי. אז היה לי נוח מאד כאשר היה לי מכשיר כפול סים (שני המכישרים הקודמים שלי, מתוצרת שיומי, הם כאלה).

הסיבות להחזקת שני קוים ויותר נובעות משיטות תמחור. גם בארץ זה היה מקובל עד לפני כעשור, כאשר דמי הקישוריות היו גבוהים. עם הפחתתם, ובהמשך המעבר לשיטת החבילות הגלובליות, הצורך בכך חלף, אבל כנראה שיש מדינות בהן הדבר הזה לא השתנה עד כה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, robertf כתב:

בוודאי. eSIM. יש לזה תמיכה בארץ (פרטנר ופלאפון בוודאות עם השעוני אפל מהדור החדש).

באייפון שלי יש לי סים פיזי של פרטנר עם המספר הישראלי, וeSIM של חברת הסלולר הבריטית שלי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

שים לב שכמו עם ה-VoLTE ו-WiFi Calling, תמיכה ב-eSIM מאופשרת רק לרשימת דגמים סגורה, עם השעוני אפל מהדור החדש לא הייתה להם ברירה, יש שם רק eSIM.

לפני 16 שעות, פבל כתב:

זה נקרא eSim, וזה בגדול דומה למה שהיה פעם בארץ (כשלא יכלת לנייד מכשיר כי הוא היה "של פלאפון/סלקום/וואטאבר"). פשוט קידוד של המידע שעל הסים ישירות לתוך המכשיר.

ואני לא יודע לאיזה סימים ליביו התכוון שיצרנים גדולים לא תומכים, אבל לגבי eSim הוא צודק. כמעט ולא נתקלתי בזה. דאבל סים פיזי מאידך, לא מכיר יצרן שאין לו לפחות 4-5 דגמים עם זה. 

בניגוד לנעילת מכשיר, כאן מדובר על זה שהמידע (היחיד הרלוונטי מה-SIM) שנקרא ICCID ומזהה את ה-SIM שלך מול הרשת יהיה מקודד לתוך הטלפון.

מה שזה אומר שאם תרצה לנייד, במקום לקבל SIM בדואר או עם שליח או באיסוף מסניף, אתה נכנס לאתר של החברה שאליה אתה רוצה להתנייד, מקיש ICCID, ומנויד, זה הכל.

זה לא ימנע ניוד, התפקיד של זה הוא להוריד את כמויות תקלות ה-SIM (לפני כמה שנים סטטיסטיקה של אחת מחברות הסלולר הגדולות באירופה הראתה שבערך 15% מהפונים לסניפים עם תקלה, התקלה נפתרה ע"י החלפת SIM), להוריד את עניין התאימות (לטלפון שלי יש מיקרו או נאנו? ומה יש לטלפון החדש שאני רוצה לקנות?), ולהוריד עוד חלקים נשלפים (SIM Tray) ומקומות פוטנציאליים לחדירת מים (חשוב ל-IP Cert שיש כמעט לכל טלפון היום, בטח לכל מכשיר דגל). על הדרך יש רווח קטן שצריכים פחות פלסטיק בעולם ומגעי נחושת או מה שזה לא יהיה ל-SIM

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

א. תודה על ההסבר, זה (וכאן זה המקום היחיד שתשמע את זה כנראה על המידע הזה) מעניין מאוד :)

לא אמרתי שזה ימנע ניוד, אלא רק שזה קידוד המידע של הסים ישירות לתוך הטלפון כמו שהיה כשאי אפשר היה לנייד. אני בטוח שחוסר היכולת לנייד מכשירים לפני 10-15 שנים לא היה מגבלה טכנולוגית.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

א. בבקשה :)

ב. מניעת ניוד נבע מכמה גורמים, חלקם טכנולוגיים (טלפוני CDMA לא הכילו בכלל SIM או רכיב זיהוי נתיק), וחלקם נבעו מקרטל בין יצרני הטלפונים וחברות התקשורת (כמו שלא יכלת למצוא נוקיה בפלאפון למשל) כך שהמצב הדיפולטי היה טלפון שנעול לחברה מסוימת בלבד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

לא מדוייק.

היו רשתות CDMA שתמכו בטכנולוגיה מקבילת SIM שנקראה R-UIM. לא בישראל. אבל כל שושלת ה-CDMA נקטעה במעבר לדור השלישי. אמנם היתה טכנולוגיה שנקראה CDMA2000 אבל היא כשלה מול ה-UMTS שהינו ממשיך ה-GSM.

בימי ה-NAMPS פלאפון שיווקו דגמי נוקיה (212 ובהמשך 232 שמותג כ"פלאפון מנהלים", אני זוכר כי השתמשתי בכזה משך שנה, עד שעברתי לאורנג'). בימי ה-CDMA אכן לא שווקו דגמי נוקיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התייחסתי אך ורק לרשת ה-CDMA בארץ. גם בארץ אצל פלאפון ה-CDMA הגיעה עד X1 ו-EVDO.

בעבר היו גם אריקסון ועוד כל מיני, אני מדבר ספציפית על תקופת המכשירים הנעולים ולכן חבילות של מכשיר + מנוי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

הסיבות להחזקת שני קוים ויותר נובעות משיטות תמחור.

'אצלנו' באירופה זה נובע בעיקר מאזורי הקליטה - לא כל חברה קולטת בכל מקום, וגם מחבילות או מבצעים שונים שאולי תרצה להתחבר אליהם. בנוסף, יש הרבה אנשים שמקפידים להחזיק קו פרטי בנוסף לטלפון של העבודה, וזה פותר להם את הבעיה של להסתובב קבוע עם שני טלפונים. קצת מגוחך לטעמי, אבל אירופאים אוהבים לחיות בסרט שזה שומר להם על הפרטיות.

פורסם

הערת אגב:
האייפון המוזל שיצא לפני שבוע, iPhone SE, מגיע עם מקום לסים כפול פיזי.
אני חושב שזה פעם ראשונה שהם מייצרים אייפון עם סים כפול לגרסה גלובלית.

פורסם
לפני 6 שעות, MiG כתב:

הערת אגב:
האייפון המוזל שיצא לפני שבוע, iPhone SE, מגיע עם מקום לסים כפול פיזי.
אני חושב שזה פעם ראשונה שהם מייצרים אייפון עם סים כפול לגרסה גלובלית.

מעניין. הגירסא האמריקאית לפחות מגיעה בוודאות עם סים אחד וesim

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מעניין. הגירסא האמריקאית לפחות מגיעה בוודאות עם סים אחד וesim

הלכתי לבדוק מה אתה אומר.
אתה צודק - אין סים כפול פיזי, אלא סים ואי-סים.
אפל רשמו בענק 2 סימים ואז באותיות הקטנות סייגו את זה.
טעות שלי.
  • תוכן חדש...